Η Αλόη μπορεί να μετριάση τα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Κοινοποίηση

Η πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας(MS) είναι μια εκφυλιστική αυτόνοση ασθένεια στην οποία δημιουργούνται φλεγμονές και ουλές οι οποίες παρεμβαίνουν στην λειτουργία του εγκεφάλου, του νωτιαίου μυελού, ή και των οπτικών νεύρων.
Επηρεάζει περίπου 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Η αιτία της MS είναι άγνωστη, αλλά η πιο ελκυστική θεωρία είναι ότι είναι μια ανοσολογική αντίδραση του νευρικού συστήματος. Τα συμπτώματά της περιλαμβάνουν μυϊκή αδυναμία, απώλεια συντονισμού, και δυσκολία στην ομιλία και την όραση.
Εμφανίζεται κυρίως σε νεαρούς ενήλικες και, όπως η αρθρίτιδα, μπορεί να έχει μια πολύ μεταβλητή πορεία. Μερικοί άνθρωποι έχουν μια μόνο επίθεσητης ασθένειας.
Άλλοι έχουν περιοδικές επιθέσεις στη διάρκεια της ζωής τους, να ανακάμπτει από αυτές, και να βιώνουν τα συμπτώματα της αναπηρίας, μόνο κατά τη διάρκεια των εξάρσεων.
Άλλοι έχουν συχνές εξάρσεις από τις οποίες δεν αναρρώνουν πλήρως, αλλά προκαλούν μόνο μερική αναπηρία.
Σε άλλες περιπτώσεις υπάρχει μια αργή εξέλιξη της αναπηρίας κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 10 έως 25 ετών, με αποτέλεσμα να μένουν οι ασθενείς ανήμποροι να κάνουν οτιδήποτε.
Οι ασθενείς όμως μπορούν να επωφεληθούν από τη λήψη του χυμού της Αλόης. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το Σεπτέμβριο του 2010 στην έκδοση του περιοδικού Immunopharmacol Immunotoxicol, από μια ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον Α. Mirshafiey, παρατήρησε τις θετικές επιπτώσεις της Αλόης για τη σκλήρυνση κατά πλάκας σε ποντίκια.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η αλόη μείωσε σημαντικά τη σοβαρότητα της νόσου και δήλωσαν ότι τα ευρήματά τους έδειξαν ότι με την βοήθειά της μπορεί να εξασθενήθει ή να μειώθει, την εξέλιξη της σκλήρυνσης κατά πλάκας σε ένα πειραματικό μοντέλο.
Εντούτοις, έχουν αναφερθεί πολλές μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν βελτίωση, με την λήψη της Αλόης.

Πηγή.Immunopharmacol Immunotoxicol

7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|27660C6D-C6E1-4798-93D1-0A7A664CB92E
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok