Η ανεπάρκεια βιταμίνης D αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης από κοροναϊό

Κοινοποίηση
Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε φυσικά τον εαυτό σας από τον κοραναϊό Wuhan (COVID-19) δεν είναι να καλύψετε το δέρμα σας, αλλά μάλλον να το εκθέσετε σκόπιμα στο φυσικό φως του ήλιου .

Η ορμόνη της βιταμίνης D που παράγεται από τις ακτίνες του ήλιου όταν αλληλεπιδρούν με το ανθρώπινο δέρμα έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι βοηθά στην προστασία του ανθρώπινου σώματος από ασθένειες, ενώ ο κοραναϊός του Wuhan δεν αποτελεί εξαίρεση.

Εκτός από την υποστήριξη ενός υγιούς παχέος εντέρου και την προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις, η βιταμίνη D από τον ήλιο έχει δείξει ξανά και ξανά για να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, δίνοντάς του το «καύσιμο» που χρειάζεται για να αποτρέψει την ασθένεια.

Σύμφωνα με τον Δρ. Kecia Gaither, ο έλεγχος για τη βιταμίνη D είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν οι γιατροί κατά την αξιολόγηση των ασθενών, επειδή «οι ασθενείς με επαρκή επίπεδα βιταμίνης D έχουν βρεθεί να έχουν λιγότερη νοσηρότητα και θνησιμότητα από το COVID-19 από εκείνους που ήταν ανεπαρκείς».

«Μαζί με τη συμπλήρωση της βιταμίνης D, απαιτείται επαρκής έκθεση στον ήλιο, ειδικά εάν έχει μελανωθεί επειδή η βιταμίνη D παράγεται στο δέρμα», εξηγεί. "Η μελανίνη αναστέλλει την παραγωγή βιταμίνης D στο δέρμα."

Με άλλα λόγια, τα άτομα με πιο σκούρο δέρμα είναι πιο πιθανό να έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης D επειδή η μοναδική τους χρώση ενεργεί ως εμπόδιο έναντι των ευεργετικών υπεριωδών ακτίνων (UV) που προκαλούν την παραγωγή βιταμίνης D στο δέρμα.

Το να είσαι παχύσαρκος και να έχεις πιο σκούρο δέρμα είναι διπλό whammy έναντι υγιών επιπέδων βιταμίνης D.
Η έρευνα που συντάχθηκε από το Ινστιτούτο Cooper έδειξε ότι οι μαύροι και άλλοι με πιο σκούρους τόνους δέρματος βρίσκονται σε μειονεκτική θέση όταν πρόκειται για βέλτιστα επίπεδα βιταμίνης D. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα, σύμφωνα με το ίδρυμα, όταν οι μαύροι είναι παχύσαρκοι.

«Οι άνδρες και οι γυναίκες αφροαμερικάνων με μέτρια ή υψηλά επίπεδα φυσικής κατάστασης είχαν 45% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ανεπάρκεια βιταμίνης D από εκείνους με χαμηλά επίπεδα φυσικής κατάστασης», αναφέρει το Cooper Institute.

«Επιπλέον, οι παχύσαρκοι άνδρες και γυναίκες αφροαμερικάνων είχαν 70% περισσότερες πιθανότητες να έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης D από εκείνους που είχαν φυσιολογικό βάρος».


Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί η μαύρη κοινότητα έχει υψηλότερα ποσοστά χρόνιας νόσου από τις μη μαύρες κοινότητες. Η καθοδήγηση ενός καθιστικού τρόπου ζωής και η ανεπαρκής βιταμίνη D είναι μια συνταγή για μια καταστροφή για την υγεία και πολλοί μαύροι υποφέρουν και από τα δύο, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Αυτό φαίνεται επίσης να εξηγεί γιατί οι μαύροι πλήττονται περισσότερο από τον κοραναϊό του Wuhan, καθώς απλά δεν διαθέτουν αρκετά ισχυρά ανοσοποιητικά συστήματα για να αποτρέψουν σοβαρές λοιμώξεις. Εάν δεν συμπληρώνουν ήδη τη βιταμίνη D3, οι μαύροι άνθρωποι χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο στον ήλιο για να παράγουν τα ίδια επίπεδα βιταμίνης D με τους λευκούς, ως εκ τούτου γιατί πολλοί είναι ανεπαρκείς.

Ο Δρ Abe Malkin συνιστά τη συμπλήρωση με 2.000 διεθνείς μονάδες (IU) βιταμίνης D καθημερινά για συντήρηση ή 5.000 IU εάν κάποιος είναι εξαιρετικά ανεπαρκής. Η βιταμίνη D μπορεί επίσης να ληφθεί φυσικά από άγριο σολομό, λευκά μανιτάρια, λάδι από συκώτι γάδου και νωπό γάλα και βούτυρο.

Ο Δρ Malkin προτείνει επίσης συμπλήρωση με ψευδάργυρο και βιταμίνη C, και οι δύο συμβάλλουν στην «ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος». Συνιστάται επίσης να πίνετε πράσινο τσάι μαζί με ψευδάργυρο, καθώς η γαλλική επιγαλοκατεχίνη (EGCG) στο πράσινο τσάι λειτουργεί ως ιονοφόρος ψευδάργυρος , που σημαίνει ότι υποστηρίζει τον ψευδάργυρο στην είσοδο του στα κύτταρα.

Η Σκωτία ενημέρωσε πρόσφατα την επίσημη καθοδήγησή της για τη βιταμίνη D για να αντικατοπτρίζει την τρέχουσα κατάσταση με τον κοραναϊό Wuhan. Η κυβέρνηση εκεί λέει ότι «είναι σημαντικό τα άτομα να διατηρούν επαρκή επίπεδα βιταμίνης D», προσθέτοντας ότι τα άτομα σε ομάδες υψηλού κινδύνου θα πρέπει να «λαμβάνουν καθημερινά συμπλήρωμα».

Η Γαλλία επίσης συνιστά στα άτομα να συμπληρώνουν βιταμίνη D για να διατηρήσουν επαρκή επίπεδα. Όσοι είναι άνω των 60 ετών, υποστηρίζει περαιτέρω η γαλλική κυβέρνηση, θα πρέπει να λαμβάνουν «δόση bolus 50.000 έως 100.000 IU» εάν οι δοκιμές δείχνουν ότι είναι ανεπαρκείς.

πηγή.naturalnews.com


7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|CA8A7053-142A-4999-B848-1F8E75D01150
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|CEB3C854-C281-481B-BB82-8196C3910608
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok