10 σημάδια που δείχνουν χρόνια φλεγμονή

Κοινοποίηση


Συνήθως είναι αρκετά εύκολο να καταλάβετε αν αντιμετωπίζετε μια οξεία φλεγμονή. Αν ξύσετε το γόνατό σας, το δέρμα σας θα γίνει κόκκινο και ζεστό. Αν κρυολογήσετε, η καταρροή και ο πυρετός θα φανερώσουν σε όλους το γεγονός ότι έχετε φλεγμονή. Έτσι λοιπόν, η οξεία φλεγμονή αποτελεί μια φυσική, υγιή διαδικασία που βοηθά το σώμα σας να θεραπευτεί.

Η χρόνια φλεγμονή όμως είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Η χρόνια φλεγμονή παρουσιάζεται όταν το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι μονίμως ενεργοποιημένο. Ως αποτέλεσμα, απελευθερώνει συνεχώς μεγάλη ποσότητα βλαβερών χημικών ουσιών που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τα κύτταρά σας. Είναι σαν μια πυρκαγιά στο δάσος που δεν σβήνει ποτέ.

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η χρόνια φλεγμονή σχετίζεται με πολλές σύγχρονες ασθένειες συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας και των καρδιαγγειακών παθήσεων. Επιπλέον, η χρόνια φλεγμονή θα μπορούσε να σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι και εξαντλημένοι. Ο γιατρός σας ίσως θελήσει να μετρήσει το επίπεδο της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης, ενός δείκτη φλεγμονής με σκοπό να καταλάβει αν η χρόνια φλεγμονή προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο σώμα σας. Υπάρχουν όμως και μερικές ενδείξεις που εμφανίζει το ίδιο το σώμα σας.

Τα σημάδια που δείχνουν Χρόνια Φλεγμονή
Η χρόνια φλεγμονή μπορεί να αποκαλυφθεί με πολλούς τρόπους, αλλά τα παρακάτω 10 σημάδια είναι τα πιο συχνά.


1. Έχει δημιουργηθεί «σωσίβιο» γύρω από την κοιλιά σας
το σωσίβιο είναι σημάδι χρόνιας φλεγμονήςΤα λιποκύτταρα στην κοιλιά δημιουργούν φλεγμονώδεις χημικές ουσίες και όσο πιο πολύ κοιλιακό λίπος έχετε, τόσο περισσότερες χημικές ουσίες δημιουργούνται. Στην πραγματικότητα ο Peter Libby, ειδικός στα καρδιαγγειακά νοσήματα, ονομάζει το κοιλιακό λίπος «φυτώριο» της φλεγμονής.

2. Έχετε υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα
Το υψηλό σάκχαρο αυξάνει τον αριθμό των φλεγμονωδών κυτοκινών που κυκλοφορούν στο αίμα σας. Επίσης, αυξάνει τα επίπεδα των καταστροφικών μορίων που ονομάζονται τελικά προϊόντα προχωρημένης γλυκοζυλίωσης (AGE), τα οποία είναι προφλεγμονώδη.

3. Έχετε πεπτικά προβλήματα, όπως αέρια, διάρροια, φούσκωμα ή δυσκοιλιότητα
Όλα τα παραπάνω μπορεί να προέρχονται από ένα έντερο που νοσεί, έχει φλεγμονή και είναι διαπερατό επιτρέποντας έτσι στις τοξίνες να ξεφύγουν στην κυκλοφορία του αίματός. Αυτή είναι μία από τις κύριες αιτίες της χρόνιας, καθολικής φλεγμονής.

4. Νιώθετε κουρασμένοι όλη την ώρα
Τα κύτταρα που φλεγμαίνουν είναι άρρωστα κι έτσι δεν μπορούν να παράγουν την ενέργεια που χρειάζεστε για να νιώσετε ανανεωμένοι και αναζωογονημένοι. Ως αποτέλεσμα, αισθάνεστε κουρασμένοι ακόμα και όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι και μέχρι το απόγευμα είστε εξαντλημένοι.

5. Έχετε δερματολογικά προβλήματα, όπως έκζεμα, ψωρίαση ή το δέρμα σας είναι κόκκινο με κηλίδες
Αυτό θα μπορούσε να αποτελεί ένα εξωτερικό σημάδι εσωτερικής φλεγμονής. (Αυτό συμβαίνει διότι υπάρχει μια ισχυρή σύνδεση ανάμεσα στην ψωρίαση και των φλεγμονωδών καταστάσεων που εκδηλώνονται εσωτερικά συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη και της καρδιαγγειακής νόσου).

6. Έχετε αλλεργίες
Αν αντιμετωπίζετε συνεχώς δακρύρροια και ρινική καταρροή, είναι πιθανό να πάσχετε από χρόνια φλεγμονή.

7. Το πρόσωπό σας είναι πρησμένο ή έχετε σακούλες κάτω από τα μάτια
Αυτό αποτελεί ένα συνηθισμένο σημάδι εσωτερικής φλεγμονής.

8. Έχετε ουλίτιδα
Η ουλίτιδα μπορεί να δείχνει χρόνια φλεγμονήΑυτό είναι ένα άλλη μία ένδειξη εσωτερικής φλεγμονής.

9. Έχετε κατάθλιψη, άγχος ή πάσχετε από «εγκεφαλική ομίχλη»
Η φλεγμονή μπορεί να επηρεάσει τη χημεία του εγκεφάλου σας προκαλώντας αλλαγές στον τρόπο που σκέφτεστε και αισθάνεστε.

10. Αν είστε άντρας, ίσως πάσχετε από στυτική δυσλειτουργία
Η χρόνια φλεγμονή θα μπορούσε να αποτελεί μια από τις αιτίες αυτού του προβλήματος.

Πώς θα θεραπεύσετε τις χρόνιες φλεγμονές:
Αν έχετε κάποιο από τα παραπάνω σημάδια που δείχνουν χρόνια φλεγμονή, τα νέα είναι καλά: μπορείτε να πάρετε εσείς τον έλεγχο αλλάζοντας τον τρόπο ζωής σας.

Αρχίστε διακόπτοντας την κατανάλωση ιδιαίτερα φλεγμονωδών τροφών, όπως η ζάχαρη και τα δημητριακά και τρώγοντας περισσότερες άπαχες πρωτεΐνες, λαχανικά και υγιεινά λίπη. Σας συστήνω να πίνετε καθημερινά ζωμό οστών που θεραπεύει το έντερο, αφού έτσι θα λάβετε μια τεράστια δόση αντιφλεγμονωδών. Ασκηθείτε καθημερινά, κοιμηθείτε αρκετά και αποβάλλετε το άγχος κάνοντας Διαλογισμό. Αν μειώσετε την ποσότητα των τοξικών χημικών ουσιών στο σώμα σας, θα μειωθεί και η φλεγμονή.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα το οποίο μπορείτε να ξεκινήσετε να λύνετε από τώρα κιόλας με μια απλή συνταγή: έναν πιο έξυπνο και πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το προηγούμενο άρθρο της δρος Petrucci, “7 τρόποι να μειώσετε τη χρόνια φλεγμονή που δεν έχουν καμία σχέση με τη διατροφή”, όπου θα βρείτε παραπομπές και σε άλλα σχετικά άρθρα που δείχνουν όλους τους τρόπους απαλλαγής από τη χρόνια φλεγμονή.

πηγή.enallaktikidrasi.com
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|3D50932D-D65F-4CD8-8C66-ED6837165FD4
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok