Παράσιτα & Kαρκίνος

Κοινοποίηση

Ο Kορυφαίος Οργανισμός Έρευνας κατά του Καρκίνου Παγκοσμίως (IARC)

προσδιορίζει δέκα μολυσματικούς παράγοντες (ιοί, βακτηρίδια, παράσιτα) ικανά να προκαλέσουν καρκίνο στους ανθρώπους. (Bermudez et al. 2012).

Πάνω από το 20% των καρκίνων έχουν μολυσματική προέλευση (Cheesman et al. 2016), συμπεριλαμβανομένων πολύ γνωστών παραδειγμάτων μικροβίων όπως οι ιοί (HPV, EBV) και τα βακτήρια (Ελικοβακτηρίδιο του Πυλωρού).

Σε έρευνα που διεξήχθει στο Μεξικό, διαπιστώθηκε πως το 28% των ανθρώπων που εξετάστηκαν μόνο στο Έντερο, είχαν Εντερικά Παράσιτα (Guarner et al. 1997).

Δηλαδή πάνω απο 1 στους 4!!!

Το περίεργο είναι πως η Παγκόσμια Ιατρική, γνωρίζει πολλά καταγεγραμμένα περιστατικά για την συσχέτιση Παρασίτων και Καρκίνου εδώ και πολλά χρόνια (Ηοang Van Tong et al. 2016).Tότε, γιατί κανείς δεν μιλάει για αυτά;

Πόσες σοβαρές Α-σθένειες που σχετίζονται με τα Παράσιτα θα είχαν αποφευχθεί;

Πόσοι καρκίνοι θα είχαν αποφευχθεί αν οι άνθρωποι έκαναν συχνά Αποτοξίνωση και Αποπαρασίτωση;

Πως είναι δυνατόν στα οικόσιτα κατοικίδια να κάνουμε συχνά Αποπαρασίτωση, αλλά ποτέ στον Εαυτόν μας;


O μέσος άνθρωπος κουβαλάει μέσα του περίπου 3 κιλά Παράσιτα (Dr. Ramelia Ibragimova, Dr. Bita Badakhshan)

Μέρος αυτών, είναι τεράστιες Έλμινθες, δηλαδή σκουλήκια!

3 απο τα πολύ γνωστά είδη σκουληκιών που μελετήθηκαν, αποδείχθηκε πως συνδέθηκαν με εξαιρετικά υψηλή πρόκληση Καρκίνου (Hoang Van Tong et al. 2016).

1. Το Σχιστόσωμα (σκουλήκια του Αίματος που ζουν στην Ουροδόχο Κύστη & στο Έντερο),

2. Οπισθόρχις (σκουλήκια που ζουν στο Συκώτι μας και τα λαμβάνουμε κυρίως τρώγοντας Ψάρια ωμά όπως σούσι ή κακομαγειρεμένα)

3. Κλωνόρχις (σκουλήκια που ζουν στο Συκώτι μας και προκαλούν χολαγγειοκαρκίνωμα στην χοληδόχο Κύστη).

Kι αυτά είναι ένα πολύ μικρό μέρος των Παρασίτων που έχουν σχετιστεί θετικά στην πρόκληση Καρκίνου.

ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΜΕ ΚΑΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ;

O καθηγητής ψυχιατρικής και διευθυντής του Προγράμματος διάθεσης και άγχους στο Πανεπιστήμιο Maryland School of Medicine σε μια τεράστια έρευνα που διεξήχθει σε 45.000 γυναίκες στην Δανία

ανακάλυψε πως γυναίκες που έχουν μολυνθεί από το παράσιτο Toxoplasma gondii (T. gondii), το οποίο μεταφέρεται στους ανθρώπους μέσω κοπράνων γάτας ή τρώνε κρέας που δεν έχει μαγειρευτεί καλά, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο κατά 50% να αυτοκτονήσουν (Okusaga & Postolache 2012).

Οι πιθανοί μηχανισμοί με τους οποίους το Παράσιτο επηρεάζει την ανθρώπινη συμπεριφορά είναι χειραγωγόντας τις Ορμόνες μας Ντοπαμίνη και Τεστοστερόνη όπως εξηγεί ο καθηγητής Jaroslav Flegr στο τμήμα Παρασιτολογίας του Πανεπιστημίου Charles στην Τσεχία, στο περιοδικό "Ψυχώσεις και σχετικές Διαταραχές" του 2007

(https://doi.org/10.1093/schbul/sbl074)

Χαρακτηριστικά σε άρθρο που δημοσιεύτηκε το 2013 στο επιστημονικό περιοδικό "Εμπειρική Βιολογία" η καθηγήτρια Joanne P. Webster στο τμήμα Παρασιτολογίας & Επιδημιολογίας στο Imperial College του Λονδίνου αναφέρει:

"Η δυνατότητα των παρασίτων να αλλάξουν τη συμπεριφορά των ξενιστών τους συναρπάζει τόσο επιστήμονες όσο και μη επιστήμονες. Ένας λόγος που το θέμα αυτό έχει τόσο μεγάλη απήχηση, είναι ότι αγγίζει το βασικό φιλοσοφικό ζήτημα της ελεύθερης βούλησης.

Αν το μυαλό είναι απλώς μια μηχανή, τότε μπορεί να ελεγχθεί από οποιαδήποτε οντότητα που καταλαβαίνει τον κώδικα και έχει πρόσβαση στο μηχάνημα του Νου!".

Το τεράστιο μυστικό που ελάχιστοι αγγίζουν, και ακόμα λιγότεροι γνωρίζουν, είναι πραγματικό και μπορεί να επιφέρει τεράστιες βλάβες στον οργανισμό των ανθρώπων.

Μερικές απο τις βασικές επιπτώσεις που έχουν πιθανή συσχέτιση με τα παράσιτα είναι οι εξείς:

- Χρόνια Κόπωση

- Σταθερή Έλλειψη Βιταμινών - Μετάλλων

- Αναιμία

- Χαμηλό Ανοσοποιητικό

- Συχνές Ασθένειες

- Κακοσμία στόματος

- Κακή Διάθεση

Είναι μόνο μερικές απο τις επιδράσεις των παρασίτων στο σώμα μας.

Κάθε άνθρωπος ο οποίος δεν κάνει συχνή αποτοξίνωση έχει τεράστια πιθανότητα να είναι μολυσμένος με παράσιτα.

Η Ανίχνευση τους είναι δύσκολη ακόμα και με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα , και η αντιμετώπισή τους ελλιπής αν δεν δημιουργήσουμε ένα καθαρό εσωτερικό περιβάλλον στο οποίο θα δυσκολεύονται να αναπτυχθούν.

Στο πρόγραμμα Αποτοξίνωσης 6 Εβδομάδων, το 1/3 του προγράμματος εστιάζει στην Ολική Αποπαρασίτωση του οργανισμού μας, αλλά και στην συνολική Αποτοξίνωση - Αντιοξείδωση του οργανισμού μας.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Cheeseman, Certad, Weitzman 2016.
Parasites and cancer: is there a causal link?
[Article in French]

Hoang van Tong, Paul J. Brindley, Christian G. Meyer and Thirumalaisamy P. Velavana 2016.
Parasite Infection, Carcinogenesis and Human Malignancy.

American Cancer Society: Parasites that can lead to cancer

S. Benamrouz, V. Conseil, C. Creusy, E. Calderon, E. Dei-Cas, and G. Certad 2012. Parasites and malignancies, a review, with emphasis on digestive cancer induced by Cryptosporidium parvum

Guarner J, Matilde T, Villasenor R, Sanchez G. 1997. Frequency of intestinal parasites in adult cancer patients in Mexico.

Olaoluwa Okusaga and Teodor T. Postolache. 2012
The Neurobiological Basis of Suicide:Toxoplasma gondii, the Immune System, and Suicidal Behavior.

πηγή.Κέντρο Εναλλακτικής Θεραπείας & Ολιστικής Ίασης


7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|5ECE3C12-F9C2-43C9-BE41-6331D5BDC6CA
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|9E848694-AC05-4AE3-B407-70F5CDB5EEF4
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok