Θρόμβος αίματος στα πόδια: συμπτώματα

Κοινοποίηση


Πολλές γυναίκες υποφέρουν από κιρσούς στα πόδια, μια πάθηση που δεν είναι μόνο αντιαισθητική αλλά και επικίνδυνη. Δεν θα πρέπει ποτέ να αγνοούμε την πάθηση των κιρσών. Είτε οι κιρσοί είναι μεγάλοι είτε είναι μικροί, θα πρέπει να τους ελέγχουμε και να επισκεπτόμαστε περιοδικά το γιατρό μας ώστε να αποφύγουμε μια πιθανή φλεβική θρόμβωση, που είναι αλλιώς γνωστή ως θρόμβος αίματος.

Όπως ήδη γνωρίζετε, οι κιρσοί είναι αποτέλεσμα της κακής κυκλοφορίας του αίματος καθώς μερικές φορές το αίμα πήζει, δημιουργώντας έναν επικίνδυνο θρόμβο που εμποδίζει τελείως τη σωστή ροή του αίματος. Πώς μπορούμε να προλάβουμε αυτή την πάθηση; Ποια συμπτώματα συνδέονται συνήθως με τη φλεβική θρόμβωση;

Σήμερα στον ιστότοπό μας θα θέλαμε να απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα, για χάρη της υγείας σας και της ηρεμίας του νου σας.

Τι είναι ο θρόμβος αίματος ή φλεβική θρόμβωση;

Ο παρακάτω απλός όρος συχνά προκαλεί φόβο: βαθιά φλεβική θρόμβωση. Η αιτία αυτού του προβλήματος είναι πάντα ένας θρόμβος αίματος σε κάποια από τις φλέβες του σώματος. Εμφανίζεται συνήθως βαθιά και σχεδόν πάντα σε σημεία όπου η ροή του αίματος είναι η μικρότερη, όπως οι γάμπες ή οι μηροί.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι ο θρόμβος μπορεί να μετατοπιστεί και να ταξιδέψει μέσω της ροής του αίματος σε κάποια πνευμονική αρτηρία, διακόπτοντας την κυκλοφορία του αίματος και προκαλώντας αυτό που είναι γνωστό ως πνευμονική εμβολή. Πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό κίνδυνο που πρέπει να έχετε υπόψη σας.

Ενώ είναι αλήθεια ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα συνήθως εμφανίζεται σε ανθρώπους ηλικίας 50 και 60 ετών, είναι ωστόσο κάτι που οι νέες γυναίκες δεν θα πρέπει να αγνοούν, επειδή η υγεία τους εξαρτάται από την κατάσταση των κιρσών τους.

Οι γιατροί μας προειδοποιούν ότι οι θρόμβοι ή οι θρομβώσεις είναι πιθανότερο να μετατοπιστούν αν βρίσκονται στο άνω μέρος των ποδιών ή στους μηρούς. Επομένως οι περιοδικοί προληπτικοί έλεγχοι είναι εξαιρετικά σημαντικοί. Επίσης, αν οι ειδικοί θεωρούν ότι μια έγκαιρη επέμβαση θα ήταν σημαντική, τότε πρέπει να προβούμε σε αυτή για την ασφάλειά μας.

Συμπτώματα της φλεβικής θρόμβωσης στα πόδια

Τι συμπτώματα θα πρέπει να αναζητήσετε αν υποψιάζεστε ότι έχετε θρόμβο αίματος στο πόδι σας;

Κατ’ αρχάς, υπάρχουν δύο είδη φλεβικής θρόμβωσης: η επιφανειακή και η βαθιά, η οποία φέρει ένα μεγαλύτερο κίνδυνο επιπλοκών. Ακολουθούν τα συμπτώματα που συνδέονται με κάθε μία.

Επιφανειακή φλεβική θρόμβωση: αυτό το είδος αναγνωρίζεται εύκολα. Θα προσέξετε ότι η φλέβα είναι διογκωμένη, θυμίζοντας κορδόνι. Είναι σκληρή, μπλε και οδυνηρή στην αφή. Είναι εύκολα ορατή και πονάει πολύ. Το συγκεκριμένο σημείο είναι συχνά ζεστό και συνοδεύεται από μια σχεδόν ανυπόφορη πίεση στο τέλος της ημέρας. Πρέπει να προσέχουμε με αυτό το είδος θρόμβωσης επειδή, εκτός του ότι αποτελεί το πρώτο στάδιο μιας σοβαρότερης βαθιάς φλεβικής θρόμβωσης, μπορεί επίσης να μολυνθεί, κάτι που είναι γνωστό ως φλεβίτιδα.

Βαθιά φλεβική θρόμβωση: δυστυχώς όταν μια επιφανειακή θρόμβωση γίνεται βαθιά, αυτό δεν παρατηρείται αμέσως. Ωστόσο θα πρέπει να έχετε υπόψη σας τα παρακάτω συμπτώματα:

Μια αίσθηση έντονης πίεσης στα σημεία όπου υπάρχουν οι πιο εμφανείς και πρησμένοι κιρσοί.
Μια σχεδόν ανυπόφορη αίσθηση θερμότητας στην περιοχή.
Ένα μυρμήγκιασμα που ανεβαίνει στο πόδι προς το βουβώνα.
Το πόδι είναι σκληρό και πολύ άκαμπτο στην αφή.
Προσέξτε πολύ αν το δέρμα μελανιάσει ή χλωμιάσει πολύ. Αυτό σημαίνει ότι το αρτηριακό αίμα δυσκολεύεται να φτάσει στο πόδι.

Μπορεί να προληφθεί η φλεβική θρόμβωση;

Σχεδόν όλα τα προβλήματα έχουν γενετική αιτιολογία. Οι κληρονομικοί παράγοντες σε συνδυασμό με ανθυγιεινές επιλογές στον τρόπο ζωής, όπως η κακή διατροφή και το υπερβολικό βάρος, αναμφίβολα θα έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση κιρσών.

Όταν παρατηρήσετε ότι αρχίζουν να εμφανίζονται κιρσοί, είναι καιρός να καταβάλετε κάθε προσπάθεια για να αποφύγετε μια επιφανειακή φλεβική θρόμβωση:

Καθημερινή άσκηση. το να βγαίνετε έξω και να περπατάτε μισή ώρα την ημέρα, για παράδειγμα, θα βοηθήσει πολύ. Η κολύμβηση ή η ποδηλασία αποτελούν δύο ακόμα επιλογές.
Κάντε κρύα ντους.
Αποφεύγετε το αλάτι στη διατροφή σας, καθώς και τη ζάχαρη, τα λιπαρά, τα σνακ, τα αναψυκτικά, το λευκό επεξεργασμένο αλεύρι… όλες τις τροφές που συνεισφέρουν στην κακή κυκλοφορία του αίματος.
Πίνετε άφθονα υγρά, συμπεριλαμβανομένων φυσικών χυμών και εγχυμάτων με βότανα, όπως εκουιζέτο, φλισκούνι ή δεντρολίβανο.
Η ιπποκαστανέα είναι ένα φυτό που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των κιρσών και αποτελεί το κύριο συστατικό για μερικές πολύ αποτελεσματικές κρέμες. Μπορείτε να το βρείτε στα φαρμακεία. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση των κιρσών.
Αν οι φλέβες σας είναι πολύ εμφανείς και έχουν μπλε χρώμα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για την πιθανότητα χειρουργικής επέμβασης.

Ο κίνδυνος εμφάνισης θρόμβου, που κρέμεται πάνω από το κεφάλι σας σαν δαμόκλειος σπάθη, είναι πάντα παρών και μεγάλος.
Ακολουθείτε πάντα τις συμβουλές του γιατρού.

πηγή.meygeia.gr
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|56D3E323-D0FE-48BE-89D4-CFCBA997F522
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|9AC361F4-34C1-4531-BDFA-592B58FDE047
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok