Με ποια σειρά πρέπει να φοράμε τις κρέμες μας

18-11-2016

Κοινοποίηση
Βήμα 1: καθαρισμός

Βασικό βήμα πριν πέσουμε για ύπνο αλλά και το επόμενο πρωί είναι να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας! Ακόμη κι αν έχουμε γυρίσει αργά σπίτι, έχουμε εξαντληθεί όλη μέρα, έχουμε κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού ή έχουμε γυρίσει μόλις από έξοδο δεν υπάρχει καμία δικαιολογία! Καθαρίζουμε το πρόσωπό μας, πράγμα το οποίο κάνουμε και το επόμενο πρωί. Έπειτα βάζουμε λοσιόν.

//Βήμα 2: serum και ποιο να διαλέξεις ανάλογα με τις ανάγκες σου

Αφού βάλουμε την λοσιόν, το πρώτο πράγμα το οποίο μπαίνει μετά είναι το serum, ο ορός, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Για παράδειγμα, πρωί θα χρησιμοποιήσουμε έναν ορό αντιοξειδωτικό. Είναι ένας ορός με βιταμίνη C ο οποίος θα προστατεύσει το δέρμα μας από τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται την ημέρα από την υπεριώδη ακτινοβολία. Το βράδυ θα φορέσουμε έναν ορό συσφικτικό ή έναν ορό ενυδατικό.

Το κριτήριο είναι πάντα οι ανάγκες της επιδερμίδας και όχι η ηλικία. Διότι μπορεί για παράδειγμα μια γυναίκα 40 χρονών να το έχει ανάγκη και μια άλλη 40 χρονών να μην το έχει ανάγκη. Αυτό που μετράμε είναι η βιολογική ηλικία του δέρματος και όχι η χρονολογική. Δεν είναι όλες οι 30αρες το ίδιο, ούτε όλες οι 40αρες το ίδιο.

Το βράδυ μπορούμε να φορέσουμε επίσης έναν ορό για παράδειγμα με υαλουρονικό σε πιο νεαρές ηλικίες, και σε πιο ώριμες ηλικίες θα φορέσουμε έναν ορό που να έχει μέσα πεπτίδια ή παράγωγα σόγιας. Τα πεπτίδια σε πιο μεγάλες ηλικίες κάνουν σύσφιξη ενώ τα παράγωγα σόγιας δίνουν την ενυδάτωση που έχει ανάγκη ένα ώριμο, εμμηνοπαυσιακό δέρμα.

Βήμα 3 για το βράδυ: κρέμα

Το βράδυ θα μπει η κρέμα. Μια νεαρή κοπέλα, 25χρονη μπορεί να μείνει το βράδυ μόνο με το serum και να μην βάλει κρέμα. Μια 35χρονη θα βάλει μια ελαφριά ενυδατική κρέμα. Μια 50χρονη θα βάλει μια συσφικτική κρέμα. Οι τελευταίες ( συσφικτικές) έχουν κι εκείνες κάποια ενυδατικά στοιχεία αλλά λιγότερα γι` αυτό μια γυναίκα που έχει βάλει μια συσφικτική κρέμα από κάτω μπορεί να βάλει έναν ενυδατικό ορό. Διαφορετικά μόνο μια συσφικτική κρέμα θα την τραβάει πάρα πολύ.

Βήμα 3 για το πρωί: αντηλιακή ή κρέμα & αντηλιακή ανάλογα με την ηλικία

Το πρωί, είπαμε θα πλυθούμε θα βάλουμε το serum ή την λοσιόν μας ανάλογα. Το πρωί απαραιτήτως μπαίνει το αντηλιακό. Χειμώνα- καλοκαίρι οποιαδήποτε γυναίκα σε οποιαδήποτε ηλικία πρέπει απαραίτητα να φορέσει αντηλιακό. Να μας προστατεύσει από τις βλάβες του ήλιου. Όχι μόνο από την γήρανση αλλά και τον καρκίνο. Θα είναι διαφορετικός ο τύπος του αντηλιακού ανάλογα με την ηλικία και το δέρμα και ανάλογα με την εποχή του χρόνου μπορεί να είναι 50 ή 30 τις εποχές που δεν έχουμε έντονη ηλιοφάνεια. Σε σκούρα δέρματα μπορούμε να φορέσουμε 15SPF.
Τώρα μια νεαρή κοπέλα με το serum και το αντηλιακό της δεν χρειάζεται τίποτα. Μια πιο ώριμη γυναίκα μπορεί να χρειαστεί να βάλει κάτω από το αντηλιακό της μια θρεπτική κρέμα.

Βήμα 4 για το βράδυ: ειδικές κούρες- θεραπείες σε συγκεκριμένες περιπτώσεις

Επίσης, μια γυναίκα μπορεί το βράδυ και ειδικά μέσα στον Χειμώνα να κάνει κάποιες κούρες μικρές θεραπείες ανάπλασης της επιδερμίδας. Τότε είναι η καλύτερη εποχή γιατί οι θεραπείες αυτές είναι συνήθως ερεθιστικές με τον ήλιο γι` αυτό και διαλέγουμε να γίνονται μέσα στον Χειμώνα.

Το βασικό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι μέσα στον Χειμώνα έχουμε το περιθώριο να κάνουμε μια υδατική θεραπεία αναζωογόνησης της επιδερμίδας σε κυτταρικό επίπεδο.
Άρα τι κάνει η κάθε μια θεραπεία; Με την θεραπείααυτή θα διώξουμε τα νεκρά κύτταρα και τις επιφανειακές στοιβάδες του δέρματος, θα δημιουργήσουμε μια καινούρια επιδερμίδα πιο γερή η οποία θα έχει λιγότερη θαμπάδα, θα είναι πιο φωτεινό το πρόσωπό, πιο μαλακό γιατί έχουμε διώξει τα νεκρά κύτταρα, και θα φυλακίζει πιο καλά την υγρασία μέσα του.

Η μικρότερη διάρκεια μιας θεραπείας για να δούμε αποτελέσματα από μια κρέμα είναι τρεις μήνες. Μια κρέμα από μόνη της για να δώσει αποτελέσματα θέλει τουλάχιστον τρεις μήνες (έως και έξι).
Αν, όμως, κάνουμε και οργανωμένες θεραπείες είτε στον δερματολόγο αν θέλουμε κάτι πιο δυνατό, είτε στην αισθητικό που κάνει μια απλή ενυδάτωση, θα δούμε πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Μια κρέμα με βιταμίνη Α κάνει απλώς ενυδάτωση. Δεν κάνει κάτι παραπάνω. Μια κρέμα με ρετινόλη ή ρετιναλδεϊδη μπορεί να βοηθήσει στις πρώτες ρυτίδες.
Αν όμως έχουμε μια γυναίκα που έχει πιο έντονες ρυτίδες ή πανάδες και σημάδια για να δει αποτέλεσμα θα πρέπει να κάνει μια θεραπεία με τον δερματολόγο της.

πηγή.Winners Group
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|7570BA4A-6363-4794-B511-A2D076916015
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|199D6B79-216E-4F2D-8907-CB074A0F27E2
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok