Τα αντηλιακά προστατεύουν τα αιμοφόρα αγγεία

Κοινοποίηση
Η χρήση αντηλιακών θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερη υγεία των αιμοφόρων αγγείων σύμφωνα με μια νέα μελέτη.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας παρουσίασαν μια μελέτη που δείχνει πως τα αντηλιακά αλλά και η εφίδρωση του δέρματος προστατεύουν την διαστολή των αιμοφόρων αγγείων.

«Η παρουσία αντηλιακού ή ιδρώτα στο δέρμα , μπορεί να διαδραματίσει προστατευτικό ρόλο ενάντια στις βλαβερές επιπτώσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας”

Είναι γνωστό πως η υπεριώδης ακτινοβολία είναι παράγοντας που συμβάλλει στον καρκίνο του δέρματος και στην πρόωρη γήρανση .
Έχει βρεθεί επίσης πως μειώνει την επακόλουθη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων του δέρματος (αγγειοδιαστολή)
Η αγγειοδιαστολή των αιμοφόρων αγγείων του δέρματος παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος και στην ανταπόκριση στο θερμικό στρες, τόσο τοπικά στο δέρμα όσο και σε όλο το σώμα.

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας μελέτησαν την ικανότητα του νιτρικού οξειδίου να προάγει την αγγειοδιαστολή των αιμοφόρων αγγείων σε ένα δέρμα εκτεθειμένο στην υπεριώδη ακτινοβολία .

Σύμφωνα με τα ευρήματα πειραμάτων τους , τα άτομα που ήταν καλυμμένα με αντηλιακό ή ίδρωτα δεν εμφάνισαν μειώσεις στην αγγειοδιαστολή που σχετίζεται με το νιτρικό οξείδιο.

«Για όσους περνούν πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντηλιακών μπορεί να τους προστατεύσει όχι μόνο απο τον καρκίνο του δέρματος αλλά και τις μειώσεις στην αγγειακή λειτουργία του δέρματος»πηγή.aesthetics.gr
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|FA2C287E-126E-435F-9D20-E7F4010669BE
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok