24 μυστικά επιτυχίας που θα σας οδηγήσουν στην οικονομική ανεξαρτησία ταχύτερα και ευκολότερα!

Κοινοποίηση
Ο οδηγός που ακολουθεί περιέχει τις κυριότερες ιδέες και στρατηγικές που ανακαλύψαμε διαβάζοντας εκατοντάδες βιβλία και χιλιάδες άρθρα σχετικά με το θέμα της συγκέντρωσης πλούτου.


Ο πιο σημαντικός παράγοντας για να επιτύχετε οικονομική ανεξαρτησία δεν είναι τα ίδια τα χρήματα. Είναι ο τύπος ανθρώπου που πρέπει να γίνετε, ώστε να κερδίσετε τα χρήματα αυτά και στη συνέχεια να τα διατηρήσετε. Αυτές οι συμβουλές και τα μυστικά θα σας δώσουν μια μεγάλη ώθηση για να κάνετε περιουσία και να ανασύρεται από τη γη έναν τόνο χρυσάφι.

``Δος μοι πα στώ, και τη γην κινήσω`` (Δώσε μου κάπου να στηριχτώ και τη γή θα κινήσω) (ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ)

Σκοπός αυτού του κειμένου είναι να σας προσφέρει τη σοφία των μεγαλύτερων οικονομικών δασκάλων της εποχής μας. Θα σας βοηθήσει να αποφύγετε προβλήματα και εμπόδια, και θα σας επιτρέψει να γίνετε πλούσιοι ευκολότερα και γρηγορότερα!

Κανείς δεν είναι καλύτερος από εσάς και κανείς δεν είναι εξυπνότερος από εσάς.
Βγάλτε για πάντα από το μυαλό σας τις αρνητικές σκέψεις. Ένας από τους κυριότερους λόγους που δεν εκμεταλλεύεστε της δυνατότητες σας, που δεν πετυχαίνετε όσα θα μπορούσατε και που στερείστε την οικονομική επιτυχία είναι η πεποίθηση ότι οι άνθρωποι που είναι πιο επιτυχημένοι από εσάς είναι καλύτεροι από εσάς.Αυτό απλά δεν αληθεύει.

Όταν και εσείς κάνετε τις ίδιες σκέψεις και τα ίδια πράγματα που κάνουν οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι, τότε θα αρχίσετε να έχετε τα ίδια αποτελέσματα και τα ίδια οφέλη με αυτούς. Είναι απλά θέμα αιτίου και αποτελέσματος.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να μάθετε καθεμιά από τις αρχές αυτές μέσω της εξάσκησης και της επανάληψης, εφαρμόζοντας τες ξανά και ξανά, μέχρι να σας γίνουν κάτι τόσο φυσικό όσο η εισπνοή και η εκπνοή. Όπως ακριβώς μάθατε να κάνετε ποδήλατο ή να οδηγείτε αυτοκίνητο, μπορείτε να μάθετε τα μυστικά της επιτυχίας των αυτοδημιούργητων εκατομμυριούχων και να τα εφαρμόσετε στη ζωή σας. Και δεν υπάρχει κανένα όριο στο τι μπορείτε να πετύχετε, εκτός από αυτά που εσείς οι ίδιοι θέτετε στον εαυτό σας. Τώρα λοιπόν, ας ξεκινήσουμε.


1ο Μυστικό Επιτυχίας
ΚΑΝΤΕ ΜΕΓΑΛΟΠΝΟΑ ΟΝΕΙΡΑ!
ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟΙ

Εφαρμόστε την τεχνική της "επιστροφής από το μέλλον". Πρόκειται για μια πανίσχυρη τεχνική, την οποία εφαρμόζουν συνεχώς οι πιο επιτυχιμένοι άνδρες και γυναίκες. Αυτός ο τρόπος σκέψης έχει εκπληκτικά αποτελέσματα στο μυαλό και στη συμπεριφορά σας. Να πως δουλεύει: προβάλετε τον εαυτό σας στο μέλλον, πέντε χρόνια από σήμερα. Φανταστείτε ότι έχουν περάσει πέντε χρόνια και ότι η ζωή σας είναι τώρα τέλεια σε κάθε τομέα. Πώς μοιάζει;
Τι κάνετε;
Που εργάζεστε;
Πόσα χρήματα κερδίζετε;
Πόσα χρήματα έχετε στην τράπεζα;
Τι τρόπο ζωής έχετε;
Δημιουργήστε ένα μακροπρόθεσμο όραμα για τον εαυτό σας. Όσο πιο ξεκάθαρο είναι το όραμά σας για την υγεία, την ευτυχία και την ευημερία σας, τόσο γρηγορότερα θα προχωρήσετε προς το μέρος του και τόσο γρηγορότερα θα προχωρήσει και αυτό προς το δικό σας. Όταν δημιουργείτε μια ξεκάθαρη πνευματική εικόνα για το πού πηγαίνετε στη ζωή σας, γίνεστε πιο θετικοί, αισθάνεστε μεγαλύτερη παρακίνηση και νιώθετε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα. Ενεργοποιήστε την έμφυτη δημιουργικότητά σας και βρίσκετε συνεχώς νέες ιδέες που σας βοηθούν να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας.

ΑΣΚΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ
Κάντε μια λίστα με όλα όσα θα θέλατε να κάνετε ή να επιχειρήσετε να κάνετε, αν η επιτυχία σας ήταν απόλυτα εξασφαλισμένη. Κατόπιν επιλέξτε μια συγκεκριμένη ενέργεια και πραγματοποιήστε την αμέσως.

2ο Μυστικό Επιτυχίας
ΑΝΑΠΤΥΞΤΕ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ

Να μια απλή μέθοδος επτά βημάτων, για να θέτετε και να επιτυγχάνετε στόχους, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να γίνετε εκατομμυριούχοι:

Αποφασίστε τι ακριβώς επιθυμείτε σε κάθε τομέα της ζωής σας, ειδικά στον οικονομικό τομέα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το κάνουν ποτέ αυτό.

Καταγράψτε τους στόχους σας με τρόπο ξεκάθαρο και συγκεκριμένο. Κάτι εκπληκτικό συμβαίνει ανάμεσα στο κεφάλι και το χέρι σας, όταν καταγράφετε τους στόχους σας.

Ορίστε μια προθεσμία για κάθε στόχο. Καθορίστε επιμέρους προθεσμίες, αν ο στόχος σας είναι πολύ μεγάλος. Δώστε στον εαυτό σας έναν ξεκάθαρο τελικό σκοπό.

Κάντε μια λίστα με οτιδήποτε μπορείτε να σκεφτείτε, το οποίο θα χρειαστεί να πράξετε για να επιτύχετε κάθε στόχο. Καθώς θα σας έρχονται νέες ιδέες, προσθέστε τις στη λίστα σας, μέχρι που αυτή να είναι πλήρης.

Οργανώστε τη λίστα σας σε ένα πλάνο δράσης. Καθορίστε τι πρόκειται να κάνετε στην αρχή και τι θα κάνετε αργότερα. Αποφασίστε τι είναι περισσότερο και τι λιγότερο σημαντικό.

Αναλάβετε αμέσως δράση με βάση το πλάνο σας. Είναι απίστευτο το πόσοι εξαιρετικοί στόχοι και πλάνα δεν υλοποιούνται ποτέ εξαιτίας της αναβλητικότητας και της καθυστέρησης.

Και το πιο σημαντικό από όλα, κάθε μέρα κάντε κάτι που θα σας φέρει τουλάχιστον ένα βήμα πιο κοντά στον πιο σημαντικό σας στόχο. Αυτή η προσήλωση στην καθημερινή δράση θα σας εξασφαλίσει την επιτυχία σε ότι κι αν αποφασίσετε να επιδιώξετε.

3ο Μυστικό Επιτυχίας
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΩΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

1. «Είμαι ο κυρίαρχος της ψυχής μου, είμαι ο κύριος της μοίρας μου.»

Τολμώ να συμμετέχω, να αποφασίζω για τη ζωή μου, να διαχειρίζομαι το χρόνο μου και τους πόρους μου. Επιχειρώ!

ΑΣΚΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ

Εντοπίστε τους προσφιλείς σας λόγους και δικαιολογίες για το ότι δεν έχετε ακόμα αφοσιωθεί ολόψυχα στους οικονομικούς σας στόχους. Υπάρχει μήπως κάποιος ή κάτι στη ζωή σας που να κατηγορείτε ότι σας περιορίζει και δεν σας αφήνει να προχωρήσετε μπροστά; Ότι κι αν είναι, αποδεχθείτε την πλήρη ευθύνη για τη ζωή σας και αναλάβετε δράση σήμερα!

4ο Μυστικό Επιτυχίας
ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

«Όταν αρχίσετε να κάνετε αυτό που πραγματικά λατρεύετε να κάνετε δεν δουλέψετε ξανά ούτε μια μέρα στη ζωή σας!»

ΑΣΚΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ

Εντοπίστε τον τύπο της εργασίας που απολαμβάνετε περισσότερο. Ποιες δραστηριότητες είναι εκείνες που ευθύνονται περισσότερο για την επιτυχία σας στη μέχρι σήμερα; Αν μπορούσατε να κάνετε όποια δουλειά θέλατε και να έχετε επιτυχία σε αυτή, ποιά θα διαλέγατε; Θέστε την ως στόχο σας, καταστρώστε ένα πλάνο δράσης και αρχίστε να κινείστε προς την κατεύθυνση αυτή σήμερα.

5ο Μυστικό Επιτυχίας
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ γίνετε ο καλύτερος σε ότι κάνετε. Βάλτε ως στόχο σας να ανήκετε στο κορυφαίο 10% του τομέα σας, όποιος κι αν είναι αυτός. Η απόφαση να γίνετε πολύ καλοί σε ότι κάνετε μπορεί να αποτελέσει το σημείο καμπής στη ζωή σας. Όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι αναγνωρίζονται ως εξαιρετικά ικανοί στο πεδίο δραστηριότητας που έχουν επιλέξει.

ΑΣΚΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ

Εντοπίστε στη σημερινή σας εργασία τους πιο ζωτικούς και σημαντικούς της τομείς. Ποιά είναι εκείνα τα τμήματα της δουλειάς σας στα οποία πρέπει οπωσδήποτε να αποδίδετε στην εντέλεια, ώστε να βρεθείτε ανάμεσα στους κορυφαίους του τομέα σας; Πού είστε δυνατοί και πού έχετε αδυναμίες; Καταστρώστε σήμερα ένα πλάνο, για να βελτιωθείτε σε εκείνον τον τομέα των δεξιοτήτων, όπου η βελτίωση θα σας βοηθήσει περισσότερο.

6ο Μυστικό Επιτυχίας
ΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΙ εκατομμυριούχοι εργάζονται σκληρά και ακόμα σκληρότερα. Ξεκινούν κάθε μέρα από νωρίς, εργάζονται σκληρά όλη μέρα και συνεχίζουν να δουλεύουν μέχρι αργά. Δημιουργούν μια φήμη ότι είναι από τους σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους στον τομέα της δουλειάς τους. Και αυτό το γνωρίζουν όλοι.


7ο Μυστικό Επιτυχίας
Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΜΑΘΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ

Η δια βίου μάθηση αποτελεί την ελάχιστη απαίτηση για την επιτυχία στο πεδίο σας αλλά και οποιοδήποτε πεδίο. Πάρτε σήμερα την απόφαση να γίνετε ξανά μαθητής του επαγγέλματός σας και να συνεχίσετε να μαθαίνετε και να βελτιώνεστε σε όλη την υπόλοιπη ζωή σας.

Υπάρχουν τρία κλειδιά για τη δια βίου μάθηση.

Το πρώτο κλειδί είναι να διαβάζετε σχετικά με το πεδίο σας τουλάχιστον 30 με 60 λεπτά κάθε μέρα. Το διάβασμα είναι για το μυαλό ότι η άσκηση για το σώμα. Διάβασμα μιας ώρας κάθε μέρα ισοδυναμεί με ένα περίπου βιβλίο κάθε εβδομάδα. Ένα βιβλίο κάθε εβδομάδα αντιστοιχεί σε 50 βιβλία το χρόνο. Πενήντα βιβλία το ισοδυναμούν με 500 βιβλία τα επόμενα 10 χρόνια. Καθώς ο μέσος ενήλικας διαβάζει λιγότερο από ένα βιβλίο το χρόνο, όταν αρχίσετε να διαβάζετε μια ώρα κάθε μέρα, άρα ένα βιβλίο κάθε εβδομάδα, αυτό από μόνο του θα σας προσφέρει ένα απίστευτο πλεονέκτημα στο εργασιακό σας πεδίο. Θα γίνετε ένας από τους εξυπνότερους, ικανότερους και καλύτερα αμειβόμενους ανθρώπους στο επάγγελμά σας, διαβάζοντας απλά μια ώρα καθημερινά.

Το δεύτερο κλειδί για τη συνεχή μάθηση είναι να ακούτε προγράμματα σε κασέτες ή σε CD μέσα στο αυτοκίνητό σας καθώς οδηγείτε. Ο μέσος άνθρωπος κάθετε πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου του 500 με 1000 ώρες το χρόνο. Αυτό αντιστοιχεί σε 12 με 24 εβδομάδες εργασίας των 40 ωρών, ή σχεδόν τρείς με έξι μήνες εργασίας τον οποίο περνάτε μέσα στο αυτοκίνητό σας. Ο χρόνος αυτός ισοδυναμεί με δύο εξάμηνα σπουδών σε ένα πανεπιστήμιο. Μετατρέψτε το αυτοκίνητό σας σε μηχανή μάθησης, σε ένα πανεπιστήμιο με ρόδες. Ποτέ μην αφήσετε τη μηχανή του αυτοκινήτου σας να δουλεύει, χωρίς ταυτόχρονα να παίζει στο CD/κασετόφωνο ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Πολλοί άνθρωποι έγιναν εκατομμυριούχοι χάρη στο θαύμα της μάθησης μέσω προγραμμάτων από CD/κασέτες. Αυτός είναι ο λόγος που η συγκεκριμένη μέθοδος εκπαίδευσης αποκαλείται συχνά η μεγαλύτερη επανάσταση στην εκπαίδευση από την εφεύρεση της τυπογραφίας.

Ένα τρίτο κλειδί για τη δια βίου εκπαίδευση είναι να παρακολουθείτε κάθε σειρά μαθημάτων ή σεμινάρια που μπορείτε να ανακαλύψετε και τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιωθείτε στη δουλειά σας. Ο συνδυασμός βιβλίων, προγραμμάτων σε CD/κασέτες και σεμιναρίων θα σας δώσει τη δυνατότητα να εξοικονομήσετε εκατοντάδες ώρες και χιλιάδες ευρώ, καθώς και πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς, στην προσπάθεια σας να πετύχετε το επίπεδο της οικονομικής επιτυχίας που επιθυμείτε.

Πάρτε σήμερα την απόφαση να γίνετε ένας δια βίου μαθητής. Θα μείνετε κατάπληκτοι από την επίδραση που θα έχει στην καριέρα σας. Η συνεχής εκπαίδευση μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικότατο παράγοντα στο να γίνετε αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι.

ΑΣΚΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ

Επιλέξτε ένα θέμα το οποίο να σας βοηθήσει να γίνετε πιο παραγωγικοί και αποδοτικοί στον τομέα σας. Βάλτε στόχο σας να γίνετε άριστοι γνώστες του θέματος αυτού. Κάντε την εκπλήρωση του στόχου σας προσωπική σας υπόθεση. Κατόπιν, διαβάστε σχετικά με το θέμα αυτό καθημερινά. Ακούστε αντίστοιχα προγράμματα σε κασέτες. Παρακολουθήστε σχετικά σεμινάρια. Αφοσιωθείτε στο στόχο σας, σαν να εξαρτιόταν από αυτόν το μέλλον σας, γιατί πράγματι από αυτόν εξαρτάται.

8ο Μυστικό Επιτυχίας
ΑΝΤΑΜΕΙΨΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ότι θα εξοικονομείτε και θα επενδύετε τουλάχιστον το 10% του εισοδήματός σας για όλη την υπόλοιπη εργασιακή σας ζωή. Πάρτε το 10% του εισοδήματός σας από το μισθό σας κάθε φορά που πληρώνεστε και καταθέστε το σε έναν ειδικό αποταμιευτικό λογαριασμό με μεγάλη απόδοση. Το γεγονός είναι ότι αν αποταμιεύετε μόλις 100€ το μήνα σε όλη την εργασιακή σας ζωή και επενδύσετε τα χρήματα αυτά σε ένα μέσο αμοιβαίο κεφάλαιο που αποδίδει 10% ετησίως, όταν συνταξιοδοτηθείτε το ποσό θα έχει φτάσει τις 100.000€. αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος, ακόμα και αυτός που πληρώνεται με τον ελάχιστο μισθό, αν ξεκινήσει αρκετά νωρίς και αποταμιεύει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να γίνει εκατομμυριούχος μέσα στα χρονικά όρια της εργασιακής του ζωής.

Το να αναπτύξετε τη συνήθεια να αποταμιεύετε και να επενδύετε τα χρήματά σας σε σταθερή βάση δεν είναι κάτι εύκολο. Απαιτεί τρομερή αποφασιστικότητα και δύναμη θέλησης. Θα πρέπει να το θέσετε ως στόχο σας, να το καταγράψετε, να καταστρώσετε ένα πλάνο δράσης και να καταβάλλετε συνεχείς προσπάθειες. Όταν όμως τελικά αποκτήσετε τη συνήθεια και η αποταμίευση γίνει μια αυτόματη διαδικασία, η οικονομική σας επιτυχία είναι ουσιαστικά εξασφαλισμένη.

Επιδείξτε φειδώ, μέτρο και περίσκεψη στο καθετί. Να είστε προσεκτικοί με κάθε δεκάρα που ξοδεύετε. Εξετάστε προσεκτικά κάθε σας έξοδο. Καθυστερήστε ή αναβάλετε κάθε αγοραστική απόφαση για τουλάχιστον μια εβδομάδα, αν όχι για ένα μήνα. Όσο περισσότερο αναβάλετε το να πάρετε μια αγοραστική απόφαση, τόσο καλύτερη θα είναι η απόφασή σας και τόσο καλύτερη τιμή θα πετύχετε.

Ένας σημαντικός λόγος που οι άνθρωποι βγαίνουν στη σύνταξη φτωχοί είναι οι αγορές που κάνουν από παρόρμηση.

ΑΣΚΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ

Ανοίξτε σήμερα ένα ειδικό λογαριασμό με οικονομική απόδοση. Κάντε μια κατάθεση σε αυτόν το λογαριασμό, όσο μικρή και αν είναι. Κατόπιν, αναζητήστε κάθε δυνατή ευκαιρία για να προσθέτετε περισσότερα χρήματα στο λογαριασμό σας. Αρχίστε να μελετάτε τα χρήματα και τα οικονομικά σας, ώστε να κατανοήσετε το πώς μπορείτε να τα αυξήσετε. Διαβάστε βιβλία και περιοδικά από τους ειδικούς του τομέα. Ποτέ μη σταματάτε να κάνετε οικονομία, να μαθαίνετε και να προοδεύετε, μέχρι να γίνετε οικονομικά ανεξάρτητος.

9ο Μυστικό Επιτυχίας
ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΑΣ

Η ΑΓΟΡΑ ΑΝΤΑΜΕΙΒΕΙ με εξαιρετικές αμοιβές την εξαιρετική απόδοση. Ανταμείβει με μέτριες αμοιβές τη μέτρια απόδοση και ανταμείβει με κάτω του μέσου όρου αμοιβές, αποτυχία και εκνευρισμό την κάτω του μέσου όρου απόδοση. Ο στόχος σας θα πρέπει να είναι να γίνετε ειδικοί στο πεδίο που έχετε επιλέξει, μαθαίνοντας κάθε λεπτομέρεια σχετικά με το πώς να κάνετε τη δουλειά σας όλο και καλύτερα.

Βάλτε στόχο να γίνετε από τους καλύτερους στην επιχείρηση ή στο επάγγελμά σας. Μια μικρή λεπτομέρεια, σκέψη ή ιδέα μπορεί να αποτελέσει το σημείο καμπής στην καριέρα σας. Ποτέ μη σταματάτε να την αναζητάτε.

ΑΣΚΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ

Εντοπίστε τις τάσεις στον τομέα της επιχείρησής σας. Ποιες είναι οι σπουδαιότερες ικανότητες ή οι κυριότερες δεξιότητες που χρειαστείτε για να γίνετε κορυφαίοι στον τομέα σας στο μέλλον; Καταστρώστε σήμερα ένα πλάνο, για να αναπτύξετε αυτές τις ικανότητες, και κατόπιν εργαστείτε καθημερινά για να καταφέρετε να τις αναπτύξετε.

10ο Μυστικό Επιτυχίας
ΑΦΟΣΙΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

«Μπορείτε να αποκτήσετε οτιδήποτε θέλετε στη ζωή σας, αν απλά βοηθήσετε τους άλλους να αποκτήσουν αυτό που θέλουν». (ΖΙΝΚ ΖΙΓΚΛΑΡ)

Σήμερα, οι πελάτες εκτιμούν την ταχύτητα περισσότερο από ποτέ. Κάθε φορά που κάποιος πελάτης σας ζητά κάτι, θα πρέπει να λέτε: «Αμέσως!». Αυτή είναι η πιο γλυκιά λέξη που μπορούν να ακούσουν από εσάς οι πελάτες σας. Αφοσιωθείτε στην εξυπηρέτηση των άλλων.

ΑΣΚΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ

Εντοπίστε τους πιο σημαντικούς σας πελάτες, τόσο εντός όσο και εκτός της εταιρείας σας. Ποιοι είναι οι άνθρωποι από τους οποίους εξαρτάστε περισσότερο; Ποιοι είναι εκείνοι που εξαρτώνται περισσότερο από εσάς; Τι θα μπορούσατε να κάνετε, αρχίζοντας από σήμερα, για να τους φροντίσετε καλύτερα;


11ο Μυστικό επιτυχίας
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Η ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΙΣΩΣ και ζηλευτή αρετή που μπορείτε να καλλιεργήσετε είναι το να αποκτήσετε τη φήμη για απόλυτη ακεραιότητα. Να είστε ειλικρινής σε οτιδήποτε κάνετε, καθώς και σε κάθε συναλλαγή και δραστηριότητά σας. Ποτέ μην κάνετε παραχωρήσεις και συμβιβασμούς όσον αφορά την ακεραιότητά σας. Να θυμάστε ότι ο λόγος σας αποτελεί συμβόλαιο και ότι η τιμή σας είναι το παν, όσον αφορά την επιχείρησή σας.

Το πρώτο κλειδί της ακεραιότητάς είναι το να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας για το καθετί. Να είστε ειλικρινής με ότι καλύτερο υπάρχει μέσα σας. Το να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας σημαίνει να κάνετε τέλεια ότι και αν κάνετε. Η ακεραιότητα επιδεικνύεται εσωτερικά και την προσωπική ειλικρίνεια και την ποιοτική δουλειά.

Το δεύτερο κλειδί της ακεραιότητας είναι το να είστε ειλικρινής με τους άλλους ανθρώπους στη ζωή σας. Περιβάλλετε τις σχέσεις σας με τους άλλους με ειλικρίνεια και αλήθεια. Ποτέ μην κάνετε ή πείτε κάτι το οποίο δεν πιστεύετε ότι είναι σωστό, καλό και τίμιο. Αρνηθείτε να κάνετε παραχωρήσεις και συμβιβασμούς σε θέματα που αφορούν την ακεραιότητά σας, όποια και αν είναι αυτά.

12ο Μυστικό Επιτυχίας
ΚΑΘΟΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΑΠΕΡΙΣΠΑΣΤΟΙ

Να η συνταγή. Προτού ξεκινήσετε να εργάζεστε για την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου, κάντε μια λίστα με όλα όσα θα πρέπει να κάνετε. Καθορίστε την προτεραιότητα ανάμεσα στις εργασίες της λίστας, κάνοντας στον εαυτό σας τέσσερις ερωτήσεις ξανά και ξανά.

Ποιες είναι οι δραστηριότητες που μου αποφέρουν τη μεγαλύτερη αξία;

Τι από όσα κάνετε είναι πιο πολύτιμο από οποιοδήποτε άλλο για τη δουλειά και την επιχείρησή σας;

Για ποιο λόγο με πληρώνουν; Τι είναι αυτό για το οποίο σας προσέλαβαν; Επικεντρωθείτε στα αποτελέσματα και όχι στις δραστηριότητες καθαυτές.

Τι είναι αυτό που εγώ και μόνο εγώ μπορώ να κάνω, και το οποίο, αν γίνει καλά θα κάνει τη διαφορά; Η ερώτηση αφορά μια ορισμένη εργασία που μόνο εσείς μπορείτε να κάνετε. Αν δεν την κάνετε εσείς, δεν θα γίνει καθόλου. Αν όμως την κάνετε, και την κάνετε καλά, αυτό θα αποφέρει σημαντικό όφελος για την επιχείρηση ή την προσωπική σας ζωή. Ποια είναι αυτή η εργασία;

Με ποιο τρόπο θα μπορούσα τώρα να εκμεταλλευθώ καλύτερα το χρόνο μου; Κάθε στιγμή υπάρχει μόνο μία απάντηση στην ερώτηση αυτή. Η ικανότητά σας να καθορίζετε το καλύτερο κάθε φορά τρόπο εκμετάλλευσης του χρόνου σας και κατόπιν να αρχίσετε να εργάζεστε αναλόγως αποτελεί το κλειδί για υψηλή παραγωγικότητα και οικονομική επιτυχία.

Αποφασίστε να εργάζεστε απερίσπαστοι σε μία μόνο εργασία, την πιο σημαντική και να μην την εγκαταλείπετε, μέχρι να ολοκληρωθεί 100%. Να επιμένετε στις προσπάθειές σας και να μην αφήνετε την προσοχή σας να αποσπάται. Πιέστε τον εαυτό σας να συνεχίσει να ασχολείται με την εργασία, μέχρι να τη φέρει σε πέρας.

ΑΣΚΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ

Εντοπίστε το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε αμέσως τώρα, ώστε να επιτύχετε τον μεγαλύτερο στόχο σας και μετά αποφασίστε να κάνετε αυτό το πράγμα, και μόνο αυτό, μέχρι να ολοκληρωθεί 100%. Η ικανότητά σας να κάνετε αυτό το πράγμα, και μόνο αυτό, μπορεί να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή σας.

13ο Μυστικό Επιτυχίας
ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΤΕ ΜΙΑ ΦΗΜΗ ΓΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

«Κάντε τη δουλειά σας. Όχι όμως μόνο τη δουλειά σας και τίποτε άλλο, αλλά και αυτό το κάτι ακόμα που δίνει το ¨λούστρο¨ στο αποτέλεσμα, αυτό το κάτι περισσότερο που αξίζει πιο πολύ από όλα τα υπόλοιπα».

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ το νόμισμα του 21ου αιώνα. Ο καθένας σήμερα βιάζεται πάρα πολύ. Πελάτες που δεν ήξεραν καν ότι ήθελαν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, τώρα το θέλουν “χθες”. Οι άνθρωποι δείχνουν όλο και λιγότερη υπομονή για οτιδήποτε. Πιστοί πελάτες αλλάζουν προμηθευτή εν ριπή οφθαλμού, αν κάποιος άλλος τους εξυπηρετήσει γρηγορότερα από αυτόν με τον οποίο συναλλάσσονται. Φαίνεται πως ακόμα και η άμεση ικανοποίηση των επιθυμιών μας δεν είναι πλέον αρκετά γρήγορη. Η δική σας δουλειά είναι να καλλιεργήσετε τη φήμη για ταχύτητα στην εξυπηρέτηση. Αναπτύξτε την «αίσθηση του επείγοντος». Αναπτύξτε μια τάση και έφεση στη δράση. Κυνηγήστε ταχύτατα τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

ΑΣΚΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ

Επιλέξτε μια σημαντική εργασία την οποία μέχρι τώρα αναβάλλατε να ξεκινήσετε ή να ολοκληρώσετε και αποφασίστε να αναλάβετε δράση αμέσως. Να επαναλαμβάνετε συνεχώς στον εαυτό σας αυτές τις μαγικές λέξεις παρακίνησης: «Κάντο τώρα! Κάντο τώρα! Κάντο τώρα!».

14ο Μυστικό Επιτυχίας
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΗ ΣΕ ΚΟΡΥΦΗ

«Η νίκη δεν είναι κάτι που θα πρέπει να επιδιώκεται πότε-πότε, αλλά πάντοτε».

Ολόκληρη η επιχειρηματική ζωή αποτελείται από κύκλους και επαναλαμβανόμενες τάσεις. Υπάρχουν ανοδικοί και καθοδικοί κύκλοι. Συχνά, οι τάσεις στις επιχειρήσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ριζικές αλλαγές σε μια βιομηχανία. Αυτό το βλέπουμε σήμερα με το ίντερνετ και την εξάπλωση της τεχνολογίας προς κάθε κατεύθυνση, τα οποία αλλάζουν πολλές από τις παγωμένες μας ιδέες και αντιλήψεις σχετικά με τις επιχειρήσεις.

ΑΣΚΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ

Εντοπίστε τους κυριότερους κύκλους και τις επαναλαμβανόμενες τάσεις στην επιχείρησή σας. Προς τα πού κατευθύνεται η αγορά; Τι αλλάζει και πώς θα προσαρμοστείτε εσείς στις αλλαγές αυτές; Ποια βήματα θα πρέπει να κάνετε σήμερα, ώστε να είστε έτοιμοι να εκμεταλλευθείτε τον καινούριο κόσμο του αύριο; Όποια και αν είναι η απάντησή σας, κάντε τα βήματα αυτά τώρα!

15ο Μυστικό Επιτυχίας
ΕΠΙΔΕΙΞΤΕ ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ

«Αυτοπειθαρχία είναι η ικανότητα να κάνετε τον εαυτό σας να κάνει αυτό που πρέπει, όταν πρέπει, είτε θέλει να το κάνει είτε όχι».

Η αυτοπειθαρχία απαιτεί αυτοκυριαρχία, υπευθυνότητα, αυτοέλεγχο και αίσθηση κατεύθυνσης. Η διαφορά ανάμεσα στους επιτυχημένους και στους αποτυχημένους ανθρώπους είναι ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν συνήθειά τους τα πράγματα που οι αποτυχημένοι δεν προτιμούν να κάνουν. Και ποια πράγματα είναι αυτά; Τα πράγματα τα οποία οι αποτυχημένοι δεν προτιμούν να κάνουν είναι τα ίδια ακριβώς με αυτά που και οι επιτυχημένοι δεν θέλουν να κάνουν, ωστόσο τα κάνουν έτσι κι αλλιώς, επειδή κατανοούν ότι αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσουν για να αποκτήσουν την επιτυχία που επιθυμούν.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ασχολούνται περισσότερο με τα ευχάριστα αποτελέσματα. Οι αποτυχημένοι άνθρωποι ασχολούνται περισσότερο με τις ευχάριστες μεθόδους. Οι επιτυχημένοι κάνουν ενέργειες που επιτυγχάνουν στόχους. Οι αποτυχημένοι κάνουν ενέργειες που ανακουφίζουν το άγχος τους. Οι επιτυχημένοι κάνουν ενέργειες που είναι σκληρές, αναγκαίες και σημαντικές. Οι αποτυχημένοι, από την άλλη, προτιμούν να κάνουν τα πράγματα που είναι διασκεδαστικά, εύκολα και τους προσφέρουν άμεση ευχαρίστηση.

Τα καλά νέα είναι ότι η αυτοπειθαρχία ενδυναμώνει και τις άλλες σας αρετές. Κάθε φορά που επιδεικνύεται αυτοπειθαρχία, η αυτοεκτίμησή σας ενισχύεται.

16ο Μυστικό Επιτυχίας
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΜΦΥΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ

«Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τα δεδομένα». (Αλμπέρτο Αϊνσταϊν)

ΝΑ ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ. Είστε μια εν δυνάμει μεγαλοφυΐα. Είστε εξυπνότεροι από ότι έχετε ποτέ φανταστεί. Διαθέτετε μεγαλύτερη πνευματική ευφυΐα και δημιουργικές ικανότητες από ότι έχετε χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα.

Όπως αναπτύσσετε τους ς σας γυμνάζοντας και καταπονώντας τους με τη σωματική άσκηση, έτσι ακριβώς να αναπτύσσετε και τους πνευματικούς σας μυς.

ΑΣΚΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ

Αυτή η άσκηση θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε τις διανοητικές σας ικανότητες και να απελευθερώσετε την έμφυτη ευφυΐα σας. Πάρτε ένα λευκό κομμάτι χαρτί και γράψτε στο πάνω μέρος του τον πιο σημαντικό σας στόχο ή το πιο πιεστικό σας πρόβλημα με την μορφή ερώτησης. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να γράψετε: «Πώς μπορώ να διπλασιάσω το εισόδημά μου μέσα στους επόμενους 24 με 36 μήνες;».

Τώρα πιέστε τον εαυτό σας να καταγράψει τουλάχιστον 20 διαφορετικές απαντήσεις στην ερώτηση αυτή. Επιλέξτε μία από τις απαντήσεις σας και αναλάβετε δράση αμέσως. Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.

17ο Μυστικό Επιτυχίας
ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΑΦΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

«Σήμερα είστε όπως θα είστε και μετά από πέντε χρόνια. Το μόνο που θα διαφέρει είναι οι άνθρωποι που θα έχετε γνωρίσει και τα βιβλία που έχετε διαβάσει». (Τσάρλι Τζόουνς)

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 85% την επιτυχίας και την ευτυχίας στη ζωή πρόκειτε να καθοριστεί από την ποιότητα των σχέσεων που θα καλλιεργήσετε στις προσωπικές και επιχειρηματικές σας δραστηριότητες. Όσο περισσότερους ανθρώπους γνωρίζετε, οι οποίοι σας γνωρίζουν και οι οποίοι έχουν σχηματίσει καλή εικόνα και γνώμη για εσάς, τόσο πιο επιτυχημένοι θα είστε και τόσο ταχύτερα θα προοδεύσετε.

ΑΣΚΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ

Εντοπίστε τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή σας, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον. Τι θα μπορούσατε να κάνετε για να τους βοηθήσετε στη ζωή και στην εργασία τους, ώστε να είναι και αυτοί πρόθυμοι να σας βοηθήσουν; Εντοπίστε τους ανθρώπους που θα πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίσετε. Τι θα μπορούσατε να κάνετε, ώστε να τους βοηθήσετε εν των προτέρων, προτού χρειαστείτε κάτι ως αντάλλαγμα; Θυμηθείτε, πρώτα σπέρνουμε και μετά θερίζουμε.

18ο Μυστικό Επιτυχίας
ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

«Το κλειδί για την ευτυχία είναι ένα υγιές πνεύμα μέσα σε ένα υγιές σώμα». (Θεόδωρος Ρούζβελτ)

Υπάρχουν τρία κλειδιά για να ζήσετε μια μακρά και υγιή ζωή. Το πρώτο είναι το σωστό βάρος. Βάλτε στόχο σας να θέσετε το βάρος σας υπό έλεγχο και μετά να διατηρηθείτε «σε φόρμα» για όλη την υπόλοιπη ζωή σας.

Υπάρχει μια συνταγή πέντε λέξεων που εγγυάται την απώλεια βάρους και τη σωματική ευεξία: « ΤΡΩΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΣΚΗΘΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ».

Κατάλληλη διατροφή- σωστή διατροφή σημαίνει να τρώτε καλύτερες τροφές και σε μικρότερες ποσότητες. Να τρώτε περισσότερο άπαχο κρέας, φρούτα και λαχανικά. Εξαφανίστε από τη ζωή σας τα γλυκά, τα αναψυκτικά, τα ζαχαρωτά και οτιδήποτε άλλο περιέχει ζάχαρη. Σταματήστε να καταναλώνετε πολύ αλάτι, καθώς και προϊόντα που περιέχουν λευκό αλεύρι. Να τρώτε μικρότερες μερίδες τέσσερις ή πέντε φορές την ημέρα, αντί για τρία μεγάλα γεύματα. Όταν μπορέσετε να αποκτήσετε πλήρη έλεγχο στις διατροφικές σας συνήθειες, θα ανακαλύψετε ότι είναι εξίσου εύκολο να αποκτήσετε τον έλεγχο των συνηθειών σας και σε άλλους τομείς της ζωής σας.

Σωστή άσκηση. Αυτή απαιτεί από σας να ασχολείστε με κάποια έντονη σωματική δραστηριότητα για περίπου 200 λεπτά την εβδομάδα ή κατά μέσο όρο 30 λεπτά την ημέρα. Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί εύκολα με το να κάνετε ένα ζωηρό περίπατο για 30 με 60 λεπτά, τρείς με πέντε μέρες την εβδομάδα. Αν αντιμετωπίζετε το όλο θέμα της άσκησης σοβαρότερα, θα πρέπει να γραφτείτε σε κάποιο γυμναστήριο ή να αποκτήσετε μερικά όργανα γυμναστικής για το σπίτι σας και να ασκείστε ακόμα εντονότερα.

Το κλειδί για την άριστη σωματική υγεία και τη μακροζωία είναι να θέσετε ξεκάθαρους και συγκεκριμένους στόχους σχετικά με τα επίπεδα της υγείας και την σωματικής κατάστασης που θέλετε να πετύχετε. Θα πρέπει να καταστρώσετε ένα πλάνο δράσης και κατόπιν να το ακλουθείτε καθημερινά. Αυτή η προσήλωση στην επίτευξη του στόχου της καλής υγείας απαιτεί απόλυτη αυτοκυριαρχία, αυτοέλεγχο και αυτοπειθαρχία, αλλά η ανταμοιβή για τις προσπάθειές σας μπορεί να είναι πραγματικά εκπληκτική.

19ο Μυστικό Επιτυχίας
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΕΤΕΣ των αυτοδημιούργητων εκατομμυριούχων είναι ότι συλλογίζονται προσεκτικά και κατόπιν παίρνουν γρήγορα αποφάσεις. Επιβάλλουν στον εαυτό τους να αναλάβει δράση και να εκτελέσει τις αποφάσεις που πήρε. Κινούνται γοργά και αποτιμούν ταχύτατα τα αποτελέσματα των ενεργειών τους.

ΑΣΚΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ

Ρωτήστε τον εαυτό σας: ποια ενέργεια, αν την έκανα αμέσως, θα μπορούσε να έχει την θετικότερη επίδραση στη ζωή μου; Όποια και αν είναι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, πραγματοποιήστε την!

20ο Μυστικό Επιτυχίας
ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ

Δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθούμε. Εκτός από τον ίδιο το φόβο.

«Αν θέλεις να γίνει επιτυχημένος γρηγορότερα, θα πρέπει να διπλασιάσεις το ρυθμό των αποτυχιών σου. Η επιτυχία βρίσκεται στην άλλη πλευρά της αποτυχίας».

Τολμήστε να προχωρήσετε μπροστά. Οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι δεν είναι τζογαδόροι, αλλά είναι πάντα πρόθυμοι να αναλάβουν υπολογισμένα ρίσκα προς την κατεύθυνση των στόχων τους, ώστε να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα. Η στάση σας μάλιστα απέναντι στην ανάληψη ρίσκου είναι ίσως η πιο σημαντική ένδειξη σχετικά με την ετοιμότητά σας να γίνετε πλούσιοι.

Όποτε αντιμετωπίζετε μια κατάσταση που ενέχει ρίσκο, κάντε στον εαυτό σας το εξής ερώτημα: ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί, αν συνεχίσω; Κατόπιν, όπως είπε και ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, Τ. Πολ Γκέτι, θα πρέπει να εξασφαλίζετε πως, ότι και αν είναι αυτό, δεν θα συμβεί.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι φοβούνται την αποτυχία. Όλοι φοβούνται την ανέχεια και τη φτώχεια. Όλοι φοβούνται μήπως κάνουν κάποιο λάθος με σοβαρές συνέπειες. Όμως οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι είναι εκείνοι που συνειδητά και αποφασιστικά αντιμετωπίζουν το φόβο και αναλαμβάνουν δράση έτσι κι αλλιώς. Ο Ραλφ Γουάλντο Έμερσον έγραψε: «Αποκτήστε τη συνήθεια να κάνετε στη ζωή σας τα πράγματα που φοβάστε. Αν κάνετε τας πράγματα που φοβάστε, ο θάνατος του φόβου είναι σίγουρος».

Όταν ενεργείτε θαρραλέα, αόρατες δυνάμεις σπεύδουν να σας βοηθήσουν.

ΑΣΚΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ

Εντοπίστε ένα μεγάλο φόβο στη ζωή σας, για παράδειγμα, αποτυχία, κριτική ή αποδοκιμασία και αποφασίστε να ενεργήσετε σαν ο φόβος αυτός να μην υπήρχε. Φανταστείτε ότι η επιτυχία σας θα ήταν εξασφαλισμένη, αν αναλαμβάνατε δράση προς την κατεύθυνση των στόχων και των ονείρων σας.

Κατόπιν, απλώς κάντε το!

21ο Μυστικό Επιτυχίας
ΠΕΡΑΣΤΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ «ΤΕΣΤ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΝΗΣ»

Τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί να αντικαταστήσει την επιμονή. Το ταλέντο δεν μπορεί. Τίποτα δεν είναι πιο συνηθισμένο από αποτυχημένους ταλαντούχους ανθρώπους. Η ιδιοφυΐα δεν μπορεί. Η μη αναγνωρισμένη ιδιοφυΐα αποτελεί παροιμιώδη φράση. Η μόρφωση δεν μπορεί. Ο κόσμος είναι γεμάτος από μορφωμένα ναυάγια. Η επιμονή και η αποφασιστικότητα είναι από μόνες τους παντοδύναμες.

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΕΙΝΑΙ η σιδερένια αρετή του χαρακτήρα. Η επιμονή είναι για το χαρακτήρα ενός ανθρώπου ότι είναι και ο άνθρακας για το ατσάλι. Είναι η απολύτως απαραίτητη αρετή που πηγαίνει χέρι-χέρι με κάθε μεγάλη επιτυχία στη ζωή.

Να ένα από τα πιο σπουδαία μυστικά της επιμονής και την επιτυχίας: προετοιμάστε τον εαυτό σας υποσυνείδητα για να επιδείξετε επιμονή, πολύ πριν εμφανιστούν οι δυσκολίες και οι απογοητεύσεις που αναπόφευκτα θα συναντήσετε στην ανοδική σας πορεία προς την επιτυχία. Αποφασίστε εν των προτέρων ότι ποτέ δεν θα τα παρατήσετε, ότι και αν συμβεί.

Όταν σας έχει καταβάλει ένα πρόβλημα ή μια δυσκολία, δεν έχετε στη διάθεσή σας αρκετό χρόνο για να αναπτύξετε την απαιτούμενη επιμονή ώστε να αντιμετωπίσετε την αναποδιά ή την απογοήτευση. Αν όμως έχετε εκ των προτέρων καταστρώσει σχέδια για τα αναπόφευκτα σκαμπανεβάσματα της ζωής, όταν αυτά έρθουν, εσείς θα είστε ψυχολογικά προετοιμασμένοι. Θα είστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσετε.

Το κουράγιο να επιμένετε σε πείσμα των αντιξοοτήτων και των απογοητεύσεων είναι μια αρετή που περισσότερο από οτιδήποτε άλλο θα εγγυηθεί την επιτυχία σας. Το σπουδαιότερο προσωπικό σας εφόδιο μπορεί να αποδειχθεί η προθυμία σας να επιμένετε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Μάλιστα, η επιμονή σας αποτελεί ένα πραγματικό μέτρο της πίστης σας στον εαυτό σας και της ικανότητάς σας να επιτύχετε.

Θυμηθείτε, τελικά η ζωή είναι μια δοκιμασία. Για να έχετε μεγάλες επιτυχίες, θα πρέπει να περάσετε με επιτυχία το «τεστ της επιμονής». Και συχνά το τεστ αυτό είναι εντελώς αναπάντεχο. Μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή, συνήθως εκεί που ούτε καν το περιμένετε. Υποβάλλεστε στο τεστ αυτό κάθε φορά που δείχνετε στον εαυτό σας, και στους άλλους γύρω σας, από τι πραγματικά είστε φτιαγμένοι.

Ο Επίκτητος, ο Έλληνας φιλόσοφος, έγραψε κάποτε: « Οι περιστάσεις δεν φτιάχνουν τον άνθρωπο. Απλά τον αποκαλύπτουν στον ίδιο του τον εαυτό».

22ο Μυστικό Επιτυχίας
ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑΤΕ ΔΙΕΞΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

«Αποκτήστε επιχειρηματική σκέψη- θετική νοοτροπία.

Μάθετε να ζείτε σε επιχειρηματικό χρόνο, και όχι σε γραφειοκρατικό.»

Μάθετε να έχετε σωστή επιχειρηματική νοοτροπία, δηλαδή μάθετε να βλέπετε διεξόδους στη ζωή σας και όχι προβλήματα.

ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΔΙΕΞΟΔΟΥΣ

Ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση
Βλέπει παντού δυνατότητες
Αντιμετωπίζει τα προβλήματα σαν καταστάσεις που μπορούν και πρόκειται να λυθούν
Πιστεύει ότι η ζωή είναι ωραία γνωρίζοντας ότι μπορεί επίσης να είναι δύσκολη
Θεωρεί ότι οι προκλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν και να ξεπεραστούν
Χαίρεται και υπομένει τη ζωή
Αισθάνεται παίκτης και πιστεύει ότι θα τα καταφέρει και θα κερδίσει στο παιχνίδι της ζωής.

ΑΣΚΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ

Αποκτήστε θετική νοοτροπία διαβάζοντας θετικά βιβλία! Μάθετε το τρίγωνο την επιτυχίας.

Τολμήστε να ονειρευτείτε
Κάντε ότι απαιτείται για να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας
Αποκτήστε την ικανότητα αν φέρετε σε πέρας το εγχείρημα23ο Μυστικό Επιτυχίας
ΑΠΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ. ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το χρήμα καθεαυτό δεν είναι ούτε κακό ούτε καλό. Εμείς, αντίθετα, πιστεύουμε ότι το χρήμα είναι το χρυσό κλειδί του πολιτισμού. Δεν είναι συμπτωματικό το ότι τον πολιτισμό και την επιστημονική πρόοδο τις συναντάμε στις πλουσιότερες χώρες. Τα πλεονεκτήματα του χρήματος είναι τεράστια, τόσο για τα άτομα, όσο και για τις κοινωνίες. Για αυτό απαλλαγείτε από τις μεσαιωνικές σας ιδέες ότι το χρήμα είναι βρώμικο, εκφυλισμένο και σατανικό. Άλλωστε., δεν είμαστε τόσο ανόητοι, ώστε να υποστηρίζουμε ότι το χρήμα είναι πανάκεια, αλλά σίγουρα κάνει τη ζωή ευκολότερη και ανοίγει πολλές πόρτες. Ο μοναδικός κίνδυνος είναι να γίνει κάποιος σκλάβος του. Το χρήμα γίνεται υπέροχος υπηρέτης, αλλά και αυταρχικός αφέντης. Είναι σημαντικό να υιοθετήσετε μια θετική άποψη για το χρήμα, καθώς θα δημιουργείτε την εικόνα του εαυτού σας. Αποτελεί το εισιτήριό σας για μεγαλύτερη ελευθερία. Την δικαιούστε. Ασκήστε αυτό το δικαίωμα και απομακρύνετε κάθε αναστολή σας σχετικά με το χρήμα. Αν δεν το πετύχετε, δε θα μπορέσετε ποτέ να γίνετε πλούσιοι. Ωστόσο, επαγρυπνείτε. Αυτή η αναστολή συχνά παρουσιάζεται ύπουλα, προκειμένου να σας ξεγελάσει. Όταν αναλύετε τις ιδέες σας, να θυμάστε πάντα την ακόλουθη αρχή: Δεν υπάρχει βάσιμος λόγος για να μη γίνετε πλούσιοι.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΗΔΗ ΠΛΟΥΣΙΟ! Σύμφωνα με το ρητό, μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Μάθετε να χρησιμοποιείτε τη λεκτική αυθυποβολή, για να αλλάξετε την εικόνα του εαυτού σας και να επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητό σας. Αυτές οι υποβολές ταιριάζουν περίφημα σε όλους μας και είναι πάντοτε αποτελεσματικές. Ο δημιουργικός οραματισμός μπορεί να σας βοηθήσει πολύ. Τον χρησιμοποιούμε όλοι στην καθημερινή μας ζωή. Σκεφτόμαστε τόσο με εικόνες, όσο και με λόγια.
ΓΕΜΙΣΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΜΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ. Όλες οι σκέψεις σας τείνουν να υλοποιηθούν στη ζωή σας. Για αυτό πρέπει να παρακολουθείτε στενά τις σκέψεις σας και να γεμίζετε το μυαλό σας συνέχεια με σκέψεις για ευημερία, πλούτο και επιτυχία. Κάθε σκέψη είναι ένας παλμός, ο οποίος σύμφωνα με κάποιο μυστηριώδη νόμο της έλξης, έλκει αντικείμενα, όντα και περιστάσεις που έχουν την ίδια φύση. Άρα το αρνητικό έλκει το αρνητικό με τον ίδιο τρόπο που το θετικό έλκει το θετικό.24ο Μυστικό Επιτυχίας
ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΛΕΨΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

Ένα όνειρο που παραμένει άσβεστο με το σωστό καύσιμο και την κατάλληλη φροντίδα, εκπέμπει τρομερό φως. Το να προστατέψετε το όνειρο είναι δική σας ευθύνη. Φροντίστε να μην επιτρέψετε σε κανέναν να το κλέψει ή να το καταστρέψει.

ΠΗΓΗ: http://antikleidi.com

7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|500B8A23-3AD8-4FCE-A616-A209C6C2ED44
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|F991A08F-0892-4918-99F4-A26261652958
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok