Ψωριασική αρθρίτιδα: Ένα επώδυνο σύμπτωμα της ψωρίασης και η αντιμετώπισή του

Κοινοποίηση
Η ψωριασική αρθρίτιδα είναι η χρόνια φλεγμονή των αρθρώσεων σε ασθενείς που πάσχουν από ψωρίαση.

Αν και πρόκειται για συχνή παθολογική κατάσταση, καθώς περίπου το 2% του ελληνικού πληθυσμού πάσχει από ψωρίαση, η ψωριασική αρθρίτιδα είναι ελάχιστα γνωστή.

Συμπτώματα

Η μορφή των συμπτωμάτων ποικίλλει από ασθενή σε ασθενή. Όσοι πάσχουν από ψωρίαση, μπορούν να υποπτευθούν την ψωριασική αρθρίτιδα εάν αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις αρθρώσεις τους, δηλαδή πόνο κατά την κίνηση, διόγκωση ή ευαισθησία στις αρθρώσεις και τους τένοντες.

Ένα άλλο βασικό σύμπτωμα της είναι η κόπωση. Στην ψωριασική αρθρίτιδα είναι πολύ συχνή η περιορισμένη φλεγμονή στις αρθρώσεις, για παράδειγμα στα χέρια, μπορεί όμως να προσβληθούν και μείζονες αρθρώσεις καθώς και η σπονδυλική στήλη.

Συχνά τα δερματικά συμπτώματα της ψωρίασης είναι τόσο ήπια, ώστε ο ασθενής δεν τα προσέχει.

Αντιμετώπιση

Η έγκαιρη διάγνωση είναι ζωτικής σημασίας για τον περιορισμό της πάθησης, ώστε να μην διαταραχθεί η λειτουργικότητα των αρθρώσεων.

Η φυσικοθεραπεία και η σωματική άσκηση είναι βασικά τμήματα της θεραπευτικής αγωγής.

Για την ώρα δεν υπάρχει θεραπεία που να μπορεί να θεραπεύσει πλήρως την ψωριασική αρθρίτιδα, υπάρχουν όμως αποτελεσματικές μορφές φαρμακευτικής αγωγής για τα συμπτώματα τα οποία προσβάλλουν το δέρμα και τις αρθρώσεις.

Τα προβλήματα των αρθρώσεων τείνουν να παρουσιάζουν εξάρσεις, με περιόδους ύφεσης στο ενδιάμεσο. Οι εξάρσεις οι οποίες προσβάλλουν το δέρμα και τις αρθρώσεις δεν συνοδεύουν υποχρεωτικά η μία την άλλη.


πηγή.onmed.gr
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|07F5AAAD-0527-41BC-B655-BF13E26D89A0
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok