Τι λάθη κάνουμε στο μακιγιάζ μας.

18-11-2016

Κοινοποίηση

Τι συμβαίνει όταν αντί για το τέλειο πρόσωπο που επιθυμούμε να αποκτήσουμε βάζοντας μέικ- απ, το πρόσωπο μας γεμίζει γυαλάδες, φαίνεται ανόμοιο και σπασμένο;

Παρακάτω θα βρείτε όλα όσα πρέπει να προσέχετε στη βάση του μακιγιάζ σας. Η βάση «ροζίζει»
Αυτή η απόχρωση κολακεύει συνήθως τις Βορειοευρωπαίες, που έχουν λευκή επιδερμίδα, ανοιχτά μάτια και μαλλιά. Επειδή όμως οι Ελληνίδες έχουμε ως επί το πλείστον σταράτη ή μεσογειακή (πιο σκούρα) επιδερμίδα, επιλέγουμε βάσεις που ανήκουν στους τόνους του κίτρινου ή του μπεζ.

Τι να προσέξουμε: Μερικές φορές, στα καταστήματα καλλυντικών το φως παραπλανά και κάνει την επιδερμίδα μας να φαίνεται πιο κίτρινη από ό,τι φαίνεται στο φυσικό φως. Για να αποφύγουμε λάθη, εφαρμόζουμε το προϊόν στο πιγούνι ή στον λαιμό και το τεστάρουμε στο φως της ημέρας, π.χ. κοντά σε ένα παρά­θυρο.
Χρησιμοποιούμε πολλά καλυπτικά προϊόντα δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιούμε μέικ-απ βαριάς σύστασης, ακόμα και αν έχουμε δυσχρωμίες ή ακμή, γιατί έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμούμε: μας μεγαλώνει, οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές τονίζονται και το αποτέλεσμα μοιάζει με μάσκα.

Ο ρόλος του μέικ-απ είναι να ομορφαίνει την όψη μας και όχι να την αλλοιώνει. Εάν θέλουμε να καλύψουμε τις ατέλειές μας, όπως δυσχρωμίες, ακμή, μαύροι κύκλοι και ρυτίδες, χρησιμοποιούμε primer, χαϊλάιτερ και το σωστό κονσίλερ.
Χρησιμοποιούμε λάθος τύπο βάσης εντάξει, βρήκαμε τη σωστή απόχρωση.

Ταιριάζει, όμως, στον δικό μας τύπο επιδερμίδας;

Για παράδειγμα, αν έχουμε ξηρό τύπο, το μέικ-απ σε μορφή πούδρας δεν ενδείκνυται, γιατί συσσωρεύεται στους πόρους μας και τις ρυτίδες, τονίζοντάς τα. Αν έχουμε λιπαρό τύπο, κάποιο σε υγρή μορφή μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες γυαλάδες ή και να εξαφανιστεί (να φύγει από το δέρμα). Ο πίνακας στην προηγούμενη σελίδα θα μας διαφωτίσει.

Δεν προετοιμάζουμε το δέρμα μας πριν από την εφαρμογή του μέικ-απ O βασικός κανόνας που προτείνουν όλοι οι make-up artists είναι η σωστή προετοιμασία της επιδερμίδας πριν βάλουμε τη βάση μας. Για να γλιστράει ομοιόμορφα το προϊόν χωρίς να αφήνει λεκέδες, πρώτα εφαρμόζουμε ένα ενυδατικό προϊόν ή ένα primer που μειώνει την εμφάνιση των διεσταλμένων πόρων και κάνει το μακιγιάζ να παραμένει αναλλοίωτο για πολλές ώρες.

Βάζουμε πολλή πούδρα κατ’ αρχάς, η πούδρα πρέπει να είναι καλής ποιότητας το ιδανικό είναι να έχει μορφή σκόνης (loose powder) και να είναι διάφανη (translucent). Διαφορετικά, μπορεί να «βαρύνει» το αποτέλεσμα και να τονίσει τυχόν ρυτίδες, επειδή συσσωρεύεται στις πτυχώσεις του προσώπου.

Η πούδρα σταθεροποιεί το αποτέλεσμα ωστόσο, πρέπει να την εφαρμόζουμε προσεχτικά με ένα πινέλο, δίνοντας έμφαση στη ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πιγούνι), αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.

Πηγή www.life2day.gr

7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|E4F7EAB9-6EDE-4237-93B4-9491364A9599
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|BF72E0C8-F3FD-497D-9BA0-5A2EF79EE46F
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok