Η βασισμένη σε φυτικές πηγές διατροφή φάρμακο για τα χρόνια νοσήματα.

Κοινοποίηση

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), το 63% των θανάτων το 2008 οφείλεται σε χρόνια νοσήματα όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνος, διαβήτης τύπου 2 και παχυσαρκία για τα οποία η κακής ποιότητας διατροφή είναι σημαντικός παράγοντας κινδύνου. Αντίθετα, άνθρωποι οι οποίοι ζουν σε κοινωνίες που ακολουθούν υγιεινές διατροφές, βασισμένες σε φυτικές πηγές έχουν πολύ μικρότερες πιθανότητες να πεθάνουν από κάποιο τέτοιο αίτιο.
Η έρευνα έχει δείξει ότι η υψηλή κατανάλωση φυτικών τροφών σχετίζεται με χαμηλή συχνότητα εμφάνισης χρονίων νοσημάτων.
Στο τεύχος του Οκτωβρίου του περιοδικού Food Technology magazine, ο επιμελητής Toni Tarver συζητά πρόσφατες ανακαλύψεις σχετικά με τη διατροφογενωμική (ή διατροφογονιδιωματική) και εξηγεί πως οι βασισμένες σε φυτά διατροφές είναι αποτελεσματικές στο να απομακρύνουν το ενδεχόμενο εμφάνισης χρονίων νοσημάτων.

Το άρθρο επισημαίνει ότι τα βιοενεργά συστατικά στα φυτά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο να ρυθμίζουν γενετικούς και άλλους παράγοντες οι οποίοι οδηγούν σε χρόνια νοσήματα. Για παράδειγμα, τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες προκαλούν χρόνια φλεγμονή και καταστρέφουν τα κύτταρα.
Άλλα φυτικά συστατικά βοηθούν στον έλεγχο γονιδίων που συνδέονται με την καρδιαγγειακή υγεία και την εμφάνιση αρτηριακής πλάκας, ενώ άλλα είναι υπεύθυνα για τη ρύθμιση του σχηματισμού και της διατήρησης όγκων.

Ο William W. Li, M.D., Πρόεδρος και Ιατρικός Διευθυντής του Ιδρύματος για την Αγγειογένεση στο Cambridge, αναφέρει ότι όλοι καταναλωτές θα πρέπει να ελέγξουν τη δίαιτά τους καθώς η τροφή είναι το φάρμακο και ο δρόμος για μία ζωή χωρίς ασθένειες.
Η πρόληψη άλλωστε είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία.
Οι τροφές που βοηθούν σε μεγάλο ποσοστό στην πρόληψη του καρκίνου και άλλων νοσημάτων είναι οι αγκινάρες, το μαύρο πιπέρι, η κανέλα, το σκόρδο, οι φακές, οι ελιές, η κολοκύθα, το θυμάρι, το κάρδαμο κ.ά. Όλες αυτές οι τροφές περιέχουν συγκεκριμένα μόρια, τα οποία δρουν ακριβώς όπως και οι φαρμακευτικές ουσίες, μόνο που δρουν καθημερινά και χωρίς παρενέργειες.
Τα μόρια αυτά είναι ακριβώς που προδίδουν τον όρο Μοριακή στη Διατροφή η οποία μπορεί να μας δώσει μία ζωή χωρίς αρρώστιες και γεμάτη ενέργεια και δημιουργικότητα.

Πηγή.nutrilabs.gr
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|E0A490B4-5483-48E6-81AB-4B8A53C800EB
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok