Τα προβιοτικά συμβάλουν στην ενίσχυση της ανοσίας, στην εντερική υγεία, και στην υγιή εγκυμοσύνη

Κοινοποίηση
H μικροχλωρίδα του εντέρου συνδέεται στενά με την υγεία και την ανοσία των ατόμων όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως πάθησης και περιβάλλοντος. Εκατοντάδες διαφορετικά είδη (τόσο τα ευεργετικά όσο και τα παθογόνα) ζουν συμβιωτικά στο παχύ έντερο των ανθρώπων.
Η ευεργετική μικροχλωρίδα είναι γνωστό ότι παράγει βιταμίνη Κ και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενισχύει την πέψη των τροφών, εξουδετερώσει τις τοξίνες, και περιορίζει τα παθογόνα βακτήρια. Οι ερευνητές δείχνουν πως τα συμπληρώματα προβιοτικών μπορεί να ενισχύσουν την ανοσία, να βελτιώσουν την εντερική υγεία, και να βοηθήσουν την υγιή εγκυμοσύνη.


Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι φοιτητές που έπαιρναν προβιοτικά για 12 εβδομάδες είδαν σημαντική ενίσχυση στο ανοσοποιητικό τους σύστημα. Όλοι οι φοιτητές είχαν κρυολόγημα, αλλά εκείνοι που λάμβαναν προβιοτικά παρουσίασαν μικρότερη διάρκεια των συμπτωμάτων, το 34 % λιγότερο σοβαρά συμπτώματα, καθώς και καλύτερη ποιότητα ζωής κατά τη διάρκεια της ασθένειας. Αν ένα άτομο καταφύγει στα αντιβιοτικά, τα προβιοτικά μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν για να μειώσουν τις αρνητικές παρενέργειες των αντιβιοτικών. Τα προβιοτικά μπορούν επίσης να μειώσουν τον κίνδυνο διάρροιας που προκαλείται από τα αντιβιοτικά.

Η οργάνωση RAND, μια μη κερδοσκοπική ερευνητική οργάνωση, συγκεντρώνει αποτελέσματα από μελέτες που εξέτασαν αν η χρήση προβιοτικών μπορεί να αποτρέψει και να θεραπεύσει τη διάρροια που οφείλεται στα αντιβιοτικά , και διαπίστωσε ότι η χρήση προβιοτικών οδήγησε σε 42% χαμηλότερο κίνδυνο διάρροιας. Αυτό είναι καλή είδηση ??για το 30% των χρηστών αντιβιοτικών που αντιμετωπίζουν συνήθως διάρροια κατά τη λήψη των φαρμάκων.

Αν η εντερική ακεραιότητα πλήττεται από τις τροφικές αλλεργίες, τις τοξίνες, τις διαταραχές απορρόφησης, τις φλεγμονές, ή αντιβιοτικά, η λήψη προβιοτικών μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ στην αναδημιουργία ενός καλύτερου εντέρου. Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις έδειξε ότι η συμπλήρωση της διατροφής με πρεβιοτικά (ίνες που χρησιμοποιούν τα ευεργετικά βακτήρια ως τροφή) που ονομάζονται φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες βοηθούν στην επούλωση του εντέρου και στην επισκευή του.
Η έρευνα επιδεικνύει επίσης τις ευεργετικές επιδράσεις των προβιοτικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η λήψη προβιοτικών κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου της κύησης σχετίζεται με αυξημένη ανοσία και παρουσιάζει αντι-φλεγμονώδη επίδραση. Τα προβιοτικά μπορούν να αλλάξουν το εσωτερικό περιβάλλον της μητέρας και μπορούν να εμποδίσουν ακόμη και τον πρόωρο τοκετό. Επιπλέον, η έκθεση ενός μωρού σε ωφέλιμα βακτήρια μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και σε γενικότερη υγεία κατά τη διάρκεια της ζωής του συγκεκριμένου παιδιού.
Αν η εντερική ακεραιότητα πλήττεται από τις τροφικές αλλεργίες, τις τοξίνες, τις διαταραχές απορρόφησης, τις φλεγμονές, ή αντιβιοτικά, η λήψη προβιοτικών μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ στην αναδημιουργία ενός καλύτερου εντέρου. Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις έδειξε ότι η συμπλήρωση της διατροφής με προβιοτικά (ίνες που χρησιμοποιούν τα ευεργετικά βακτήρια ως τροφή) που ονομάζονται φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες βοηθούν στην επούλωση του εντέρου και στην επισκευή του.
Η μικροχλωρίδα του εντέρου έχει εξεταστεί ακόμα και σαν μεμονωμένο όργανο, λόγω της ικανότητάς της να υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, να ρυθμίζει την εντερική υγεία, να υποστηρίζει τον υγιή μεταβολισμό, και να συμβάλλει στη συνολική υγεία και ευεξία.
πηγή.nutrilabs.gr

7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|A334C530-0D11-4316-A9D2-84E905C421D7
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok