Τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία του κουρκουμά

Κοινοποίηση
Τα βότανα και τα μπαχαρικά στο ντουλάπι σας μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο από απλώς να βελτιώσουν τη γεύση των πιάτων που φτιάχνετε. Στην πραγματικότητα, μελέτες έχουν δείξει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φυσικά συστατικά για να υποστηρίξετε τη συνολική υγεία σας.

Πολλά από αυτά τα βρώσιμα φυτά χρησιμοποιούνται ευρέως ως φυσικές θεραπείες και η αποτελεσματικότητά τους έχει αποδειχθεί από πολλές μελέτες.

Ένα κλασικό παράδειγμα μπαχαρικού με ιστορία χρήσης ως παραδοσιακών θεραπειών είναι κουρκούμη. Το κουρκούμη είναι ένα από τα κύρια μπαχαρικά που βρίσκονται στο κάρυ. Είναι επίσης ένα δημοφιλές φαρμακευτικό βότανο που χρησιμοποιείται στην Αγιουρβέδα και την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (TCM).

Οι θεραπευτές Ayurvedic πιστεύουν ότι ο κουρκούμη μπορεί να υποστηρίξει την υγεία του δέρματος, την αναπνευστική υγεία και την υγεία του ήπατος. Οι επαγγελματίες του TCM χρησιμοποιούν επίσης κουρκούμη για τους ίδιους σκοπούς.

Η έρευνα σχετικά με τις φαρμακευτικές ιδιότητες του κουρκούμη συνδέει τα ευεργετικά της αποτελέσματα με μια δραστική ένωση γνωστή ως κουρκουμίνη. Αυτή η ένωση μπορεί να βρεθεί σε αφθονία στις ρίζες του κουρκουμά.

Λόγω της ισχύος και της οφέλους για την υγεία της κουρκουμίνης, τα συμπληρώματα που περιέχουν είτε κουρκούμη είτε απομονωμένη κουρκουμίνη είναι δύο από τα καλύτερα προϊόντα υγείας σήμερα.

Λοιπόν, τι ακριβώς μπορεί να κάνει ο κουρκούμη και το ενεργό συστατικό του, η κουρκουμίνη για την υγεία σας; Ακολουθεί η μείωση των παροχών που προσφέρουν.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον κουρκουμά και
Το κουρκούμη ( Curcuma longa ) ανήκει στην ίδια οικογένεια με άλλα δημοφιλή μπαχαρικά όπως το τζίντζερ και το κάρδαμο. Εκτός από τα ευπροσάρμοστα μαγειρικά συστατικά, ένα άλλο πράγμα που έχουν αυτά τα βρώσιμα φυτά είναι ο πλούτος των ιατρικών χρήσεών τους. Τόσο το κουρκούμη όσο και το τζίντζερ έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες στο στομάχι και προωθούν την πέψη και είναι επίσης ιδανικά για την ανακούφιση από την ταλαιπωρία.

Η ρίζα κουρκούμη μοιάζει επίσης με ρίζα τζίντζερ όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση, αλλά η σάρκα της έχει ένα πιο ζωντανό χρώμα που κυμαίνεται από έντονο κίτρινο έως χρυσό πορτοκάλι. Το ξεχωριστό χρώμα του είναι αυτό που κέρδισε τον κουρκούμη τα ονόματα «Ινδικό σαφράν» και «χρυσό μπαχαρικό».

Με τα χρόνια, οι ερευνητές έχουν μάθει πολλά πράγματα για τον κουρκούμη που το καθιστούν ένα πολύ ιδιαίτερο βότανο. Μέχρι σήμερα, περισσότερες από 100 ενώσεις έχουν απομονωθεί από κουρκούμη.

Μεταξύ αυτών των ενώσεων είναι τα κουρκουμινοειδή που του δίνουν το όμορφο χρώμα του. Η κουρκουμίνη ανήκει σε αυτήν την οικογένεια φαινολικών ενώσεων που λειτουργούν - μεταξύ άλλων - ως φυσικά αντιοξειδωτικά. Το σώμα σας ωφελείται από αυτά τα μόρια επειδή βοηθούν στην προστασία των κυττάρων σας από τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών. Η βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες είναι ένας από τους μεγαλύτερους συντελεστές στην ανάπτυξη πολλών χρόνιων ασθενειών.

Το κουρκούμη περιέχει περίπου 5 έως 6 τοις εκατό κουρκουμίνη και το υπόλοιπο είναι ένα διαφορετικό μείγμα βιοδραστικών συστατικών. Αυτά περιλαμβάνουν άρωμα και αρωματικές ενώσεις, καθώς και ποικιλία βασικών και μη απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

Σύμφωνα με τη διατροφική ανάλυση, μπορείτε να λάβετε τα ακόλουθα διαιτητικά συστατικά ανά 100 γραμμάρια κουρκούμης:

Ολικό λίπος, 10 g
Ενέργεια, 390 kcal
Υδατάνθρακες, 69,9 g
Διαιτητικές ίνες, 21 g
Ζάχαρη, 3 g
Πρωτεΐνη, 8 g
Ασβέστιο, 0,2 g
Σίδηρος, 47,5 mg
Νιασίνη, 4,8 mg
Φώσφορος, 0,26 g
Κάλιο, 2,5 g
Ριβοφλαβίνη, 0,19 mg
Νάτριο, 10 mg
Θειαμίνη, 0,9 mg
Βιταμίνη C, 50 mg

Ο κουρκουμάς περιέχει επίσης μαγγάνιο, ψευδάργυρο και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, κυρίως αλφα-λινολενικό οξύ (ALA). Το ALA είναι ένα απαραίτητο λίπος που προάγει τη βέλτιστη καρδιαγγειακή υγεία υποστηρίζοντας τις σωστές λειτουργίες των αιμοφόρων αγγείων σας.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Biochemica et Biophysica Acta (BBA) - Molecular Basis of Disease αποκαλύπτει επίσης ότι η κουρκουμίνη προάγει την παραγωγή docosahexaenoic acid (DHA) από το ALA. Το DHA είναι ένα άλλο απαραίτητο λιπαρό οξύ που υποστηρίζει υγιείς λειτουργίες του εγκεφάλου και του ήπατος.

Ακολουθούν ορισμένα άλλα οφέλη για την υγεία που μπορείτε να περιμένετε από τον κουρκούμη και το ενεργό συστατικό του, την κουρκουμίνη: *

Υποστηρίζει υγιή οστά και αρθρώσεις - Τα κύτταρα χρησιμοποιούν οξυγόνο για να δημιουργήσουν ενέργεια. Με αυτόν τον τρόπο, παράγουν επίσης ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορούν να συσσωρευτούν μέσα στο σώμα. Όταν ο αριθμός των αντιοξειδωτικών που παράγετε δεν επαρκεί για να εξουδετερώσετε αυτά τα αντιδραστικά μόρια, το αποτέλεσμα είναι το οξειδωτικό στρες. Το οξειδωτικό στρες μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή που μπορεί να βλάψει τα οστά και τις αρθρώσεις σας. Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να διατηρήσετε υγιή επίπεδα αντιοξειδωτικών. Το κουρκούμη είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να καταπολεμήσει το οξειδωτικό στρες

Προωθεί τα φυσιολογικά επίπεδα χοληστερόλης - Η διατήρηση υγιών επιπέδων χοληστερόλης είναι σημαντική για να διατηρηθεί η καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία σας υγιή. Εάν έχετε πάρα πολύ χοληστερόλη στο αίμα σας, μπορεί να καταλήξει να φράξει τις αρτηρίες σας, με αποτέλεσμα καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nutrition Journal , η κουρκουμίνη μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε υγιή επίπεδα χοληστερόλης ήδη εντός του φυσιολογικού εύρους.

Υποστηρίζει ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα - Χάρη στην εντυπωσιακή αντιοξειδωτική του περιεκτικότητα, ο κουρκούμη μπορεί να παρέχει αξιόπιστη ανοσολογική υποστήριξη. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Clinical Immunology υποδηλώνει επίσης ότι η κουρκουμίνη μπορεί να υποστηρίξει ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

Υποστηρίζει υγιές, λαμπερό δέρμα - Ο κουρκουμάς είναι γεμάτος με βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες B1, B2, B3 και C, που μπορούν να θρέψουν το δέρμα σας και να το βοηθήσουν να διατηρήσει μια υγιή λάμψη. Τα αντιοξειδωτικά στον κουρκούμη μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων του δέρματος σας από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.

Ανεβάζει τη διάθεση - Η έρευνα διαπίστωσε ότι η κουρκουμίνη έχει ευεργετικά αποτελέσματα στον εγκέφαλο που του επιτρέπει να προάγει μια θετική διάθεση. [ 12 ] Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Indian Journal of Pharmaceutical Sciences επιβεβαίωσε επίσης την ικανότητα της κουρκουμίνης να ανεβάσει τη διάθεσή σας.

Προωθεί ένα υγιές πεπτικό σύστημα - Οι θεραπευτές Ayurvedic χρησιμοποιούν κουρκούμη για πεπτική υποστήριξη για περισσότερα από 4.000 χρόνια. Η σύγχρονη έρευνα έχει βρει πολλά στοιχεία που υποστηρίζουν τη χρήση του κουρκούμη για την πεπτική υγεία.

Υποστηρίζει λογικούς στόχους διαχείρισης βάρους - Εκτός από την προώθηση της υγιούς πέψης, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Ευρωπαϊκή Επισκόπηση Ιατρικών και Φαρμακολογικών Επιστημών διαπίστωσε ότι η κουρκουμίνη μπορεί επίσης να υποστηρίξει λογικούς στόχους διαχείρισης βάρους εάν συνδυάσετε συμπληρώματα κουρκούμης με μια υγιεινή διατροφή και τακτική άσκηση.

Υποστηρίζει τη φυσική ικανότητα του σώματος να αποβάλλει τις τοξίνες - Ως φυσικός χηλικός παράγοντας, η κουρκουμίνη έχει τη φυσική ικανότητα να συνδέεται με μέταλλα και άλλες τοξικές ουσίες.Πηγή.healthrangerstore.com
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|045D8F6C-A16A-4395-850E-6B341EA416F9
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|BED70C8F-40C5-42B4-BBF3-EE9684B2410C
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok