Αθλητικές κακώσεις και Αλόη Βέρα.

Κοινοποίηση
Η Αλόη βοηθάει, μέσω της αντι-φλεγμονώδους και θεραπευτικής δράσης της, μια μεγάλη ποικιλία από αθλητικές κακώσεις και προβλήματα να θεραπευτούν. Κακώσεις όπως: πρήξιμο και πόνος στις αρθρώσεις, μυϊκός πόνος, τενοντίτιδα, θυλακίτιδα, διαστρέμματα, μώλωπες συμπεριλαμβανομένων των οστών, κράμπες, δερματικούς ερεθισμούς, συμπεριλαμβανομένου του ερεθισμού, εγκαύματα, φουσκάλες, φαγούρα.
Στις λιγότερο συχνές συνθήκες της ζημίας περιλαμβάνονται βαθιά τραύματα στα οποία μετά την χειρουργική επέμβαση θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν σκευάσματα Αλόης, τα οποία καταπραΰνουν τις φλεγμονές, ανακουφίζουν τους πόνους και βοηθάνε στην αποκατάσταση της ζημίας.
Πολλοί από τους τραυματισμούς και τα προβλήματα που εμφανίζονται μέσω του αθλητισμού είναι σχετικά μικροί, με την έννοια ότι θα ούτως ή άλλως στατιστικά ο καθένας που κάνει αθλητισμό, μπορεί να παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα. Παρ `όλα αυτά, κάποιος μικρός τραυματισμός προκαλεί μεγάλη δυσφορία και πόνο στον αθλούμενο, και ίσως μπορεί να τον αποκλείσει από μελλοντικά αθλητικά γεγονότα.
Κάθε προπονητής ή φυσιοθεραπευτής γνωρίζει, ως εκ τούτου, ότι η θεραπεία για κάθε τραυματισμό που προκύπτει είναι μια δοκιμασία καθώς πρέπει να ελαχιστοποιήθει η ταλαιπωρία και ο πόνος, να επιταχύνθει η επούλωση καθώς και να διασφαλιστεί ότι με τη θεραπεία δεν θα θιγούν οι μελλοντικές επιδόσεις του αθλητή.
Σε μερικές περιπτώσεις στους τραυματισμούς περιλαμβάνονται πιο σοβαρές καταστάσεις όπως σπασμένα οστά, χτυπήματα στο κεφάλι, διάσειση, βλάβη στην όραση, στην στοματική κοιλότητα, σπάσιμο δοντιών, βλάβη σε εσωτερικά όργανα κ.α.

Πολλές από αυτές θα περιλαμβάνουν διορθωτική χειρουργική επέμβαση και θα συμβάλουν μακροπρόθεσμα σε απουσία από τις αθλητικές εκδηλώσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ανάγκη για πλήρη νοσοκομειακή περίθαλψη μπορεί για μια στιγμή να αποκλείει τον αθλητή ή να προβληματίζει τον προπονητή ή τον φυσιοθεραπευτή από την λήψη αποφάσεων στην θεραπεία. Η αλόη δίνει την δυνατότητα να προσφέρει φυσικές θεραπείες και να βοηθήσει να προκαλέσει την ταχύτερη επούλωση των σπασμένων οστών.
Δράσεις της Αλόης όσον αφορά τις Αθλητικές Κακώσεις
Μεταξύ των συχνότερων βλαβών και προβλήματων για τους αθλητές και τις αθλήτριες είναι πρήξιμο και πόνος στις αρθρώσεις, μυϊκός πόνος, τενοντίτιδα, θυλακίτιδα, διαστρέμματα, μώλωπες (συμπεριλαμβανομένων των οστών), κράμπες, ερεθισμούς του δέρματος, μυκητιασικών λοιμώξεων, φουσκάλες, φαγούρα και τα εγκαύματα.

Οι ιδιότητες της Αλόης που σχετίζονται με αυτές τις κακώσεις, είναι η αντιφλεγμονώδης και η επουλωτική δράση. Όλες αυτές οι μορφές τοπικής βλάβης ιστού προκαλούν φλεγμονή στην πληγείσα περιοχή. Με αυτή φλεγμονή υπάρχει πάντα δυσφορία, ευαισθησία, πόνο, συχνά ερεθισμό και πολύ συχνά οίδημα.
Η πρώτη προτεραιότητα είναι η ανακούφιση αυτών των ταλαιπωρίων και μείωση τυχόν πρηξίματος που μπορεί να έχει συμβεί. Υπάρχει επίσης μια σαφής υπόδειξη στην βιβλιογραφία ότι η Αλόη μπορεί να έχει άμεση ικανότητα να ανακουφίσει τον πόνο ξέχωρα επιπλέον από την ικανότητά της για την ανακούφιση της φλεγμονής. Αυτό θα ήταν ένα αναλγητικό αποτέλεσμα σε αντίθεση με την αντιφλεγμονώδη δράση η οποία μειώνει τον πόνο έμμεσα ανακουφίζοντας την φλεγμονής.

Αυτό προτείνεται από σημειώσεις του Gupta, Singh και Singh (1981), στην οποία, αναφέρει ότι - χρησιμοποιεί "αρουραίους ως πειραματόζωα και έδειξε ότι η Αλόη άσκησε αναλγητική δράση την ίδια στιγμή με την πρόκληση του πόνου.
Αυτό ήταν σαφώς διαφορετικό από την ανακούφιση της φλεγμονής, επειδή η φλεγμονή παίρνει ένα μετρήσιμο χρόνο για να αναπτυχθεί μετά από έναν τραυματισμό.

Έτσι, σε τραυματισμένους αθλητές και αθλήτριες, μίγματα επεξεργασμένα με Aλόη, μπορεί κάλλιστα να ωφελήσουν από αυτή την ξεχωριστή δράση κι να συμβάλουν στην ανακούφιση του πόνου. Αυτή η ξεχωριστή ευνοϊκή δράση της Aloe φαίνεται πιθανό να αυξήσει τα οφέλη της άμεσης δράσης επί των διόγκωση και άλλα αποτελέσματα της φλεγμονής.

Δεδομένου ότι όλες οι συνθήκες που βρέθηκαν σε μεγαλύτερη συχνότητα και συνδέονται με αθλητικά τραύματα περιλαμβάνουν βλάβη ιστού, τότε η φλεγμονή είναι πάντα παρούσα, η οποία οδηγεί σε ένα μεγάλο μέρος της ακινησίας δυσφορία και πόνο. Δεδομένου ότι η Aloe είναι ένας αντι-φλεγμονώδης κατεξοχήν παράγοντας, διαθέτοντας θεραπευτικές ιδιότητες, κάνει ουσιαστικά την Aloe ασυναγώνιστη για την ανακούφιση και θεραπεία αυτών των καταστάσεων.

Στον Πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα διάφορα κοινά αθλητικά προβλήματα που έχουν αναφερθεί και εντοπίζει τις κυριότερες σχετικές δράσεις της Αλόης που ισχύουν σε κάθε περίπτωση
.
Στις λιγότερο συχνές συνθήκες της ζημίας που περιλαμβάνουν βαθύ τραύμα και ράψιμο ή μπορεί να απαιτείται και χειρουργική επέμβαση, η Aloe vera καταπραΰνει, απαλύνει τον πόνο και προάγει την αποκατάσταση της βλάβης και του χειρουργικού τραύματος γενικά. Η βιβλιογραφία δείχνει ότι έχει εφαρμοστεί για την ανακούφιση των χειρουργικών τραυμάτων, στην οδοντιατρική στην ωτορηνολαρυγκολογική(αυτιών, της μύτης και του λαιμού).
.
ΕΥΝΟΪΚΗ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΟΗΣ

Οίδημα και πόνο στις αρθρώσεις - Μείωση του πόνου / λιγότερο φλεγμονώδη διόγκωση

Πόνος των μυών - Μείωση του πόνου / λιγότερη φλεγμονή στους μυς
Τενοντίτιδα - Μείωση του πόνου / λιγότερη φλεγμονή στους τένοντες
Θυλακίτιδα - Μείωση του πόνου / λιγότερη φλεγμονή στο bursae
Μυς - Μείωση του πόνου / λιγότερη φλεγμονή στους κακοποιημένους μυς και τένοντες
Διαστρέμματα, εξαρθρώσεις - Μείωση του πόνου / μικρότερη φλεγμονή στους τραυματισμένους μυς και τένοντες
Μώλωπες συμπεριλαμβανομένων των οστικών, μώλωπες - Μείωση του πόνου / μείωση φλεγμονής στο οστό
Μυϊκές κράμπες και σπασμούς - Μείωση του πόνου / μείωση φλεγμονής στους μυς
Κνησμός, ερεθισμοί του δέρματος, και εγκαύματα από ταρτάν και χλοοτάπητα - Μείωση Ερεθισμού / μείωση φλεγμονής στο δέρμα και σε υπο-δερματικούς ιστούς / ενίσχυση ανοσο-διεγερτικού αποτελέσματος και ελαχιστοποίηση πιθανότητας μόλυνσης
Μυκητιάσεις - Ανοσο-διεγερτική δράση με αποτέλεσμα την μειώση της μόλυνσης
Φουσκάλες - Μείωση πόνου/ λιγότερη φλεγμονή στο χώρο της φουσκάλας / ανοσο-διεγερτικό αποτέλεσμα με μείωση των πιθανότητων μόλυνσης.
Ηλιακό έγκαυμα - Μείωση ερεθισμού/ λιγότερη φλεγμονή στο δέρμα και στους υπο-δερμικούς ιστούς
Η πρώτη προτεραιότητα στην εφαρμογή Αλόης για την ανακούφιση και τη θεραπεία οποιουδήποτε εκ των παραπάνω προβλήματων είναι συνήθως προετοιμασία της επιφάνειας της πληγείσας περιοχής.

Σαφές πλεονεκτήματα ως προς την αποδωση είναι να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο το πυκνό ζελέ Αλόης. Επομένως, μια πολύ βασική σημαντική θεραπεία είναι : μια ολόκληρη αποστειρωμένη γάζα με συμπυκνωμένο τζελ, να τυλίγουμε την πληγήσα περιοχή, διατηρώντας την σε επαφή με αυτή για 30 έως 60 λεπτά.
Εναλλακτικά, εάν ο προπονητής ή ο φυσιοθεραπευτής ανά περίπτωση μπορεί να εφαρμόσει στην καταπονημένη περιοχή, μια πετσέτα ποτισμένη ολόκληρη με συμπυκνωμένη Αλόη και πάγο.

Σε κάθε περίπτωση, όταν η γάζα ή η πετσέτα δείχνει σημάδια ξήρανσης θα πρέπει να ενυδατώνεται εκ νέου πριν την εφαρμογή. Είναι ο καλύτερος αυτή η πολύ απλή μέθοδος.

Όσο πιο πυκνό είναι το μείγμα τόσο το καλύτερο, γιατί μας δίνει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Όταν χρησιμοποιείται χωρίς αραίωση και χωρίς προσθήκες, τα δραστικά συστατικά των Aloe vera έρχονται σε επαφή με τους ιστούς σε υψηλότερες συγκεντρώσεις, δραστικών ουσιών.
Η άμεση χρήση είναι απόλυτα ενδεδειγμένη σε περιπτώσεις οξείας κατάστασης κακώσεων, όπως : διαστρέμματα, μώλωπες και κράμπες, πόνος στους μυς, τους τένοντες και τις αρθρώσεις, οίδημα και φλεγμονή οπουδήποτε και σε ερεθισμούς του δέρματος από γδαρσίματα.

Ωστόσο, υπάρχουν φορές που είναι πιο βολικό να χρησιμοποιηθεί ένα παρασκεύασμα που έχει κάποια προστιθέμενη ουσία. Κάθε φορά που δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε ένα πανί, μπορούμε να βάζουμε μια λοσιόν με σύστατικό γλυκερίνης.

Περισσότερη γλυκερίνη θα δώσει κάποιο πάχος, κατά 20% επιπλέον. Αυτό το είδος κατόπιν εφαρμόζεται ελεύθερα στο χώρο και τρίβεται, ακολουθούμενο από ένα αποτελεσματικό μασάζ για 5 έως 10 λεπτά μετά από κάθε εφαρμογή. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται 4 ή 5 φορές την ημέρα.

Η προσέγγιση αυτή είναι κατάλληλη για χρήση ως προς το πρώτο βήμα. Θυλακίτιδα, τενοντίτιδα, πόνος των μυών, πόνος στις αρθρώσεις και τους όρους που αφορούν πρήξιμο μπορεί όλα να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο.
Η Αλόη είναι ευρέως γνωστή για τις διείσδυτικές τις ιδιότητες, η οποία ενισχύεται με την μέθοδο του μασάζ. Ζελέ αλόης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ένα αποτελεσματικό μέσο επαφής κατά της τριβλης για τη θεραπεία με υπερήχους, όπως συχνά χρησιμοποιούν κάποιοι από τους φυσιοθεραπευτές.

Ιστορίες επιτυχίας

Μερικά παραδείγματα που έχουν καταγραφει είναι τα εξής : Ένας άνδρας με ένα άσχημα πρησμένο από φλεγμονή πόδι, το οποίο δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπιστεί με επιτυχία από τις συμβατικές θεραπευτικές μεθόδους, αποφάσισε να εφαρμόσει μια συμπυκνωμένη αλόη βέρα λοσιόν στα πόδια του, ακολουθώντας τις οδηγίες προσεκτικά, εφαρμόζοντας με το χέρι του μεγάλες ποσότητες στο πόδι και τον αστράγαλο. Μέσα σε λίγα λεπτά ο ίδιος σημείωσε ότι ο έντονος πόνος είχε ήδη φύγει. Μετά αναγνώρισε ότι όλη η ευαισθησία και ο πόνος είχε εξαφανιστεί πραγματικά, ακόμα και όταν έβαλε το βάρος πάνω στο πόδι, δεν πονούσε καθόλου, να ήταν σε θέση να περπατήσει κανονικά.

Μια άλλη περίπτωση ήταν μια γυναίκα δρομέας που είχε στον αγώνα, γνωρίζοντας ήδη ότι είχε κάποια προβλήματα με τον αστράγαλο. Κατά τη διάρκεια του αγώνα πήγε πολύ χειρότερα, μέχρι που ξαφνικά κάτι γλίστρησε ή «έσκασε» στο πόδι, σχεδόν την ακινητοποίησε. Με τη δύναμη της θέλησης της καταφέρε να τερματίσει, αλλά στη συνέχεια μεταφερθηκε από το στίβο με φορείο. Εφαρμόσε πάνω στον αστράγαλου πάνω σε γάζα εμποτισμένη με γενναία ποσότητα αλόης για 30 λεπτά και στη συνέχεια με μια λοσιόν αλόης στην καταπονεμένη περιοχή έγινε ένα απαλό μασάζ. Σε χρόνο ρεκόρ ήταν σε θέση να περπατήσει άνετα μέσα σε περίπου 45 λεπτά.

Καταγράφεται επίσης ότι σε ένα περιστατικό σε Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ, 4 Ρώσοι αθλητές με προβλήματα στον Αχίλλειο τένοντα. Αυτή η κατάσταση, σχεδόν πάντα βγάζει τους αθλητές από τις προπονήσεις και τους αγώνες για ένα σχεδόν χρόνο. Όλοι αυτοί οι αθλητές είχαν απογοητευτεί.
Αυτά τα 4 παιδιά άρχισαν στη συνέχεια θεραπεία με Εκχυλίσματα Αλόης και η κατάσταση του τραυματισμού τους βελτιώθηκε δραματικά, έτσι ώστε να ήταν σε θέση να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις τους.
Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ότι τρεις από τις τέσσερις κέρδισαν μετάλλια χρυσού και η Σοβιετική Ολυμπιακή Επιτροπή κάλεσε την Αμερικανική επιτροπή προπονητών να αποδείξουν τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν αφού τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά.
Το παρόν άρθρο επιμελήθηκε ο ιατρός Παναγιωτακόπουλος Θεοδόσης για το Winners Seminars Group
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|2F679573-DF2F-4EA8-A146-B675D82038DA
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|1EEAAC2A-DF07-4E4C-A77C-492E4FA0D063
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok