Η έκθεση στον ήλιο, ο καρκίνος του δέρματος, το μελάνωμα και η χρήση αντηλιακών. Μύθοι & Πραγματικότητα* enjoy the sun

ΚοινοποίησηΑς ρίξουμε άπλετο φως με την βοήθεια έγκυρων, πολλαπλών επιστημονικών ερευνών και μελετών, οι οποίες μπορεί και να μην τύχουν ευρείας δημοσιότητας και ας καταρρίψουμε τους μύθους γύρω από την έκθεση στον ήλιο, τον καρκίνο του δέρματος, το μελάνωμα και την χρήση αντηλιακών.

΄΄ Εκείνοι οι οποίοι προσπάθησαν να πείσουν τον κόσμο ότι ο ήλιος, η πρωταρχική πηγή ενέργειας και ζωής στην γη προκαλεί καρκίνο, το έκαναν με κακεντρεχή σκοπό να πείσουν τις μάζες να αποσυρθούν από το μοναδικό πράγμα το οποίο μπορεί να προλάβει την αρρώστια΄΄ Dr. Dave Mihalovic.

Tip: Δεν υπάρχει επιστημονικά τεκμεριωμένη βιβλιογραφία, η οποία να έχει αποδείξει ποτέ ότι το ηλιακό φως προκαλεί καρκίνο στον άνθρωπο. Στην πραγματικότητα σημαντικές μελέτες-μαρτυρίες δείχνουν ότι μπλοκάροντας τις ακτίνες του ήλιου από το να αγγίξουν το δέρμα μας, μειώνουμε την δημιουργία-πρόσληψη της πολύ σπουδαίας βιταμίνης D, προκαλώντας υψηλό δείκτη θνησιμότητας, ουσιώδεις παθήσεις, διαταραχές στην λειτουργία του εγκεφάλου και καρκίνο.

Tip: Το ηλιακό φως δεν αποτελεί πρωταρχική αιτία του καρκίνου του δέρματος. Στην πραγματικότητα το ηλιακό φως προλαμβάνει τον καρκίνο.

Ο Dr. Daniel Coit , χειρούργος ογκολόγος στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center ( MSKCC ), αναφερόμενος στις έρευνές του για το μελάνωμα, στο MSKCC Health Education Seminar το 2012 είπε χαρακτηριστικά ότι : ΄΄οι περισσότερες περιπτώσεις μελανώματος, δεν έχουν σχέση με την έκθεση στο ήλιο και επομένως το μπλοκάρισμα ή η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο, δεν εμποδίζει-προλαμβάνει το μελάνωμα΄΄.

Σύμφωνα με έρευνα του Dr. William B. Grant, PhD, επιδημιολόγο και ιδρυτή του Sunlight, Nutrition & Health Research Center, η βιταμίνη D μειώνει το ρίσκο για την εμφάνιση του μελανώματος. Αρκετές μελέτες επίσης έδειξαν ότι χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης D στον οργανισμό, μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος, του μαστού, του εντέρου, των ωοθηκών και άλλων τύπου καρκίνου.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσίευσε το έγκριτο Cancer Journal τον Μάρτιο του 2002, 94:1867-75, ΄΄η ανεπαρκής έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, μπορεί να αποτελεί σημαντικό παράγοντα επικινδυνότητας στην Δυτική Ευρώπη και στην Βόρεια Αμερική΄΄.

Στα 50 τελευταία έτη, η χρήση αντηλιακών αυξήθηκε δραματικά. Εάν πράγματι η χρήση αντηλιακών προλαμβάνει τον καρκίνο του δέρματος, θα μπορούσαμε να δούμε μια μείωση στα ποσοστά εμφάνισης του καρκίνου του δέρματος. Αντίθετα τα περιστατικά έχουν αυξηθεί. Η έκθεση στον ήλιο, διευκολύνει την παραγωγή της βιταμίνης D στον οργανισμό. Υπάρχουν πάνω από 800 δημοσιευμένες έρευνες, οι οποίες δείχνουν την αποτελεσματικότητα της βιταμίνης D στην προστασία κατά του καρκίνου, καθώς και στην θεραπεία του.

Μια πολύ μεγάλη έρευνα-μελέτη η οποία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της νότιας Σουηδίας, με την συμμετοχή 29.518 γυναικών και η οποία παρακολούθησε για 20 χρόνια την σχέση έκθεση στον ήλιο και το ρίσκο εμφάνισης μελανώματος στις ανωτέρω, κατέληξε στα εξής πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα, τα οποία δημοσιεύθηκαν στην πολύ έγκυρη εφημερίδα Journal of Internal Medicine 16 Mαρτίου του 2016 : ΄΄ γυναίκες με ενεργή έκθεση στον ήλιο, έχουν κυρίως χαμηλό ρίσκο εμφάνισης καρδιαγγειακής πάθησης και θανάτου από καρκίνο, σε σχέση με εκείνες οι οποίες απόφευγαν την έκθεση στον ήλιο΄΄. Ένα από τα δυνατά στοιχεία της έρευνας ήταν ότι τα αποτελέσματα-οφέλη από την έκθεση στον ήλιο, αυξάνονταν με την διάρκεια της έκθεσης. Ένας από τους κύριους δημιουργούς της ανωτέρω έρευνας, ο Dr. Christer Lindqvist, αναφέρει χαρακτηριστικά: ΄΄Γνωρίζουμε ότι στον πληθυσμό μας (Σουηδία), υπάρχουν τρείς μεγάλοι παράγοντες τρόπου ζωής, από τους οποίους διακινδυνεύει η υγεία : το κάπνισμα, η παχυσαρκία και η έλλειψη δραστηριότητας. Τώρα γνωρίζουμε ότι υπάρχει και ένας τέταρτος:΅η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο΄΄.

Η εγκυρότατη εφημερίδα The Lancet, αναφέρει σε άρθρο της σχετικά με τις αιτίες εμφάνισης μελανώματος : ΄΄ Παραδόξως τα άτομα που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους, παρουσιάζουν μειωμένο ρίσκο εμφάνισης μελανώματος, σε σύγκριση με τα άτομα που εργάζονται σε εσωτερικούς χώρους, γεγονός που υποδηλώνει ότι η χρόνια έκθεση στον ήλιο μπορεί να έχει προστατευτικά αποτελέσματα΄΄.

Tip: Εάν δεν υπάρχουν υψηλά επίπεδα της βιταμίνης D στον οργανισμό, ολόκληρο το σώμα βρίσκεται υπό πίεση και διάφοροι τύποι καρκίνου μπορούν να αναπτυχθούν.

Ο Dr. John White αναφέρει : ΄΄Αυτός είναι ένας από τους λόγους που πληθυσμοί που ζουν κοντά στον ισημερινό, έχουν αρκετά μειωμένες περιπτώσεις εμφάνισης καρκίνων, οι οποίοι αυξάνουν στις περιοχές που βρίσκονται μακριά από τον ισημερινό΄΄. Ο Dr. Anthony Petaku, ο οποίος μελετά τα αποτελέσματα της βιταμίνης D2 και D3 σε μεταλλαγμένα κύτταρα, αναφέρει ότι ΄΄η επίπτωση της πάθησης (καρκίνου), αυξάνεται όσο απομακρυνόμαστε από τον ισημερινό΄΄.

Αρκετές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η κατάλληλη έκθεση στον ήλιο, βοηθάει στην αποφυγή εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Στην πραγματικότητα το μελάνωμα μειώνεται με την μεγαλύτερη έκθεση στον ήλιο και μπορεί να αυξηθεί με την χρήση αντηλιακών. Μια άλλη Ιταλική έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στην European Journal of Cancer τον Ιούνιο του 2008, επιβεβαίωσε και υποστήριξε προηγούμενες μελέτες, οι οποίες έδειχναν βελτίωση στα ποσοστά επιβίωσης ασθενών με μελάνωμα, οι οποίοι είχαν πιο συχνή έκθεση στον ήλιο στον χρόνο πριν εμφανιστεί-διαγνωστεί το μελάνωμα.

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον Dr. William Grant, Ph.D, διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητή-ειδικό στην βιταμίνη D, απέδειξε ότι σχεδόν το 30% των θανάτων από καρκίνο, θα μπορούσε να προληφθεί κάθε χρόνο, απλά αυξάνοντας τα επίπεδα της βιταμίνης D στον οργανισμό.

Tip: Η χρήση αντηλιακών εμποδίζει την παραγωγή ικανοποιητικών επιπέδων της βιταμίνης D στον οργανισμό.

Tip: Μια βασική αρχή την οποία δεν πρέπει να ξεχνούμε, είναι ότι οτιδήποτε βάζουμε πάνω στο δέρμα μας, το σώμα μας το απορροφάει και περνάει στην κυκλοφορία του αίματος.

Σε ανάλυση που έκανε το Environmental Working Group ( EWG), μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Ουάσινγκτον, σε πάνω από 10.500 συστατικά που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα προσωπικής περιποίησης, λιγότερα από το 20% κρίθηκαν κατάλληλα τα τελευταία 30 χρόνια. Eρευνητές πάλι στο Environmental Working Group (EWG), έδωσαν τα αποτελέσματα έρευνας σύμφωνα με την οποία σχεδόν τα μισά από τα 500 πιο δημοφιλή αντηλιακά προϊόντα, στην πραγματικότητα αυξάνουν την ταχύτητα με την οποία αναπτύσσονται κακοήθη κύτταρα και προκαλούν καρκίνο του δέρματος, λόγω επικίνδυνων χημικών που περιέχουν.

Mία μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής τους Dr. C F Garland, F C Garland & E D Gorhan, με τίτλο: ΄΄Μπορεί η χρήση αντηλιακών να αυξήσει τον ρίσκο εμφάνισης μελανώματος; ΄΄ και η οποία δημοσιεύθηκε στην American Journal of Public Health τον Απρίλιο του 1992 : Vol 82, No 4, σελίδες 614-615, ανέφερε κάποια πολύ σπουδαία συμπεράσματα μεταξύ των οποίων : ΄΄ Δεν έχει υπάρξει ποτέ οποιαδήποτε επιδημιολογική ή εργαστηριακή μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία η χρήση αντηλιακών προλαμβάνει το μελάνωμα ή βασικό κυτταρικό καρκίνωμα στους ανθρώπους΄΄ και ότι ΄΄ σε χώρες όπου συστήνονταν η χρήση αντηλιακών, υπήρχε η εμπειρία αύξησης του ρίσκου σε δερματικό κακοήθη μελάνωμα΄΄.

Πολυάριθμες μελέτες αποδεικνύουν ότι η βιταμίνη D παίζει ουσιαστικό ρόλο στην πρόληψη και την διατήρηση της βέλτιστης υγείας. Υπάρχουν περίπου 30.000 γονίδια στο σώμα μας και η βιταμίνη D επηρεάζει σχεδόν τα 3.000 από αυτά. Διατηρώντας κανείς στο βέλτιστο τα επίπεδα της βιταμίνης D στο σώμα, βοηθάει στην πρόληψη τουλάχιστον 16 διαφορετικών τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού, του προστάτη και του δέρματος. Ο πολύ γνωστός ερευνητής-συγγραφέας Andreas Moritz, αναφέρει σε συνέντευξη του ότι πάνω από το 70% όλων των τύπων του καρκίνου θα είχαν μειωθεί, εάν διατηρούσαμε τα βέλτιστα επίπεδα της βιταμίνης D στον οργανισμό.

Tip: Τα βέλτιστα επίπεδα της βιταμίνης D στο σώμα μας, πρέπει να είναι 40-60 ng/ml.

O γνωστός ερευνητής-ειδικός μελετητής γύρω από την βιταμίνη D Dr. Michael Holick, σχεδόν μια δεκαετία πριν προειδοποιούσε ότι : ΄΄το να αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο για την αποφυγή του καρκίνου του δέρματος, έχει τέτοια αποτελέσματα στην πτώση των επιπέδων της βιταμίνης D στο σώμα, ώστε για κάθε ζωή που σώζεται από τον καρκίνο του δέρματος, πάνω από 100 άτομα θα χάσουν την ζωή τους από άλλους τύπους καρκίνου΄΄.

Τα οφέλη από την έκθεση στον ήλιο είναι αναρίθμητα, πέραν από την βελτίωση των επιπέδων της βιταμίνης D στο σώμα. Μειώνει τον ρίσκο του θανάτου από όλες τις αιτίες, καθώς και τον ρίσκο των καρδιακών παθήσεων. Βελτιώνει την διάθεση, αυξάνει την παραγωγή των β-ενδορφινών (ορμόνες διάθεσης και ευτυχίας), ελαττώνει την πίεση, επουλώνει τις πληγές, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βοηθάει στην κατάθλιψη, μειώνει το stress, βελτιώνει τον ύπνο. Διεγείρει τον αδένα επίφυση (pineal gland) για την παραγωγή της ορμόνης του ύπνου της μελατονίνης, η οποία με την σειρά της έχει ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες. Τα οφέλη της βιταμίνης D στον οργανισμό, αναφέρονται αναλυτικά στο βιβλίο μου ΄΄Σύνδρομο Κόπωσης Επινεφριδίων (Σύνδρομο Έλλειψης Ενέργειας)- Μύθοι και Πραγματικότητα΄΄ (9).

Tip: Ο ήλιος δεν προκαλεί καρκίνο του δέρματος. Το επί ατέλειωτες ώρες κάψιμο του δέρματος, το πτωχό ανοσοποιητικό σύστημα, ο τοξικός τρόπος ζωής, η επαφή και η κατανάλωση ξενο-οιστρογόνων (ξενο-ορμονών) , μπορούν να προκαλέσουν τον καρκίνο του δέρματος

Πως λοιπόν μπορώ να βελτιώσω την υγεία μου και να αποφύγω τον καρκίνο του δέρματος;

Με κανονική έκθεση μεγάλου τμήματος του σώματος εάν είναι δυνατόν στον ήλιο, για 30-40 λεπτά (εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος) σε καθημερινή βάση
Με σταδιακή αύξηση στην έκθεση του σώματος στον ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες
Αποφεύγοντας το κάψιμο του δέρματος
Προτιμάμε τις ώρες 10 το πρωί με 3 το απόγευμα, για την μέγιστη παραγωγή της βιταμίνης D στον οργανισμό
Φροντίζουμε πάντα για την σωστή ενυδάτωση του οργανισμού
Βελτιστοποιούμε τον ύπνο. Περισσότερη παραγωγή μελατονίνης= μικρότερο ρίσκο για την εμφάνιση καρκίνου
Δραστηριοποιούμαστε σε οποιαδήποτε μορφή άσκησης
Χρησιμοποιούμε στην διατροφή μας πολλές αντιοξειδωτικές τροφές-συμπληρώματα
Καταναλώνουμε πολλά ωμέγα-3 λιπαρά ( η National Academy of Sciences, δημοσίευσε μια ανασκόπηση, σύμφωνα με την οποία η σωστή αναλογία των ωμέγα 6 /ωμέγα 3 λιπαρών, είναι το κλειδί για την αποφυγή του καρκίνου του δέρματος. Επίσης μια Αυστραλιανή έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε 10 χρόνια πριν, έδειξε μια μείωση κατά 40% στην εμφάνιση μελανώματος, για τα άτομα που έτρωγαν συχνά ψάρια (ωμέγα-3 λιπαρά)
Βάζουμε την πράσινη-αλκαλική διατροφή στο διαιτολόγιό μας
Αποφεύγουμε την ζάχαρη και την φρουκτόζη
Βελτιώνουμε την λειτουργία των επινεφριδίων, τα οποία παράγουν πολύ σπουδαίες ορμόνες για τον οργανισμό και η εκτός ισορροπίας λειτουργία τους, επηρεάζει την εικόνα-κατάσταση του δέρματος

η υγεία στα χέρια σας

διαδώστε το……..

πηγή,yourhealthinyourhands

Πηγές

1/ www.mskcc.org

2/ www.vitamindcouncil.org

3/ www.thetruthaboutcancer.com

4/ www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26992108

5/ www.drmercola.com

6/ www.ewg.org

7/ www.ener.chi.com

8/ www.drholick.com

9/ www.yourhealthinyourhands.gr

10/ www.preventdisease.com

11/ www.collective-evolution.com

12/ ajph.aphapublications.org/doi/abs/10.2105/AJPH.82.4.614

13/ epidemiology.ucsd.edu/cedric-garland-drph.html


7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|66E9B73D-E183-46DF-B4AD-BADC2B347224
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|73023604-D5D6-4B91-99D4-FC44C1745C38
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok