Τι κάνουν οι ασφαλιστές με τους πελάτες που δεν καταλαβαίνουν τι τους λένε για το συμβόλαιό τους;

Κοινοποίηση
Αρκετές είναι οι περιπτώσεις ασφαλισμένων πελατών που ενώ οι ασφαλιστές τους εξηγούν τα θέματα του συμβολαίου τους, δεν καταλαβαίνουν και στο τέλος δημιουργούνται προβλήματα.

Τέτοια παραδείγματα προκύπτουν συχνά μέσα στην ασφαλιστική καθημερινότητα και ιδιαίτερα σε περιπτώσεις νοσηλειών ασφαλισμένων σε νοσοκομεία. Η νοσηλεία σε ένα νοσοκομείο και η χειρουργική επέμβαση είναι σοβαρά θέματα, για τα οποία ο ασφαλισμένος πελάτης και ο ασφαλιστής, θα πρέπει εκ των προτέρων να έχουν μια στοιχειώδη συνεννόηση, ώστε να οργανωθούν οι διαδικασίες και να υπάρξει ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας αποζημίωσης. Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν μπερδέματα, ασυνεννοησίες, καθυστερήσεις και άσκοπα λόγια!

Μερικοί πελάτες ασφαλισμένοι δεν καταλαβαίνουν όσες φορές και να επαναλάβει ο ασφαλιστής! Άλλοι ασφαλισμένοι όταν οι ασφαλιστές τους ρωτούν ουσιώδη θέματα απαντούν τα μισά από αυτά που πρέπει να αναφέρουν, από βλακεία, άγνοια, ελλιπή μόρφωση κτλ. Έπειτα όταν συμβεί μια νοσηλεία αρχίζουν τα «Δεν θυμάμαι, δεν άκουσα, δε βαριέσαι, γιατί δεν με καλύπτει;, δεν μου το είχες πει, σιγά την εταιρεία!, ο τάδε μου είπε αυτό, ο γιατρός δεν έγραψε το χαρτί, τηλεφώνησα και δεν απάντησαν, να μην το μάθαιναν οι συγγενείς κτλ. », ή διάφορες κατηγορίες προς τον ασφαλιστή, τους υπαλλήλους λογιστηρίων νοσοκομείων, τους υπαλλήλους ασφαλιστικών εταιρειών!

Δεν έχουν ευθύνη τα κεντρικά των εταιρειών, ούτε οι υπάλληλοι των λογιστηρίων των νοσοκομείων, εάν ο πελάτης κάνει νοσηλεία με χειρουργείο και έχει αφήσει απλήρωτη την οφειλή εξαμήνου του συμβολαίου του. Οι υπάλληλοι δεν φταίνε! Πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα χρονικά περιθώρια πληρωμής. Εάν για παράδειγμα αφήσεις το λογαριασμό της ΔΕΗ απλήρωτο θα έχεις για πάντα ρεύμα ή κάποια στιγμή θα κοπεί; Όπως όλοι οι λογαριασμοί είναι και ο λογαριασμός της ασφάλειας. Δεν αποζημιώνει νοσηλεία και χειρουργείο εάν δεν πληρωθεί η τρέχουσα οφειλή.

Τι φταίνε οι υπάλληλοι που προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τόσους πονεμένους και χειρουργημένους ασφαλισμένους καθημερινά; Τι φταίει ο ασφαλιστής εάν ο πελάτης δεν κατάλαβε και δεν θυμάται; Πως να ελέγξει ο ασφαλιστής τόσες «απρόβλεπτες ενέργειες» όλων των πελατών του χαρτοφυλακίου του; Πως θα προφυλαχτεί ένας ασφαλιστής;!

Ο ασφαλιστής ανεξαρτήτως του μορφωτικού του επιπέδου, μέσα από την εργασία του, καλείται να συνεννοείται με ανθρώπους όλων των μορφωτικών, επαγγελματικών και κοινωνικών επιπέδων όπως ενδεικτικά επιχειρηματίες, πλοιοκτήτες, έμπορους, άνεργους, υπάλληλους, μορφωμένους, ανεκπαίδευτους, πλούσιους, φτωχούς, καλλιτέχνες, αλλοδαπούς, αγρότες, ναυτικούς, δημοσιογράφους, καθηγητές πανεπιστημίων, νοικοκυρές, στρατιωτικούς κτλ. Εδώ φαίνεται η αξία της μόρφωσης και προσωπικότητας που πρέπει να έχει ένας επαγγελματίας ασφαλιστής. Για το λειτούργημα του ασφαλιστή δεν κάνουν όλοι.

Επειδή ο κάθε ένας από αυτούς ομιλεί τη δική του γλώσσα και αντιλαμβάνεται τη δική του πραγματικότητα, ο ασφαλιστής για να αποφύγει την ασυνεννοησία θα πρέπει να έχει πάντοτε ένα «προφορικό και γραπτό τυποποιημένο πλαίσιο πώλησης» προς όλους με το τι καλύπτει η ασφάλεια που προσφέρει και τα χρονικά περιθώρια εξόφλησης των συμβολαίων!

Μια παράκληση είναι οι ασφαλισμένοι να ενημερώνουν σωστά τους ασφαλιστές σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά και οι ασφαλιστές να ενημερώνουν σωστά τους ασφαλισμένους, για να μην προκύπτουν διαφωνίες. Επιπλέον οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στην αποζημίωση, όπως υπάλληλοι εταιρειών και λογιστηρίων νοσοκομείων, πιθανόν θα ήταν χρήσιμο να διατηρήσουν μια συνεννόηση μεταξύ τους ή και μια κοινή γραμμή ενημέρωσης, σε περίπτωση που ο πελάτης χρειαστεί να επικοινωνήσει μαζί τους. Με αυτούς τους τρόπους, μειώνονται οι πιθανότητες να προκύψουν ασυνεννοησίες στη διαδικασία αποζημίωσης ενός ασφαλισμένου πελάτη.




πηγή.nextdeal.gr

7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|6BD1C2CA-93D9-495D-8B60-34E1D2A151A9
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|BB4A972F-13CD-4FE8-9FCD-D84295531527
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok