Βιταμίνη D Ενεργοποιεί 3000 γονίδια και παράγει 200 ενδογενείς αντιβιοτικές ουσίες

Κοινοποίηση
Η βιταμίνη D ενεργοποιεί πάνω από 3000 διαφορετικά γονίδια και βοηθάει στην παραγωγή 200 ενδογενών (που παράγονται μέσα στο σώμα μας) αντιβιοτικών ουσιών. Βιταμίνη Ενεργοποιεί 3000 γονίδια και παράγει 200 ενδογενείς αντιβιοτικές ουσίες

Η Βιταμίνη D δρα κατευθείαν πάνω στα Γονίδια μας!

Μέχρι πριν λίγο καιρό το μόνο που γνωρίζαμε για την βιταμίνη D, περιοριζόταν κυρίως στην δράση της στα οστά.

Τα τελευταία όμως τέσσερα χρόνια, όπως είχε αναφερθεί και σε προηγούμενα άρθρα, τα επιστημονικά περιοδικά αλλά και ο ειδησεογραφικός τύπος κατακλύζεται από ανακοινώσεις για την δράση της βιταμίνης D σε όλα τα συστήματα (πλειοτροπική δράση: δράση σε πολλαπλά επίπεδα).

Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας τρέφουμε μέσα μας την ελπίδα, να ανακαλύψει η επιστήμη κάποιο μαγικό χαπάκι που θα μας απαλλάξει από αρρώστιες και προβλήματα υγείας.

Η βιταμίνη D, που στην πραγματικότητα είναι μια πολύ ισχυρή ορμόνη, ίσως να μην είναι το μαγικό χάπι, είναι όμως ότι πιο κοντινό έχει να προτείνει αυτή τη στιγμή η επιστήμη σ’ αυτή μας την ελπίδα.

Βιταμίνη D και DNA
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δημοσίευσαν τον Οκτώβριο του 2010, μια έρευνα που αφορά στους μηχανισμούς δράσης της βιταμίνης D.
Η συγκεκριμένη έρευνα πιστοποίησε την δράση της βιταμίνης D σε 3005 γονίδια.

Αποδείχτηκε ότι το καθένα από αυτά τα γονίδια έχει έναν ειδικό υποδοχέα για την D3. Η βιταμίνη D συνδέεται σε αυτόν τον υποδοχέα και έτσι επηρεάζει κατευθείαν τη λειτουργία μεγάλου μέρους των γονιδίων μας.

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι πάνω από ένα δις άνθρωποι παγκοσμίως παρουσιάζουν έλλειψη βιταμίνης D λόγω χαμηλής έκθεσης στον ήλιο ή ανεπαρκούς πρόσληψης, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς την σημασία αυτής της ανακάλυψης.

Πολλοί από εμάς πιστεύουν ότι το γεγονός ότι ζούμε σε μια χώρα με ηλιοφάνεια, αρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες μας σε βιταμίνη D. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού στην Ελλάδα, και στις Μεσογειακές χώρες, έχει ανεπαρκή επίπεδα D3 στο αίμα.

Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι η D παράγεται επιφανειακά στο δέρμα και χρειάζονται 48 ώρες για να απορροφηθεί στην αιματική κυκλοφορία. Αν σε αυτό το διάστημα πλυθούμε με σαπούνι τότε αυτή διαλύεται πριν προλάβει να απορροφηθεί.

Χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης D στο αίμα, έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο σε πλειάδα νοσημάτων:
– Σκλήρυνση κατά πλάκας
– Ρευματοειδή αρθρίτιδα
– Διαβήτη τύπου 1
– Υπέρταση
– Μείωση της επίπτωσης του καρκίνου κατά 50%
– Αυτισμός
– Καρδιολογικά νοσήματα
– Κατάθλιψη
– Παχυσαρκία

Δείτε και Βιταμίνη D3: Μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης 17 ειδών καρκίνου και άλλων ασθενειών

Σύμφωνα με τους ερευνητές οι ανάγκες για βιταμίνη D αυξάνονται σε καταστάσεις όπως:

– Ρευματοειδή αρθρίτιδα
– Ερυθηματώδη λύκο
– Λευχαιμία
– Καρκίνο του παχέος εντέρου

αλλά και από παράγοντες όπως το χρώμα των μαλλιών, το μαύρισμα και το ύψος μας. Όσο πιο σκούρο το χρώμα των μαλλιών, όσο πιο μελαψή είναι η επιδερμίδα μας και όσο μεγαλύτερο το ύψος μας τόσο αυξάνονται οι ανάγκες μας σε βιταμίνη D.

Η βιταμίνη D συνδέεται με μειωμένη θνησιμότητα από οποιονδήποτε παράγοντα, ενώ είναι απαραίτητη για την ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
Δείτε και Βιταμίνη D ένας εξαιρετικός σύμμαχος του ανοσοποιητικού!

Πόση βιταμίνη D;
Τα επίπεδα της βιταμίνης D πρέπει να κυμαίνονται ιδανικά μεταξύ 60-100 ngr/dl.

Είναι δε σημαντικό να σημειωθεί ότι το κλάσμα της D, στο οποίο αναφέρεται η πλειοψηφία της βιβλιογραφίας και που πρέπει να μετράμε για να έχουμε εικόνα σχετικά με τα επίπεδα της βιταμίνης D, είναι αυτό της D3, (OH)25D3.

Συνεχίζει να πιστοποιείται το γεγονός ότι η βιταμίνη D είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την διατήρηση και την ενίσχυση της καλής μας υγείας. Πιστεύω ότι όλος ο πληθυσμός πρέπει να μετράει πια και να διατηρεί ιδανικά επίπεδα βιταμίνης D.


Πηγή άρθρου: Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς, MD
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Universita’ degli Studi di Napoli, Federico II
Πρόεδρος του European Institute of Nutritional Medicine, E.I.Nu.M

«Τροφή-Φάρμακο»: Η βιταμίνη D παράγεται επιφανειακά και ίσως αργεί να απορροφηθεί, όταν όμως, δεν γίνεται σωστά η διαδικασία. Οπότε, θα πρέπει οπωσδήποτε να επισημάνουμε ότι λανθασμένα οι περισσότεροι πιστεύετε ότι βγαίνοντας στον ήλιο λαμβάνετε και Βιταμίνη D.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να έχετε ήδη ΠΡΟ-Βιταμίνη D, την οποία θα λάβετε και από τα «κακά» γαλακτοκομικά, όπως όλοι προσπαθούν να μας πείσουν τα τελευταία χρόνια και άλλες τροφές πλούσιες στην προ-βιταμίνη. Εφόσον λοιπόν έχετε ήδη την προ-βιταμίνη και βγείτε στον ήλιο για 15 με 20 λεπτά μεσημεριανές ώρες, τότε το σώμα σας συνθέτει την κανονική βιταμίνη D.

H βιταμίνη D (D3) είναι κάτι παραπάνω από μια απλή βιταμίνη. καθώς καταπολεμά ένα ευρύ φάσμα ασθενειών και προβλημάτων.πηγή.thesecretrealtruth.blogspot.com

7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|85A7159E-9318-4BD8-AA53-8C41AE6FA00A
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|64233119-8D62-4754-A1BA-3DB5C2DE8C63
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok