8 τρόποι για να σας προσέξουν στο Instagram

9-5-2019

Κοινοποίηση
Το Instagram έχει αναπτυχθεί από μια "απλή" πλατφόρμα social media σε ένα σημαντικό εργαλείο μάρκετινγκ και δημιουργίας κοινού. Celebrities, επιχειρηματίες, μοντέλα και άλλοι επαγγελματίες το χρησιμοποιούν σαν εργαλείο της δουλειάς τους, με πάνω από 25 εκατομμύρια ενεργά προφίλ επιχειρήσεων αλλά και πάνω από 2 εκατομμύρια διαφημιστές στην συγκεκριμένη πλατφόρμα. Αν θέλετε να δείτε πως να προωθήσετε τον εαυτό σας στο Instagram και να επιτύχετε ένα μεγάλο και πιστό κοινό, αυτές οι συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες.

1. Επιλέξτε ελκυστική αισθητική

Όταν πρόκειται για το Instagram, η αισθητική είναι το πιο σημαντικό. Η πλατφόρμα λειτουργεί με εικόνες και βίντεο, οπότε η εικόνα είναι το παν.

Πρώτα απ’ όλα , πρέπει να υιοθετήσετε μια γενική αισθητική στο λογαριασμό του brand σας και να την τηρήσετε. Αποφύγετε να αλλάζετε τα φίλτρα σας πολύ συχνά, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε ένα συνεπές στυλ για τους follower σας. Έτσι για παράδειγμα, αν θέλετε να προωθήσετε ένα lifestyle brand, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε φωτεινότερες, εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Μην ξεχνάτε ότι ακολουθείτε κάποιον στο Instagram εξαιτίας της καλής φωτογραφίας και του ενδιαφέροντος περιεχομένου του.

2. Βρείτε τη θέση σας

Για να ενισχύσετε τους follower σας, πρέπει να καταλάβετε το target group στο οποίο απευθύνεστε. Σκεφτείτε ποιοι είναι οι ιδανικοί followers για εσάς και πώς θέλετε να αλληλοεπιδρούν με τα social media του brand σας.

Εάν για παράδειγμα εστιάζετε στην γυμναστική, τότε ψάχνετε τους λάτρεις της άσκησης και του αθλητισμού και το περιεχόμενο σας πρέπει να απαρτίζετε από βίντεο γυμναστικής και συμβουλές διατροφής.

Αν οι χρήστες δουν ότι το περιεχόμενο σας δεν σχετίζεται με τα ενδιαφέροντα τους, τότε δεν θα αποφύγετε το unfollow! Κρατήστε αυτά τα πράγματα στο μυαλό σας προτού αρχίσετε να ανεβάζετε περιεχόμενο.

3. Χρησιμοποιήστε engaging λεζάντες

Όταν κοιτάζετε εικόνες στο Instagram και δεν γνωρίζετε τι βλέπετε, είναι απογοητευτικό. Ακόμα πιο πολύ όταν βλέπετε κάτι ενδιαφέρον και θέλετε να μάθετε περισσότερα. Γιατί λοιπόν θα αφήνατε τους followers σας στο σκοτάδι;

Κρατήστε τους followers σας engaged με πνευματώδεις, αιχμηρές λεζάντες που εξηγούν με σαφήνεια τι βλέπουν. Οι λεζάντες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε την προσωπικότητα του brand σας. Μιλήστε μέσα από αυτές χωρίς να πείτε πολλά. Διατηρήστε τις ενημερωτικές και περιγραφικές. Οι followers θέλουν σύντομα και ενδιαφέροντα κομμάτια κειμένου για να διαβάσουν στα social.

4. Να είστε έξυπνοι με τα Hashtags σας

Για να συγκεντρώσετε γρήγορα like, views και shares στα post σας, τα hashtags είναι μια έξυπνη τακτική. Χρησιμοποίησε hashtags σχετικά με το περιεχόμενο σας, αλλά μην το παρακάνετε. Το Instagram περιορίζει τον αριθμό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, γι’ αυτό μην ξεπερνάτε τα 30.

5. Κάντε Post την σωστή ώρα

Για να προσελκύσετε followers στο Instagram δεν είναι αρκετό απλά να ποστάρετε. Το βασικό είναι να ποστάρετε την σωστή ώρα έτσι ώστε να έχετε περισσότερα impressions και interactions. Θα πρέπει επίσης να τοποθετείτε τα post σας με μια απόσταση μεταξύ τους.

Μία καλή ιδέα είναι να τσεκάρετε τα insights του Instagram έτσι ώστε να μάθετε πότε η πλειοψηφία των followers σας είναι ενεργοί. Για παράδειγμα, εάν γνωρίζετε ότι οι οπαδοί σας είναι online το πρωί, δημοσιεύστε κάτι για να τους φτιάξετε την ημέρα τους.

6. Be Interactive

Οι Followers σας θα θέλουν να επισκεφθούν το προφίλ σας περισσότερο εάν γνωρίζουν ότι ενδιαφέρεστε να μιλήσετε μαζί τους με κάθε δυνατό τρόπο. Απαντήστε σε σχόλια και μηνύματα και χρησιμοποιήστε το live stream. Αλληλεπιδράστε με τους Followers σας που έχουν παρόμοιο περιεχόμενο με εσάς σχολιάζοντας τα post τους. Ακολουθήσετε τα hashtags του Instagram που σχετίζονται σε τα ενδιαφέροντά σας!

7. Χρησιμοποιήστε Instagram stories

Ένας άλλος τρόπος να αλληλεπιδράτε είναι μέσα από τα Instagram Stories. Όπως στο Snapchat, έτσι και εδώ, μπορείτε να δημοσιεύσετε βίντεο και φωτογραφίες που μπορούν να δουν οι Followers σας, επιτρέποντάς τους να στείλουν μηνύματα αν τους αρέσουν. Είναι ένας αυθόρμητος τρόπος που επιτρέπει στους ανθρώπους να μάθουν τι προωθείτε και την προσωπικότητα πίσω από αυτό. Κάντε τα ευχάριστα και διασκεδαστικά, κάτι που οι άνθρωποι θα θέλουν να παρακολουθήσουν από την αρχή μέχρι το τέλος για τις 24 ώρες που είναι διαθέσιμο.

8. Δείτε τον ανταγωνισμό σας

Όπως και σε άλλες βιομηχανίες, έτσι και στα social media υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός. Μια καλή στρατηγική είναι να μελετήστε άλλους χρήστες που έχουν καλά ‘νούμερα’, τα hastags που χρησιμοποιούν, πότε και τι ποστάρουν. Τέλος εξετάστε τι είδους περιεχόμενο χρησιμοποιούν για να προσελκύσουν Followers. Αυτές οι ιδέες θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε το δικό σας περιεχόμενο και να ξεπεράσετε τον ανταγωνισμό !πηγή.suit.gr
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|5FFFEE94-CC2E-4C89-B6E7-EEFC7FBF2A0F
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|CDFBD275-9969-4506-8DF6-3D68B4B18A4B
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok