Ρεσβερατρόλη για την υγεία των αγγείων

Κοινοποίηση

Ερευνητές απέδειξαν ότι μια ισχυρή λειτουργία της ρεσβερατρόλης είναι η προστασία εναντίον των κοινών βλαβών των αιμοφόρων αγγείων που οδηγούν σε αθηροσκλήρωση και καρδιαγγειακή επιδείνωση. Η διαπίστωση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα άτομα με αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και με άλλα μεταβολικά προβλήματα.

Η επίστρωση του εσωτερικού των αρτηριών αποτελείται από ενδοθηλιακά κύτταρα. Αυτά ρυθμίζουν την αρτηριακή σας πίεση και σας παρέχουν ένα φράγμα προστασίας από τις ουσίες που επιπλέουν στο αίμα και από την πιθανή συσσώρευση δυνητικά ανεπιθύμητων ουσιών στα τοιχώματα των αρτηριών. Αυτή η επικάλυψη των ενδοθηλιακών κυττάρων έχει βάθος μόνο όσο ένα στρώμα κυττάρων, το οποίο σημαίνει ότι είναι αρκετά λεπτή.
Έτσι, οι παράγοντες που την τραυματίζουν αποτελούν το πρώτο βήμα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που οδηγούν σε αρτηριακή συσσώρευση κατεστραμμένων μορίων χοληστερόλης και άλλων πρωτεϊνικών μορίων, όπως είναι τα τελικά προϊόντα προχωρημένης γλυκοζυλίωσης (AGE’s), που αποτελούν την κύρια αιτία της επιδείνωσης της υγείας στον διαβήτη τύπου 2 ή σε οποιοδήποτε άτομο με αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα (το σάκχαρο μετά από νηστεία πρέπει πάντα να είναι 90 ή κάτω).

Η μελέτη δείχνει ότι υπό την επίδραση της υψηλής γλυκόζης στο αίμα η ακεραιότητα του ενδοθηλιακού κυττάρου επικαλύψεως μειώνεται και καθίσταται διαπερατή. Έτσι, μεγάλα μόρια μπορούν να περάσουν μέσα από αυτή και να αρχίσουν να συσσωρεύονται στα τοιχώματα των αρτηριών. Αυτή η διαδικασία είναι ένα κοινό πρόβλημα υγείας για τους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 και επηρεάζει τις στεφανιαίες αρτηρίες τους, τις καρωτίδες αρτηρίες, και την κυκλοφορία στα πόδια τους.

Η ρεσβερατρόλη σταματά αυτή την διαρροή από την επένδυση των ενδοθηλιακών κυττάρων, βοηθώντας να διατηρηθεί η καλή δομή, ακόμη και σε έντονη πίεση. Οι μοριακοί μηχανισμοί που καταγράφηκαν από τους ερευνητές, αποδεικνύουν τον ακριβή μηχανισμό της προστατευτικής δράσης της ρεσβερατρόλης.

Η μελέτη είχε ως στόχο να βοηθήσει τους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 να έχουν επιλογές για τη μείωση της kokkino-krasi-resveratroli εξέλιξης των σοβαρών καρδιαγγειακών νοσημάτων από τη νόσο. Ωστόσο, ο μηχανισμός είναι σχετικός και με τη γενική διαδικασία της γήρανσης. Ένα μέρος της διαδικασίας της γήρανσης περιλαμβάνει μέτρια αύξηση του σακχάρου στο αίμα, η οποία με τη σειρά της, σε σύνδεσμο με τις κατεστραμμένες πρωτεΐνες, σχηματίζει ένα μείγμα σαν τσιμέντο με επικάλυψη από ζάχαρη.
Αυτή η μελέτη δείχνει ότι η ρεσβερατρόλη μπορεί να βοηθήσει να αποτρέψει τις πρωτεΐνες αυτές από το να διαπεράσουν τα τοιχώματα των αρτηριών, εμποδίζοντας έτσι τη σημαντική επιδείνωση της υγείας.πηγή.nutrilabs.gr
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|C4A28683-DB7C-443C-8049-512C19CBFF82
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|D55160B8-5A3A-4349-B4A0-C29F16B748A1
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok