6 Παραδοσιακά γιατροσόφια για να απαλλαγείτε από τον έρπη με φυσικό τρόπο

Κοινοποίηση


Πολλοί από εμάς έχουμε αντιμετωπίσει τουλάχιστον μια φορά αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο.

Στην αρχή ξεκινάει με κνησμό, μετά εμφανίζονται φυσαλίδες και στο τέλος, κάνει την εμφάνισή της μια πληγή… Πώς να απαλλαγείτε από τον οδυνηρό έρπη του στόματος;

Ο έρπης του στόματος προκαλείται συνήθως από ιούς, και αντί να χρησιμοποιήσετε αντιιικά φάρμακα, δοκιμάστε τις ακόλουθες παραδοσιακές συνταγές για την θεραπεία του:

1. Βράστε 100ml νερό, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα, ανακατέψτε και αφαιρέστε από την φωτιά. Πάρτε λίγο βαμβάκι και βουτήξτε στο διάλυμα και εφαρμόστε κομπρέσες αρκετές φορές.

2. Το αλάτι μπορεί επίσης να είναι μεγάλη βοήθεια για τη γρήγορη θεραπεία του έρπητα. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα αλατιού στο ευαίσθητο σημείο. Αφήστε το πάνω, ξεπλύνετε και επαναλάβετε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

3. Το λεπτό περίβλημα που βρίσκεται στο εσωτερικό του κελύφους του αυγού είναι ένας σπουδαίος αντι-φλεγμονώδης παράγοντας. Πρέπει απλά να το διαχωρίσετε και να το τοποθετήσετε στο ευαίσθητο σημείο. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν.

4. Το σκόρδο είναι ένας ισχυρός αντι-ιικός παράγοντας, γι” αυτό προετοιμάστε μια σπιτική θεραπεία. Λιώστε ή ψιλοκόψτε 2 σκελίδες σκόρδο, ανακατέψτε με 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος, 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Θα έχετε μια σούπερ κρέμα κατά του έρπη, που θα πρέπει να εφαρμόζετε τακτικά στο ευαίσθητο σημείο.

5. Αιθέριο έλαιο από έλατο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση κατά του έρπητα. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε μερικές σταγόνες κάθε 2 ώρες. Μπορεί να αισθανθείτε ένα μικρό μυρμήγκιασμα, αλλά μετά από 2 ημέρες, θα εκπλαγείτε θετικά από τα αποτελέσματα.

6. Σταγόνες πρόπολης μέλισσας θα θεραπεύσουν και θα απολυμάνουν την πληγή. Συνιστάται να τις εφαρμόζετε σε μεγαλύτερες ποσότητες πάνω στον έρπη αρκετές φορές την ημέρα.
Στη συνέχεια, εφαρμόζετε ένα στρώμα από κρέμα χαμομήλι ή καλέντουλας, προκειμένου να αποφευχθεί ο σχηματισμός κρούστας. Μετά από 2-3 ώρες, επαναλάβετε τη διαδικασία.


Πηγή:idiva.gr

7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|6F3B529F-5E9A-460D-863F-8A98FCD74920
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok