Αντιοξειδωτικά και προβιοτικά για καλύτερη στοματική υγεία

Κοινοποίηση
Ενώ τα συμπτώματά της μπορεί να φαίνονται εύκολα να αγνοηθούν, η ουλίτιδα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας , εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Με την πάροδο του χρόνου, η ουλίτιδα μπορεί να εξελιχθεί σε ασθένεια των ούλων, καταστρέφοντας τον περιβάλλοντα ιστό του στόματος και τα οστά. Επίσης γνωστή ως περιοδοντίτιδα, αυτή η προχωρημένη κατάσταση της νόσου των ούλων μπορεί συχνά να προκαλέσει απώλεια δοντιών και να είναι ο «σπόρος» σε πολλά άλλα θέματα υγείας.

Για παράδειγμα, η περιοδοντίτιδα - και η κακή στοματική υγεία γενικά - έχει συνδεθεί με απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις όπως καρδιακή προσβολή , πνευμονική νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο. Υποψιάζεται επίσης ότι οι έγκυες γυναίκες που πάσχουν από περιοδοντίτιδα είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν πρόωρους τοκετούς και μωρά με χαμηλό βάρος γέννησης.

Ποια είναι τα συμπτώματα της ουλίτιδας;
Τα υγιή ούλα είναι σταθερά και ανοιχτό ροζ χρώμα. Εάν τα ούλα σας έχουν πρηστεί και μαλακά ή έχουν αλλάξει σε βαθύτερο χρώμα, πιθανότατα έχετε ουλίτιδα. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν τα ούλα που αιμορραγούν εύκολα, μια μεμβράνη που καλύπτει τους ιστούς του στόματος, την κακή αναπνοή και τα ούλα που υποχωρούν. Συχνά, οι τρίχες οδοντόβουρτσας είναι ροζ (από αιμορραγικά ούλα).

Για τη βελτίωση της υγείας των ούλων, είναι σημαντικό να βουρτσίζετε τακτικά με υψηλής ποιότητας οδοντόκρεμα, αιθέριο έλαιο ή θαλασσινό αλάτι και να ακολουθείτε άλλες καλές πρακτικές στοματικής υγείας, όπως να επισκέπτεστε έναν βιολογικό οδοντίατρο - σε τακτική βάση. Επιπλέον, εάν το χρειάζεστε, εδώ είναι μια ποικιλία φυσικών θεραπειών για ουλίτιδα:

1. Οι βιταμίνες C και D μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο ουλίτιδας .

Μπορεί να θυμάστε να ακούτε στην παιδική ηλικία ότι ορισμένες βιταμίνες είναι σημαντικές για την οικοδόμηση ισχυρών οστών - ειδικά των δοντιών. Το ίδιο ισχύει και για την ανάπτυξη υγιών ούλων.
Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης C σχετίζεται με αυξημένα σημάδια ουλίτιδας. Αυτό πιθανώς εξηγεί γιατί οι καπνιστές διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για ασθένεια των ούλων, καθώς η ανθυγιεινή συνήθεια εξαντλεί επίσης το σώμα της βιταμίνης C. Στην πραγματικότητα, μόνο ένα τσιγάρο μπορεί να εξαντλήσει τα 25 mg. βιταμίνης C!

Η βιταμίνη C μπορεί να αποτρέψει και να αντιστρέψει την ασθένεια των ούλων. Μία μελέτη περιελάμβανε άτομα που πάσχουν από περιοδοντική νόσο και κατανάλωναν συνήθως περίπου 25-30 mg βιταμίνης C κάθε μέρα. Παρέχονται με επιπλέον 70 mg βιταμίνης, έδειξαν αξιοσημείωτη βελτίωση στην υγεία των ούλων μετά από μόλις έξι εβδομάδες.

Σύμφωνα με το American Journal of Clinical Nutrition , η βιταμίνη D σχετίζεται επίσης με μειωμένο κίνδυνο νόσου των ούλων. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βοστώνης εξέτασαν τα δεδομένα της Εθνικής Έρευνας για την Υγεία και τη Διατροφή από 6.700 άτομα μη καπνιστών ευρείας ηλικίας.

Εκείνοι που εμφανίζουν τα υψηλότερα επίπεδα μεταβολίτη βιταμίνης D στο αίμα ήταν λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν σημάδια ουλίτιδας . Πιστεύεται ότι τα αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα της βιταμίνης D βοηθούν στη μείωση της ευαισθησίας στις ασθένειες των ούλων.

2. Τα αντιοξειδωτικά και τα προβιοτικά προάγουν υγιή δόντια και ούλα .

Μπορεί να μην έχετε ακούσει για το συνένζυμο Q10 (CoQ10) , αλλά αυτή η ζωτική θρεπτική ουσία παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας για κάθε κύτταρο του σώματος. Όσον αφορά την στοματική υγεία, το CoQ10 διαδραματίζει επίσης κρίσιμο ρόλο - ως αντιοξειδωτικό - στην πρόληψη περιοδοντικών και άλλων ασθενειών.

Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές έχουν δείξει ότι οι δόσεις των 50 έως 75 mg ανά ημέρα μπορούν να επιβραδύνουν την πρόοδο της νόσου των ούλων, παρέχοντας μια φυσική προσέγγιση για τον τρόπο αντιμετώπισης της ουλίτιδας.

Μια άλλη φυσική προσέγγιση για τη μείωση της ουλίτιδας περιλαμβάνει τη χρήση προβιοτικών για την προώθηση της ανάπτυξης υγιών οργανισμών στο στόμα, μειώνοντας παράλληλα τον αριθμό των βακτηρίων που είναι γνωστό ότι προκαλούν φλεγμονή και ασθένεια.

Αν και το τακτικό βούρτσισμα βοηθά στην απομάκρυνση της πλάκας από τα δόντια, τα προβιοτικά μπορούν να κάνουν αυτήν την καλή συνήθεια για τη στοματική υγεία ένα βήμα παραπέρα , αλλάζοντας πραγματικά το περιβάλλον του στόματος, καθιστώντας το λιγότερο επιθυμητό μέρος για την ανάπτυξη της πλάκας. Παραδείγματα προβιοτικών που έχουν αποδειχθεί μέσω έρευνας για τη βελτίωση του περιβάλλοντος του στόματος περιλαμβάνουν το S. salivarius probiotic και το Bacillus coagulans.

Κατώτατη γραμμή: Η ουλίτιδα δεν πρέπει να αγνοείται και, το πιο σημαντικό, να επιλύεται (γρήγορα) για την προστασία της υγείας σας.

Εάν παρατηρήσετε σημάδια και συμπτώματα ουλίτιδας, κλείστε ραντεβού με τον οδοντίατρό σας. Όσο πιο γρήγορα αναζητάτε φροντίδα, τόσο καλύτερες είναι οι πιθανότητές σας να αντιστρέψετε βλάβες από ουλίτιδα και να αποτρέψετε την εξέλιξή της σε περιοδοντίτιδα.

Το παρόν άρθρο επιμελήθηκε η ιατρός Παρανόμου Γεωργία για το Winners Seminars GroupΟι πηγές για αυτό το άρθρο περιλαμβάνουν:
NaturalHealth365.com
MedicalNewsToday.com
Mayoclinic.org7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|6F1C6AF1-740B-43FD-901D-84033983E7CC
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|415D98CB-9D40-4EAF-9737-F0454A770F3F
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok