Reishi, ή Ganoderma lucidium, είναι γνωστό ως ο Βασιλιάς των Βοτάνων ή Μανιτάρι της Αθανασίας.

Κοινοποίηση

Το Γανόδερμα το λαμπερό χαρακτηρίζεται ως προσαρμογόνο βότανο και του έχουν αποδοθεί ονομασίες ως ο "Βασιλιάς των Βοτάνων" ή το "Βότανο των Θεων". Παρόλα αυτά, το Γανόδερμα δεν είναι βότανο, με την αυστηρή έννοια του όρου, αλλά είναι ένα σκληρό, ξυλώδες μανιτάρι.
Η λατινική λέξη για τα κυρίως φαρμακευτικά είδη, "Lucidum", σημαίνει " λαμπερό" ή "φωτεινό". Ουσιαστικά, το ίδιο σημαίνει και το όνομα του γένους Ganoderma, το οποίο προκύπτει από τις ελληνικές λέξεις: γανός (=λαμπερός) και η λέξη δέρμα (derma) δηλαδή λαμπερό δέρμα. Το φαρμακευτικό μανιτάρι Γανόδερμα και οι ευεργετικές ιδιότητες που παρουσιάζει είναι, πράγματι, αξιοσημείωτες.
Το μανιτάρι Reishi, ή Ganoderma lucidium, είναι γνωστό ως ο Βασιλιάς των Βοτάνων ή Μανιτάρι της Αθανασίας. Έχει κερδίσει τη φήμη του χάρη στην ικανότητά του να προάγει τη ζωτικότητα και τη συνολική ισορροπία του σώματος, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την πρόληψη ενός ευρύτατου φάσματος ασθενειών.

Κατά την διάρκεια της κινέζικης ιστορίας του, που χρονολογείται από 2.000 χρόνια, το μανιτάρι Reishi χρησιμοποιήθηκε ως φάρμακο για ιατρικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με το jbbardot, τα μανιτάρια Reishi, με περισσότερες από 400 βιοδραστικές ενώσεις, έχουν προσελκύσει την προσοχή των ερευνητών σε όλο τον κόσμο. Η απόδειξη της αποτελεσματικότητάς του φαίνεται στο βαθμό που είναι επίσημα αποδεκτό για χρήση σε συμβατικούς ιατρικούς τομείς σε ορισμένες χώρες.
Μεταξύ των εκατοντάδων βιολογικά δραστικών ενώσεων που βρίσκονται στα μανιτάρια Reishi, είναι πέντε ενώσεις που έχουν επισημανθεί ως τα κύρια συστατικά που συμβάλλουν στις πιο δραστικές φαρμακολογικές ιδιότητές τους. Αυτές είναι: πολυσακχαρίτες, τριτερπενοειδή, αδενοσίνη, οργανικό γερμάνιο και γανοδερική ουσία.

Οι πολυσακχαρίτες είναι ένα από τα πιο ενεργά στοιχεία που βρίσκονται στα μανιτάρια Reishi. Οι υδατοδιαλυτοί πολυσακχαρίτες τους, σύμφωνα με έρευνες, διαθέτουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Από όλους τους πολυσακχαρίτες, ο Beta-D-glucan αποδείχτηκε να είναι το πιο ισχυρό συστατικό που καταπολεμά τον καρκίνο .

Επιπλέον, οι πολυσακχαρίτες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθούν στη διαδικασία αποτοξίνωσης και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της κυτταρικής υγείας με την ενίσχυση των κυτταρικών μεμβρανών. Οι πολυσακχαρίτες που βρέθηκαν στα μανιτάρια Reishi συμβάλουν στη βελτίωση της κατάστασης του δέρματος, εξαλείφοντας τα νεκρά κύτταρα της επιφάνειας, με αποτέλεσμα μειωμένα σημάδια γήρανσης.
Μπορούν επίσης να ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, να βελτιώνουν τις λειτουργίες του παγκρέατος , καθώς και να προλαμβάνουν την υπογλυκαιμία και τον διαβήτη. Επιπλέον, βοηθούν να βελτιωθεί η ικανότητα των ερυθρών κυττάρων του αίματος κατά τη μεταφορά οξυγόνου σε όλο το σώμα, βοηθώντας στην μείωση του στρες και της υψοφοβίας.

Τα τριτερπενοειδή είναι μια άλλη ομάδα των βιολογικά δραστικών ενώσεων που βρίσκονται στα μανιτάρια Reishi και ευθύνονται για την πικρή γεύση τους. Όπως οι πολυσακχαρίτες, έτσι και τα τριτερπενοειδή εμφανίζουν επίσης αντικαρκινικές ιδιότητες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Αναστέλλουν την απελευθέρωση ισταμίνης, γι’ αυτό και είναι περιζήτητα για τις αντι-αλλεργικές και αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητές τους. Λειτουργούν ως ένα αντι-οξειδωτικό και βελτιώνουν την πέψη. Προλαμβάνουν το σχηματισμό θρόμβων στο αίμα. Διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση της καρδιαγγειακής υγείας με τη μείωση της χοληστερόλης, των λιπών και της αρτηριακής πίεσης.
Προλαμβάνουν και θεραπεύουν την υπέρταση και την υπερχοληστερολαιμία.

Η αδενοσίνη προλαμβάνει τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα χαμηλώνοντας το επίπεδο συγκόλλησης των αιμοπεταλίων, ενισχύει την κυκλοφορίας του αίματος. Η αδενοσίνη μειώνει επίσης τα επίπεδα χοληστερόλης με τη μείωση των επιπέδων λιπιδίων στο αίμα.
Επιπλέον, η διαλυτή αδενοσίνη αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό που αυξάνει την ενέργεια και προωθεί σφρίγος και ζωτικότητα. Η αδενοσίνη δρα ως αντι-φλεγμονώδης, παρέχει ιδιότητες ενδοκρινικής ισορροπίας, ισορροπεί το pH του αίματος και ομαλοποιεί ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό.

Το οργανικό γερμάνιο, είναι μια άλλη ισχυρή ένωση των μανιταριών Reishi και είναι γνωστό για την ικανότητά του να εξισορροπεί το ηλεκτρικό σύστημα του σώματος με τη ρύθμιση ηλεκτρικών φορτίων γύρω από τα κύτταρα.
Αυξάνει το ποσοστό απορρόφησης του οξυγόνου έως 1,5 φορές, κατά συνέπεια, αυξάνει την περιεκτικότητα σε οξυγόνο και την πρόληψη της εκφύλισης των ιστών. Ως αποτοξινωτικό, εξαλείφει υδατοδιαλυτές τοξίνες όπως τα βαρέα μέταλλα. Με μια πληθώρα αντι-οξειδωτικές ιδιότητες, είναι ικανό να αναστέλλει τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες είναι γνωστό ότι προκαλούν γήρανση, κυτταρικό εκφυλισμό και καρκίνο, έτσι, γίνεται ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η γανοδερική ουσία που βρέθηκε στα μανιτάρια Reishi είναι αποτελεσματική ως τοπική εφαρμογή της θεραπείας ασθενειών του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων: εξανθήματα, πληγές, τσιμπήματα και ηλιακό έγκαυμα. Μπορεί επίσης να σταματήσει την εξωτερική αιμορραγία και να ανακουφίσει έλκη στο στόμα.
Αυξάνει τις λειτουργίες του σώματος και αναζωογονεί τα κύτταρα, συμβάλλοντας στην αύξηση της ζωτικότητας και τη νεανικότητα. Η γανοδερική ουσία είναι υπεύθυνη για την αναζωογόνηση των μαλλιών, βοηθώντας τα να αναγεννηθούν μετά την απώλεια και, μάλιστα, διατηρώντας το αρχικό τους χρώμα.


ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΟΝΟ ΒΟΤΑΝΟ

Τα προσαρμογόνα βότανα παρέχουν αυτό ακριβώς που χρειάζεται το σώμα εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα, ένα προσαρμογόνο βότανο κατάλληλο για την αρτηριακή πίεση μειώνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης σε υπερτασικούς, ενώ μπορεί επίσης να αυξήσει τη χαμηλή πίεση του αίματος. Ομοίως, ένα προσαρμογόνο βότανο κατάλληλο για την αντιμετώπιση των επιπέδων της χοληστερόλης, μπορεί να αυξήσει την καλή χοληστερόλη (HDL-C), χωρίς να αυξήσει και την κακή (LDL-C). Μόνο 300 βότανα έχουν αναγνωριστεί ως προσαρμογόνα, με το Ganoderma Lucidum να είναι στην κορυφή της λίστας.

Συνοπτικά θα δούμε τις δράσεις του στις παρακάτω ασθένειες .

1. ΚΑΡΚΙΝΟΣ:
Το μανιτάρι Reishi βοηθά στην μείωση του κινδύνου από καρκίνο και ακόμα βοηθάει απίστευτα στην καταπολέμησή του. Περιέχει περισσότερους από 154 τύπους αντιοξειδωτικών και περιέχει βγλουτάνη, lethinan (πολυσακχαρίτης), οργανικό γερμάνιο, τα οποία δρουν μαζί και έτσι αποτελούν το καλύτερο όπλο ενάντια στο καρκίνο.

2. ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΡΔΙΑΣ:
Το Reishi βοηθά στη βελτίωση για πρόληψη καρδιακών ασθενειών και εμφραγμάτων. Επιδρά στον έλεγχο της κυκλοφορίας του αίματος, στη μείωση των λιπιδίων στο αίμα και εμποδίζει την αρτηριοσκλήρωση επειδή περιέχει αδενοσίνη και τριτερπένια.

3. ΑΝΤΙ ΓΗΡΑΝΣΗ:
Το Reishi περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά όπως πολυφαινόλες, φλαβονοειδή, βιταμίνη C κλπ. Αυτά όλα επιτίθενται στις ελεύθερες ρίζες και το οργανικό γερμάνιο βοηθά στην οξυγόνωση πράγμα που σημαίνει ότι βοηθά στην μάχη ενάντια στην γήρανση και δίνουν μακροβιότητα.

4. ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΑΡΟΥΣ:
Το Reishi βοηθά το σώμα στο να χάσει βάρος, να κάψει λίπος και δίνει ένα φυσικό διεγερτικό μεταβολισμό λόγω της σύμπραξης όλων των συστατικών του. Με την ενεργοποίηση του μεταβολισμού αρχίζουν να καίνε πιο πολύ από το αποθηκευμένο λίπος.

5. ΕΝΕΡΓΕΙΑ:
Η ενέργεια που δίνει το Reishi τονώνει τόσο το σώμα όσο και το μυαλό, επειδή το οργανικό γερμάνιο είναι το καλύτερο μανιτάρι που βοηθά στην οξυγόνωση των κυττάρων που βελτιώνουν την συνολική ενέργεια.

6. ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ:
Τα αντιοξειδωτικά του Reishi προστατεύουν την επιδερμίδα από τις επικίνδυνες δράσεις των ελευθέρων ριζών οι οποίες είναι και η αιτία για τις ρυτίδες και την γήρανση του δέρματος. Το Reishi επίσης βοηθά στην αντιμετώπιση του καρκίνου του δέρματος.

7. ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ:
Το Reishi βοηθά στο να εμποδίσει να μειώσει τον κίνδυνο και να πολεμήσει την ρευματοειδή αρθρίτιδα. Αυτό διότι υπάρχει παράλληλη δράση των τριτερπένιων, του οργανικού γερμάνιου και των ρυθμιστών του ανοσοποιητικού που επιτρέπουν τον έλεγχο των φλεγμονών το ανοσοποιητικό σύστημα προσαρμόζεται ανάλογα.

8. ΟΣΤΑ:
Λόγω της παρουσίας του ασβεστίου και της Βιταμίνης D και άλλων συστατικών που βοηθούν την απορρόφηση του ασβεστίου βελτιώνοντας τα οστά, η καθημερινή κατανάλωση του μανιταριού Reishi βοηθάει στην διατήρηση της πυκνότητας των οστών.

9. ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ:
Το Reishi βοηθάει στο να μειωθούν τα επίπεδα της χοληστερόλης και επίσης βελτιώνει την αναλογία μεταξύ της κακής και της καλής χοληστερόλης μειώνοντας το επίπεδο της κακής επειδή ακριβώς περιέχει τριτερπένια αδενοσίνη.

10. ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ:
To Reishi βοηθάει στην ανάπτυξη της παχυσαρκίας επειδή σταματά την μετακίνηση της γλυκόζης στα κύτταρα λίπους. Αυτοί που ακολουθούν υγιεινή δίαιτα, ασκούνται τακτικά και καταναλώνουν Reishi είναι σχεδόν αδύνατο να γίνουν παχύσαρκοι.

11. ΔΙΑΒΗΤΗΣ:
Το Reishi βελτιώνει τον μεταβολισμό σε σχέση με τα λιπίδια και την γλυκόζη και εμποδίζει τις απότομες αυξήσεις του επιπέδου σακχάρου του αίματος εξισορροπώντας έτσι τον γενικό μεταβολισμό.

12. ΣΑΚΧΑΡΟ:
Το σάκχαρο στο αίμα έχει την τάση να αυξάνεται με την ηλικία, αλλά οι πολυφαινόλες και οι πολυσακχαρίτες στο Reishi βοηθούν στην μείωση του επιπέδου του σακχάρου.

13. ΥΠΕΡΤΑΣΗ:
Το Reishi βοηθάει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης λόγω του ότι καθαρίζει το αίμα και δίνει ελαστικότητα στις αρτηρίες.

14. ΓΑΣΤΡΙΤΙΔΑ:
Χάρις στα θαυμάσια συστατικά που περιέχει το μανιτάρι, καταπολεμά με αποτελεσματικότητα το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Ειδικότερα τα κύτταρα του στομάχου δουλεύουν καλύτερα χάρις στην διαδραστικότητα των συστατικών του που ελέγχουν την έκκριση οξέων.

15. ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ:
Λόγω της μεγάλης ποσότητας αδιάλυτων φυτικών ινών και ημι-κυτταρίνων επιτρέπει την σωστή λειτουργία του ορθού. Αυτό βελτιώνει τις πεπτικές λειτουργίες και επιτρέπει την εξόντωση των βλαβερών ενώσεων από το σώμα.

16. ΑΛΤΖΧΑΪΜΕΡ:
Το Reishi βελτιώνει την ενδυνάμωση της μνήμης, και παρόλο που δεν υπάρχει καμία γνωστή θεραπεία το Reishi βοηθά στην διαδικασία της μείωσης της ακετυλοχολίνης του εγκεφάλου που είναι και η αιτία για το Αλτζχάιμερ.

17. ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ:
Τα αντιοξειδωτικά του μανιταριού Reishi βοηθούν στο να εμποδιστεί η φθορά κυττάρων του εγκεφάλου που είναι μια από τις αιτίες που οδηγούν στο Πάρκινσον, και αυτοί που καταναλώνουν τακτικά τα μανιτάρια σχεδόν απίθανο να νοσήσουν.

18. ΕΡΕΘΙΣΜΟΣ:
Χάρις στην διαδραστικότητα των οργανικών συστατικών όπως το γερμάνιο και τα αντιοξειδωτικά βελτιώνει την λειτουργία του νευρικού συστήματος με αποτέλεσμα τον έλεγχο των διαφορών ερεθισμών.

19. ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ:
Ακριβώς όπως τα συστατικά ηρεμούν το νευρικό σύστημα μαζί με τα τριτερπέρνια που ελέγχουν τους πόνους και τις φλεγμονές, βοηθάει στο μέγιστο στη μάχη κατά της ημικρανίας.

20. ΗΠΑΤΙΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ:
Το Reishi εμποδίζει την ηπατιτική ανεπάρκεια διότι είναι κατά της ίνωσης. Οι ανοσολογικές του ιδιότητες εμποδίζουν την δυσλειτουργία του ήπατος. Όλα αυτά επιτυγχάνονται με την διαδραστικότητα των συστατικών του.

21. ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ:
Μελέτες στην Ιαπωνιά δείχνουν ότι το Reishi έχει μεγάλη δράση στην καλύτερη λειτουργία των νεφρών. Από την νεφρίτιδα μέχρι και την νεφρική ανεπάρκεια φαίνεται ότι η διαδραστικότητα των συστατικών του μανιταριού ελέγχει και καταπολεμά τέτοιου είδους προβλήματα.

22. ΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ:
Η λεντινάνη που βρίσκεται στο Reishi βοηθά το σώμα να σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν τροφικές δηλητηριάσεις και εξουδετερώνει τις τοξίνες που παράγονται από αυτά τα βακτήρια.

23. ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΣΗ:
Οι πολυφαινόλες, τα φλαβανοειδή, η β-γλουτάνη και η λεντινάνη που κατά κύριο λόγω βρίσκονται στο μανιτάρι βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην ενδυνάμωση της υγείας και στη μάχη ενάντια στις μολύνσεις.

24. ΓΡΙΠΗ & ΚΡΥΟΛΟΓ¨ΗΜΑΤΑ:
Το Reishi βοηθά στο να εμποδίζει την γρίπη και τα κρυολογήματα ακριβώς διότι η διαδραστικότητα της επίδρασης των ανοσοτροποποιητικών συστατικών του βελτιώνει σημαντικά τις άμυνές μας.

25. ΑΣΘΜΑ:
Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του γερμάνιου, των τριτερπενιών επιτρέπουν την χαλάρωση των μυών που υποστηρίζουν τους βραγχικούς σωλήνες ελαττώνοντας την δριμύτητα από το άσθμα. Επιπρόσθετα στην επίδραση των ανοστροποποιητικών συστατικών του εμποδίζουν την εκδήλωση των αναταραχών.

26. ΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΠΗΤΑ & ΑΛΛΑ:
Καθώς το Reishi έχει συστατικά που αυξάνουν τις άμυνες και με το γερμάνιο επίσης που αυξάνει την παραγωγή της ιντερφερόνης, βοηθάει πολύ ενάντια στον έρπητα και σε άλλους ιούς όπως η ηπατίτιδα, τα θαλώματα, ο HIV κλπ.

27. ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ:
Η παρουσία των τριτερπενίων όπως οι αντιισταμινικές δράσεις του γανοδερμικού οξέως μειώνουν τις αλλεργίες, Έτσι αν υποφέρετε απο αλλεργίες θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά την περίπτωση να παίρνετε το Reishi πολύ τακτικά.

28. ΑΥΤΟΑΝΟΣΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ:
Χάρις στην δράση της λεντινάνης και των άλλων πολυσακχαρίτων όπως η β-γλουτάνη ρυθμίζουν την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματός μας και επιπλέον καταπολεμούν ασθένειες όπως η ψωρίαση, η λευκή, ο λύκος, η αρθρίτιδα κλπ.

29. HIV:
Οι επιστήμονες στην Ιαπωνία βρήκαν ότι η λεντινάνη του μανιταριού Reishi βελτιώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βοηθάει στο να μειωθεί η επίθεση από τον Ιό του HIV στα υγιή κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι το Reishi βοηθά στο να εμποδιστεί η εξάπλωση του HIV.

30. ΑΓΧΟΣ:
Οι διαδραστικές ιδιότητες των συστατικών που βρίσκονται στο Reishi επιτρέπουν την χαλάρωση του νευρικού συστήματος και βοηθούν στην μείωση του stress και του άγχους τα οποία έχουν γίνει παράγοντες υψηλού κινδύνου ασθενειών σήμερα.

• Σύμφωνα με την FDA αλλά και άλλων παγκόσμιων κρατικών οργανισμών τροφίμων και φαρμάκων, το κόκκινο μανιτάρι Ganoderma με τα 400 ενεργά στοιχεία γνωστά για τη βελτίωση της υγείας, θεωρείται ένα από τα πιο αξιόλογα θρεπτικά συμπληρώματα διατροφής.
Όλες αυτές οι ιδιότητες καθιέρωσαν το Ganoderma lucidum σαν την «τροφή των Θεών» και είναι αυτές που το χαρακτηρίζουν σαν απαραίτητο συμπλήρωμα υγείας σε κάθε οργανισμό, ώστε να επιτυγχάνεται η φυσιολογική λειτουργία του.


Tο παρόν άρθρο επιμελήθηκε από την Ιατρό Ζαρογιάννη Ευαγγελία για το Winners Seminars Group
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|8BE35BE3-8B64-4ED6-9820-E60A353A7BC3
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|1A333808-29AF-4420-BB23-153AFD151685
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok