Instagram Marketing 2020: 10 1 ιδέες για engaging content

7-6-2020

Κοινοποίηση
Εν έτει 2020, η νέα γενιά χρησιμοποιεί την αναζήτηση του Instagram περισσότερο από αυτή της Google. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι το Instagram Marketing αποτελεί, πλέον, ένα από τα πολυτιμότερα μέσα προβολής και διαφήμισης.

Ωστόσο, οι συνεχείς αναβαθμίσεις, ο ανταγωνισμός μεγατόνων, όπως και ο «έξυπνος» αλγόριθμος δε βοηθούν την ενίσχυση του engagement των λογαριασμών. Γι’ αυτόν τον λόγο, καλούμαστε να διεισδύσουμε βαθύτερα στις μετρήσεις και στα στατιστικά, εντοπίζοντας τα σχόλια, τις αποθηκεύσεις, τα views από τα InstaStories, ακόμα και τα Direct Messages (DMs), με σκοπό να καταλάβουμε ποιο περιεχόμενο θεωρείται «καλύτερο».

Οι σωστές πρακτικές, σαφώς, μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση του περιεχομένου, έχοντας ως αποτέλεσμα το αυξημένο engagement. Είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε όλες τις ιδέες λεπτομερώς;

«Ανοιχτείτε» περισσότερο
Μοιραστείτε οτιδήποτε αξίζει να διαβαστεί, όπως τις προσωπικές σας σκέψεις, την ιδέα της επιχείρησής σας και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. Η αυθεντικότητα και η διήγηση της ιστορίας σας, σε μορφή storytelling, θα δημιουργήσει μία σχέση εμπιστοσύνης με τους ακολούθους σας.

Instagram Marketing Tip: Οι μεγαλύτερες λεζάντες -για τις οποίες θα διαβάσετε παρακάτω αναλυτικά- θα σας βοηθήσουν σημαντικά να πετύχετε τον στόχο σας. Ακόμη, υπάρχει πιθανότητα το κοινό να ταυτιστεί με τη δημοσίευση και να την αναδημοσιεύσει, όπως ένα έξυπνο quote.

Γράψτε μεγαλύτερες λεζάντες
Γνωρίζατε ότι στη λεζάντα της δημοσίευσης του Instagram μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέχρι 2.200 χαρακτήρες; Αξιοποιήστε αυτή τη δυνατότητα, για να έρθετε σε επικοινωνία με το κοινό σας.

Instagram Marketing Tip: Ο αλγόριθμος «διαβάζει» τον μέσο χρόνο που «σπαταλάει» κάποιος χρήστης στη δημοσίευσή σας. Με μεγαλύτερες λεζάντες, επομένως, θα διεγείρετε το ενδιαφέρον του στα posts σας για περισσότερη ώρα.

Δημιουργήστε αξιοσημείωτο περιεχόμενο
Πλέον, τα κάποτε «σημαντικά» likes είναι κρυφά στις δημοσιεύσεις του Instagram και τη θέση τους έχουν πάρει τα σχόλια και οι αποθηκεύσεις. Συνεπώς, είναι απαραίτητο να κοινοποιείτε περιεχόμενο, το οποίο παροτρύνει το κοινό να πατήσει το save button, όπως ένα checklist ή ένα infographic. Αφήστε, λοιπόν, τη φαντασία σας ελεύθερη, αναρτώντας το πιο creative content.

Instagram Marketing Tip: Προσθέστε στο κείμενό σας μία προτροπή, για να υπενθυμίσετε στον χρήστη να επιλέξει το κουμπί της αποθήκευσης.

Εστιάστε στα Hashtags
…και βρείτε τα κατάλληλα για το περιεχόμενο σας! Ξέρετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έως 30 hashtags σε κάθε post; Ξεκινήστε αναζητώντας τα σωστά, καθώς και εκείνα που οδηγούν περισσότερα «μάτια» στο προφίλ σας.

Instagram Marketing Tip: Χρησιμοποιήστε διαφορετικά hashtags ανάλογα με το θέμα σας κάθε φορά και, στη συνέχεια, αναλύστε τα στατιστικά.

Μείνετε επίκαιροι
Σήμερα, πολλοί χρήστες ενημερώνονται για τα νέα της επικαιρότητας από τα social media. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συμπεριλάβετε στη θεματολογία σας trendy topics, τραβώντας αμέσως την προσοχή τους.

Συμπεριλάβετε χιουμοριστικά στοιχεία
Μόλις μέσα σε λίγα χρόνια, τα memes έχουν γίνει πρωταγωνιστές του Instagram Marketing. Brands, Influencers και επιχειρήσεις τα χρησιμοποιούν συχνά, προσεγγίζοντας με χιουμοριστικό τρόπο το κοινό τους. Δοκιμάστε το και εσείς, απογειώνοντας τα σχόλια, τις κοινοποιήσεις και τα likes σας.

Go backstage
Αποκαλύψτε τι συμβαίνει «πίσω από τις κάμερες» και μοιραστείτε τα insights της επιχείρησής σας, ώστε να αποκτήσετε μεγαλύτερη οικειότητα με το κοινό σας. Για παράδειγμα, συστήστε τους ανθρώπους που εργάζονται δίπλα σας, κάνοντας mini συνεντεύξεις.

Ξεκινήστε ένα challenge
Τα challenges αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες τάσεις παγκοσμίως, όπου πολιτικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί κ.ά. συμμετέχουν. Δημιουργώντας ένα challenge προσκαλείτε τους χρήστες να γίνουν μέρος του κόσμου σας, ενδυναμώνοντας την αναγνωσιμότητα του λογαριασμού σας.

Πειραματιστείτε με νέο περιεχόμενο
«Τεστάρετε» με πρωτότυπο περιεχόμενο το κοινό σας, κοινοποιώντας memes, quotes, UGC (user generated content) και infographics. Αξιοποιήστε τα διαφορετικά φίλτρα του Instagram και εντοπίστε ποιο βελτιώνει το engagement.

Δημοσιεύστε περισσότερα videos στο IGTV
Το video αποτελεί κυρίαρχο περιεχόμενο ως δημοσίευση και ως story. Χάρη στο IGTV, κερδίζετε περισσότερες επισκέψεις στο προφίλ σας, καθώς προτρέπετε τον χρήστη να δει ολόκληρο το βίντεο στο κανάλι σας. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα προβολής των videos σας στη σελίδα explore, όπου ακόμη περισσότερα accounts μπορούν να τα παρακολουθήσουν.

Επικοινωνήστε μέσω των Features
Καθημερινά, πάνω από 500 εκατομμύρια λογαριασμοί χρησιμοποιούν τα InstaStories. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται ταχύτατα. Λόγω αυτού, το Instagram λανσάρει συνεχώς καινοτόμα χαρακτηριστικά και ιδέες, δίνοντας νέους τρόπους στις επιχειρήσεις να αλληλεπιδρούν με το κοινό τους.

Τα Instagram Stories Stickers αποτελεί μία υπέροχη αφορμή να ξεκινήσει η συζήτηση, επιτρέποντας στους followers να μοιραστούν τις σκέψεις τους και τη γνώμη τους. Έτσι, οι επιχειρήσεις αποκτούν loyalty κοινό, το οποίο νιώθει απόλυτα συνδεδεμένο με το brand.

Question Sticker: Ask me anything – Το sticker ενθαρρύνει τους followers να γνωρίσουν καλύτερα την επιχείρηση και να πληροφορηθούν εκτενεστέρα για τα προϊόντα. Ταυτόχρονα, εσείς ως επιχείρηση ανακαλύπτετε τι προτιμάει το κοινό σας. Αυτό το αυτοκόλλητο παρέχει επικοινωνία, engagement και διάδραση, ταυτόχρονα!

Quiz Sticker: Το sticker με trivial-style ύφος (πολλαπλής επιλογής) παρέχει τη δυνατότητα στους followers να ψηφίζουν και να αλληλεπιδρούν μαζί σας. Παράλληλα, έρχονται πιο κοντά στο brand σας!

Poll Sticker: Το συγκεκριμένο sticker δημιουργεί στους ακολούθους σας την αίσθηση ότι συμμετέχουν ενεργά στις αποφάσεις σας, με τη μορφή δημοσκόπησης.

Countdown Sticker: Το sticker αντίστροφης μέτρησης προσελκύει τους χρήστες, προμηνύοντας ότι κάτι «σπουδαίο» έρχεται – όπως ημέρες προσφορών, λανσάρισμα ενός νέου προϊόντος ή ακόμη και ένα extravagant event. Την ίδια στιγμή, προσφέρει την επιλογή ειδοποίησης για τη λήξη της αντίστροφης μέτρησης, ώστε να επιστρέψει στη δημοσίευση του λογαριασμού.

Εν κατακλείδι
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, αντιλαμβάνεστε ότι οι δυνατότητες Instagram Marketing που έχετε στη διάθεσή σας ποικίλλουν.

Δοκιμάστε, λοιπόν, να ενσωματώσετε τις τακτικές που σας προτείνουμε στη γενικότερη social media marketing στρατηγική σας και εδραιώστε την online παρουσία του brand ή της επιχείρησής σας στο δυναμικό community του Instagram.

πηγή.developgreece.com
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|178ACB8B-D429-419F-99EC-A92B861D6ACD
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|EB2A18CB-B258-45C2-A5A8-0EA353651FDA
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok