Πως να Νικήσετε την Αναβλητικότητα (Βήμα προς Βήμα)

Κοινοποίηση

Η αναβλητικότητα είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς μας και μπορεί να μας κρατήσει πίσω όσον αφορά στις εργασίες και στους στόχους μας.

“Έχω χίλια πράγματα να κάνω σήμερα, αλλά δεν βλέπω να ξεκινάω. Φαντάζομαι πως δεν θα κάνω τίποτα επειδή τίποτα δεν με κάνει να νοιώθω λιγότερο καταβεβλημένος(η). Έτσι κι αλλιώς, αύριο μπορώ να ξεκινήσω. Ναι, είναι μια καλή ιδέα, αύριο μπορώ να κάνω ένα φρέσκο ξεκίνημα με αυτά που έχω να κάνω, όπου θα είμαι γεμάτος(η) ενέργεια. Είμαι κουρασμένος(η), λέω να πάρω έναν υπνάκο."

Έχετε πει αυτά ή παρόμοια λόγια ποτέ πριν; Πιθανώς ναι. Στην πραγματικότητα, πιστεύω οι περισσότεροι από εμάς έχουν πει παρόμοιες φράσεις όταν δεν έχουμε πραγματικά όρεξη να τελειώσουμε μια εργασία, ή μερικές εργασίες. Η αναβλητικότητα φαίνεται είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς μας, εάν το επιτρέψουμε. Μπορεί να μας γεμίσει με μια ψεύτικη αίσθηση λογικής που είναι τόσο τοξική όσο και η τεμπελιά.















Πως δικαιολογούμε την αναβλητικότητα;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους βρίσκουμε δικαιολογίες για την αναβλητικότητα. Για παράδειγμα, αυτή η εξουθενωτική κατάσταση συχνά θεωρείται ως μια κανονική αίσθηση ή δραστηριότητα. Αυτοί είναι οι τρόποι που ζωγραφίζουμε με θετικές εικόνες την “ασθένεια” της αναβλητικότητας:

Η αναβλητικότητα γίνεται φίλος μας όταν νοιώθουμε ότι τα πράγματα λειτουργούν μόνο υπό τέλειες συνθήκες. Εάν δεν έχουμε το κατάλληλο γραφείο, τον κατάλληλο εξοπλισμό ή την τέλεια διάθεση χρόνου, δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσουμε το project, σωστά;
Φοβόμαστε. Εάν φοβόμαστε, απλά δημιουργούμε λόγους να μην προσεγγίσουμε μια αποθαρρυντική κατάσταση. Εφόσον φοβόμαστε, η αναβλητικότητα είναι ο ήρωάς μας, και μας βοηθάει να προχωρήσουμε μέσα στη μέρα αλώβητοι.
Το να χρησιμοποιούμε την αναβλητικότητα πείθοντας τον εαυτό μας πως σημαντικότερα πράγματα πρέπει να γίνουν είναι παραγωγική αποφυγή. Ίσως το πλυντήριο δεν έχει τελειώσει ή δεν έχετε τακτοποιήσει το δωμάτιο κατάλληλα. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, η πιο σημαντική εργασία φαίνεται να ωθείται στο παρασκήνιο από τα ασήμαντα πράγματα. Ξέρω ότι δεν έχει νόημα, αλλά πιστεύω ότι όλοι είμαστε “ένοχοι” σε κάποιο σημείο.

Τώρα ξέρετε γιατί το κάνετε αυτό. Το θέμα είναι, ωστόσο, να βρείτε έναν τρόπο για να το σταματήσετε. Ο στόχος είναι να νικήσετε την αναβλητικότητα, να μην βρίσκετε δικαιολογίες γι’ αυτό το τέρας!

Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να σταματήσετε την αναβλητικότητα:

1. Πρώτα το πιο σημαντικό

Λάβετε υπόψη ότι οι σημαντικές εργασίες έχουν προθεσμίες. Δεν χρειάζεται πάντα να εργάζεστε μέχρι την τελευταία στιγμή. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι παρακινδυνευμένο. Ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας είναι να ξεκινήσετε αμέσως, να το διευθετήσετε και στη συνέχεια να το ξεκαθαρίσετε, αποκόπτοντας ό, τι δεν χρειάζεστε και κρατώντας ό, τι είναι σημαντικό είναι για το έργο.

2. Ανταμοιβές

Προσφέρετε μια ανταμοιβή στον εαυτό σας κάθε φορά που θα τελειώσετε ένα έργο. Για παράδειγμα, πείτε στον εαυτό σας ότι μπορείτε να φάτε ένα μεγάλο επιδόρπιο ή μια νόστιμη λιχουδιά όταν τελειώσετε. Χρησιμοποιήστε ανταμοιβές που είναι ανάλογες με το έργο, έτσι ώστε να έχει νόημα για εσάς. Όσο καλύτερη η ανταμοιβή, τόσο περισσότερο θα θέλετε να τελειώσετε το έργο. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι θα κάνετε ποιοτική εργασία μόνο, αλλιώς θα αρνηθείτε να ανταμείψετε τον εαυτό σας. Αυτό είναι δίκαιο, για εσάς και τους πελάτες σας, την οικογένεια κ.λπ.

3. Βήμα προς βήμα

Αν βοηθάει, χωρίστε το έργο σε τμήματα. Κάντε ένα κομμάτι της εργασίας, κάντε μια βόλτα, κάντε λίγη περισσότερη εργασία και πάρτε έναν υπνάκο -όσο συνεχίζετε σε έναν κανονικό ρυθμό, είναι μια χαρά. Κάνοντας μικρά κομμάτια κάθε φορά είναι καλύτερο απ’ το να μην ξεκινήσετε ποτέ. Είναι ο συμβιβασμός με τον εαυτό σας αυτό που κάνει αυτόν τον τρόπο να δουλεύει.

4. Προσαρμογή Περιβάλλοντος

Ένας λόγος που αναβάλλουμε είναι λόγω των περισπασμών -ένα κατοικίδιο μπορεί να θέλει να βγει έξω, ένα παιδί μπορεί να πεινάει και ακόμη και τα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να μας κάνουν να χάνουμε χρόνο. Ο καλύτερος τρόπος για να εξαλειφθούν τα εμπόδια είναι να αλλάξετε το περιβάλλον. Πρώτα απ ‘όλα, ορίστε ένα δωμάτιο ως γραφείο, ρυθμίστε τις ώρες, θέστε όρια και στη συνέχεια, ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟ FACEBOOK! Μερικές φορές είναι το καλύτερο να αφαιρέσετε τα social media από τα αγαπημένα σας, έτσι ώστε να μην μπείτε στον πειρασμό να ρίξετε κάποια ματιά.

5. Ημερολόγια, ατζέντες, λίστες

Ένας άλλος τρόπος για να παραμείνετε σε τροχιά και να αποφύγετε την αναβλητικότητα είναι να επωφεληθείτε από τα ημερολόγια, τις ατζέντες, και τις λίστες εργασιών. Αν έχετε σημειώσει τις προθεσμίες και τις συναντήσεις σας, δεν θα τις ξεχάσετε και θα μείνετε κινητοποιημένοι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει ημερομηνίες, ώρες και τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των social media και διευθύνσεις e-mail. Μην ξεχάσετε επίσης να κρατήσετε τα αγαπημένα σας ενημερωμένα.

6. Εμπνευστείτε

Επίσης, ένας πολύ καλός τρόπος για να σταματήσετε την αναβλητικότητα είναι να εμπνευστείτε από άλλους ανθρώπους, ιδιαίτερα τα επιτυχημένα άτομα. Διαβάστε ενημερωτικά δελτία και δημοσιεύσεις blog όπου μοιράζονται τρόπους για να είναι πιο παραγωγικοί. Κάντε φίλους εκείνους που είναι επιτυχείς στην γραμμή εργασίας σας. Αν συνεχίσετε να εμπνέεστε, θα θέλετε πάντα να κάνετε βελτιώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν την εξάλειψη της αναβλητικότητας.

Έτσι, πριν κάνετε δικαιολογίες, κάντε στον εαυτό σας μια ερώτηση. “Θα λέω το ίδιο πράγμα αύριο”;

Αν το είπατε σήμερα, θα το πείτε ξανά, και ξανά … και ξανά. Σταματήστε το μοτίβο της αποτυχίας και της αναβλητικότητας με τη χρήση των παραγωγικών δεξιοτήτων και εργαλείων σας.





πηγή.visualmeditation.com
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|D2B20957-1613-4D1F-95EF-999D51C3B414
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|570C663A-51BE-484B-A983-154F9B0175CA
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok