Στην Αλόη υπάρχουν βιταμίνες που προστατεύουν και επιδιορθώνουν το DNA

Κοινοποίηση

Στην Αλόη υπάρχουν Βιταμίνες που προστατεύουν και επιδιορθώνουν το DNA προστατεύοντάς μας από πλήθος ασθενειών και επιβραδύνοντας τη γήρανση.
Τα κύτταρά μας έχουν μηχανισμούς επιδιόρθωσης των βλαβών που παρατηρούνται στον οργανισμό μας…για να το επιτύχουν όμως αυτό τις περισσότερες φορές χρειάζεται να ενεργοποιήσουν τις πρωτεΐνες τους.
Η επιδιόρθωση των βλαβών του DNA απαιτεί την ενεργοποίηση πρωτεϊνών.
Oταν όμως από τα κύτταρά μας απουσιάζουν βασικά στοιχεία όπως…
ένζυμα…
πρωτεΐνες….
βιταμίνες…
μέταλλα….
Aυτά τα κύτταρα δεν μπορούν να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους γνωρίζουμε πια ότι όλα αυτά τα στοιχεία ο οργανισμός μας τα λαμβάνει από τις τροφές και έχουμε υποχρέωση να μην του τα στερούμε πολλές φορές ακούμε ότι το τάδε ένζυμο ή η τάδε πρωτεΐνη βοηθούν τα κύτταρα να αντιμετωπίσουν και πολλές φορές να θεραπεύσουν την τάδε ασθένεια.

Oταν όμως αυτά τα στοιχεία δεν υπάρχουν τι γίνεται;

Όλα αυτά τα στοιχεία βοηθούν τον οργανισμό αλλά υπάρχουν τώρα τέσσερα από αυτά τα στοιχεία τα οποία βοηθούν στην επιδιόρθωση των βλαβών που προκαλούνται στο DNA από διάφορες συνθήκες και που επιβραδύνουν την γήρανση του οργανισμού.

Αυτά είναι η βιταμίνη Β3-νιασίνη,βιταμίνη Β9-φολικό οξύ,βιταμίνη Β12-κοβαλαμίνη,
βιταμίνη Ε τα οποία τα βρίσκουμε στον χυμό Αλόη Βέρα.

Τι άλλο περιέχει ο χυμός αλόη βέρα που τον κάνει μοναδικό.

Περιέχει πάνω από 200 ενεργά συστατικά και το σημαντικότερο ίσως είναι ότι μας δίνει τα 7 από τα 8 απαραίτητα αμινοξέα που δεν παράγονται από τον οργανισμό μας. Ε χει αντιοξειδωτικές βιταμίνες C, Ε και η Βήτα Καροτίνη, πρόδρομος της βιταμίνης Α. Η Αλόη είναι επίσης από τα λίγα φυτά που περιέχουν βιταμίνη Β12.
Εχει ΕΝΖΥΜΑ οπως Υπεροξιδάση · Αλιάση · Καταλάση · Σελλουλάση · Καρβοξυπεπτιδάση · Αμυλάση · Αλκαλική φωσφατάση κα.

ΜΕΤΑΛΑ – ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ (μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο ψευδάργυρος, ο χαλκός, το χρώμιο, το ασβέστιο, το νάτριο, το κάλιο, το σίδηρο και το σημαντικότατο αντιοξειδωτικό σελήνιο.)

ΑΜΙΝΟΞΕΑ (Η Αλόη περιέχει 7 από τα 8 αμινοξέα που είναι πρωτεύουσας σημασίας για το σώμα μας και 18 από τα 22 που θεωρούνται δευτερεύοντα) ΣΑΚΧΑΡΙΤΕΣ (ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα )

ΣΤΕΡΟΛΕΣ (ως ισχυροί αντιφλεγμονώδεις παράγοντες )

ΣΑΠΩΝΙΝΕΣ (που δρουν αντιμικροβιακά, ενάντια σε ιούς και μύκητες )

ΛΙΓΝΙΝΗ (ξυλώδης ουσία προσδίδει την ικανότητα της να διεισδύει βαθιά στο δέρμα.)

ΑΝΘΡΑΚΙΝΟΝΕΣ (Οινικές είναι η αλοΐνη και η εμοδίνη, όλες μαζί όμως είναι δυνατά παυσίπονα και γνωστά για τις αντιβακτηριδιακές τους ιδιότητες.)Ένα από τα θαυματουργά συστατικά της είναι το Acemannan δίνεται σε περιπτώσεις σκλήρυνσης κατά πλάκας. Δρα σαν ισχυρός αντιφλεγμονώδης παράγοντας.
Η αλόη περιέχει Γλυκοζαμίνη. Θεωρείται αναμφισβήτητα αποτελεσματική στην προστασία των χόνδρων των αρθρώσεων καθώς αποτελεί την λιπαντική τους ουσία. Γι’ αυτό το λόγο η αλόη βοηθάει στην γρήγορα ανακούφιση των αρθριτικών και την αναστροφή της νόσου.
Μελέτη του 1997 από το πανεπιστήμιο του Texas δείχνει ότι η αλόη μακραίνει τη ζωή και μικραίνει τη συχνότητα ασθενειών.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που χρησιμοποιούν Αλόη αναφέρουν μια γενική αίσθηση ευεξίας Μειώνει την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια μέσα σε λίγες εβδομάδες χρήσης του χυμού.

Επίσης μειώνει την πίεση σε περίπτωση υπέρτασης. «Ελπίζουμε ότι το κολλώδες υγρό θα μας προσφέρει ένα σωτήριο διάλυμα για την αντιμετώπιση σημαντικού προβλήματος εντός και εκτός πεδίου μάχης», τονίζει ο δρ. Μίτσελ Φινκ, καθηγητής Ιατρικής για την Εντατική Θεραπεία και επικεφαλής της μελέτης.
Οι ερευνητές, των οποίων η μελέτη χρηματοδοτείται από την Αμυντική Υπηρεσία για τα Προγράμματα Προηγμένης Έρευνας, εξέτασαν την κολλώδη ουσία από τα εσωτερικά φύλλα της αλόης. Η ουσία είναι πλούσια σε συστατικά σακχάρου που ονομάζονται πολυσακχαρίτες τα οποία και επηρεάζουν τις ιδιότητες του υγρού αυτού.

«Η ουσία μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη διάχυση των μορίων οξυγόνου από τα ερυθρά αιμοσφαίρια στους ιστούς λόγω της ιδιότητάς της ν` αναμιγνύεται καλύτερα εντός του πλάσματος που περιβάλλει τα ερυθρά αιμοσφαίρια»
Πηγή: AΠE

Η αλόη είναι μια σημαντική ελπίδα για το μέλλον. Από όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν παγκοσμίως σε όλες τις χώρες, η αλόη περιέχει το 25% των συστατικών τους, με πολύ σημαντικό το γεγονός ότι είναι σε φυσική μορφή και όχι χημική.
Αυτό μεταφράζεται και αλλιώς. Το 25% όλων των φαρμάκων περιέχει συστατικά της Αλόης!!!!

Περισσότερα θα βρείτε στο βιβλίο μου ``Αλόη Βέρα ,Το Φυτό Θαύμα .Μύθος η Πραγματικότητα``.Το παρόν άρθρο επιμελήθηκε ο Ιατρός Παναγιωτακόπουλος Θεοδόσης για το Winners Seminars Group
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|68FF80D0-7D8E-476B-B8DA-82711720356D
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|B5764B43-67B7-440C-93D7-BB588411A9F2
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok