Το πλύσιμο των χεριών απαλλάσσει περισσότερα μικρόβια από τη χρήση απολυμαντικών χεριών

Κοινοποίηση
Τα απολυμαντικά και τα απολυμαντικά μπορεί να είναι βολικά και εύκολα στη μεταφορά, αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο το τρίψιμο των χεριών σας με σαπούνι και νερό .

Αυτό σύμφωνα με τον Roland Newman II, ιατρό οικογενειακής ιατρικής στο Penn State Health , ο οποίος, σε μια δήλωση, σημείωσε ότι το παραδοσιακό πλύσιμο χεριών αφαιρεί τα απολυμαντικά όταν πρόκειται να διατηρείτε τα χέρια σας καθαρά.

«Αυτό που κάνει το σαπούνι κατά το τρίψιμο είναι η απελευθέρωση όλων των ρύπων και των σωματιδίων από την επιφάνεια του δέρματος», δήλωσε ο Newman, προσθέτοντας ότι κάθε όπλο ή βρωμιά στα χέρια σας θα δεσμευτεί στη συνέχεια στον αφρό σαπουνιού που θα ξεπλύθηκε, έφυγε, εξαφανίστηκε.

Το σαπούνι και το νερό είναι ακόμα καλύτερα

Για καλύτερα αποτελέσματα, είπε ο Newman, πρέπει να τρίψετε τα χέρια σας δυνατά με σαπούνι κάτω από τρεχούμενο νερό για περίπου 20 δευτερόλεπτα - το ίδιο χρονικό διάστημα που θα σας έπαιρνε να τραγουδήσετε ολόκληρο το "Happy Birthday" δύο φορές.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι δεν πρέπει να εμπιστεύονται αποκλειστικά τους απολυμαντές, είπε ο Newman, είναι το γεγονός ότι δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί έναντι ορισμένων παθογόνων. Παραδείγματα τέτοιων παθογόνων παραγόντων περιλαμβάνουν τον νοροϊό, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει έμετο και διάρροια. Το Cryptosporidium , ένα παράσιτο που μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά και γαστρεντερικά προβλήματα και Clostridium difficile , ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει εντερική αναστάτωση και φλεγμονή.
Επιπλέον, τα απολυμαντικά δεν είναι αποτελεσματικά έναντι ορισμένων χημικών ουσιών όπως τα φυτοφάρμακα και τα βαρέα μέταλλα, σε αντίθεση με το σαπούνι και το νερό.

«Το κατάλληλο πλύσιμο με σαπούνι και νερό μπορεί στην πραγματικότητα να απαλλάξει τα χέρια σας από περισσότερα μικρόβια και - ανάλογα με το τι έρχεστε σε επαφή με - ορισμένες χημικές ουσίες», δήλωσε ο Newman,

Σύμφωνα με τον μικροβιολόγο Alex Berezow, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το απολυμαντικό χεριών, ενώ είναι αποτελεσματικό απολυμαντικό, δεν απομακρύνει στην πραγματικότητα τα μικρόβια από το δέρμα .

«Το σαπούνι είναι απορρυπαντικό, γι `αυτό παίρνει όλα αφρώδη και αφρώδη. Τα απορρυπαντικά λειτουργούν διαλύοντας νερό και λάδι, οπότε απλώς πλένει τα μικρόβια από τα χέρια σας, όπως θα έπλυνε το λίπος από ένα πιάτο δείπνου », δήλωσε ο Berezow, αντιπρόεδρος επιστημονικών επικοινωνιών στο Αμερικανικό Συμβούλιο Επιστήμης και Υγείας. συνέντευξη με το Insider .

Ο Newman δήλωσε, ωστόσο, ότι τα απολυμαντικά εξακολουθούν να έχουν τη θέση τους, σημειώνοντας ότι τα παρασκευάσματα - όταν χρησιμοποιούνται σωστά και στην περίπτωση των παιδιών, υπό την επίβλεψη ενηλίκων - είναι ιδιαίτερα βολικά σε καταστάσεις όπου δεν είναι δυνατόν να πλένετε τα χέρια σας κάτω από τρεχούμενο νερό.

Αποτελεσματικές συμβουλές για το πλύσιμο στο χέρι
Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να καθαρίσετε αποτελεσματικά τα χέρια σας χρησιμοποιώντας μόνο σαπούνι και νερό:


Βρέξτε τα χέρια σας κρατώντας τα κάτω από τη βρύση για λίγα δευτερόλεπτα
Τρίψτε το σαπούνι σε όλες τις παλάμες σας και στο πίσω μέρος των χεριών σας. Δουλέψτε το σαπούνι για να πάρετε ένα καλό αφρό.
Τρίψτε την παλάμη του ενός χεριού στο πίσω μέρος του άλλου, φροντίζοντας να τρέχετε τα δάχτυλα μεταξύ τους ταυτόχρονα. Επαναλάβετε αυτό το βήμα για την άλλη πλευρά.
Πάρτε τα δάχτυλα του ενός χεριού στην παλάμη του άλλου και τρίψτε σε μια κυκλική κίνηση. Κάντε το και για τα δύο χέρια σας.
Ξεπλύνετε και τα δύο χέρια με νερό.
Στεγνώστε τα χέρια σας κατά προτίμηση με χαρτοπετσέτα. Χρησιμοποιήστε την ίδια πετσέτα για να απενεργοποιήσετε τη βρύση.
Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα χέρια σας;

Το τακτικό πλύσιμο των χεριών σας είναι απίστευτα σημαντικό, κυρίως στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Μετά τη χρήση της τουαλέτας
Πριν αγγίξετε ή φάτε φαγητό
Όταν είναι βρώμικα
Μετά από παρατεταμένη χρήση αντικειμένων γνωστών για τη φιλοξενία βακτηρίων, όπως κινητά τηλέφωνα, κιγκλιδώματα σε μέσα μαζικής μεταφοράς, χρήματα και πόμολα

Το πλύσιμο των χεριών είναι μόνο μια πτυχή της σωστής προσωπικής υγιεινής που πρέπει να ακολουθήσουν οι άνθρωποι για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους από λοιμώξεις και ασθένειες, καθώς και να διατηρήσουν το σώμα τους σε βέλτιστη κατάσταση.
πηγή.health.news7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|FC60EE94-DD1C-41AD-85A0-51C126339785
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|D4AF104C-919E-40D1-B223-9F9BACD6DC75
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok