Candida και κατάθλιψη

Κοινοποίηση

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η διατροφή μας και τα φάρμακα που παίρνουμε μας κάνουν ευαίσθητους στο να νοσήσουμε από τον Candida που δυστυχώς επηρεάζει περίπου το 1/3 του συνολικού πληθυσμού.

Ο Candida εξαπλώνεται όταν λαμβάνουμε για πολύ καιρό, φάρμακα που σχετίζονται με αντιβιοτικά, αντισυλληπτικά και αντιφλεγμονώδη που έχουν κορτιζόνη. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης η διατροφή μας όταν περιλαμβάνει πολλούς υδατάνθρακες και πολλή ζάχαρη ή φαγητά με υψηλή περιεκτικότητα σε μύκητες όπως το ροκφόρ.

Η αλήθεια είναι πως ο μύκητας Candida υπάρχει στους περισσότερους από εμάς, όμως ελέγχεται από το ανοσολογικό μας σύστημα και από την βακτηριακή χλωρίδα του εντέρου μας.

Όταν πάψει να υφίσταται αυτή η ισορροπία εξαιτίας ίσως μιας σημαντικής αλλαγής στον οργανισμό μας που μειώνει την αντίσταση του ανοσοποιητικού (πχ χορήγηση αντισυλληπτικών για μεγάλο χρονικό διάστημα) τότε τα πράγματα αλλάζουν και ο Candida δυναμώνει κάνοντας αποικίες ιδιαίτερα στο παχύ έντερο. Αν αναπτυχθεί πολύ, γίνεται επικίνδυνος προκαλώντας ένα σύνολο διαταραχών του πεπτικού, του νευρικού, του λεμφικού, του καρδιαγγειακού, του αναπνευστικού, του ουροποιητικού, του ενδοκρινικού, του αναπαραγωγικού και του μυοσκελετικού συστήματος τους σώματος μας, δηλ. διαταράσσει 9 διαφορετικά συστήματα του σώματος μας.
Η εγκεφαλική μας λειτουργία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το γαστρεντερικό μας σωλήνα και η ψυχική μας ευεξία εξαρτάται από την υγιή λειτουργία του εντέρου . Η κατάθλιψη, η διπολική διαταραχή, το άγχος, και ένα πλήθος άλλων ψυχικών ασθενειών από τον αυτισμό έως την υπερκινητικότητα – με ελλειματική προσοχή μπορεί να προκαλείται από μια ανισορροπία των μικροβίων του εντέρου, όπως υπερανάπτυξη μυκήτων ή και «κακών» βακτηρίων.
Συστηματικές μυκητιασικές μολύνσεις ή πρόσφατη λήψη αντιβιοτικών , μπορεί να συνδέονται με συμπτώματα κατάθλιψης . Ο μύκητας που παίζει τον πρωταγωνιστικό είναι η Candida .
Αυτή είναι η κύρια ευκαιριακή χλωρίδα που συνήθως πρώτα υπεραναπτύσεται πάνω στο παχύ έντερο σε άτομα με την συνηθισμένη διατροφή. Μετά από αυτό δυνατόν να αναπτύσσονται και άλλοι μύκητες, επιβλαβή βακτήρια και παράσιτα.
Εάν λοιπόν το εντερικό σύστημα μολυνθεί με τα ανωτέρω αναφερθέντα οικοσυστήματα δεν μπορεί να επεξεργαστεί και να αφομοιώσει πολλές από τις βιταμίνες που χρειαζόμαστε όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β με συνέπεια ανεπάρκειά τους.
Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι απολύτως απαραίτητες για τη λειτουργία του εγκεφάλου και βρέθηκαν να είναι χαμηλές ιδιαίτερα η Β6 σχεδόν σε οποιονδήποτε βιώνει συμπτώματα κατάθλιψης.
Η Candida μειώνει επείσης την ικανότητα του ήπατος να αποθηκεύει την βιταμίνη Β12. Εάν η Β12, είναι πολύ χαμηλή, η κατάθλιψη και άλλες σοβαρές ψυχικές ασθένειες μπορεί να αναπτυχτούν γρήγορα.
Μέρος της παραγωγής ορμονών του σώματος λαμβάνει χώρα στην εντερική οδό.
Το 90 έως 95% της σεροτονίνης παράγεται μέσα στα έντερα μας και είναι ο υπεύθυνος νευροδιαβιβαστής,κλειδί για τη ρύθμιση της διάθεσης.
Όταν ο πληθυσμός της candida φθάνει σε ένα ορισμένο σημείο, καταστέλλει την παραγωγή της σεροτονίνης. Η έλλειψη σεροτονίνης οδηγεί σε κατάθλιψη, άγχος, και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας.
Επίσης ο μεταβολισμός της Candida παράγει ένα υποπροϊόν την Ακεταλδεΰδη, η οποία αντιδρά επίσης με το νευροδιαβιβαστή ντοπαμίνη και μπορεί να προκαλέσει ψυχικά προβλήματα όπως άγχος, κατάθλιψη, κακή συγκέντρωση, και αίσθημα αναστάτωσης.
Η Candida διασπά το εντερικό τοίχωμα ,εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος επιτρέποντας και σε άλλα τοξικά υποπροϊόντα να διαρρεύουν από το κόλον στην κυκλοφορία του αίματος και εγκαθίσταται και σε άλλες περιοχές του σώματος. Γενικά τα υποπροϊόντα του μεταβολισμού της candida είναι τοξικά για τον οργανισμό. Το αίμα χάνει την αναζωογονητική του ικανότητα, αρχίζει πρόωρη γήρανση στο σώμα , εμφανίζονται αλλεργίες , πόνοι στις αρθρώσεις , διάφορα αυτοάνοσα νοσήματα και όλα αυτά συμβάλουν στην εμφάνιση και επιτείνουν την κατάθλιψη.
Είναι σπάνιο λοιπόν να βρεθεί ένα άτομο που πάσχει από κατάθλιψη και να μην παρουσιάζει υπερανάπτυξη της Candida.
Από την άλλη πλευρά, είναι λίγα τα άτομα στο σύγχρονο πολιτισμό μας, που δεν πάσχουν από υπεραφθονία της candida.
Η κακή υγεία του παχέος εντέρου οδηγεί σε κακή υγεία του εγκεφάλου και του σώματος. Ένα υγιές μυαλό, απαιτεί ένα υγιές παχύ έντερο.
Σε σχεδόν κάθε σημαντική ασθένεια, τόσο σωματική όσο και ψυχική, ένα από τα πιο σημαντικά και πρώτα πράγματα που μπορείτε και πρέπει να κάνετε , είναι να βελτιώσετε την υγεία του εντερικού σωλήνα.
Ενας πολύ καλός τρόπος για να γίνει αυτό είναι με την πλήρη αποτοξίνωση που εξουδετερώνει την περίσσεια της candida και εξισορροπεί την χλωρίδα του εντέρου.
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|9FC3AB89-26A3-4B36-9B90-1978FB81C2FB
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok