Τα τέσσερα συναισθήματα που μπορεί να οδηγήσουν στην αλλαγή της ζωής μας.

Κοινοποίηση

Τα συναισθήματα είναι οι πιο ισχυρές δυνάμεις μέσα μας. Κάτω από τη δύναμη των συναισθημάτων, τα ανθρώπινα όντα μπορούν να εκτελέσουν τις πιο ηρωικές (καθώς και βάρβαρες) πράξεις.
Σε μεγάλο βαθμό, ο ίδιος ο πολιτισμός μπορεί να οριστεί ως η έξυπνη διοχέτευση του ανθρώπινου συναισθήματος. Τα συναισθήματα είναι καύσιμο και το μυαλό είναι ο πιλότος, που προωθούν από κοινού τα θέλω σας.
Ποια συναισθήματα προκαλούν τους ανθρώπους να δράσουν;
Υπάρχουν τέσσερα βασικά, το καθένα από μόνο του ή ένας συνδυασμός αυτών, μπορεί να προκαλέσει την πιο απίστευτη δραστικότητα. Την ημέρα που θα επιτρέψετε σε αυτά τα συναισθήματα να τροφοδοτήσουν την επιθυμία σας είναι η μέρα που θα αλλάξετε τη ζωή σας.

1. Η ΑΗΔΙΑ.
Αν και συνήθως την λέξη «αηδία» δεν την συνδέομαι με θετική ενέργεια. Και όμως, αν διοχετευτεί σωστά, η αηδία μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ατόμου. Το πρόσωπο που αισθάνεται αηδία έχει φτάσει σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή. Αυτός ή αυτή είναι έτοιμοι να χτυπήσουν το χέρι και να πουν, “φτάνει πλέον”. «Δεν θέλω να ζω άλλο έτσι.» Ναι, το αίσθημα αηδίας είναι παραγωγικό όταν ένα άτομο λέει, «Φτάνει πια». Δεν υπάρχει τίποτα τόσο αποφασιστικό για αλλαγή στη ζωή μας όπως ένα συναίσθημα αηδίας που ανακατεύει τα έντερα και το στομάχι μας!

2. Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Οι περισσότεροι από εμάς πρέπει να κολλήσουν στον τοίχο για να πάρουν αποφάσεις. Και όταν φτάνουμε σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να ασχοληθούμε και με τα αντικρουόμενα συναισθήματα που έρχονται, καθώς θα έχουμε φτάσει σε ένα σταυροδρόμι. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η διαδικασία λήψης αποφάσεων μπορεί να δημιουργήσει κόμπους στο στομάχι ή να μας κρατήσει ξύπνιους στη μέση της νύχτας. Αλλάζοντας αποφάσεις στην ζωή μπορεί να παρομοιαστεί με εσωτερικό εμφύλιο πόλεμο.
Αντικρουόμενες στρατιές συναισθημάτων, το καθένα με το δικό του οπλοστάσιο από λόγους, να μάχονται μεταξύ τους για την κυριαρχία του μυαλού μας. Δεν έχω πολλές συμβουλές για να σας δώσω για τη λήψη αποφάσεων, εκτός από αυτή: Ό, τι κι αν κάνετε, μην στρατοπεδεύετε εκεί για πολύ. Αποφασίστε. Είναι πολύ καλύτερο να πάρετε μια λανθασμένη απόφαση από το να μην πάρετε καθόλου. Κάθε ένας από εμάς πρέπει να αντιμετωπίσουμε την συναισθηματική αναταραχή μας και να ξεκαθαρίσουμε τα συναισθήματά μας.

3. Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ.
Πώς μια επιθυμία έχει κέρδος; Δεν νομίζω ότι μπορώ να απαντήσω άμεσα σε αυτό γιατί υπάρχουν πολλοί τρόποι. Αλλά εγώ ξέρω δύο πράγματα σχετικά με την επιθυμία:

α. Προέρχεται από μέσα μας όχι από έξω.
β. Μπορεί να προκληθεί από εξωτερικές δυνάμεις.
Ως εκ τούτου, ψάχνοντας για την καθαρή, ακατέργαστη επιθυμία, καλωσορίζουμε στη ζωή μας κάθε θετική εμπειρία. Μην ανεγείρετε ένα τοίχο για να σας προστατεύσει από τη ζωή. Το ίδιο τείχος που σας κρατά από την απογοήτευσή, σας κρατά επίσης από το φως του ήλιου και από τον εμπλουτισμό εμπειριών. Αφήστε την ζωή να σας αγγίξει. Η επόμενη επαφή θα μπορούσε να είναι αυτή που θα αλλάξει τη ζωή σας.

4. ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΥΣΗ.
Η επίλυση λέει, «θα το κάνω.» Αυτές οι λέξεις είναι από τις πιο ισχυρές. Θα το κάνω. Ένας Βρετανός πολιτικός, είχε πει κάποτε, «Τίποτα δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ανθρώπινη θέληση που θα ποντάρει ακόμη και την ύπαρξή του για να επιτύχει τον σκοπό του.» Με άλλα λόγια, όταν κάποιος αποφασίζει να «το κάνει ή να πεθάνει,» τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει.
Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια αποφασιστικότητα και βούληση, τότε τίποτα δεν μας σταματά. Κάποιος είπε κάποτε ‘Θα φτάσουμε εκεί ή θα πεθάνουμε προσπαθώντας.»
Νομίζω ότι ο καλύτερος ορισμός για την «επίλυση» που μπορούμε να δώσουμε είναι: «Αυτό που μέσα μας υπόσχεται στον εαυτό μας ότι ποτέ δεν θα τα παρατήσουμε.» Αυτό είναι!

Αυτός είναι ο καλύτερος ορισμός: υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι
`` ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΤΕ.``

πηγή.soleas.eu
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|8013A6C0-94D2-4954-8134-A9F11350B641
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|65BC99FC-3BEF-43EF-8A74-466192D2648B
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok