Λόγοι γιατί πρέπει να συμπληρώνετε τον οργανισμό σας με κολλαγόνο καθώς μεγαλώνετε

Κοινοποίηση
Το κολλαγόνο είναι η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο ανθρώπινο σώμα. Αν και εκπληρώνει μια ποικιλία λειτουργιών, πολλοί άνθρωποι συνδέουν το κολλαγόνο με ένα κυρίως όφελος: το υγιές, λαμπερό δέρμα. Λόγω του ρόλου του στο να διατηρεί το δέρμα γεμάτο και σφριγηλό, το κολλαγόνο είναι ένα από τα πιο εξέχοντα φυσικά συστατικά που χρησιμοποιούνται στα σύγχρονα προϊόντα περιποίησης του δέρματος.

Τα συμπληρώματα κολλαγόνου που ισχυρίζονται ότι κάνουν περισσότερα από την υποστήριξη της υγείας του δέρματος έχουν γίνει επίσης δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Αν και δεν μιλάμε τόσο για τα οφέλη του δέρματος του κολλαγόνου, τα πράγματα που κάνει το κολλαγόνο για άλλα μέρη του σώματός σας είναι εξίσου αξιοσημείωτα και σημαντικά για τη συνολική υγεία σας.

Εάν είστε περίεργοι για το τι μπορεί να κάνει το κολλαγόνο για εσάς, εκτός από το ότι το δέρμα σας δεν χαλάει, διαβάστε για να μάθετε τι έχει να πει η επιστήμη για τη διατήρηση υγιών επιπέδων κολλαγόνου.

Γιατί η συμπλήρωση με κολλαγόνο είναι σημαντική


Το κολλαγόνο είναι μια αδιάλυτη, ινώδης πρωτεΐνη που χρησιμεύει ως το κύριο συστατικό των οστών και των συνδετικών ιστών σας. Αυτοί οι ιστοί αποτελούν σημαντικά μέρη του σώματός σας, όπως τους μύες, το δέρμα, τους τένοντες και τους συνδέσμους σας. [ 1 ] Επειδή το κολλαγόνο έχει μεγάλη αντοχή σε εφελκυσμό, μία από τις κύριες λειτουργίες του είναι να βοηθήσει τους διαφορετικούς τύπους ιστών να αντέχουν στο τέντωμα. Το κολλαγόνο παρέχει επίσης δομή στα οστά σας και ελαστικότητα στο δέρμα σας, εκτός από το να βοηθάτε να συγκρατήσετε το σώμα σας. [ 2 ]

Σύμφωνα με έρευνα, υπάρχουν τουλάχιστον 16 διαφορετικοί τύποι κολλαγόνου. Ωστόσο, περίπου το 80 - 90% του κολλαγόνου στο σώμα σας αποτελείται από μόνο τρεις τύπους. Το κολλαγόνο τύπου Ι - η πιο άφθονη από τις τρεις - σχηματίζει ίνες που παρέχουν δομική υποστήριξη σε ζωτικά όργανα, όπως το δέρμα σας, τα οστά και τα μικρά αιμοφόρα αγγεία. [ 3 ] Το κολλαγόνο τύπου II, εν τω μεταξύ, δίνει ελαστικότητα στον χόνδρο σας, επιτρέποντάς του να στηρίζει τις αρθρώσεις σας. [ 4 ] Το κολλαγόνο τύπου III, από την άλλη πλευρά, χρησιμεύει ως δομικό συστατικό των κοίλων οργάνων, όπως η μήτρα, το έντερο και τα μεγάλα αιμοφόρα αγγεία. [ 5 ]

Το ανθρώπινο σώμα παράγει κολλαγόνο διασπά την πρωτεΐνη από τα τρόφιμα. Ωστόσο, αυτή η ικανότητα μειώνεται φυσικά με την ηλικία. Άλλοι παράγοντες, όπως η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, η κακή διατροφή και οι κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα, μπορούν επίσης να μειώσουν την παραγωγή κολλαγόνου επειδή προκαλούν οξειδωτικό στρες. Σύμφωνα με ειδικούς, το οξειδωτικό στρες καταστρέφει το κολλαγόνο. Ανεπαρκή επίπεδα κολλαγόνου έχει ως αποτέλεσμα αδύναμα οστά, κακή πέψη, αδύναμα ή εύθραυστα νύχια, πρόωρη γήρανση του δέρματος (π.χ. ρυτίδες και χαλάρωση του δέρματος), δύσκαμπτες αρθρώσεις και αργή επούλωση των πληγών. [ 6 ] [ 7 ]

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε την ανεπάρκεια κολλαγόνου είναι να κάνετε προσαρμογές στη διατροφή σας. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες όπως κοτόπουλο, βόειο κρέας, αυγά, όσπρια, ξηροί καρποί, δημητριακά ολικής αλέσεως και φρέσκα φρούτα και λαχανικά μπορούν να υποστηρίξουν την υγιή παραγωγή κολλαγόνου. Εκτός από την παροχή στο σώμα σας των υλικών για την παραγωγή κολλαγόνου, αυτά τα superfood περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά που προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες.

Ένας άλλος, πολύ ευκολότερος τρόπος αύξησης των επιπέδων κολλαγόνου σας είναι η λήψη συμπληρωμάτων κολλαγόνου. Αλλά αντί να προσφέρουν κολλαγόνο σε ολόκληρη τη μορφή του, αυτά τα συμπληρώματα περιέχουν πεπτίδια ή σπασμένα κομμάτια της πρωτεΐνης. Αυτά τα πεπτίδια, σε αντίθεση με ολόκληρο το κολλαγόνο, απορροφώνται εύκολα από τον οργανισμό , έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν τη βέλτιστη παραγωγή κολλαγόνου ή να δημιουργήσουν άλλες πρωτεΐνες - ό, τι χρειάζεται ο οργανισμός περισσότερο. [ 8 ]

Ακολουθούν ορισμένα οφέλη για την υγεία που λαμβάνουν συμπληρώματα κολλαγόνου.

Υποστηρίζει υγιή οστά και αρθρώσεις - Σύμφωνα με μια μελέτη Βραζιλιάνων ερευνητών, η συμπλήρωση με υδρολυμένο κολλαγόνο όχι μόνο βοηθά το σώμα να διατηρήσει ισχυρά οστά, αλλά και υποστηρίζει υγιή χόνδρο. [ 9 ] Ο υγιής χόνδρος είναι σημαντικός για τη διατήρηση της βέλτιστης υγείας των αρθρώσεων.

Υποστηρίζει υγιές, λαμπερό δέρμα - Το κολλαγόνο είναι γνωστό ότι δίνει στο δέρμα ελαστικότητα. Ωστόσο, η έρευνα που δημοσιεύθηκε στη Δερματική Φαρμακολογία και Φυσιολογία διαπίστωσε επίσης ότι τα βιοδραστικά πεπτίδια κολλαγόνου προάγουν τη φυσιολογική παραγωγή ελαστίνης και ινιδιλίνης - πρωτεϊνών που βοηθούν στη διατήρηση του δέρματος υγιές και λαμπερό. [ 10 ]

Υποστηρίζει ισχυρά και υγιή μαλλιά και νύχια - Η έρευνα δείχνει ότι το σώμα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα αμινοξέα στο κολλαγόνο για την παραγωγή πρωτεϊνών μαλλιών, ενισχύοντας έτσι τα σκέλη των μαλλιών. [ 11 ] Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Cosmetic Dermatology ανέφερε επίσης ότι η συμπλήρωση με πεπτίδια κολλαγόνου μπορεί να διατηρήσει τα νύχια ισχυρά και υγιή. [ 12 ]

Υποστηρίζει μια υγιή γαστρεντερική οδό - Τα πεπτίδια κολλαγόνου περιέχουν αμινοξέα όπως γλυκίνη, γλουταμικό οξύ και προλίνη που μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία του πεπτικού σας συστήματος. Στην πραγματικότητα, τα πεπτίδια κολλαγόνου παρέχουν μια αφθονία βασικών και μη απαραίτητων αμινοξέων που υποστηρίζουν έναν υγιή εγκέφαλο, συκώτι, ανοσοποιητικό σύστημα και πολλά άλλα.

Υποστηρίζει υγιή καρδιαγγειακή λειτουργία - Το κολλαγόνο είναι μία από τις δομικές πρωτεΐνες που υποστηρίζουν τις αρτηρίες σας. Αυτά τα αιμοφόρα αγγεία μεταφέρουν αίμα από την καρδιά σας σε άλλα μέρη του σώματός σας. Η διατήρηση υγιών επιπέδων κολλαγόνου θα διατηρήσει τη βέλτιστη υγεία των αρτηριών.

Υποστηρίζει υγιείς μύες και τένοντες - Ως εξαιρετική πηγή γλυκίνης και αργινίνης, τα πεπτίδια κολλαγόνου μπορούν να υποστηρίξουν υγιείς μύες. Τα πεπτίδια κολλαγόνου είναι ιδανικά για όσους ζουν ενεργό τρόπο ζωής ή απλά θέλουν να χτίσουν μυϊκή μάζα.
Υποστηρίζει λογικά σχέδια διαχείρισης βάρους -Μελέτες έχουν δείξει ότι τα πεπτίδια κολλαγόνου που καταναλώνονται στο πρωινό είναι 40% πιο χορταστικά από άλλες πρωτεΐνες όπως του ορού γάλακτος ή της σόγιας, οδηγώντας σε μείωση κατά 20% της πρόσληψης τροφής, κατά την διάρκεια του μεσημεριανού.

Υποστηρίζει & Eνισχύει τις αθλητικές σας αποδόσεις -Όντας ένας αθλητής είναι δύσκολο για το σώμα σας, αλλά το κολλαγόνο μπορεί να βοηθήσει να ελαττώσετε μερικές από τις ζημίες που προκύπτουν όπως, διαστρέμματα, και η γενικότερη φθορά. Συγκεκριμένα, τα αμινοξέα, η γλυκίνη και η προλίνη, σχετίζονται με την ανάκτηση της ταχύτητας του κολλαγόνου μετά από έναν τραυματισμό. Λαμβάνοντας αυτό ως ένα συμπλήρωμα μπορεί να επισκευαστεί ο ιστός, να μειώσετε τη φλεγμονή και να μειώσετε τον κίνδυνο βλάβης. Η αργινίνη, ένα άλλο συστατικό του κολλαγόνου μπορεί να βελτιώσει την αθλητική απόδοση, ενώ βοηθά στην αποκατάσταση και διατήρηση της μυϊκής μάζας.

Η κατανάλωση πρωτεϊνών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της όρεξής σας. Σύμφωνα με μελέτες, η πρωτεΐνη με τη μορφή πεπτιδίων κολλαγόνου είναι πιο κορεσμένη από πολλούς άλλους τύπους πρωτεϊνών. Το κολλαγόνο περιέχει επίσης το αμινοξύ γλυκίνη, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει έναν υγιή μεταβολισμό.
πηγή.healthrangerstore.com7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|3924CCA9-3D9A-410A-901C-693A303ECA9E
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok