7 αποτελεσματικοί τρόποι για να αυξήσετε τα likes της Facebook Σελίδας σας

25-3-2017

Κοινοποίηση


Το να αυξήσετε τα Facebook Likes αποτελεί έναν στόχο που θα πρέπει να περιλαμβάνεται σχεδόν σε κάθε στρατηγική μιας επιχείρησης. Κάθε νέο like στη σελίδα σας δεν είναι απλώς ένας αριθμός που βελτιώνει τα στατιστικά σας. Υποδεικνύει έναν νέο δυνητικό πελάτη, ένα πραγματικό πρόσωπο που δείχνει ενδιαφέρον προς την επιχείρησή σας και που έχει ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας μαζί σας.

Το Facebook σάς επιτρέπει να περάσετε στους δυνητικούς πελάτες σας τα μηνύματα που θέλετε, σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον όπου δεν υπάρχει καμία πίεση ή ενόχληση.

Διαβάστε 7 τρόπους για να αυξήσετε τα Facebook Likes είτε ξεκινάτε τώρα είτε βρίσκεστε καιρό στο… κουρμπέτι των social media:

1. Διαγωνισμοί

Οι διαγωνισμοί στο Facebook αποτελούν έναν από τους πιο εύκολους τρόπους για να φέρετε νέους fan. Το δέλεαρ ενός μεγάλου βραβείου κάνει τα νέα likes… παιχνιδάκι.

Κι όσο κι αν αρκετοί πιστεύουν ότι το γεγονός ότι το Facebook κατήργησε τις υπηρησίες like-gate, δηλαδή τη δυνατότητα να κάνουν οι χρήστες like σε μια σελίδα προκειμένου να λάβουν μέρος σε έναν διαγωνισμό, αχρήστευσε τους διαγωνισμούς στο Facebook, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ένας διαγωνισμός εξακολουθεί να φέρνει engagement και brand awareness ενώ αν οι χρήστες ενδιαφέρονται πραγματικά για τη σελίδα σας, θα κάνουν like έστω κι αν δεν είναι υποχρεωτικό.

Ο πιο εύκολος και φθηνός τρόπος για να «τρέξετε» έναν διαγωνισμό είναι με ένα post στο timeline σας. Οι συμμετοχές μπορεί να γίνονται με like, comment, ποστάρισμα φωτογραφίας κτλ.

To TripAdvisor κάθε εβδομάδα ζητά από τους αναγνώστες του να ποστάρουν μία φωτογραφία από ταξίδι τους ή να ψηφίσουν την αγαπημένη τους, πατώντας like, στον διαγωνισμό “Traveler Photos of the Week”. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.
Εκτός από το Facebook tab, στο οποίο θα είναι καλό να αλλάξετε την εικόνα και το κείμενο, μπορείτε να προωθήσετε τον διαγωνισμό σας στο site σας με banner, με διαφημίσεις στο Facebook, (για παράδειγμα με promoted post) και σε directories διαγωνισμών όπως τα παρακάτω:

http://www.mydiagonismoi.gr

http://www.tixerakias.com

http://paredoraki.gr

http://www.saveandwin.gr/

http://diagonismos.gr

http://www.alepouditsa.gr

http://kerdiseto.gr

http://ediagonismoi.gr

Ένας άλλος τρόπος για να διεξάγετε διαγωνισμό και να κερδίσετε Likes είναι μέσα από το site σας. Αρκεί να δημιουργήσετε κανονικά τη σελίδα του διαγωνισμού, με εικόνα, λεκτικά, φόρμα συμμετοχής κτλ. και να ζητήσετε το like στη Σελίδα σας, ως προϋπόθεση συμμετοχής. Για να το κάνετε εύκολο στον κόσμο, προσθέστε ένα Like Button δίπλα στο ανάλογο λεκτικό μέσα στο κείμενο. Επισκέφθείτε αυτή τη σελίδα, εισάγετε το link της σελίδας σας και τοποθετήστε τον κώδικα στο σημείο που τους ζητάτε να κάνουν Like.

2. Κουπόνια

Τα εκπτωτικά κουπόνια αποτελούν μία θαυμάσια μέθοδο προώθησης. Ακόμα και κάτι μικρό, όπως ένα κουπόνι έκπτωσης 10%, δίνει στα άτομα ένα κίνητρο να αγοράσουν ενώ προκειμένου να τα αποκτήσουν θα είναι διατεθειμένοι να πατήσουν ένα απλό like.

Υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες, όπως το Woobox ή το Wishpond (βλ. παρακάτω εικόνα) που προσφέρουν εφαρμογές με τη δυνατότητα να δημιουργήσετε κουπόνια στο Facebook και συμπεριλαμβάνουν ένα popup (αναδυόμενο παράθυρο), στο οποίο ζητείται το Like.
Η προώθηση του κουπονιού σας στην ιστοσελίδα σας είναι μία πολύ καλή ιδέα καθώς οι επισκέπτες σας προφανώς ενδιαφέρονται να αγοράσουν κάτι από εσάς. Επομένως ένα κουπόνι θα τους δελεάσει και αφού ήδη του αρέσει η ιστοσελίδα σας, είναι τα ιδανικά άτομα για να κάνουν και Like στη Σελίδα σας στο Facebook και στη συνέχεια να την παρακολουθούν.
3. Διαφημίσεις στο Facebook

Οι διαφημίσεις στο Facebook αποτελούν έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αυξήσετε τα Likes στη Σελίδα σας καθώς είναι εγγυημένη η προβολή σας σε ένα στοχευμένο κοινό.

Μία διαφήμιση στο Facebook σάς επιτρέπει να προβάλετε την μπράντα σας αποκλειστικά στο κοινό που θέλετε και θα εμφανιστεί στο News Feed των χρηστών.

Οι χρήστες αυτοί δεν σημαίνει ότι σίγουρα θα ενδιαφέρονται για την εταιρεία σας αλλά όσο πιο καλή στόχευση κάνετε και όσο μεγαλύτερο είναι το δέλεαρ που θα τους δώσετε στη διαφήμισή σας τόσο πιθανότερο είναι να σας κάνουν Like.

Αρκετά αποτελεσματικά στην συλλογή νέων Like είναι και τα Promoted Posts. Αν έχετε ένα πολύ καλό post ή κάτι δελεαστικό όπως ένας διαγωνισμός ή ένα αστείο βίντεο, οι προωθημένες αναρτήσεις θα εμφανιστούν περισσότερο στους φίλους της Σελίδας σας, στους φίλους των φίλων σας και σε άτομα στα οποία θέλετε εσείς να στοχεύσετε που έχουν πατήσει Like στο post σας.

Σε γενικές γραμμές, οι διαφημίσεις στο Facebook αποτελούν μία αποτελεσματική και οικονομική λύση όχι μόνο για να κερδίσετε νέα Likes αλλά και για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της επιχείρησής σας. Βέβαια, για να έχετε το χαμηλότερο δυνατό κόστος και τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, αν δεν παίζετε τις διαφημίσεις στο Facebook στα... δάχτυλα καλύτερα να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό. Μάθετε περισσότερα εδώ.

4. Προσθήκη Like Box στο site σας

Μία καλή στρατηγική για να αυξήσετε τα Like στη Σελίδα σας είναι προσθέτοντας ένα Like Box ή ένα Like Button στο site σας. Έτσι, θα δώσετε τη δυνατότητα στους χρήστες σας να κάνουν Like στη Σελίδα σας από το ίδιο το site σας με ένα μόνο βήμα, χωρίς δηλαδή να χρειαστεί να μεταφερθούν από το site σας, στη σελίδα σας στο Facebook. Το Like Box, μπορείτε να το προσαρμόσετε μάλιστα έτσι ώστε να ταιριάζει με τα χρώματά σας, όπως φαίνεται παρακάτω.

Αν επιλέξετε το Like Button, τοποθετήστε το σε εμφανές σημείο. Δεν θα σας φέρει χιλιάδες Likes αλλά δεν βλάπτει σε τίποτα να το έχετε. Οι περισσότεροι μάλιστα χρήστες που θα δουν τη σελίδα σας και θα ενδιαφερθούν για αυτήν, πιθανότητα θα το αναζητήσουν.

5. Ολοκληρώστε το Προφίλ της Σελίδας σας

Η Facebook σελίδα σας είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν τα άτομα όταν σας επισκέπτονται στο Facebook. Προκειμένου να σας κάνουν Like θα πρέπει τους πείσετε. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι έχετε δημιουργήσει μία αξιοπρεπή και δελεαστική σελίδα.

Cover Photo

Δημιουργήστε μία ξεκάθαρη φωτογραφία εξωφύλλου που θα κάνει τους χρήστες να καταλάβουν ποιοι είστε και τι κάνετε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.Tips:

Χρησιμοποιήστε μια εικόνα τουλάχιστον 851 x 315 pixels.
Χρησιμοποιήστε εικόνες και κείμενο που σχετίζονται με την εταιρεία, τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας αποκλειστικά.
Αλλάζετε την Cover Photo ανάλογα με την εποχή ή εποχιακές προσφορές.

Η φωτογραφία προφίλ

Αν και η Cover photo είναι αυτή που θα δημιουργήσει την πρώτη εντύπωση, η φωτογραφία προφίλ είναι αυτή που θα δουν περισσότερο οι χρήστες και εκτός κι αν επισκεφθούν το timeline σας ξανά, η φωτογραφία προφίλ σας είναι αυτή που θα κοιτάξουν από το news feed τους.

Tips:

Χρησιμοποιήστε τετράγωνες και όχι ορθογώνιες εικόνες.
Η φωτογραφία που θα αναρτήσετε θα πρέπει να είναι 180x180 pixels αλλά θα φαίνεται σε διαστάσεις 160x160, 100 x 100 pixels στο news feed των fans, 86 x 86 pixels δίπλα στα posts στο timeline σας και 43 x 43 pixels δίπλα στα σχόλια.

Το πεδίο “About”

Ένα ελλιπές ή παραπλανητικό “About” μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένα likes στη σελίδα σας.

Το πεδίο αυτό εμφανίζεται διαφορετικά ανάλογα με την κατηγορία στην οποία έχετε δηλώσει ότι ανήκει η σελίδα σα.ς

Όταν για παράδειγμα πρόκειται για «Τοπική επιχείρηση» εμφανίζονται και η διεύθυνση, στοιχεία επικοινωνίας και ώρες καταστήματος.

Ανεξάρτητα όμως από την κατηγορία την οποία θα επιλέξετε, θα πρέπει να ολοκληρώσετε όλα τα δυνατά πεδία στο “About”. Στην σύντομη περιγραφή της εταιρείας σας (short description) έχετε 155 χαρακτήρες αλλά συνιστώ να χρησιμοποιήσετε τους 100 προκειμένου να είστε σύντομοι και περιεκτικοί. Μπορείτε στην περιγραφή να προσθέσετε και το url σας.

6. Προσκαλέστε φίλους και συναδέλφους

Όταν δημιουργήσετε της Σελίδα σας στο Facebook, καλέστε τους φίλους σας να κάνουν Like. Κάτι τέτοιο δεν θα σας φέρει πολλά Likes αλλά αυτή η αρχική υποστήριξη θα σας δώσει μια ώθηση και αξιοπιστία στη Σελίδα σας.
Για να το κάνετε αυτό, μπείτε στη Σελίδα που σας ενδιαφέρει κάντε click στο button με τις τρεις τελείες κάτω από την Cover Photo και επιλέξτε «Invite Friends».Καλό θα είναι επσίσης να προσθέσετε τη Σελίδα σας στο Facebook στην υπογραφή του email σας, σε εταιρικά φυλλάδια και άλλο προωθητικό υλικό.7. Κάντε «πιασάρικες» αναρτήσεις

Τα πιασάρικα posts δεν θα σας φέρουν 1000 likes μέσα σε μια μέρα αλλά είναι αυτά που θα αυξήσουν με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς τους φίλους σας στο Facebook. Γενικά οι αναρτήσεις σας θα πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να θέλει ο κόσμος να τις μοιραστεί και με άλλους.

Δοκιμάστε τα εξής:

Φωτογραφίες & Video: Το οπτικό υλικό είναι το πιο αποτελεσματικό είδος ανάρτησης και θα πρέπει να το εκμεταλλευθείτε όσο μπορείτε. Όταν οι φίλοι σας βλέπουν μία φωτογραφία σας, θα πρέπει είτε να γελάσουν, είτε να κλάψουν είτε να πουν «γουάου».
Λεζάντες: Κρατήστε τις λεζάντες σας μικρές (μέχρι 80 χαρακτήρες).
Call To Action: Ζητήστε από τους φίλους σας να προβούν σε σχόλια, να βρουν τη λεζάντα, να κάνουν likes, shares, να αναρτήσουν φωτογραφίες και γενικά να αλληλεπιδράσουν.
Περιεχόμενο: Αναρτήστε περιεχόμενο που θα είναι χρήσιμο προς τους Fans σας, που θα τους βοηθήσει να λύσουν κάποιο πρόβλημα.

Συντάκτρια: Μαρία Κρητικού
πηγή.greekinternetmarketing.com
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|377331D8-52DF-4111-8F65-0A59568B0A4C
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|5082B5A6-A153-429C-8F6E-E6010F5AA573
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok