Ο καρκίνος του μαστού και τα βακτήρια

Κοινοποίηση


Η Αμερικανική Μικροβιολογική Εταιρία διεξήγαγε μια εκτεταμένη έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στη Science Daily και στην Applied and Environmental Microbiology.


Η μελέτη κατέληξε στα παρακάτω:

Συλλέχθηκαν δείγματα μαστικού ιστού από 58 γυναίκες που είχαν υποβληθεί σε μαστεκτομή για την αφαίρεση κακοήθη όγκου, από 50 γυναίκες με καλοήθη όγκο και από 23 γυναίκες που είχαν υποβληθεί σε πλαστική χειρουργική επέμβαση κι επέλεξαν να δωρίσουν δείγματα για την έρευνα.

Στόχος των μικροβιολόγων ήταν να μελετήσουν την παρουσία βακτηρίων σε όλα τα δείγματα μαστικού ιστού και τυχόν διαφορές μεταξύ τους.
Υπεύθυνος της μελέτης ήταν ο Καθηγητής Gregor Reid από το Πανεπιστήμιο του Οντάριο που ανακάλυψε ότι οι γυναίκες που έπασχαν από καρκίνο του μαστού παρουσίαζαν μεγαλύτερο αριθμό βακτηρίων Eschericha Coli και Staphylococcus Epidermidis στα δείγματά τους.

Αυτά τα δυο βλαβερά βακτήρια συμβάλλουν στην υποβάθμιση των κλώνων του DNA και αποτρέπουν το οξυγόνο να εισέλθει στα κύτταρα, δυο παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν την ανάπτυξη ενός κακοήθη όγκου στο σώμα.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η παρουσία αυτών των βακτηρίων δεν εγγυάται ότι θα αναπτύξετε καρκίνο του μαστού. Ωστόσο, αυξάνουν την πιθανότητα της εμφάνισής του.

Αν έχετε οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού ή είστε καπνίστρια/καπνιστής τότε ο κίνδυνος ανάπτυξής του αυξάνεται ακόμη περισσότερο.πηγή.meygeia.gr
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|1E64C7FD-6BED-4FB4-82C9-BBCB4D23216C
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok