Πλήρης οδηγός για ένα πετυχημένο Startup Marketing (Μέρος Γ)

10-11-2016

Κοινοποίηση

Αναζήτηση αξιόλογου content

Αφού εξασφαλίσατε την παρουσία σας στα social media, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε και να δημοσιεύσετε ελκυστικό περιεχόμενο. Η αλήθεια είναι πως το να διαχειρίζεται κανείς ένα blog και να γράφει τακτικά στοχευμένο περιεχόμενο δεν είναι εύκολη υπόθεση! Για να ενθαρρύνουμε λοιπόν την προσπάθειά σας, αφιερώνουμε το τρίτο μέρος του οδηγού μας στη δημιουργία και στην προώθηση αποτελεσματικού content.

Δημιουργήστε μία θεματική λίστα

Στήσατε ένα αισθητικά όμορφο blog, σχεδιάσατε μία σίγουρη στρατηγική Marketing, όμως ακόμα πιστεύετε ότι κάτι λείπει; Η διαίσθησή σας είναι σωστή! Προφανώς το πετυχημένο περιεχόμενο.

Πριν ξεκινήσετε να συντάσσετε άρθρα, είναι καλό να δημιουργήσετε μία θεματική λίστα. Αυτή θα πρέπει να βασίζεται στη λίστα με τα keywords που έχετε ήδη δημιουργήσει για το SEO της σελίδας σας. Ξεκινήστε καταγράφοντας 5-10 ιδέες γύρω από κάθε σας keyword. Να θυμάστε να χρησιμοποιείτε πάντα τα keywords στους τίτλους με τρόπο, που να εντάσσονται αρμονικά στο νόημα.

Όταν συγκεντρώσετε 30-40 θέματα, μπορείτε να ξεκινήσετε να γράφετε. Πρώτα όμως οργανώστε τις ιδέες σας και προγραμματίστε τις δημοσιεύσεις. Κάθε πότε θα δημοσιεύετε άρθρα; Ποιος θα αναλάβει τη συγγραφή; Ποια άρθρα είναι υπό κατασκευή και ποια έχουν ολοκληρωθεί;

Ένας καλός τρόπος να τακτοποιήσετε τέτοιου είδους εκκρεμότητες είναι να δοκιμάσετε να τις καταγράφετε σε ένα blog calendar. Ξεκινήστε να προγραμματίζετε όλες τις εργασίες σχετικά με το blog της εταιρείας σας- κάτι τέτοιο θα σας κάνει συνεπείς και επαγγελματίες. Έτσι, θα εμπνέετε εμπιστοσύνη στους χρήστες της σελίδας σας, με αποτέλεσμα να τους μετατρέψετε σε πιστούς αναγνώστες.

Ξεκαθαρίστε τι είδους περιεχόμενο θα δημοσιεύετε

Υπάρχουν 3 κύριοι τύποι περιεχομένου που μπορείτε να δημοσιεύσετε, πέρα από τα άρθρα του blog.
Όπως και με τα social media, το καθένα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, άρα και διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
Μελετήστε προσεκτικά τις επιλογές που έχετε, έχοντας πάντα στο μυαλό σας το target market στο οποίο απευθύνεστε. Μην προσπαθείτε να κάνετε «λίγο από όλα»!
Δεν θα καταφέρετε να γίνετε σε κανένα καλοί και θα καταλήξετε να έχετε ένα κακό περιεχόμενο. Ας δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά τους 3 τύπους περιεχομένου, ώστε να επιλέξετε ποιος ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

eBook. Η δημιουργία ενός eBook μπορεί να αποδειχθεί πραγματικά χρήσιμη για την ενίσχυση του Startup Marketing της εταιρείας σας. Ο καλύτερος τρόπος να δώσετε στο κοινό σας ένα eBook είναι να το προσφέρετε δωρεάν με αντάλλαγμα το ονοματεπώνυμο και το email των ενδιαφερόμενων. Με αυτή την μικρή κίνηση έχετε εξασφαλίσει ήδη νέα leads καθώς επίσης και τα στοιχεία τους. Τώρα ήρθε η ώρα να δράσετε! Ρωτήστε τους να βαθμολογήσουν το eBook σας. Ξεκινήστε να επικοινωνείτε με το κοινό σας.

Newslette. To email marketing είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους marketing που χρησιμοποιούν οι εταιρείες, για να προωθήσουν αποτελεσματικά τα προϊόντα τους.
Ξεκινήστε δημιουργώντας μια προσιτή φόρμα εγγραφής στο newsletter σας. Να θυμάστε να είστε υπομονετικοί και να μην βομβαρδίζετε τους subscribers σας καθημερινά με emails. Κάτι τέτοιο θα αποφέρει σίγουρα τα αντίθετα αποτελέσματα. Πριν ξεκινήσετε την επόμενη email καμπάνια σας, σιγουρευτείτε ότι η προσφορά που κάνετε αξίζει πραγματικά. Προσπαθήστε κάθε φορά να στέλνετε και κάτι διαφορετικό. Η ενημέρωση για εκπτώσεις, η προώθηση νέων προϊόντων, τα γενικότερα νέα της εταιρείας ή ακόμα και ένας διαγωνισμός είναι πάντα ελκυστικές λύσεις.

Video. Αν μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις, φανταστείτε ένα video πόσες λέξεις αξίζει! Να θυμάστε να ανεβάζετε κάθε video που δημιουργείτε στο blog σας, στην κεντρική σελίδα του site σας καθώς επίσης και στα social media. Στατιστικές έρευνες δείχνουν ότι η πλειοψηφία των χρηστών του internet προτιμούν να βλέπουν videos, παρά να διαβάζουν άρθρα.


Δοκιμάστε το Guest Blogging

Το Guest Blogging θεωρείται ζωτικής σημασίας για μία Startup. Αρχικά, το να γράφετε εσείς οι ίδιοι ως καλεσμένοι σε αναγνωρισμένες σελίδες blog είναι πολύ σημαντικό, αν θέλετε να γίνετε γνωστοί στο διαδίκτυο. Από την άλλη, το να καλέσετε έναν γνωστό blogger να γράψει για τη σελίδα σας μπορεί να σας φέρει ισχυρό traffic.

Ξεκινήστε αναζητώντας πετυχημένους αρθρογράφους που στοχεύουν το ίδιο target market με εσάς. Οι περισσότεροι bloggers είναι ανοιχτοί σε guest συνεργασίες. Προετοιμάστε λοιπόν την πρότασή σας και εξηγήστε ποια στοιχεία θέλετε να καλύπτει το θέμα που πρόκειται να αναθέσετε. Αναζητήστε μοντέρνες και καινοτόμες ιδέες, για να κάνετε ένα δυναμικό ξεκίνημα.

Όταν χτίσετε τη φήμη σας στο internet, θα είναι ευκολότερο να βρείτε άτομα που θα θέλουν να γράψουν για το blog σας.

Αξιοποιήστε τα emails

Για να αποθηκεύσετε τα στοιχεία των χρηστών που παρακολουθούν τη σελίδα σας, μπορείτε να δοκιμάσετε 3 τρόπους: απλή καταγραφή των emails, εγγραφές στο newsletter και εγγραφές στο blog.

Μια απλή καταγραφή email μπορεί να γίνει με το κατέβασμα ενός eBook ή με παρόμοιες ενέργειες. Οι εγγραφές στο newsletter προέρχονται από άτομα που ενδιαφέρονται να μαθαίνουν ενημερώσεις και να διαβάζουν νέο περιεχόμενο της startup σας. Τέλος, οι εγγραφές στο blog προέρχονται προφανώς από αναγνώστες του blog σας.

Για να αξιοποιήσετε εύκολα τα emails που έχετε καταγράψει, χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως το MailChimp, το οποίο σας επιτρέπει να στείλετε καλοστημένα emails σε leads.

Παράλληλα, τα emails που προέρχονται από τις εγγραφές στο blog διαχειρίζονται καλύτερα με προγράμματα όπως για παράδειγμα το Feedburner, το οποίο σας επιτρέπει να ενημερώνετε τα leads σας κάθε φορά που ανεβάζετε νέο post στο blog σας.

Συμπερασματικά, αν ακολουθείτε πιστά τις συμβουλές μας για το πώς να στήσετε τo Startup Marketing της εταιρείας σας, βρίσκεστε σε πολύ καλό δρόμο! Το μόνο που μένει είναι να πραγματοποιήσετε τους τελικούς ελέγχους και τις απαραίτητες μετρήσεις, και θα έχετε εξασφαλίσει όλες τις προοπτικές, για να αποδώσει το Marketing σας.


πηγή.developgreece.com
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|B587AAA4-E379-4160-8DBD-C7E71B849919
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|FC408C30-F1FC-48D0-A2B5-823D86CB5D05
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok