Η αλόη βέρα ως μέσον αντιμετώπισης της ψωρίασης

Κοινοποίηση
Επισκόπηση μελετών που δημοσίευσε το Medical news today

Μερικές μελέτες υποδεικνύουν ότι το τζελ της αλόης βέρα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων συμπτωμάτων που σχετίζονται με την ψωρίαση και την ψωριασική αρθρίτιδα.


Ωστόσο, δεν υπάρχουν πολλά αποδεικτικά στοιχεία που να υποστηρίζουν το τζελ της αλόης βέρα ως αυτόνομη θεραπεία, οπότε ένα άτομο με ψωρίαση θα πρέπει να συζητήσει με τον γιατρό του την φαρμακευτική αγωγή που θα ακολουθήσει
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες μελέτες, η αλόη βέρα βοηθά στην θεραπεία των πληγών μειώνει την φλεγμονή και βελτιώνει την ενυδάτωση του δέρματος .
Ειδικότερα:

Οφέλη από την αλόη βέρα για την ψωρίαση

Μια μελέτη του 2012 διαπίστωσε ότι το τζελ της αλόης βέρα είναι πάνω από 81 % αποτελεσματικό στη θεραπεία της ψωρίασις.
Ωστόσο, η μελέτη αυτή πραγματοποιήθηκε σε ζώα και επομένως απαιτούνται περισσότερες έρευνες για να διαπιστωθεί εάν η αλόη βέρα έχει εξίσου ευεργετική επίδραση στην ψωρίαση στους ανθρώπους.

Ενώ οι επιδράσεις της αλόης βέρα δεν είναι αποδεδειγμένα για την ψωρίαση ειδικά, οι ακόλουθες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να είναι επωφελής για ορισμένα συμπτώματα:

Βοηθά στην θεραπεία των πληγών
Μια ανασκόπηση του 2015 σημείωσε , ότι η θεραπευτική ιδιότητα της αλόης βέρα σχετίζεται με μια ένωση που ονομάζεται γλυκομανάνη ( glucomannan), η οποία επηρεάζει την ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος και επιταχύνει την επούλωση των πληγών.
Ως αποτέλεσμα, οι ιδιότητες επούλωσης του τζελ της αλόης βέρα μπορεί να είναι επωφελείς εάν ένα άτομο με ψωρίαση έχει φλεγμονές που αιμορραγούν.

Βοηθά το δέρμα να παράγει κολλαγόνο
Η τζελ της αλόης μπορεί να οδηγήσει στο δέρμα να παράγει περισσότερο κολλαγόνο . Εκτός από τη συμβολή στη διαδικασία επούλωσης, το κολλαγόνο βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας και της σταθερότητας του δέρματος.
Η γλυκομανάνη που περιέχεται στην αλόη βέρα ενθαρρύνει την παραγωγή κολλαγόνου και το κολλαγόνο βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος, έτσι η αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των κηλίδων που προκαλούνται από την ψωρίαση.

Μειώνει τη φλεγμονή
Το τζελ της αλόης μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή, η οποία αποτελεί σύμπτωμα ψωρίασις και ψωριασικής αρθρίτιδας.
Μια μελέτη του 2008 διαπίστωσε, ότι το τζελ της αλοης βέρα είναι πιο αποτελεσματική από ένα εικονικό φάρμακο για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων .
Η μελέτη, ωστόσο, δεν έδειξε συγκεκριμένα τον ρόλο της αλόη βέρα στη θεραπεία της ψωρίασις.
Χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να πούμε με βεβαιότητα ότι οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της αλόης είναι ωφέλιμες για τη θεραπεία αυτής της νόσου .

Βελτιώνει την ενυδάτωση
Το τζελ από αλόη βέρα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ενυδάτωσης του δέρματος, αν και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε τακτική βάση.
Μια μελέτη του 2014 διαπίστωσε , ότι το τζελ της αλόης βέρα βελτίωσε την ενυδάτωση του δέρματος μετά από μία εφαρμογή. Ωστόσο, μετά από πολλαπλές χρήσεις, μείωσε την ενυδάτωση.

Η βελτιωμένη ενυδάτωση του δέρματος μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο που πάσχει από ψωρίαση να εμποδίσει τα ρωγμές στο δέρμα του να σπάσουν. Οι εφάπαξ εφαρμογές του τζελ από αλόη βέρα θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες με τον τρόπο αυτό, αλλά μπορεί να μην είναι ευεργετικές αν χρησιμοποιηθούν επανειλημμένα .
Περισσότερη έρευνα είναι απαραίτητη για να δούμε αν η αλόη βέρα είναι μια καλή ενυδατική κρέμα για τα άτομα με ψωρίαση.

Κίνδυνοι για παρενέργειες

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να παρουσιάσουν αλλεργική αντίδραση στην αλόη βέρα, γι ‘αυτό συνιστάται δερματικός έλεγχος πριν την εφαρμογή της .
Επίσης, μερικά φάρμακα μπορεί να αλληλεπιδράσουν με το τζελ .
Συνδυασμός της αλοης βερα σε άλλες θεραπείες για την ψωρίαση
Το τζελ της αλόης βέρα μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά σε άλλες θεραπείες κατά της ψωρίασις .

Τέτοιες θεραπείες -που θα πρέπει να τις συστήσει ο γιατρός- μπορεί να περιλαμβάνουν ενδεικτικά , το σαλικυλικό οξύ , ή κρέμες με βάση στεροειδή.

Συμπερασματικά

Ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι το τζελ της αλόης βέρα μπορεί να βελτιώσει συγκεκριμένα συμπτώματα που σχετίζονται με την ψωρίαση, λόγω των θεραπευτικών της ιδιοτήτων.

Περισσότερη έρευνα είναι απαραίτητη για να αποδειχθεί εάν το τζελ από αλόη βέρα είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για το δέρμα , στο σύνολό του.
Εν τω μεταξύ, η αλόη βέρα είναι γενικά ασφαλής στη χρήση ως ενυδατική κρέμα και στο δέρμα που προσβάλλεται από ψωρίαση.Πηγές :Medical news today

πηγή.aesthetics.gr
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|6394DC04-A7BC-4A36-96CF-7BD2DF681055
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|F3D2E835-5F71-47BA-ABD1-7DD28B89DF2B
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok