Πως η γυμναστική βοηθά στην ψωρίαση

Κοινοποίηση

Πώς η τακτική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει στη διαχείριση της πάθησης

Η τακτική άσκηση μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση όχι μόνο της συνολικής σας ευεξίας αλλά και της ψωρίασης. Οπότε, αξίζει τον κόπο να τη συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας ρουτίνα.
Αν κατά το παρελθόν δεν γυμναζόσασταν τακτικά ή αν δεν είστε σίγουροι για την ένταση της δραστηριότητας που είναι κατάλληλη για εσάς, συζητήστε με το γιατρό σας. Θα σας βοηθήσει να αυξήσετε σταδιακά τα επίπεδα της δραστηριότητάς σας. Μπορεί να είναι 30 λεπτά άσκησης πέντε ή περισσότερες μέρες την εβδομάδα ή σύντομες περίοδοι φυσικής άσκησης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Υιοθέτηση μιας ρουτίνας άσκησης

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να συμπεριλάβετε την άσκηση στις καθημερινές σας συνήθειες. Χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, αφήστε το αυτοκίνητο στο σπίτι όταν έχετε να διανύσετε μικρές αποστάσεις ή σταθμεύστε το πιο μακριά απ` ό,τι συνηθίζετε. Όλα αυτά μπορούν να προσθέσουν φυσική δραστηριότητα στην ημέρα σας. Οι δουλειές του σπιτιού και η κηπουρική μπορούν επίσης να θεωρηθούν άσκηση.

Είναι πιθανότερο να τηρήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης αν η προοπτική της σας ενθουσιάζει, οπότε επιλέξτε μια δραστηριότητα που απολαμβάνετε και ζητήστε από τον/την σύντροφό σας ή από κάποιο φίλο να σας κάνει παρέα. Δεν έχει σημασία αν επιλέξετε να κάνετε χορό, ένα άθλημα, πιλάτες, τάι τσι, περπάτημα, γιόγκα ή κάτι άλλο – αρκεί να σας παρακινεί να γυμναστείτε.

Η τακτική άσκηση μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση όχι μόνο της συνολικής σας ευεξίας αλλά και της ψωρίασης.


Τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας

Επιπρόσθετα προς τα συνολικά οφέλη για την υγεία, η φυσική δραστηριότητα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεστε την ψωρίαση. Επίσης, μπορεί να χρησιμεύσει ιδιαίτερα στη μείωση και την πρόληψη του άγχους. Ως εκ τούτου, αξίζει τον κόπο να βρείτε τρόπους με τους οποίους θα μπορέσετε να συμπεριλάβετε την τακτική άσκηση στις συνήθεις σας δραστηριότητες.
Να συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας αν κατά το παρελθόν δεν γυμναζόσασταν τακτικά


πηγή.psoriasis.qualitycare.gr/


7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|B43DF438-ECC7-495F-8AE1-FA673869A370
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|DFBB5717-7976-4BAA-8336-5622FF6EB6E0
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok