Πώς συγκεντρώνουμε περισσότερο κόσμο στην facebook page μας;

20-11-2016

Κοινοποίηση

Όπως έχουμε δει και στο παρελθόν, είναι πολύ σημαντικό, όταν κάποιος επισκέπτεται τη σελίδα μας, να μας “αφήνει” έναν τουλάχιστον τρόπο επικοινωνίας. Αυτός ιδανικά είναι ένα email. Διαφορετικά μπορεί να είναι ένα like στη σελίδα μας στο facebook. Βάζουμε λοιπόν ένα like-box (video) στη σελίδα μας και προτρέπουμε για like.

Μέσα από τα facebook ads μπορούμε να στοχεύσουμε εξαιρετικά στο κοινό που μας ενδιαφέρει και να το μετατρέψουμε σε page likes (Αυτό με μια επιφύλαξη. Τρέχω ένα πείραμα που θα μας πει πολλά σύντομα).

Κάντε αξιόλογα posts

Όταν κάνεις post κάτι στη σελίδα σου, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου όσους έχουν κάνει like σε αυτή, αλλά και όσους ίσως θα ήθελαν να κάνουν αλλά δεν σε έχουν ανακαλύψει ακόμα. Ένα ενδιαφέρον post, μοιράζεται και εμφανίζεται με τον τρόπο αυτό σε όλο και περισσότερα feeds. Όταν κάποιος μοιράζεται ένα post το βλέπει ένα σημαντικό μέρος των φίλων του, και έτσι μπορεί έμμεσα να αποκτήσεις νέους “fan”!

Engage με άλλα posts

Αυτό ισχύει παντού και πάντα. Η αλληλεπίδραση πάντα φέρνει αποτέλεσμα. Κάνε λοιπόν “σαν page” like και comments σε άλλα σχετικά pages και posts ώστε να “φαίνεστε”. Οσο πιο πολύ συμμετέχεις, τόσο πιο πολλά μάτια σε βλέπουν. Και έτσι ανακατέυεται και κόσμος μεταξύ των pages.


Μην postάρεις τυχαία

Είναι πολύ σημαντικό να δεις ποιες ημέρες και ώρες λειτουργούν καλύτερα για τα posts σου. Υπάρχουν γενικοί κανόνες, αλλά μόνο με testing θα δεις τι πραγματικά λειτουργεί για εσένα. Στο passiveweek για παράδειγμα, έχω παρατηρήσει πως η Δευτέρα το πρωί και το Σάββατο το πρωί λειτουργούν καλύτερα για εσάς. Έχω δηλαδή καλύτερο open rate στα emails και γενικότερα μεγαλύτερο engagment. Αρα postάρω συνήθως τότε!

Και ένα “tricκ”

Κάτι που έχω δει να λειτουργεί εξαιρετικά είναι το παρακάτω σενάριο. Κάνεις post κάτι στο page σου και κάνει κάποιος like που δεν είναι στο page σου. Του στέλνεις ένα private message και τον ρωτάς κάτι σχετικά με το post ώστε να συνεχίσεις την κουβέντα. 9 στις 10 φορές κάνει like στην σελίδα σου. Τον κάνεις να νιώθει ιδιαίτερος και στο ανταποδίδει (βασικές αρχές ψυχολογίας).

Το πλήθος των likes δεν παίζει κανένα ρόλο. Το βασικό είναι να έχουμε στοχευμένο κοινό.

Το facebook λειτουργεί κάπως έτσι.

Όταν κάνουμε ένα post στο page μας, το facebook το εμφανίζει σε ένα κομμάτι του κοινού μας για να πάρει τις πρώτες αντιδράσεις. Έτσι, όσο περισσότερο engage κάνει αυτό το κοινό στο post μας, τόσο σε μεγαλύτερο μέρος του κοινού μας θα εμφανιστεί το post αυτό. Με μέγιστο φυσικά το 5-7%.

Έτσι λοιπόν, όταν έχουμε κοινό που ενδιαφέρεται για ό,τι postάρουμε (άρα είναι στοχευμένο) λειτουργεί πολύ καλύτερα η διαδικασία που μόλις περιέγραψα. Βγάζει νόημα, σωστά;


πηγή.passiveweek.gr
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|E34C762F-4F49-4D9E-A391-7E138E15C47B
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|C9D9AC16-E96B-4152-8DF3-4D518F84A0A8
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok