Γιατί το δέρμα μας αφυδατώνεται το χειμώνα;

13-12-2016

Κοινοποίηση

Δέρμα ξηρό και ταλαιπωρημένο κατά τη διάρκεια του χειμώνα;

Όχι πια. Μπορεί να πίστευες ότι η χειρότερη εποχή για την επιδερμίδα σου είναι το καλοκαίρι, ωστόσοo σε ενημερώνουμε ότι το φθινόπωρο και ο χειμώνας μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερα προβλήματα στην επιδερμίδα σου, γι’ αυτό καλό είναι να την προστατέψετε, τώρα που αρχίζουν τα κρύα.
Το κρύο και ο ξηρός αέρας και ο ξηρός αέρας των καλοριφέρ και των air condition μπορούν να “στεγνώσουν” και να αφυδατώσουν το δέρμα σου, αφαιρώντας τη φυσική του υγρασία.
Η επιδερμίδα σου μπορεί να γίνει θαμπή, να ξεφλουδίσει και να εμφανίσει δερματικά προβλήματα, όπως κοκκινίλες και τα εξανθήματα, αν δεν την φροντίσεις καλά.

Για να διατηρήσεις την υγεία της επιδερμίδας σου και τον χειμώνα προσπάθησε, λοιπόν, να ακολουθείς τις συμβουλές ομορφιάς που παραθέτουμε παρακάτω.

-Ενυδατώσου περισσότερο:

Μην ξεχνάς να καθαρίζεις καλά το πρόσωπό σου πρωί και βράδυ και στη συνέχεια να εφαρμόζεις τις ενυδατικές κρέμες που ταιριάζουν στην επιδερμίδα σου. Το φθινόπωρο και τον χειμώνα προτίμησε να πάρεις πλούσιες ενυδατικές κρέμες που θα βοηθήσουν το δέρμα σου να μην ξεραθεί. Βρες τα προϊόντα εκείνα που θα καταπραΰνουν, θα ενυδατώσουν σε βάθος και θα θρέψουν την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα θα της προσφέρουν λάμψη και μια αίσθηση απαλότητας.

-Μην ξεχνάς το αντηλιακό:

Όχι, το αντηλιακό δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι γι’ αυτό φρόντισε να προστατεύεις το πρόσωπό σου από την ηλιακή ακτινοβολία το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Προσπάθησε να εφαρμόσεις το αντηλιακό σου το πρωί, 30 λεπτά προτού βγεις από το σπίτι σου ή επέλεξε μια ενυδατική κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας.

-Ενυδατώσου με πολύ νερό και σωστή διατροφή:

Φρούτα, λαχανικά και τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα θα βοηθήσουν τον οργανισμό σου να ενυδατωθεί από μέσα προς τα έξω.

-Πες «ναι» στα serum και τις μάσκες ενυδάτωσης:

Για να αποφύγεις την αφυδάτωση του προσώπου σου, ενέταξε στην ρουτίνα ομορφιάς σου τα serum και τις μάσκες ενυδάτωσης. Αν δεν αντέχεις την αίσθηση του «τραβήγματος» του δέρματος, επέλεξε ένα serum που θα συμβάλλει στην άμεση ενυδάτωση της επιδερμίδας σου.

Πηγή.life2day.gr:

7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|1E7E421A-DBC3-48AC-8C25-1D6D3ED1D244
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|872714B6-B9EA-4377-AD80-79D4389A60C7
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok