9 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις στα social media

26-10-2016

Κοινοποίηση


Υπάρχει λίστα με dont`s στα social media; Προφανώς και υπάρχει.

Τα social media είναι μέσα στην καθημερινότητά μας περίπου τα τελευταία 10 χρόνια ωστόσο ακόμα δεν έχουμε μάθει να τα χειριζόμαστε σωστά. Ναι, προφανώς υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος, όπως υπάρχουν κανόνες καλής συμπεριφοράς στην πραγματική μας ζωή έτσι γίνεται και στην online ζωή.

Ο καθένας βέβαια έχει τη δική του άποψη στο τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε τα social media αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που καλό είναι να μην τα κάνεις ή τέλος πάντων κάνε ό,τι θέλεις- υπάρχει και το hide/ block/ delete για όποιον κουράζεται από την online παρουσία σου.

1. Να στέλνεις μηνύματα `ευχαριστώ για την αποδοχή/ follow`

Όχι. Απλά όχι. Είναι ήδη άβολο να κάνεις add άγνωστο κόσμο μην το κάνεις χειρότερο.

2. Να έχεις ιδιωτικό το instagram σου ενώ παράλληλα το χρησιμοποιείς για επαγγελματικούς λόγους

Προφανώς και μπορείς να κάνεις ιδιωτικό το instagram σου, δικό σου είναι του βάζεις φωτιά και το καις που λέει ο λόγος, αλλά αν η δουλειά σου απαιτεί κάποια sponsored posts χρειάζεται να το έχεις δημόσιο, γιατί αλλιώς δεν πετυχαίνεις το σκοπό σου.

3. Να ανεβάζεις quotes ή διαφήμιση μαγαζιού και να κάνεις tag διάφορους φίλους

Μπορεί το Σάββατο να έχει r`n`b πάρτι στο μαγαζί που δουλεύεις αλλά δεν χρειάζεται να κάνεις tag τους φίλους σου για να το δουν. Είναι σαν να τους κολλάς αφίσα στο πρόσωπο και να τους αναγκάζεις να κυκλοφορήσουν έξω με αυτήν. Ευτυχώς το facebook πλέον σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις αν θα εμφανίζονται τα tagαρισμένα posts στον τοίχο σου.

4. Να σχολιάζεις σε status update φίλου και να μιλάς για σένα

Η αυτοαναφορικότητα μερικών ανθρώπων με κάνει να θέλω να πάω σπίτι τους και να τους βγάλω το ρούτερ από την πρίζα. Δεν γυρνάει ο κόσμος γύρω από σένα και όσο χαζό και αν σου ακούγεται δεν είναι απαραίτητο να αφήσεις σχόλιο αν δεν έχεις να πεις κάτι εποικοδομητικό.

5. Να είσαι αγενής

Αγένεια στα social media, αυτή η μάστιγα- δυστυχώς αυτό είναι ένα τεράστιο ζήτημα που δεν λύνεται τόσο απλά. Τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν έσβηνε αυτόματα το ρούτερ σε κάθε υβριστικό, ηλίθιο, ρατσιστικό, έξαλλο, σεξιστικό σχόλιο που έκανε κάποιος, μέχρι τότε τουλάχιστον μπορούμε να αγνοούμε/ μπλοκάρουμε/ διαγράφουμε άτομα που νιώθουν ότι έχουν το δικαίωμα να μιλάνε άσχημα απλά γιατί έχουν πρόσβαση στο internet.

6. Να γράφεις `στο κλέβω`

Εντάξει αυτό είναι δική μου παραξενιά, για κάποιο λόγο με εκνευρίζει αφόρητα αυτό το σχόλιο- το βρίσκω περιττό και ανούσιο.

7. Να στέλνεις συνέχεια ειδοποιήσεις για παιχνίδια

Ποιος παίζει ακόμα παιχνίδια στο facebook και γιατί στέλνετε ειδοποιήσεις για έξτρα ζωές; Ποιοι είστε; Παίξτε παιχνίδια στο κινητό σας όπως όλοι οι άνθρωποι.

8. Να κάνεις like τα δικά σου posts

Γιατί; Γιατί το κάνεις αυτό;

9. Να βάζεις δέκα χιλιάδες hashtag

Οκ, καταλαβαίνω ότι θέλεις να μαζέψει αρκετά likes η φωτογραφία σου, τουλάχιστον βάλε σωστά hashtag- τα #καλημέρα #καφεδάκι #στο #μπαλκόνι #με #την #καλύτερη #παρέα, συγνώμη που θα σε στενοχωρήσω αλλά είναι λάθος χρήση.

Πηγή.Νάνσυ Κωστακοπούλου
ladylike.gr


7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|F28B37D1-D4EA-4C7E-9C6A-D29B68D57824
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|3C9B2207-39B1-4C96-AADB-DB9F39663F3B
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok