Μήπως οι αρνητικές σκέψεις δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς;

Κοινοποίηση

Κι εσύ τι κάνεις;

Πίνεις το τσάι σου, διαβάζεις το βιβλίο σου, παίρνεις βαθιές αναπνοές και κλείνεις τα μάτια. Κι όμως, αντί για τον Μορφέα, το θεό των ονείρων, σε επισκέπτονται όλα τα άλυτα προβλήματα, οι εκκρεμότητες, οι φόβοι και οι αγωνίες…

Τα θετικά συναισθήματα και η βίωσή τους, μας βοηθούν να βοηθήσουμε μια αλυσίδα ανάπτυξης των προσωπικών μας ικανοτήτων. Ωστόσο, όλα τα συναισθήματα είναι χρήσιμα. Τα αρνητικά συναισθήματα βοηθούν στην επιβίωση και στην αποφυγή δυσάρεστων ή επικίνδυνων καταστάσεων και τα θετικά βοηθούν στην ανάπτυξη και την εξέλιξη.

Τι γίνεται όμως όταν οι αρνητικές σκέψεις επιμένουν να έρχονται την πιο ακατάλληλη στιγμή, να μη λύνονται και να επανέρχονται διαρκώς, καταντώντας μια κακή συνήθεια;

Ο αρνητικός τρόπος σκέψεις, γεννά αρνητικά συναισθήματα και πράξεις. Καλό είναι να επεξεργαζόμαστε τις αρνητικές σκέψεις μας για να δούμε αν έχουν κάποια βάση και να πράξουμε ανάλογα.

Tips για πρώτες βοήθειες!

Απέκτησε την καλή συνήθεια του ημερολογίου και μάλιστα με τον παλιό κλασικό τρόπο και όχι ηλεκτρονικά!
Αρίθμησε τις σκέψεις σου, με σύντομες φράσεις ή λέξεις σε μια κόλα χαρτί. Βάζοντας τις σκέψεις σου σε τάξη χωρίς κοσμητικά επίθετα και συναισθηματικές φράσεις, καταφέρνεις να πάρεις μια απόσταση και να δεις πιο ψύχραιμα τι πρέπει να κάνεις.
Προσπάθησε να αποστασιοποιηθείς από αυτό που σε απασχολεί και δες το σαν να συμβαίνει σε κάποιον άλλον. Τι θα τον συμβούλευες; Τι θα έπρεπε να κάνει; Τι θα ήταν πιο συμφέρον για εκείνον. Κατέγραψε τις συμβουλές που θα του έδινες.
Τώρα, προσπάθησε μια φορά ακόμα να καταγράψεις ή να πεις δυνατά πως αισθάνεσαι. Θα διαπιστώσεις ότι η ένταση των συναισθημάτων σου έχει κοπάσει και αισθάνεσαι κάπως καλύτερα.
Πάρε βαθιές και χαλαρωτικές ανάσες και υποσχέσου στον εαυτό σου ότι το επόμενο πρωινό θα διαβάσεις ξανά τη λίστα που έχεις. Ξέρεις ότι η λύση είναι πια καταγεγραμμένη, μένει μόνο η υλοποίηση.

Μην ξεχνάτε ότι…

Τα θετικά συναισθήματα δρουν μειώνοντας τις αρνητικές επιδράσεις των αρνητικών συναισθημάτων. Φόβος, Θυμός, Λύπη ή Άγχος υπάρχουν για κάποιο λόγο, κάτι θέλουν να μας πουν. Ας το ακούσουμε προσεκτικά.
Στη ζωή υιοθετούμε συνήθειες που μας κάνουν άλλοτε καλό, άλλο όχι πια. Καιρός να τις αλλάξουμε. Αν συνηθίζουμε να μηρυκάζουμε συνεχώς τις ίδιες αρνητικές σκέψεις, χωρίς να είμαστε σε διάθεση να πράξουμε διαφορετικά, τότε η ψυχολογία μας πέφτει και αυτό μπορεί να προκαλέσει μέχρι και κατάθλιψη.
Δεν μπορούμε να ελέγξουμε πάντα τον τρόπο που έρχονται οι αρνητικές σκέψεις, αλλά μπορούμε σίγουρα να ελέγξουμε τον τρόπο που αφηνόμαστε να μας επηρεάζουν!πηγή.alltimecoaching.gr
Μαίρη Στραβοράβδη – Life Coach, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης

7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|B4DFE691-3447-4A99-8FBF-38A493FCB465
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|6AD449D0-8D41-4262-8C98-59FA731B52A4
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok