Διατροφή και Στοματική Υγεία – Μια Συμμαχία Ζωής

Κοινοποίηση
Η ισορροπημένη διατροφή, έχει γίνει τρόπος ζωής για όλο και περισσότερους ανθρώπους σε κάθε ηλικία.

Η κουλτούρα της διατροφής έχει αλλάξει αφήνοντας πίσω συνήθειες με πολλή ζάχαρη και λιπαρά, ενώ ταυτόχρονα επιστρέφει δυναμικά στο τραπέζι η ελληνική μεσογειακή κουζίνα. Περισσότερες φυτικές ίνες, ελαιόλαδο, όσπρια, φρούτα και λαχανικά, ψάρι αλλά και κρέας σε ποσότητες που είναι ωφέλιμες για τον οργανισμό, γίνονται η νέα διατροφική κανονικότητα των Ελλήνων, σε όλες τις ηλικίες. Αυτό αποτελεί μια τάση που σηματοδοτεί τη μετάβαση σε έναν νέο τρόπο ζωής, σε μια νέα φιλοσοφία για την ενδυνάμωση του οργανισμού και την προστασία της υγείας μας, και κερδίζει καθημερινά όλο και περισσότερους fans.

Πώς πλένεις τα δόντια σου; Δες εδώ τον σωστό τρόπο.

Μια τέτοια αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες, εκτός από το σώμα μας, γίνεται αισθητή και στο στόμα. Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Οδοντιατρικής, το στόμα μας είναι ένας καθρέφτης για την υγεία του σώματος και μπορεί να μας δώσει τα πρώτα σημάδια και για γενικότερες παθήσεις.

Ταυτόχρονα, η υγεία του στόματος συνδέεται με τη συνολική υγεία του οργανισμού, καθώς βακτήρια που αναπτύσσονται στο στόμα και τα δόντια μπορεί να προκαλέσουν βλάβες και μολύνσεις σε διάφορα όργανα και μέρη του οργανισμού.
Για παράδειγμα, τα βακτήρια μπορεί να προκαλέσουν ουλίτιδα που αν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να εξελιχθεί σε προχωρημένη περιοδοντίτιδα, η οποία συνδέεται με διάφορες ασθένειες όπως ο διαβήτης ή καρδιακά προβλήματα (πηγή: ada.org). Δεν αρκεί λοιπόν μόνο να τρεφόμαστε σωστά αλλά και να δίνουμε την ανάλογη προσοχή τόσο στη φροντίδα του στόματος όσο και στα σημάδια που μπορεί αυτό να μας στέλνει.

Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό; Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε προϊόντα που έχουν επιστημονική σφραγίδα για την αποτελεσματικότητά τους και που συμβάλλουν δραστικά στη διατήρηση της καλής στοματικής υγείας.
Στην περίπτωση που υποφέρετε από ούλα που αιμορραγούν, οι οδοντόκρεμες parodontax είναι σχεδιασμένες να διατηρούν τα ούλα σας υγιή και τα δόντια σας δυνατά, βοηθώντας στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της αιμορραγίας των ούλων. Αν ανήκετε στο 30% των ανθρώπων που υποφέρουν από ένα οξύ πόνο που προκαλείται από ζεστές ή κρύες τροφές ή ποτά, οι οδοντόκρεμες Sensodyne ανακουφίζουν και προστατεύουν από τον πόνο των ευαίσθητων δοντιών με βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα.

4 tips για υγιές χαμόγελο

1. Μειώστε την κατανάλωση ζάχαρης ακολουθώντας μια ισορροπημένη δίαιτα
2. Βουρτσίστε τα δόντια σας 2 φορές την ημέρα και χρησιμοποιήστε νήμα.
3. Αυξήστε την κατανάλωση λαχανικών και φρούτων
4. Κόψτε το κάπνισμα και μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ

Ένα υγιές στόμα τρέφει σωστά ένα υγιές σώμα και έναν δυνατό οργανισμό, ένας κύκλος ζωής και ευεξίας που μιλάει προς τα έξω με ένα λαμπερό χαμόγελο. Γι’ αυτό, συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τρώγοντας αλλά και να φροντίζουμε από το πρωί ως το βράδυ το στόμα μας, κρατώντας το καθαρό και υγιές με τα κατάλληλα εξειδικευμένα προϊόντα. Η καλή υγεία ξεκινάει από τη φροντίδα του στόματος. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!Πηγή.iatropedia.gr

Αμερικανικός Οργανισμός Οδοντιατρικής (ADA): https://www.ada.org/~/media/ADA/Publications/Files/patient_61.ashx

7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|B16336E7-FCA4-47CC-9F4C-8230B46BBAF4
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok