Οι Μικροθρεπτικές Ουσίες Μπορούν να Βοηθήσουν στην Μείωση της Καρδιακής Αρρυθμίας

Κοινοποίηση

Μόνο στις ΗΠΑ, 2.7 εκατομμύρια άτομα διατρέχουν τον κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο και άλλα προβλήματα υγείας, τα οποία προκαλούνται από την καρδιακή αρρυθμία
Η πιο συχνή μορφή αρρυθμίας είναι η κολπική μαρμαρυγή,η οποία επιφέρει 80.000 θανάτους κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.
Προβλέπεται ότι μέχρι το 2050 ένας αριθμός ατόμων που φτάνει στα 12 εκατομμύρια, θα επηρεαστεί από το αυτήν την κατάσταση.
Η αντιμετώπιση της κολπικής μαρμαρυγής εξυπακούει τεράστιο κόστος, τόσο για τον ασθενή όσο και για το γενικότερο σύστημα υγείας.
Η κολπική μαρμαρυγή εμφανίζεται όταν τα κύτταρα που δημιουργούν ή μεταφέρουν τη βιολογική ηλεκτρική ενέργεια του καρδιακού ρυθμού, δεν λειτουργούν σωστά.

Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με ταχυκαρδία ή αρρυθμία, αίσθημα παλμών,ζάλη και σε σοβαρές περιπτώσεις, δύσπνοια και πόνο στο στήθος.
Αυτή η κατάσταση επηρεάζει τους ηλικιωμένους, τα άτομα με διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαταραχές του θυρεοειδούς, ή οποιοδήποτε είδος καρδιακής νόσου, καθώς και νεότερους σε ηλικία αθλητές.
Σε κάθε περίπτωση μη ομαλού καρδιακού ρυθμού, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Μην παραξενευτείτε όμως, αν διαπιστώσετε ότι η συμβατική ιατρική δεν μπορεί πάντα να καθορίσει την ακριβή αιτία αυτού του προβλήματος, κυρίως επειδή της διαφεύγει ο πιο κοινός παράγοντας της δυσλειτουργίας του μεταβολισμού των καρδιακών κυττάρων.

Λαμβάνοντας υπόψη την έλλειψη ικανοποιητικών επιλογών,αξιολογήσαμε την πιθανότητα ότι η δυσλειτουργία των μυϊκών κυττάρων της καρδιάς μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας μακροπρόθεσμης ανεπάρκειας σε βιταμίνες και άλλες μικροθρεπτικές ουσίες, οι οποίες είναι οι βασικά φορείς της βιοενέργειας στο μεταβολισμό των κυττάρων της καρδιάς.

Τέτοια ανεπάρκεια επηρεάζει ιδιαίτερα τα "ηλεκτρικά" κύτταρα της καρδιάς, τα οποία χρειάζονται μεγάλες ποσότητες ενέργειας για να δημιουργήσουν την ηλεκτρική ώθηση για έναν κτύπο της καρδιάς.
Η βέλτιστη παραγωγή βιοενέργειας στα κύτταρα εξαρτάται από τα μικροθρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C, η λυσίνη, το συνένζυμο Q10, η καρνιτίνη, οι βιταμίνες Β, και πολλά άλλα.

Στην πολυκεντρική μας κλινική μελέτη διπλό τυφλό πείραμα*, συμμετείχαν 131 ασθενείς ηλικίας μεταξύ 18 και 70, οι οποίοι ελάμβαναν αντιαρρυθμικά φάρμακα με μικρή επιτυχία. Όλοι οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες: στους μισούς δόθηκε καθημερινά ένα πολυβιταμινούχο πρόγραμμα και στους άλλους μισούς ένα, πανομοιότυπο στην όψη, εικονικό φάρμακο.
Η αξιολόγηση της μελέτης μετά από τρεις και έξι μήνες έδειξε ότι μετά από μόλις τρεμείωση στα επεισόδια αρρυθμίας ενώ μετά από έξι μήνες, ο αριθμός αυτός σχεδόν διπλασιάστηκε στο 43%.

Άλλοι συμμετέχοντες στη μελέτη στην ομάδα με τις βιταμίνες, παρουσίασαν σημαντική μείωση της συχνότητας των επεισοδίων αρρυθμίας.
Επιπλέον, παρουσίασαν μιαν αξιοσημείωτη βελτίωση στην ποιότητα της ζωής τους,όπως φάνηκε από ένα ειδικό ερωτηματολόγιο το οποίο συμπλήρωσαν.

Τα αποτελέσματα αυτής της κλινικής μελέτης φέρνουν ελπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους που υποφέρουν από κολπική μαρμαρυγή και σε όσους θέλουν να έχουν μια υγιή καρδιακή λειτουργία
* M. Rath , T. Kalinovsky , A. Niedzwiecki.
Journal of the American Nutraceutical Association 2005, 8(3): 19-25

πηγή.symmaxia-gia-thn-ygeia-tou-dr-rath.org
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|A150D5FE-F3DD-4AEE-8761-F0CAC41466D5
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok