Moringa Oleifera: Το Δέντρο Θαύμα

Κοινοποίηση

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το moringa, το "Miracle Tree"

Πριν από χιλιάδες χρόνια πριν από την αυγή της τεχνολογίας, οι άνθρωποι βασίζονταν αποκλειστικά σε αυτό που προσέφερε η Φύση για τις καθημερινές τους ανάγκες. Τα φυτά, ειδικότερα, έπαιξαν τεράστιο ρόλο στη στήριξη και τη διατήρηση των πολιτισμών, χρησιμεύοντας ως ανεκτίμητες πηγές τροφίμων, φαρμάκων και πρώτων υλών για εργαλεία, καταφύγια και άλλες βασικές ανάγκες.


Στην αρχαία Αίγυπτο, για παράδειγμα, οι άνθρωποι έφτιαχναν λινό από το στέλεχος του φυτού λιναριού, μια από τις παλαιότερες καλλιέργειες που υπάρχουν. Οι Αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποίησαν το λάδι που εξήχθη από ελιές για να φτιάξουν υγιεινές τροφές, καθώς και για να χρίσουν το σώμα τους και να κάνουν αλοιφές για πληγές και τραύματα. Χρησιμοποίησαν επίσης το ελαιόλαδο ως καύσιμο για να φωτίσουν θρησκευτικές τελετές.

Στην Ασία, οι Αρχαίοι Κινέζοι χρησιμοποίησαν τα φύλλα και τους ξηρούς καρπούς του Ginkgo biloba - του παλαιότερου ζωντανού δέντρου στον κόσμο - για τρόφιμα και φάρμακα, καθώς και το ξύλο του για να φτιάξει θρησκευτικά έπιπλα. Εν τω μεταξύ, οι αρχαίοι πολεμιστές στην Ινδία έπιναν εκχυλίσματα φύλλων Moringa oleifera - ένα δέντρο πολλαπλών χρήσεων γνωστό και ως "ιατρικό περίβλημα της φύσης" - για να ενεργοποιήσουν το σώμα τους και να ανακουφίσουν τον πόνο και το άγχος που προκαλείται από τη μάχη. Έτρωγαν επίσης τους λοβούς των σπόρων (φρούτα) και τα φύλλα της μούρα για να διατηρήσουν υγιές δέρμα και ψυχική φυσική κατάσταση.

Σήμερα, αυτά τα αρχαία φυτά δεν χρησιμοποιούνται τόσο ευρέως ούτε στηρίζονται όσο κάποτε, αντικαταστάθηκαν από προϊόντα της σύγχρονης τεχνολογίας. Όμως, στην αναζήτησή τους για τρόπους βελτίωσης της ανθρώπινης υγείας, οι ερευνητές αρχίζουν να αποκαλύπτουν τα ξεχασμένα οφέλη των αρχαίων φυτών όπως το moringa και γιατί οι πρόγονοί μας εξαρτώνται από αυτά για την αποκατάσταση, ενίσχυση και διατήρηση της καλής υγείας.

Γιατί το moringa ονομάζεται "Miracle Tree"

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας συμφωνούν ότι η καλή διατροφή είναι «ένα κρίσιμο μέρος της υγείας και της ανάπτυξης». Η καλή διατροφή συνδέεται ακόμη και με ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να μειώσει τους κινδύνους απειλών για την υγεία.

Σύμφωνα με έρευνα, τα παιδιά που λαμβάνουν επαρκή διατροφή μαθαίνουν και έχουν καλύτερη ζωή στη ζωή. Όσοι υποσιτίζονται, από την άλλη πλευρά, υποφέρουν από κακή υγεία που μειώνει σημαντικά τις μελλοντικές προοπτικές τους. Εξαιτίας αυτού, οι υπηρεσίες υγείας σε όλο τον κόσμο εργάζονται σκληρά για την καταπολέμηση του παγκόσμιου προβλήματος του υποσιτισμού.

Μια καλά ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει θρεπτικά τρόφιμα (π.χ. φρέσκα φρούτα, λαχανικά, άπαχη πρωτεΐνη και δημητριακά ολικής αλέσεως) είναι το κλειδί για την καλή διατροφή. Διασφαλίζει ότι λαμβάνετε επαρκείς ποσότητες πέντε συστατικών διατροφής υψηλής προτεραιότητας, δηλαδή: υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη, βιταμίνες και μέταλλα και νερό.

Ορισμένα τρόφιμα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που λείπουν άλλα τρόφιμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί προτείνουν να τρώνε γεύματα που αποτελούνται από μια ποικιλία τροφίμων από διαφορετικές ομάδες τροφίμων. Υπάρχουν όμως και τρόφιμα που περιέχουν αφθονία των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το σώμα σας και μπορείτε να βασιστείτε σε αυτά για να ολοκληρώσετε μια δίαιτα με στόχο την εξασφάλιση καλής διατροφής. Ένα από αυτά τα superfoods είναι το moringa.

Το Moringa , επίσης γνωστό ως κνήμη, το λάχανο ή το χρένο, είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο, ανθεκτικό στην ξηρασία και πολλαπλών χρήσεων δέντρο που προέρχεται από την ινδική υποήπειρο. Καλλιεργείται επίσης σε άλλα μέρη της Ασίας, καθώς και στην Αφρική, τη Λατινική Αμερική, την Καραϊβική, τη Φλόριντα και τα νησιά του Ειρηνικού.

Ο Moringa κέρδισε το όνομα "Miracle Tree" επειδή όλα τα μέρη του μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς, κυρίως για τη διατροφή και την ιατρική. Στην Αγιουρβέδα, ένα από τα παλαιότερα ολιστικά συστήματα ιατρικής του κόσμου, κάθε μέρος της μορρέας πιστεύεται ότι προσφέρει αξιοσημείωτα οφέλη σε πολλά μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης πεπτικών, καρδιαγγειακών και κυκλοφορικών συστημάτων.

Σήμερα, οι ασκούμενοι της Αγιουρβέδας εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το μαργαρίτα ως φυσική θεραπεία για όλα τα είδη προβλημάτων. Η χρησιμότητα του Moringa επεκτείνεται επίσης στον καθαρισμό του νερού, τη διατήρηση του εδάφους και του νερού, την κτηνοτροφία και τη βιολογική γεωργία.

Σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες, οι σπόροι μαργαρίτας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απομάκρυνση των ρύπων και για να κάνουν το νερό πόσιμο. Ο χυμός που εξάγεται από φρέσκα φύλλα μαργαρίτας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αυξήσει τις αποδόσεις των καλλιεργειών. Επιπλέον, το μαργαρίτα μπορεί να μετατραπεί σε ζωοτροφές ή πράσινο λίπασμα ή να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό φυτοφάρμακο.

Όμως, η πιο εποικοδομητική χρήση για το moringa είναι ως λειτουργική τροφή που προάγει την καλή διατροφή. Σε αφρικανικές χώρες όπου καλλιεργείται το moringa, τα φύλλα, τα φρούτα / σπόροι, οι σπόροι, τα λουλούδια και το λάδι ενσωματώνονται στα γεύματα για την αποφυγή ελλείψεων σε θρεπτικά συστατικά. Το Moringa θεωρείται ένα θρεπτικό συστατικό που δεν μοιάζει με άλλο λόγω του πλούτου των βασικών θρεπτικών συστατικών, το οποίο είναι απαράμιλλο από οποιαδήποτε άλλη τροφή.

Οι αναφορές σχετικά με την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά του moringa δείχνουν ότι είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και ανόργανων συστατικών, υγιεινών λιπών και διαρθρωτικών υδατανθράκων (διαιτητικές ίνες) - τα ίδια θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε από τη διατροφή σας για να εξασφαλίσετε καλή διατροφή.

Ακολουθούν ορισμένα θρεπτικά στοιχεία σχετικά με το moringa :

Το Moringa είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών πρωτεϊνών . Τα φύλλα Moringa περιέχουν υψηλές ποσότητες πρωτεΐνης - υψηλότερες από οποιαδήποτε άλλα φύλλα που καταναλώνονται ως τρόφιμα. Περιέχει επίσης τα 9 αμινοξέα (απαραίτητα) που δεν μπορεί να παράγει το σώμα σας, δηλαδή ιστιδίνη, ισολευκίνη, λευκίνη, λυσίνη, μεθειονίνη, φαινυλαλανίνη, θρεονίνη, τρυπτοφάνη και βαλίνη. Το σώμα σας χρειάζεται αυτά τα αμινοξέα για να δημιουργήσει πρωτεΐνες, ορμόνες και νευροδιαβιβαστές - τους χημικούς αγγελιοφόρους που χρησιμοποιούνται από τα εγκεφαλικά σας κύτταρα για να επικοινωνήσουν.

Τα φύλλα Moringa είναι μια εξαιρετική πηγή σιδήρου . Σύμφωνα με μια μελέτη σε ζώα που δημοσιεύθηκε στο Nutrition Research , τα φύλλα μαρινιού είναι πιο αποτελεσματικά από τα συμπληρώματα σιδήρου στην αντιμετώπιση της ανεπάρκειας σιδήρου σε αρουραίους.

Τα φύλλα Moringa είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ . Το φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9) εκτελεί πολλές λειτουργίες μέσα στο σώμα. Εκτός από το ότι βοηθά στο σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων, το φυλλικό οξύ λειτουργεί επίσης με τις βιταμίνες B12 και C για την διάσπαση, τη χρήση ή τη δημιουργία νέων πρωτεϊνών. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Food Science and Technology προτείνει να τρώτε φύλλα μούρα σε άτομα που χρειάζονται φυλλικό οξύ.

Το Moringa είναι μια καλή πηγή υγιών λιπών. Σύμφωνα με τη διατροφική ανάλυση, οι σπόροι μαροράς περιέχουν μεταξύ 30 και 40 τοις εκατό λάδι, το 82 τοις εκατό των οποίων είναι ακόρεστα λίπη. Αυτά περιλαμβάνουν το λινολενικό οξύ (ωμέγα-3), το λινελαϊκό οξύ (ωμέγα-6) και το ελαϊκό οξύ (ωμέγα-9). Αυτά τα υγιή λίπη προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία, από την οικοδόμηση κυτταρικών μεμβρανών έως την προώθηση της βέλτιστης υγείας της καρδιάς και των αρθρώσεων.

Το Moringa περιέχει αφθονία βασικών βιταμινών και μετάλλων. Εκτός από το σίδηρο και το φυλλικό οξύ, το βούτυρο περιέχει επίσης βιταμίνες A, B1, B2, B3, B6, C, D και E, και μέταλλα όπως ασβέστιο, χαλκό, μαγνήσιο, κάλιο και ψευδάργυρο

Τα φύλλα Moringa είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε μια ισορροπημένη διατροφή . Σύμφωνα με τους ειδικούς στον τομέα της υγείας, το moringa είναι η λύση στο παγκόσμιο πρόβλημα του υποσιτισμού επειδή είναι εύκολο να αναπτυχθεί, πολύ προσιτό και διατροφικά ανθεκτικό, με:

9 φορές περισσότερες πρωτεΐνες από το γιαούρτι
10 φορές περισσότερη βιταμίνη Α από τα καρότα
25 φορές περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι
15 φορές περισσότερο κάλιο από τις μπανάνες
17 φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα
7 φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια
4 φορές περισσότερες ίνες από τη βρώμη
4 φορές περισσότερη χλωροφύλλη από το σιτάρι


Το Moringa περιέχει μια διαφορετική συλλογή φυτοθρεπτικών συστατικών. Οι δραστικές ενώσεις που παράγονται από φυτά μελετώνται ευρέως σήμερα λόγω των ιδιοτήτων τους που προάγουν την υγεία. Το Moringa είναι πλούσιο σε φαινολικές ενώσεις, τερπενοειδή, ισοθειοκυανικά, γλυκοσιδικές ενώσεις και αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή που έχουν βρεθεί ότι προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες και υποστηρίζουν την υγεία ζωτικών οργάνων.

Τα οφέλη για την υγεία του moringa *

Χάρη στην αφθονία των θρεπτικών συστατικών και των φυτικών θρεπτικών συστατικών, προσθέτοντας το μαργαρίτα στη διατροφή σας μπορεί:

Προώθηση ενός υγιούς πεπτικού συστήματος - Οι φυτικές ίνες και οι βιταμίνες Β στο moringa είναι χρήσιμες για την υποστήριξη της υγιούς πέψης και της κανονικότητας του εντέρου. Εκτός από το ότι βοηθούν στη ρύθμιση των πεπτικών σας λειτουργιών, οι ίνες στο moringa μπορούν επίσης να τροφοδοτήσουν τα καλά βακτήρια στο έντερο σας, επιτρέποντάς τους να ευδοκιμήσουν ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε μια υγιή μικροβιακή ισορροπία του εντέρου.

Προώθηση της υγιούς καρδιαγγειακής λειτουργίας - Το Moringa περιέχει μια εντυπωσιακή σειρά φυτοθρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών που υποστηρίζουν την υγιή καρδιακή λειτουργία. Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nutrition της Μαλαισίας , οι πολυφαινόλες στα φύλλα μαργαρίτας μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα επίπεδα της υγιούς χοληστερόλης ήδη εντός του φυσιολογικού εύρους.

Υποστηρίξτε την υγιή λειτουργία του ήπατος - Ορισμένα φάρμακα μπορούν να βλάψουν το ήπαρ με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Molecular Sciences υποδηλώνει ότι το moringa μπορεί να παρέχει προστασία στο συκώτι σας μέσω του πλούτου των αντιοξειδωτικών. Το Moringa μπορεί επίσης να προάγει τη δραστηριότητα των αντιοξειδωτικών ενζύμων στο ήπαρ.

Προωθήστε την υγιή λειτουργία των ματιών - Το Moringa είναι φυσικά πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών A, C και E. Αυτά τα ισχυρά θρεπτικά συστατικά μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρα σας από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι γνωστό ότι προκαλούν οξειδωτικό στρες. Μελέτες έχουν συνδέσει το οξειδωτικό στρες με την εμφάνιση πολλών οφθαλμικών προβλημάτων.

Υποστηρίξτε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα - Χάρη στις προστατευτικές του ιδιότητες, τα αντιοξειδωτικά στο Mororing μπορούν να παρέχουν αξιόπιστη υποστήριξη στο ανοσοποιητικό σας σύστημα. Ο σίδηρος και η βιταμίνη Α, η οποία έχει άφθονο λάχανο, είναι επίσης απαραίτητα για τη βέλτιστη ανοσολογική λειτουργία.

Υποστήριξη της υγιούς λειτουργίας του εγκεφάλου - Το οξειδωτικό στρες δεν εμπλέκεται μόνο στα προβλήματα των ματιών. Συνδέεται επίσης με την απώλεια νευρώνων, μειωμένες γνωστικές λειτουργίες και την εμφάνιση νευροεκφυλιστικών προβλημάτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αύξηση των αντιοξειδωτικών σας επιπέδων με τη βοήθεια τροφών όπως το μαρέγκα είναι σημαντική για την υγεία του εγκεφάλου σας. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να εξουδετερώσουν τις ελεύθερες ρίζες και να προστατεύσουν τα εγκεφαλικά σας κύτταρα από οξειδωτικές βλάβες.

Βοηθήστε στη διατήρηση υγιών ενεργειακών επιπέδων - Τα φύλλα Moringa είναι γεμάτα με σημαντικά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των αμινοξέων, των λιπών και των υδατανθράκων που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε υγιή επίπεδα ενέργειας όλη την ημέρα.

πηγή.healthrangerstore.com
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|599D4C44-BE16-4A63-B9A2-1AD45C1DFD38
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|2962FF05-63EF-462E-839D-9A7E65415A73
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok