Τα 6 μυστικά για μετατροπές μέσω Facebook

4-9-2019

Κοινοποίηση
Το έχουμε συζητήσει και γράψει πολλές φορές: για τις μετατροπές γίνονται όλα. Αυτές της Google αλλά και αυτές που μπορούν να γίνουν μέσα από το Facebook. Και σε αυτές, το κείμενο δίνει πόντους.

Πως γράφουμε τα καλύτερα κείμενα όμως; Υπάρχουν τρικ;

Όχι, που δεν θα υπήρχαν.

Ας τα δούμε…

Χρησιμοποιήστε την φράση «έτσι ώστε»…
Πολύ συχνά τα κείμενα που συναντάμε στο Facebook παραθέτουν μια λίστα με χαρακτηριστικά του προϊόντος ή της υπηρεσίας χωρίς να εξηγούν τη χρήση του και τις λύσεις τις οποίες προσφέρει.

Άλλο τα χαρακτηριστικά και άλλο το σε τι αυτά ωφελούν. Παράδειγμα έστω ένα ζευγάρι παπούτσια για τρέξιμο με φωσφόριζε κίτρινα κορδόνια. Πολύ ωραίο χαρακτηριστικό για να το διαφημίσει κανείς. Αλλά η ερώτηση είναι αν αυτός που θα διαβάσει γι΄αυτό το χαρακτηριστικό θα το αγοράσει. Μήπως χρειάζεται να του γίνει ξεκάθαρο ότι χάρη στα κίτρινα φωσφόριζε κορδόνια ξεχωρίζει τη νύχτα και μειώνεται ο κίνδυνος για ατύχημα κατά την ώρα της προπόνησης.

Οι καταναλωτές για να προχωρήσουν στη μετατροπή, θέλουν να ξέρουν γιατί είναι σημαντικό το εν λόγω χαρακτηριστικό, σε τι θα τους βοηθήσει το εκάστοτε προϊόν ή υπηρεσία, θέλουν να ξέρουν πως θα αλλάξει/ βελτιώσει τη ζωή τους. Μόνο τότε μπαίνουν στη διαδικασία να σκεφτούν την αγορά.

Για να το πούμε με άλλα λόγια, τα χαρακτηριστικά απαντούν στο «τι» αγοράζει ο καταναλωτής, ενώ τα οφέλη απαντούν στο «γιατί» το αγοράζει.

Για να είστε σίγουροι ότι έχετε περιγράψει τα οφέλη του προϊόντος, ακολουθήστε τη συνταγή του «έτσι ώστε (ή «για να»)». Για παράδειγμα: «Αποκτήστε άμεση πρόσβαση σε εκατοντάδες ώρες προπόνησης για να έχετε ό,τι χρειάζεστε στη μάχη κατά του τοπικού πάχους.»

Κάντε τις ερωτήσεις του «ναι»

Μία από τις πιο επιτυχημένες συνταγές συγγραφής κειμένων για το Facebook είναι η τεχνική της πόλωσης του ακροατηρίου, έτσι ώστε να απομακρύνονται οι λιγότερο πιθανοί πελάτες. Προσοχή, δεν μιλάμε για πόλωση πολεμικού τύπου! Μιλάμε για διαχωρισμό περιγράφοντας τη διαδικασία δημιουργίας μιας διαφήμισης αποκλειστικά για μία επιχείρηση και για καμία άλλη. Πρακτικά δεν έχει σημασία αυτό που εσείς θέλετε να μοιραστείτε αλλά αυτό που θέλει ο πελάτης να δει. Ένας τρόπος να το πετύχετε είναι να κάνετε τις ερωτήσεις του «ναι». Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ο ενδιαφερόμενος, ο πελάτης-στόχος που θα τις δει δεν θα μπορεί να απαντήσει κάτι άλλο πέρα από «ναι».

Χρησιμοποιώντας αυτές τις ερωτήσεις στην αρχή του κειμένου σας, θα βοηθήσει να «ψαρέψετε» τον τέλειο πελάτη. Αν στην ερώτηση κάποιος απαντήσει όχι, πολύ απλά δεν κάνει για το προϊόν σας (ή την υπηρεσία σας). Διαχωρίζει, μοιράζει καλύτερα το πιθανό ακροατήριο.

Δημιουργήστε αμοιβαίο ενδιαφέρον

Κάθε φορά που διαφημίζεστε στο Facebook ανταγωνίζεστε χιλιάδες άλλους διαφημιζόμενους (αλλά και χρήστες) που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα. Αν κάποιος δεν γνωρίζει τη μάρκα ή την επιχείρησή σας, τότε απαιτείται σκληρή δουλειά για να τραβήξετε την προσοχή του.

Ας ξεκινήσουμε με την γενική αρχή ότι στους χρήστες δεν αρέσουν οι διαφημίσεις οι οποίες κατακλύζουν την ιδιωτικότητα του τοίχου τους, παρ΄όλο που κάποια από τις διαφημίσεις μπορεί να σχετιστεί μαζί τους.

Εδώ υπάρχει η ευκαιρία να μιλήσετε σε ακροατήρια που δεν σας γνωρίζουν λέγοντάς τους πράγματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Παράδειγμα: μπορείτε να μιλήσετε για θέματα που έχουν σχέση με τη γειτονιά ή την τοπική αγορά. Έστω, ότι θέλετε να νοικιάσετε το διαμέρισμά σας στη Γλυφάδα, τότε το κείμενο της διαφήμισή σας θα πρέπει να αναφέρει τη λέξη «Γλυφάδα». Αυτομάτως δημιουργείται μία συνωμοσία, ένα κλείσιμο ματιού, μία σχέση ανάμεσα σε εσάς και στον ενδιαφερόμενο.

Πριν λοιπόν, συντάξετε το κείμενο της διαφήμισή σας, σκεφτείτε τα κοινά ενδιαφέροντα που έχετε με το ακροατήριό σας και συμπεριλάβετέ τα.

Χρησιμοποιήστε αριθμούς
Η χρήση των αριθμών αποτελεί μαγική συνταγή! Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι χρήστες διαβάζουν διαγώνια ένα κείμενο στο Facebook. Για να σταθούν περισσότερο χρειάζεται κάτι να τους τραβήξει την προσοχή. Οι αριθμοί πάντα τραβούν την προσοχή και έτσι δίνουν ένα προβάδισμα έναντι άλλων διαφημίσεων (που δεν περιλαμβάνουν αριθμητικές αναφορές). Αριθμοί (ή ποσοστά) λοιπόν πρακτικά σημαίνει ότι χτυπάτε τον άλλον εκεί που πονάει. Παραδείγματα: χάρη στο τάδε προϊόν εξοικονομείτε 40 ευρώ..., ή κερδίστε 50% επιπλέον… ή 9 στους 10 είχαν το τάδε αποτέλεσμα.

Χάρη στη χρήση των αριθμών κερδίζετε σε μερίδιο κοινωνικής απόδειξης και αυξάνετε την εμπιστοσύνη στη μάρκα ή την επιχείρησή σας.

Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να βρείτε παραδείγματα σαν τα παραπάνω για να χρησιμοποιήσετε, σίγουρα θα βρείτε αξιοποιήσιμα στοιχεία στα στατιστικά σας.

Ξεκάθαρο μήνυμα, μονοσήμαντο call to action

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία μιας επιτυχημένης διαφήμισης είναι το call to action. Το μήνυμα που θα κάνει το χρήστη να προβεί σε δράση, να πατήσει το κουμπί!

Ανεξαρτήτως του τι λέει το μήνυμα που θα συμπεριλάβετε στο κείμενό σας, θα πρέπει να λέει ένα πράγμα και μάλιστα πολύ ξεκάθαρα, να μην δημιουργεί την παραμικρή αμφιβολία. Ακόμα και σε περιπτώσεις στις οποίες δεν προσπαθείτε να πουλήσετε κάτι, ακόμα και τότε το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο.
Παράδειγμα: ένα call to action που λέει «ακολουθήστε μας στο Instagram» και ταυτόχρονα ένα call to action που λέει «κατεβάστε τον οδηγό» έχει περισσότερες πιθανότητες να οδηγήσει σε μηδενική δράση παρά σε οποιαδήποτε δράση. Μπερδεύει το ακροατήριο και εν τέλει λειτουργεί ως αποτροπή και όχι ως προτροπή.

Σκεφτείτε την περίπτωση του καταλόγου ενός εστιατορίου. Ένας κατάλογος με 100 πιάτα δημιουργεί τόση σύγχυση ώστε να μην μπορείτε να αποφασίσετε τι θα θέλατε να φάτε. Ένα περιορισμένο μενού, λίγων πιάτων, σας καθοδηγεί και διευκολύνει την απόφασή σας.

Τέλος, το απλό και ξεκάθαρο call to action βοηθάει το χρήστη να καταλάβει ποιο είναι το επόμενο βήμα.

Συμπεριλάβετε ένα url

Αποτελεί μια σταθερά καλή πρακτική το να συμπεριλάβετε το url της landing page στο κείμενο της διαφήμισης. Παρά το γεγονός ότι το Facebook σας ζητάει να βάλετε το url σε συγκεκριμένο πεδίο, η τοποθέτησή του μέσα στο κείμενο της διαφήμισης, αυξάνει, συγκεκριμένα διπλασιάζει, την πιθανότητα να κλικάρει σε αυτό.

Ένα άλλο όφελος αυτής της χρήσης είναι ότι κάνει το κείμενο να μοιάζει περισσότερο με οργανικό περιεχόμενο παρά με διαφήμιση (όπως γράψαμε παραπάνω, οι χρήστες δεν πολυτρελαίνονται για διαφημίσεις). Αυτό συνδυαζόμενο με το ύφος του κειμένου μπορεί να κάνει τη διαφήμισή σας να δράσει υπογείως. Μια διαφήμιση που δεν μοιάζει με διαφήμιση πετυχαίνει το στόχο της.

Και τώρα είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε τα παραπάνω κολπάκια στις δικές σας διαφημίσεις. Ως γνωστόν η επιτυχία έρχεται μετά από πολλές δοκιμές. Δοκιμάστε λοιπόν!

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία

πηγή.greekinternetmarketing.com

7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|7F10CA0A-1184-4743-A85D-075133891FB0
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|E59DACF9-626E-47E8-9E34-D7B206BF66DF
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok