Τέλος στα ψυχοφάρμακα για τη σχιζοφρένεια, αναλαμβάνουν οι βιταμίνες – Επιστημονική Έρευνα

Κοινοποίηση

Οι βιταμίνες Β (Β6, Β8 και Β12) σε υψηλές δοσολογίες μπορούν να μειώσουν σημαντικά τα συμπτώματα της σχιζοφρένειας, περισσότερο από ό,τι μόνες τους οι θεραπείες με ψυχοφάρμακα, σύμφωνα με μια νέα βρετανο-αυστραλιανή επιστημονική μελέτη.

Από σχιζοφρένεια πάσχει περίπου το 1% του πληθυσμού. Οι υπάρχουσες θεραπείες βασίζονται στα αντιψυχωσικά φάρμακα. Μετά από μερικούς μήνες φαρμακοθεραπείας, οι ασθενείς εμφανίζουν ύφεση των συμπτωμάτων τους όπως των ψευδαισθήσεων και παραισθήσεων, αλλά το 80% υποτροπιάζουν μέσα σε μια πενταετία. Γι’ αυτό, οι γιατροί αναζητούν εναλλακτικές λύσεις και συμπληρωματικές θεραπείες.

Οι ερευνητές του τμήματος Ψυχολογίας και Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, με επικεφαλής τον Τζόζεφ Φερθ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Psychological Medicine» («Ψυχολογική Ιατρική»),
Η πρώτη αυτή μετα-ανάλυση, η οποία έχει γίνει ποτέ πάνω στο θέμα αυτό, συμπεριέλαβε 18 κλινικές μελέτες που αφορούσαν συνολικά 832 ασθενείς, οι οποίοι έκαναν θεραπεία με αντιψυχωσικά φάρμακα.

Διαπιστώθηκε ότι σε υψηλές -αλλά όχι σε χαμηλές- δόσεις οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι πολύ αποτελεσματικές στη μείωση των συμπτωμάτων αρκετών ασθενών (αν και όχι όλων). Επίσης, όσο πιο έγκαιρα αρχίζει η λήψη των βιταμινών μετά τη διάγνωση της ασθένειας, τόσο μεγαλύτερο είναι το όφελος για τον ασθενή. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι και ορισμένα αμινοξέα δρουν θετικά στην περίπτωση της σχιζοφρένειας.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ,

Κρατάμε αυτό, “Οι γιατροί αναζητούν εναλλακτικές λύσεις και συμπληρωματικές θεραπείες” και αναρωτιόμαστε, γιατί όταν οι εναλλακτικοί γιατροί και θεραπευτές τις έχουν ήδη βρει και τις προωθούν διώκονται ως κομπογιαννίτες;

Γιατί όταν τις μοιράζονται στο διαδίκτυο θεωρούνται ως ‘διαδικτυακές απάτες’;
Γιατί άργησαν τόσο πολύ οι γιατροί να καταλήξουν εκεί που έχουν καταλήξει άλλοι θεραπευτές για τη δύναμη του “φαρμακείου της φύσης”, γνωστό και από αρχαιοτάτους χρόνους;
Η σχιζοφρένεια, όπως και όλες οι ψυχοσωματικές αρρώστιες, θεραπεύονται χωρίς φάρμακα, καθαρίζοντας και εξισορροπώντας τα κανάλια και τα κέντρα του λεπτού νευρικού συστήματος, σύμφωνα με την γιατρό και δασκάλα του γιόγκα, Σρι Μάτατζι. Είναι όλες ασθένειες του αριστερού καναλιού και ακούγεται λογικό μια υπερδόση κάποιων βιταμινών του συμπλέγματος Β να καθαρίζει αυτό το κανάλι.
Βέβαια, σε μακρύτερο διάστημα δεν ξέρουμε αν η υπερδόση προκαλέσει άλλου είδους προβλήματα, κάτι που ποτέ δεν προβλέπεται να συμβεί με την εξάλειψη του αιτίου του προβλήματος και όχι την συνεχή αντιμετώπιση του.

Πάντως έχει ενδιαφέρον η εξέλιξη, ειδικά για τους πολέμιους των εναλλακτικών θεραπειών, που με έναν απόλυτα γελοίο φανατισμό είναι πάντα βασιλικότεροι του βασιλέως εναντίον ό,τι δεν έχει την υπογραφή της Big Pharma.
Δείτε ποιες τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β και ποιες ασθένειες προκαλεί η έλλειψη τους:
πηγή.nea.allnewz.gr


7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|7706BD50-317E-4DDB-9F7F-54779CB82DE7
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|305D5767-1F57-441A-B5C8-6C25E31DCF4D
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok