Περιποιηθείτε το δέρμα σας ανάλογα με τον τύπο δέρματος που έχετε.

Κοινοποίηση

Για να περιποιηθείτε σωστά το πρόσωπό σας, θα πρέπει να γνωρίζετε τι είδους δέρμα έχετε. Αν αυτό δεν είναι γνωστό, διαβάστε πώς μπορείτε να το αναγνωρίσετε.

Ο τύπος δέρματος καθορίζεται από διάφορους παράγοντες, που συμπεριλαμβάνουν: την κληρονομικότητα, τον τρόπο διατροφής, την χρήση καλλυντικών προϊόντων, τις ορμονικές διαταραχές, την αλλαγή του κλίματος, την γεωγραφική περιοχή, το άγχος και την ηλικία.

Ο τύπος του δέρματος εξαρτάται από την εκκριτική λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων στο σώμα μας και την ικανότητα συγκράτησης του νερού από τα κύτταρα.

Υπάρχουν 4 βασικοί τύποι δέρματος και 2 συμπληρωματικοί, οι οποίοι συνήθως συνυπάρχουν με τους βασικούς τύπους δέρματος.

ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ:

ΚΑΝΟΝΙΚΟ
?ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ
ΛΙΠΑΡΟ
?ΜΙΚΤΟ
?ΞΗΡΟ
ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥΣΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΕΡΜΑ

Δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, τα πάντα πάνω του είναι με μέτρο.
Το ΡΗ του κυμαίνεται γύρω στο 7.
Η επιφάνεια του είναι λεία.
Το χρώμα του παίρνει όλες τις αποχρώσεις του καστανού, από το πιο βαθύ καστανό έως το καστανόξανθο.
Το πάχος του είναι μέτριο.
Η ελαστικότητα του είναι πολύ καλή.
Οι πόροι του είναι μέτριοι, τόσο στο μέγεθος όσο και στην πυκνότητα.

Το κανονικό δέρμα αντιμετωπίζει προβλήματα που προέρχονται από έλλειψη φροντίδας, όπως η αφυδάτωση ή το πέρασμα του χρόνου, όπως οι ρυτίδες. Με την σωστή όμως περιποίηση τα προβλήματα αυτά αντιμετωπίζονται.

?Τρόποι περιποίησης : Δεν απαιτεί επισταμένη περιποίηση αρκεί να το καθαρίζεις κάθε βράδυ με ένα γαλάκτωμα καθαρισμού και μια λοσιόν και να βάζεις μια απαλή ενυδατική κρέμα βράδυ πρωί. Μια φορά την εβδομάδα χρησιμοποίησε ένα scrub και μάσκα καθαρισμού με θρεπτικά συστατικά.

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ

Το ευαίσθητο δέρμα αντιδρά εύκολα σε εξωτερικές και εσωτερικές αλλαγές, επίσης μπορεί να αντιδράσει ακόμα και κατά την χρήση των ακατάλληλων και υπερβολικών καλλυντικών προϊόντων. Το ευαίσθητο δέρμα μπορεί να είναι λιπαρό ή ξηρό. Εύκολα κοκκινίζει και έχει ορατά τριχοειδή αγγεία.

Τείνει να είναι λεπτό με μικρούς πόρους, ερεθίζεται εύκολα και χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα και εξανθήματα. Αυτός ο τύπος έχει τις περισσότερες αλλεργικές αντιδράσεις σε καλλυντικά σκευάσματα και όχι μόνο. ?Επίσης, είναι πολύ επιρρεπές στο κρύο, τον ήλιο, τον αέρα και τις ευρυαγγείες.

Τρόποι περιποίησης : Το περιποιούμαστε όπως και το ξηρό αλλά με ειδικά υποαλλεργικά καλλυντικά. Απαιτείται καθημερινός καθαρισμός με ειδικό γαλάκτωμα για ευαίσθητες επιδερμίδες και τονωτική λοσιόν με ενυδατικά συστατικά. Το ευαίσθητο δέρμα χρειάζεται μια φορά την εβδομάδα peeling για το βαθύ καθαρισμό του και ενυδατική μάσκα καθαρισμού, πλούσια σε βιταμίνες.

ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ

Χαρακτηρίζεται από ανοιχτούς πόρους και ήπια ή έντονη γυαλάδα ενώ είναι επιρρεπές σε μαύρα στίγματα, κλειστούς πόρους με σμήγμα και σπυράκια.

Είναι δέρμα με εμφανείς και διεσταλμένους πόρους.
Είναι παχύ δέρμα και αυτό οφείλεται στο μεγάλο πάχος της κεράτινης στοιβάδας.
Tο χρώμα του είναι καστανό έως πολύ μελαχρινό.
Κάνει δύσκολα ρυτίδες, αλλά όταν αυτές εμφανιστούν είναι λίγες και βαθιές.
Εμφανίζει αυξημένη λιπαρότητα που πολύ συχνά καταλήγει σε ακμή.
Επίσης εμφανίζει την υπερτρίχωση σε μεγαλύτερο ποσοστό από τους

άλλους τύπους δέρματος. Το λιπαρό δέρμα είναι πιο επιρρεπές στην χαλάρωση λόγω της αυξημένης του λιπαρότητας.

Τρόποι περιποίησης : Απαιτεί ιδιαίτερη περιποίηση προκειμένου να αφαιρεθεί το σμήγμα που εγκλωβίζεται στους πόρους. Χρειάζεται καθημερινά καθαρισμό με κατάλληλο γαλάκτωμα και ειδική λοσιόν κατά του λιπαρού δέρματος. Απόφυγε τα σκληρά σαπούνια και προτίμησε καλλυντικά χωρίς ελαιόλαδο. Καταλληλότερες κρέμες ημέρας είναι αυτές που περιέχουν οξέα φρούτων. Το λιπαρό δέρμα χρειάζεται μια με δυο φορές την εβδομάδα peeling, για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα.

ΜΙΚΤΟ ΔΕΡΜΑ

Έχει μέτριους πόρους και είναι ένα δέρμα κανονικού τύπου, αλλά με τάση για λιπαρότητα στη ζώνη Τ (μύτη, σαγόνι, μέτωπο).?Χαρακτηρίζεται από καλή κυκλοφορία του αίματος και υγιές χρώμα.

Το μικτό δέρμα είναι κράμα των προηγούμενων τύπων δέρματος. Οι συνδυασμοί μπορεί να είναι οι εξής:

Μεσαία ζώνη λιπαρό-παρειές κανονικό
Μεσαία ζώνη κανονικό-παρειές λιπαρό
Μεσαία ζώνη λιπαρό-παρειές ξηρό

Σημείωση: Μεσαία ζώνη εννοούμε την περιοχή του μετώπου, της μύτης και του πηγουνιού. Τα χαρακτηριστικά αυτού του τύπου καθώς και τα πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα του, είναι αυτά που αναφέραμε σε κάθε τύπο, όχι βέβαια συνδυασμένα, αλλά στη ζώνη που υπάρχει ο κάθε τύπος.

Τρόποι περιποίησης : Για τον καθαρισμό του απαιτείται ειδικό γαλάκτωμα και τονωτική λοσιόν καθώς επίσης και ενυδατική κρέμα ημέρας για κανονικό δέρμα, η οποία όμως δεν εφαρμόζεται στις λιπαρές περιοχές.

ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ

Χαρακτηρίζεται από ελλιπή έκκριση σμήγματος, αδιόρατους πόρους και είναι λεπτό με θαμπή και γκρίζα όψη.?Σε πιο βαριές περιπτώσεις, το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του και μπορεί να γίνει εξαιρετικά ευαίσθητο στον ήλιο και τις κλιματικές αλλαγές.

Στα χρόνια της νεότητας έχει αρκετά ευχάριστη όψη.
Είναι λεπτό δέρμα.
Οι πόροι του είναι αραιοί και μικροί και κυρίως εντοπίζονται στο σαγόνι και στη μύτη.
Το χρώμα του ξεκινάει από καστανόξανθο και φθάνει έως το πολύ ξανθό.
Το ΡΗ του παίρνει όλες τις διαβαθμίσεις του αλκαλικού.
Η ελαστικότητα του είναι μέτρια.

Τα προβλήματα του ξηρού τύπου δέρματος αρχίζουν γύρω στα είκοσι. Αρχίζει να τραβά, απολεπίζεται, κάνει εύκολα ρυτίδες και στο τέλος αφυδατώνεται. Ο ήλιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του γιατί επιδεινώνει τα προβλήματα του, ενώ η υπέρυθρη ακτινοβολία προκαλεί ευρυαγγείες και η υπεριώδης το κοκκινίζει λόγω έλλειψης μελανίνης. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχει πάντα αντηλιακή προστασία (δηλαδή όλο το χρόνο), πιο εντατικά από την αρχή της άνοιξης και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Τρόποι περιποίησης : Απαιτείται καθημερινό καθαρισμός με ειδικό γαλάκτωμα για ξηρή επιδερμίδα και τονωτική λοσιόν με ενυδατικά συστατικά και προτείνεται χρήση ενυδατικής κρέμας με βάση το ελαιόλαδο πρωί και βράδυ. Το ξηρό δέρμα χρειάζεται μια με δυο φορές την εβδομάδα peeling για το βαθύ καθαρισμό τους και ενυδατική μάσκα καθαρισμού, πλούσια σε βιταμίνες.

ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ

Χαρακτηρίζεται από έλλειψη νερού μέσα στα κύτταρα, που οφείλεται συνήθως σε διαταραχή του προστατευτικού μανδύα της επιδερμίδας ή σε κακή διατροφή. Αρκετές φορές οφείλεται και σε λανθασμένη αισθητική περιποίηση. Η όψη του δέρματος είναι θαμπή και πολλές φορές ξεφλουδίζει. Συνυπάρχει συνήθως με την ξηρή επιδερμίδα.

Τρόποι περιποίησης : Το περιποιούμαστε όπως και το ξηρό αλλά με ειδικά υποαλλεργικά καλλυντικά. Απαιτείται καθημερινός καθαρισμός με ειδικό γαλάκτωμα για ευαίσθητες επιδερμίδες και τονωτική λοσιόν με ενυδατικά συστατικά. Το ευαίσθητο δέρμα χρειάζεται μια φορά την εβδομάδα peeling για το βαθύ καθαρισμό του και ενυδατική μάσκα καθαρισμού, πλούσια σε βιταμίνες.

Σημαντικό

Περιποιούμαστε την επιδερμίδα μας συστηματικά, καθημερινά, πρωί και βράδυ.
Επιλέγουμε ολοκληρωμένες σειρές, με προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα και μελετημένα για να αλληλοσυμπληρώνονται.
Καθαρίζουμε σχολαστικά την επιδερμίδα μας πρωί και βράδυ. Όπως δεν θα σερβίραμε ποτέ το φαγητό μας στα χθεσινά άπλυτα πιάτα, έτσι δεν μπορούμε να δώσουμε «τροφή» στο δέρμα μας αν δεν το έχουμε καθαρίσει.

Κάθε προϊόν, καθαρισμού ή περιποίησης, το απλώνουμε με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω και από μέσα προς τα έξω, κάνοντας μασάζ με τα δάχτυλά μας. Το μασάζ λειτουργεί ως η «γυμναστική» του δέρματος, το «ξυπνά», ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και το προετοιμάζει κατάλληλα ώστε να αξιοποιήσει στο έπακρο όλα τα ευεργετικά συστατικά του προϊόντος.

Στην περιοχή των ματιών δεν χρησιμοποιούμε κανένα άλλο προϊόν, παρά μόνο αυτά που είναι ειδικά σχεδιασμένα για χρήση στη συγκεκριμένη περιοχή (ντεμακιγιάζ και κρέμα ματιών).
Η εφαρμογή της κρέμας ματιών γίνεται με την άκρη των δακτύλων μας αποκλειστικά στο κόκκαλο και όχι πιο μέσα, με χτυπηματάκια στο κάτω κόκκαλο, με «οκτάρια» στο ονομαζόμενο «πόδι της χήνας» όπου δημιουργούνται οι ρυτίδες έκφρασης και κυκλικά γύρω από τα μάτια.
Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια μας είναι πολύ λεπτή και ευαίσθητη, χωρίς λιπώδη ιστό, με αποτέλεσμα η χρήση της κρέμας στο σημείο αυτό να οδηγεί στην κατακράτηση του προϊόντος και να προκαλεί οιδήματα και «σακούλες».

Στην περιποίηση προσώπου, δεν παραλείπουμε ποτέ το λαιμό και το ντεκολτέ. Είναι οι περιοχές εκείνες που δείχνουν πρώτες τα σημάδια ταλαιπωρίας και γήρατος και δυστυχώς, ούτε η πλαστική χειρουργική προς το παρόν δεν μπορεί να παρέμβει.

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε μεγάλες ποσότητες. Ξεκινάμε εφαρμόζοντας μικρές ποσότητες κι αν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε.

Πριν τη χρήση των προϊόντων, πλένουμε καλά τα χέρια μας.

Κάθε 3 έως το πολύ 6 μήνες, αλλάζουμε τη σειρά προϊόντων που χρησιμοποιούμε. Δεν έχει σημασία αν θα είναι ισχυρότερες ή απαλότερες κρέμες, αρκεί να ταιριάζουν στο δέρμα μας.Πηγή: www.iatrikanea.gr

7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|303ECF50-B8A9-4680-82A6-C95975FECA95
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|E7D0F9BC-D9F2-4DB8-AD02-220F0EBD3243
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok