Τα προβιοτικά βοηθούν σημαντικά στην απώλεια βάρους.

Κοινοποίηση

Πολύ πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η μικροχλωρίδα του εντέρου, στα αδύνατα άτομα είναι πολύ διαφορετική από εκείνη των παχύσαρκων ανθρώπων. Οι λεπτοί άνθρωποι τείνουν να έχουν υψηλότερο ποσοστό από τους δύο τύπους των ωφέλιμων βακτηρίων,Bacteroidetes και Firmicutes, σε σύγκριση με τα παχύσαρκα άτομα.

Στοιχεία που ήρθαν στο φως δείχνουν επίσης ότι τα προβιοτικά - δηλαδή οι ζωντανοί μικροοργανισμοί που ενισχύουν τους υγιείς πληθυσμούς των βακτηρίων του εντέρου – παρέχουν πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της ανοσολογικής απόκρισης και τον μετριασμό των γαστρεντερικών παθήσεων όπως η διάρροια και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ενώ μπορεί να συντελέσουν στην πρόληψη της παχυσαρκίας.

Υπάρχουν γύρω στα 100 τρισεκατομμύρια βακτήρια στο γαστρεντερικό σωλήνα του μέσου ατόμου, τα οποία χωρίζονται σε πάνω από 500 είδη. Συλλογικά, ονομάζονται μικροχλωρίδα του εντέρου, και επηρεάζονται καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής μας από τα γονίδια μας, το περιβάλλον, τη διατροφή, και το ανοσοποιητικό σύστημα. Σε μια μελέτη που έγινε το 2010 και δημοσιεύθηκε στο European Journal of Clinical Nutrition, το προβιοτικό Lactobacillus gasseri SBT2055 βρέθηκε να μειώνει το κοιλιακό λίπος και το σωματικό βάρος σε ενήλικα άτομα με τάσεις παχυσαρκίας.

Σε μια άλλη μελέτη, η οποία διεξήχθη σε ασθενείς που έκαναν χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους, οι ερευνητές διαπίστωσαν μεγαλύτερη απώλεια βάρους μεταξύ εκείνων που έπαιρναν καθημερινά το προβιοτικό Lactobacillus acidophilus (2009). Επίσης, μελέτες έχουν δείξει ότι τα προβιοτικά έδειξαν θετικά αποτελέσματα στην καταστολή ή στην μείωση του σωματικού βάρος σε αρουραίους (2008).

Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να εξηγήσει γιατί τα προβιοτικά βακτήρια του εντέρου επηρεάζουν το βάρος, αλλά μία θεωρία είναι ότι το προφίλ της μικροχλωρίδας του έντερου των παχύσαρκων ατόμων παρουσιάζει μια τάση για απορρόφηση περισσότερων θερμίδων από τις τροφές. Όταν χωνεύει το φαγητό το σώμα μας, γενικά δεν απορροφά το 100 τοις εκατό των θερμίδων από το φαγητό, αλλά προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι οι διάφορες ισορροπίες της μικροχλωρίδας του εντέρου μπορεί να αλλάξουν το ρυθμό της απορρόφησης θερμίδων κατά τη διάρκεια της πέψης.

Η έρευνα για τα προβιοτικά πραγματοποιείται συχνά με διαφορετικά είδη, ποικιλίες, και επίπεδα των βακτηρίων. Στην πραγματικότητα, η Διεθνής Επιστημονική Ένωση για τα προβιοτικά και πρεβιοτικά παρομοιάζει την ιδέα ενός προβιοτικόυ στελέχους με εκείνη της ράτσας ενός σκύλου. Όλα τα σκυλιά είναι το ίδιο γένος και είδος, αλλά διαφορετικές ράτσες έχουν διαφορετικές ιδιότητες και ταλέντα. Κατά τον ίδιο τρόπο, διαφορετικά στελέχη ακόμα και του ίδιου προβιοτικού είδους μπορεί να παράγουν διαφορετικά αποτελέσματα.

Οι ερευνητές θίγουν μόνο επιφανειακά το θέμα σχετικά με τη σημασία της μικροχλωρίδας του εντέρου για την καλύτερη υγεία – συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας. Προς το παρόν, το κλειδί για ένα υγιές βάρος είναι ακόμα μέσα από την υγιεινή διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα. Ωστόσο, είναι πολλά τα οφέλη που συνδέονται με την ευνοϊκή ισορροπία των υγιών βακτηρίων του εντέρου. Αυτό μπορεί να ενισχυθεί με την κατανάλωση τροφίμων που τροφοδοτούν υγιή βακτήρια, όπως η υψηλή σε φυτικές ίνες φυτικές τροφές (δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους,) και τη λήψη προβιοτικών σύμφωνα με τις οδηγίες κάθε συσκευασίας.

Από την εμπειρία μας,γνωρίζουμε πολύ καλά το πόσο σημαντική είναι η εντερική χλωρίδα για ένας μεγάλο εύρος ασθενειών. Πολλές από αυτές, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα ή η σκλήρυνση κατά πλάκας, μπορεί να μην φαίνονται άμεσα ότι σχετίζονται με το έντερο.
Στην ουσία όμως το έντερο είναι ίσως το σπουδαιότερο όργανο του ανθρώπου. Είναι η είσοδος όλων των θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό, περιέχει σημαντικές συνιστώσες του ανοσοποιητικού, ενώ έχει και δικό του νευρικό σύστημα.
Παράγει πολλές κυτοκίνες, νευροδιαβιβαστες και εν τέλει επηρεάζει σχεδόν το σύνολο των διεργασιών στο σώμα.
Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να μετράμε την ποσότητα και το είδος των ωφέλιμων και παθογόνων βακτηρίων στον οργανισμό μας, και να παρέχουμε την κατάλληλη αντιμετώπιση, για κάθε περίπτωση.Eνα πολύ καλό προβιοτικό είναι το Proviotics 12

Είναι μια φόρμουλα μικροκαψουλών η οποία διασφαλίζει την επιβίωση ενός δισεκατομμυρίου βακτηρίων ανά κάψουλα, διαχωρισμένα σε 12 διαφορετικά στελέχη βακτηρίων. Η διπλή μικροκάψουλα περιέχει ασφαλή προστασία κατά το πέρασμα από το στομάχι. Συνεπώς είναι πλήρως αποτελεσματική στην εντερική οδό.

Τι το ιδιαίτερο έχει το Probiotic12

Είναι πλούσιο σε πολύτιμα εντερικά βακτήρια με 1 δισεκατομμύριο βακτηρίδια ανά κάψουλα,
Περιέχει 12 διαφορετικά βακτηριδιακά στελέχη εγκλωβισμένα σε μικροκάψουλες σε μια αποκλειστικά πατενταρισμένη διαδικασία παρασκευής για να φτάνει στο έντερο,
Περιέχει υποστηρικτικό πρεβιοτικό που διεγείρει την ανάπτυξη των προβιοτικών,
Xωρίς λακτόζη,


7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|514B6478-8A13-497D-AE6E-3F1E09D8BA5C
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|08CCAA34-57FB-43CF-B34F-7FB376E4634A
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok