7 φράσεις που λένε καθημερινά στον εαυτό τους τα πιο επιτυχημένα άτομα

Κοινοποίηση
Ξέρεις ότι τα πιο επιτυχημένα άτομα κάνουν έναν εσωτερικό και θετικό διάλογο με τον εαυτό τους; Ξέρουν πολύ καλά να φροντίζουν για την προσωπική τους εξέλιξη και πιστεύουν πως μπορούν να επιτύχουν ό,τι θελήσουν. Το σημαντικότερο όμως από όλα είναι ότι πιστεύουν στον εαυτό τους.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι διαχωρίζει όλους όσοι πραγματοποιούν τους στόχους τους με τους υπόλοιπους; Η έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό τους. Όσοι αποτυγχάνουν, το κάνουν επειδή θεωρούν ότι θα αποτύχουν.

Επομένως, είναι πολύ σημαντική όχι μόνο η σχέση που έχεις με τον εαυτό σου, αλλά και ο τρόπος που ενθαρρύνεις ή όχι τις πράξεις σου. Αν για παράδειγμα είσαι συνεχώς επικριτικός, το πιθανότερο είναι ότι θα χάσεις το κίνητρο να συνεχίσεις την προσπάθεια. Το μυστικό είναι να είσαι υπομονετικός, αισιόδοξος και να κατανοείς κάθε αλλαγή. Και κάτι ακόμα! Να αρχίσεις να λες τις φτάσεις που λένε τα επιτυχημένα

Τι λένε καθημερινά τα επιτυχημένα άτομα:

1. «Θα τα καταφέρω»

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν σχεδιάζουν να αποτύχουν. Αντιθέτως σχεδιάζουν πώς θα ξεπεράσουν τα εμπόδια. Ξέρουν ότι θα αντιμετωπίσουν προκλήσεις και πως εκείνοι θα πρέπει να βρουν τη λύση μόνοι τους. Αντί λοιπόν να σχεδιάζουν την ήττα τους, τελειοποιούν τα προσόντα τους έτσι ώστε να είναι έτοιμοι για το χειρότερο. Γιατί λένε συνεχώς στον εαυτό τους “ό,τι και αν συμβεί, θα τα καταφέρω”. Και μάντεψε. Τα καταφέρνουν.

2. «Όλα στον κόσμο φτιάχτηκαν από άτομα που δεν ήταν πιο έξυπνα από εσένα»
Η αγαπημένη φράση του Steve Jobs έχει γίνει και των πιο επιτυχημένων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Εκείνοι που αγγίζουν τους στόχους τους, δεν αντιμετωπίζουν τον κόσμο σαν κάτι που δεν αλλάζει, αλλά σαν κάτι εύπλαστο που διαρκώς εναλλάσσεται και διαμορφώνεται με την κατάλληλη ιδέα. Και θεωρούν ότι το κατάλληλο πρόσωπο για την κάθε αλλαγή είναι οι ίδιοι. Όταν συνειδητοποιείς ότι ο κόσμος γύρω σου φτιάχτηκε από άτομα σαν εσένα, είσαι έτοιμος να αποκτήσεις τον έλεγχο της ζωής σου.

3. «Τα λάθη είναι μαθήματα»
Τα πιο επιτυχημένα άτομα αντιμετωπίζουν το κάθε λάθος σαν ένα μάθημα. Δεν πνίγονται σε μία κουταλιά νερού και δεν αισθάνονται άσχημα με κάθε αποτυχία. Ούτε φυσικά τιμωρούν τον εαυτό τους όταν κάτι πάει στραβά. Αντίθετα, διατηρούν την ψυχραιμία τους προκειμένου να συνεχίσουν στη σωστή κατεύθυνση. Το να ονομάσεις κάτι λάθος σε κάνει μη παραγωγικό. Γι΄αυτό ονόμασέ το μάθημα.

4. «Δούλεψε σκληρά να μάθεις ό,τι δεν ξέρεις»
Υπάρχει μία παρανόηση ότι τα πιο επιτυχημένα άτομα είναι εγωκεντρικά και τα ξέρουν όλα. Ξέρεις κάτι όμως; Ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Είναι πολύ ανοιχτοί και πρόθυμοι να μάθουν συνεχώς καινούργια πράγματα. Αυτή είναι μία πολύ σημαντική διαφοροποίηση μεταξύ εκείνων που επιτυγχάνουν για μικρά χρονικά διαστήματα και εκείνων που μπορούν να τη διατηρήσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η επιτυχία έχει να κάνει με το να γνωρίζεις τις αδυναμίες σου και να ξέρεις τι μπορείς να βελτιώσεις. Και για να το κάνεις αυτό βασική προϋπόθεση είναι να ξέρεις τι ακριβώς δεν ξέρεις.

5. «Ξέχνα τον ανταγωνισμό σου»
Τα πιο επιτυχημένα άτομα είναι απόλυτα συγκεντρωμένα σε όσα κάνουν οι ίδιοι και όχι οι γύρω τους. Δεν λέμε να μην ασχολείσαι καθόλου με τον ανταγωνισμό. Να θυμάσαι όμως ότι σπαταλάς τον χρόνο σου σε αυτόν, κινδυνεύεις να χάσεις τον στόχο σου. Και αντί να αναρωτιέσαι ποιο θα ήταν το καλύτερο για εσένα, την ομάδα ή την εταιρεία σου, καταλήγεις να παίρνεις αποφάσεις με βάση τους άλλους. Γι΄αυτό λοιπόν άσε στην άκρη τον ανταγωνισμό.

6. «Αφιέρωσε χρόνο για να κάνεις το σωστό από την αρχή»
Πάντα υπάρχει χρόνος για να κάνεις στο τέλος το σωστό, όταν όλα έχουν καταρρεύσει. Γιατί λοιπόν δεν αφιερώνεις χρόνο από την αρχή; Τα πιο επιτυχημένα άτομα δουλεύουν ατέλειωτες ώρες στην αρχή ενός project για να είναι σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά. Γιατί ξέρουν καλά ότι αν όντως πάνε καλά τα πράγματα από την αρχή, δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τίποτα. Το μόνο που χρειάζεται είναι προσοχή στη λεπτομέρεια.

7. «Μην ξεχνάς ποτέ τον λόγο για τον οποίο ξεκίνησες»
Τα πιο επιτυχημένα άτομα δεν το κάνουν ποτέ. Πάντα θυμούνται από πού ξεκίνησαν και υπενθυμίζουν στον εαυτό τους τον λόγο για τον οποίο κάνουν ό,τι κάνουν. Αγαπούν να εξελίσσονται διαρκώς και αυτό τους δίνει κίνητρο και τους βοηθάει να διατηρήσουν μακροπρόθεσμα την επιτυχία τους. Θα πρέπει λοιπόν να μην ξεχνάς ποτέ το γιατί ξεκίνησες κάτι και να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να το θυμάσαι.
Πηγή epixeiro.gr

7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|3C0FBF65-2D2B-4005-BF2A-82428CE2805B
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|99167938-B794-450C-B4A3-F4759FE1336D
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok