Χοληστερίνη (Χοληστερόλη)

Κοινοποίηση
Όλοι θα έχετε ακούσει, ότι η Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) σκοτώνει.

Όλοι επίσης έχετε ακούσει, ότι καθημερινά μας ψεκάζουν. Όλα αυτά τα αεροπλάνα που αφήνουν αυτές τις άσπρες γραμμές, μας ψεκάζουν για να μας ελέγχουν.


Το υποπροϊόν της καύσης με μίξη αλκοόλης που στη συνέχεια γίνεται πάγος, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας , εκεί ψηλά που πετούν τα αεροπλάνα, εμπνέει την φαντασία και δημιουργεί το σύγχρονο μύθο του ελέγχου μέσω του ψεκασμού.

Το 85% από τη Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) που χρησιμοποιεί ο οργανισμός μας, παράγεται από το ίδιο το ανθρώπινο σώμα. Ο οργανισμός μας έχει ανάγκη περίπου 1.000 mg Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) την ημέρα. Για να μπορεί να λειτουργεί ομαλά και παρόλα αυτά οι περισσότεροι, θέλουν να τη «σκοτώσουν».

Η οδηγία της Αμερικάνικης Καρδιολογικής Εταιρείας και της επιτροπής διατροφικών συστάσεων της Αμερικής το 2015 σε σχέση με την Χοληστερίνη είναι επίσης σαφής.

Αποδεσμεύουν πλέον τον παράγοντα κινδύνου που αφορούσε την κατανάλωση Χοληστερίνης από τα τρόφιμα καθώς και τη χρήση φαρμακευτικής αγωγής από τα επίπεδα χοληστερίνης.

Πενήντα χρόνια ανελέητου κυνηγιού καταρρέουν υπό το φώς των νέων οδηγιών.

Εκατομμύρια άνθρωποι άλλαξαν την καθημερινότητα τους και τον τρόπο ζωής τους, επιβαρύνθηκαν με χημικές ουσίες, ταλαιπωρήθηκαν ψυχολογικά και οικονομικά.


Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) και δράσεις της

Η Χοληστερίνη (Χοληστερόλη), είναι το δομικό υλικό, για την κατασκευή όλων των Στεροειδών Ορμονών όπως η προγεστερόνη, όλα τα ανδρογόνα, η τεστοστερόνη , τα οιστρογόνα και πάρα πολλές άλλες, καθώς και της Βιταμίνης D (Vit.D), οι οποίες ελέγχουν όλες σχεδόν τις σωματικές λειτουργίες.
//






























Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) ορμόνες που συνθέτει – hormones-by-cholesterol


Χοληστερίνη και άγχος


Η Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) επίσης, Περιορίζει τις βλάβες που προκαλούν οι «ελεύθερες ρίζες», βοηθά στην επισκευή των κυττάρων, συνδέει τα μόρια λιπιδίων, είναι το βασικό συστατικό του εγκεφάλου μας, αποτελεί το 20% της μυελίνης η οποία καλύπτει κάθε νευρικό μας κύτταρο (νευρώνα), εξασφαλίζει την επικοινωνία των νευρώνων και τη μνήμη, ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Δεν θα υπήρχε Ζωή στη Γη, εάν δεν υπήρχε Χοληστερίνη (Χοληστερόλη).

Ο «ιατρικός» μύθος για τη Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) και πώς μας ελέγχουν


Μόλις τα τελευταία χρόνια, η Ιατρική κοινότητα υπό το βάρος νέων δεδομένων και μελετών, αρχίζει να αντιλαμβάνεται και να υιοθετεί, νέες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση της «κακής χοληστερίνης» . Οι συνήθεις οδηγίες που περιλαμβάνουν ειδική διατροφή, παράξενες δίαιτες για τη Χοληστερίνη (Χοληστερόλη), τα φαρμακευτικά σκευάσματα με κύρια κατηγορία τις στατίνες, η άσκηση και όλες οι υπόλοιπες συστάσεις για περιορισμό της, περισσότερο πλέον κακό αποδεδειγμένα κάνουν, ενώ ουδέποτε αντιμετώπισαν το λόγο της αύξησης παραγωγής της από το Ήπαρ.

Με τις μεθόδους αυτές οι ασθενείς, συνεχίζουν να παίρνουν φάρμακα και να ελέγχονται, μέσα από μια βιομηχανία που συνεχίζει να παράγει νόσο.

Μέρος της Ιατρικής Επανάστασης, όπως πολλοί θέλουν να λένε, είναι η αλλαγή που πρέπει να έρχεται μετά από επιστημονική τεκμηρίωση. Το σώμα παράγει τη στερόλη Χοληστερόλη, για να επουλώσει Φλεγμονές, βλάβες που φυσιολογικά δημιουργούνται στην πάροδο της ζωής. Το σώμα, πρέπει να παράγει την ποσότητα που απαιτείται αυτόβουλα, έτσι ώστε να φροντίζει για τη διατήρηση της καλής μας υγείας.

Η οποιαδήποτε θεραπευτική αντιμετώπιση, πρέπει να αφορά στους μηχανισμούς εκείνους που φροντίζουν τη διατήρηση αυτής της σχέσης: «παράγω όση Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) ακριβώς χρειάζομαι».


Χοληστερίνη συμπτώματα

Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) ηπατική σύνθεση

Όταν η παραγωγή των ορμονών μειώνεται, με την πάροδο του χρόνου και οι ενζυμικές αντιδράσεις φθίνουν, τότε το σώμα προσπαθεί να φτιάξει περισσότερη Χοληστερίνη (Χοληστερόλη), για να αντιρροπήσει.
Στα κύτταρά μας τώρα, υπάρχουν διάφοροι μηχανισμοί άμυνας.

Ένας τέτοιος εξαιρετικός μηχανισμός άμυνας, είναι και αυτός που ονομάζεται Φλεγμονή.

Φλεγμονή συμβαίνει και όταν τα τοιχώματα των αρτηριών καταστρέφονται , με αποτέλεσμα να σχηματίζεται η «αθηρωματική πλάκα», οι διαταραχές πηκτικότητας του αίματος και η συστολή των αιμοφόρων αγγείων. Όλες αυτές οι διαδικασίες, συμβαίνουν κατά τη Χρόνια αυτή διαδικασία Φλεγμονής, προκαλώντας Υπέρταση και Καρδιαγγειακές Νόσους.

Τα κατεστραμμένα όμως κύτταρα των αρτηριών, πρέπει να αποκατασταθούν και να αντικατασταθούν με νέα, υγιή κύτταρα. Η Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) λοιπόν, που κανένα κύτταρο δεν φτιάχνεται χωρίς αυτήν, βοηθά να αντικατασταθούν αυτά τα κατεστραμμένα κύτταρα και να επισκευάσει τις ζημιές.


Χοληστερίνη και διατροφή, τι πρέπει να τρώμε;

Μια από τις πιο σημαντικές αιτίες, για τη δημιουργία Χρόνιων Φλεγμονών, είναι η Οξείδωση, που τη δημιουργούν οι ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προέρχονται από το οξυγόνο και στην προσπάθειά τους να συνδεθούν με ελεύθερα ηλεκτρόνια, κάνουν μεγάλη ζημιά στο DNA.

Ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας δημιουργίας Χρόνιων Φλεγμονών, είναι η αυξημένη πρόσληψη σακχάρων. Η ζημιά που προκαλούν, είναι ακόμη μεγαλύτερη και από τα λιπαρά. Σημαντικός συνδετικός κρίκος, μεταξύ Σακχαρώδους Διαβήτη, Παχυσαρκίας και Καρδιακής νόσου.

Η μεγάλη πρόσληψη σακχάρων ενεργοποιεί την ινσουλίνη, η οποία «γυρνάει τον διακόπτη» αύξησης παραγωγής Χοληστερόλης (μέσω του ενζύμου HMG-CoA reductase).

Τα σάκχαρα και οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, «κολλάνε» στις πρωτεΐνες και σχηματίζουν βλαβερά μόρια γνωστά ως AGES, διαδικασία πρόκλησης νόσων γνωστή ως Γλυκοζυλίωση. Με την ίδια διαδικασία, οξειδώνονται και οι LDL (Low density lipoproteins) και προκαλούν την περαιτέρω καταστροφή των αρτηριών.


Οι LDL (Low density lipoproteins)

Οι LDL (Low density lipoproteins) είναι λιποπρωτε?νες, που μεταφέρουν Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) από το ήπαρ στους περιφερικούς ιστούς και τα κύτταρα, όταν τη χρειάζονται. Κατά τα συνήθη γνωστά στο ευρύ κοινό, είναι η λεγόμενη «κακή» Χοληστερίνη (Χοληστερόλη). Αυτή που κυκλοφορεί στο αίμα και μπορεί να σχηματίσει «πλάκες» που κάνουν τις αρτηρίες στενές και λιγότερο ευέλικτες (αθηροσκλήρυνση).

Δεν είναι όμως όλες οι LDL ίδιες. Έτσι, η LDL -A είναι ένα παχουλό μόριο που δεν κάνει κακό, αρκεί να μην οξειδωθεί.

Αντίθετα, η LDL -B είναι ένα μικρό, σκληρό και πυκνό μόριο, που προάγει την αθηροσκλήρυνση.


Η Λιποπρωτείνη Α ή Lp(a)


Η Λιποπρωτείνη Α ή Lp(a) από την άλλη πλευρά, υλικό που φτιάχνεται από την LDL μαζί με μία αποπρωτείνη-α, είναι η πιο σημαντική, γιατί είναι θρομβογενετική.

Αυτή κυκλοφορεί στις αρτηρίες, τις καθαρίζει και αποκαθιστά τις ζημιές. Όσο περισσότερο όμως αποκαθιστά, τόσο περισσότερο χτίζει «πλάκες» και προάγει το σχηματισμό θρόμβων.

Εξίσου σημαντικός παράγοντας Χρόνιας Φλεγμονής, αυτού του ύπουλου εχθρού και του κυριότερου αιτίου καρδιολογικών νόσων και υπέρτασης, είναι το stress, καθώς επίσης και το κάπνισμα.

Από τους λιγότερο σημαντικούς παράγοντες, είναι η πρόσληψη λιπαρών ουσιών. Εδώ θα πρέπει να διαχωριστεί, στο ποιές από τις διάφορες μορφές λιπαρών, δημιουργούν ακριβώς φλεγμονώδη διαδικασία.

Και αυτές είναι, η αυξημένη αναλογία Ω6/Ω3 λιπαρών οξέων και τα trans λιπαρά (ειδική κατηγορία λιπαρών που προέρχονται από τα έλαια, όταν στερεοποιούνται σε λίπη, με την προσθήκη ατόμων υδρογόνου).


Τα τριγλυκερίδια (TGs)

Τα τριγλυκερίδια (TGs), που είναι αυξημένα επίπεδα αυτού του λίπους που προαναφέραμε, έχουν σχετιστεί με καρδιολογικές νόσους και διαβήτη, τα οποία μεταφέρονται και αυτά με λιποπρωτε?νες στα κύτταρα.


Οι VLDL (Very Low Density Lipoproteins)

Οι VLDL (Very Low Density Lipoproteins) είναι οι λιποπρωτείνες, που μεταφέρουν τα μόλις νέα συντιθέμενα τριγλυκερίδια (TGs), από το ήπαρ στον λιπώδη ιστό.

Τα Χυλομικρά, είναι οι μεγαλύτερες λιποπρωτείνες όλων. Μεταφέρουν λίπος και Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) από το έντερο (το οποίο λαμβάνει τη χοληστερόλη και το λίπος από τις τροφές) στο ήπαρ. Επίσης, στους μυς και στο λιπώδη ιστό. Το ήπαρ με τη σειρά του, τα αποδομεί και τα ξαναστέλνει στο περιφερικό αίμα.

Στο κέντρο λοιπόν όλων των καρδιολογικών νοσημάτων, βρίσκεται η Χρόνια Φλεγμονή και οι αιτίες της. Κυριότερη η περίσσεια πρόσληψης σακχάρων.

Επίσης, η Ορμονική Ανισορροπία, είτε η εκ γενετής, είτε αυτή που δημιουργείται με την πάροδο του χρόνου.


Οι HDL (High density lipoproteins)

Οι HDL (High density lipoproteins) είναι οι λιποπρωτείνες, που μεταφέρουν τη Χοληστερίνη (Χοληστερόλη), από τους περιφερικούς ιστούς, συμπεριλαμβανομένων και των αρτηριών, στο ήπαρ.

Αυτή είναι η λεγόμενη «καλή» χοληστερόλη. Αυτή που βοηθάει να διατηρείται η Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) μακριά από τις αρτηρίες. Αυτή που απομακρύνει την περίσσεια από την αρτηριακή πλάκα, γεγονός που βοηθάει στην πρόληψη των καρδιολογικών νόσων.

Η μελέτη ωστόσο του 2011 AIM-HIGH από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Αμερικής, έδειξε ότι τα επιθυμητά υψηλά της επίπεδα, δεν προστατεύουν έναντι καρδιακών νόσων.

Όπως και οι LDL, έτσι και οι HDL δεν είναι όλες ίδιες. Οι HDL-2 είναι μεγάλες και περισσότερο προστατευτικές, αντίθετα οι HDL-3 είναι μικρές, πυκνές και μπορεί να είναι φλεγμονώδεις.

Δεν υπάρχει λοιπόν, «καλή» και «κακή» Χοληστερίνη (Χοληστερόλη).

Υπάρχει μόνο μια Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) και οι «μεταφορείς» της, που είναι οι Λιποπρωτείνες (λίπος με πρωτείνες). Απλά λόγω του ότι η Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) είναι αδιάλυτη στο νερό, χρησιμοποιεί τα «υποβρύχια» , τις Λιποπρωτείνες, για να μεταφέρεται στα κύτταρα.


Πως να κατεβάσω τη Χοληστερίνη χωρίς φάρμακα

Η σύγχρονη αντίληψη για τη διατήρηση της παραγωγής σε Χοληστερίνη (Χοληστερόλη), σε ιδανικές τιμές επιβάλλει:

Να μη δίνονται αυστηρές δίαιτες, που στερούν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά από τον οργανισμό και ταλαιπωρούν τους ασθενείς.

Να μην επιβαρύνεται ο οργανισμός με χημικές και τοξικές ουσίες, ώστε να αποφεύγονται τυχόν κίνδυνοι ή παρενέργειες ανεπιθύμητων καταστάσεων. Τέτοιες είναι η ηπατική τοξικότητα, η έλλειψη ενέργειας με καταβολή, η μυϊκή ραβδομυόλυση, η κατάθλιψη και άλλα πολλά.

Να μην υφίστανται αλλαγές στην κυτταρική ισορροπία και στις ορμονικές λειτουργίες. Αντίθετα, αιτιολογικά, να ρυθμίζεται η ιδανική κατάσταση του κυττάρου (στοχευόμενη θεραπεία).

Παράλληλα, να εντοπίζονται και να αντιμετωπίζονται συνολικά, όλες οι επιμέρους ανισορροπίες του οργανισμού. Αυτοί είναι οι πραγματικοί κίνδυνοι για εμφράγματα, υπέρταση, εμβολές, καρδιολογικές νόσους και Μεταβολικό Σύνδρομο.

Μετά από βιοχημικές , ορμονικές ή ειδικευμένες μεταβολικές εξετάσεις, ανιχνεύονται οι δυσλειτουργίες και εντοπίζονται οι ελλείψεις που υπάρχουν. Οι περισσότερες από αυτές, έχουν προσιτό κόστος και τα αποτελέσματα είναι έτοιμα σε δύο με τρεις ημέρες.
Ο συνδυασμός θεραπευτικών σχημάτων για να ρυθμιστεί η Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) στα ιδανικά επίπεδα, μπορεί να περιλαμβάνει:

Θεραπείες Micro-Macronutrients (Μικρό-Μακρό-θρεπτικά συστατικά)

Μοριακή διατροφή και

Θεραπείες Ορμονικής Υποκατάστασης με Βιομιμητικές Ορμόνες.


Όλα καθορίζονται σε σχέση με τα εργαστηριακά ευρήματα, το ενδελεχές ατομικό ιστορικό, τις βλάβες και την ύπαρξη επιπλέον χρόνιων η άλλων νοσημάτων.

Οι ασθενείς δεν αλλάζουν την καθημερινότητα τους. Αντίθετα, σταδιακά τη βλέπουν να βελτιώνεται, παράλληλα και με τη συνολική φυσική κατάσταση της υγείας τους.

Οι συγκεκριμένες θεραπείες, σε κλινική πράξη χρησιμοποιούνται από το 1997, με χώρα αφετηρίας τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Δεν έρχονται σε αντίθεση με καμία παράλληλη φαρμακευτική ή ομοιοπαθητική αγωγή.

Η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, είναι αυτή από την οποία τελικά, προκύπτει το μεγαλύτερο όφελος , σύμφωνα με τα κλινικά αποτελέσματα και τους ανάλογους δείκτες εξετάσεων.





πηγή.functionalmedsystem.com

References:
Μ. de Lorgeril et al. «Mediterranean Diet, Traditional Risk Factors, and the Rate of Cardiovascular Complications after
Myocardial Infarction: Final Report of the Ιγοπ Diet Heart Study,» Circulation 99, no. 6 (1999): 779-85.
Channing Laboratory, «History,» The Nurses’ Health Study, www.channing.harvard.edu/nhs/?page_id=70.
Μ. de Lorgeril et al., «Mediterranean Alpha-Linolenic Acid-Rich Diet ίπ Secondary Prevention of Coronary Heart
Disease.» The Lancet, no. 143 (1994): 1454-59J. Kastelein et al., «Simvastatin with ΟΓ without Ezetimibe
ίπ Familial Hypercholesterolemia,» New Eng/and Journa/ of Medicine 358, no. 14 (2008): 1431-43.
Μ. Herper, »America’s Most Popular Drugs,» Forbes, ApriI19, 2011, www.forbes.com/sites/matthewherper/2011/04/19/
americas-most-popular-drugs.
J. DeNoon, «The 10 Most Prescribed Drugs,» WebMD Health News, April 20, 2011, www.webmd.com/news/20110420/
the-10-most-prescribed-drugs.
University of Minnesota, School of Public Health, Health Revolutionary: The Life and Work of Ance/ Keys, PDF transcript of a video documentary, 2002, www.asph.org/movies/keys.pdf.
Α. Keys, ed., Seven Countries: Α Multivariate Analysis of Death and Coronary Heart Disease (Cambridge, ΜΑ: Harvard
University Press, 1980); Α. Keys, «Coronary Heart Disease ίπ Seven Countries,» Circulation 41, no. 1 (1970): 1-211.
Μ. Kendrick, About Cavemen’s Diet, online discussion board comments posted to the we.bsite of the International Network
of Cholesterol Skeptics, February 12, 2002, www.thincs.or9/ discuss.cavemen.htm.
Μ. Kendrick, The Great (;ho/estero/ Con (London: John Blake, 2007), 53.
U. Ravnskov, /gndre the Awkward (Seattle: CreateSpace, 2010).
Ι.Η. Page et al., «Dietary Fat and Its Relation to Heart Attacks and Strokes,» Circu/ation 23 (1961): 133-36.
Taubes, «The Soft Science of Dietary Fat,» Science 291. no. 5513 (2001): 2536-45.
University of Maryland, «Trans Fats 101,» University of Maryland Medical Center, last modified November 3, 2010,
www.umm.edu/features/transfats.htm.
Multiple Risk Factor Intervention Trial Research Group, «Multiple Risk Factor Intervention Trial,» Journal of the
American Medical Association 248, no. 12 (1982): 1465-77. Μ. Madjid et al., «Thermal Detection of Vulnerable Plaque,» American Journa/ of Cardigy 90, no. 10 (2002): Ι36-Ι39.
Castelli, «Concerning the Possibility of a Nut … » Archives of /nterna/ Medicine 152, no. 7 (1992): 1371-72.
«The Lipid Research Clinics Coronary Primary Prevention Trial Results,» Journal of the American Medical Association
251, no. 3 (1984): 351-74.G. V. Mann, «Coronary Heart Disease-‘Doing the Wrong Things,`» Nutrition Today 20, no. 4 (1985): 12-14.
Μ. F. Oliver, «Consensus ΟΓ Nonsensus Conferences οπ Coronary Heart Disease,» The Lancet 325, no. 8437 (1985):
1087-89.
National Institutes of Health Consensus Development Conference Statement, December 10-12, 1984.
National Institutes of Health, «News from the Women’s Health Initiative: Reducing Total Fat Intake May Have Small
Effect οπ Risk of Breast Cancer, Νο Effect οπ Risk of Colorectal Cancer, Heart Oisease, ΟΓ Stroke,» Ν/Η News, last modified
February 7, 2006, www.nih.gov/news/pr/feb2006/nhlbi-07.htm.
Α. Ottoboni and F. Ottoboni, «Low-Fat Diet and Chronic Oisease Prevention: The Women’s Health Initiative and Its
Reception,» Journal of American Physicians and Surgeons 12, no. 1 (2007): 10-13.
G. Kolata, «Low-Fat Diet Does Not Cut Health Risks, StudyFίnds,» New York Times, February 8,
Ο. Lundell, The Cure for Heart Disease (Scottsdale:Publishing Intellect. 2012).
Μ. de Lorgeril, Α Near-Perfect Sexual Crime: Statins Against Cholesterol (France: A4Set, 2011).
J. Μ. Gaziano et al., «Fasting Triglycerides, High-Density Lipoprotein, and Risk of Myocardial Infarction,» Circulation 96,
no. 8 (1997): 2520-25.
Ο. Harman, ‘Άgίng: Α Theory Based on Free Radical and Radiation Chemistry,» Journal of Gerontgy 11, no. 3 (1956):
298-300; Ο. Harman, «Free Radical Theory of Aging,» in Free Radicals and Aging, eds. Ι. Emerit and Β. Chance (Basel,
Switzerland: Birkhauser, 1992).
«Some Good Cholesterol Is Actually Bad, Study Shows,» Science Dai/y, accessed September 12, 2011, www.sciencedaίly.
com/releases/2008/12/081201081713.htm.
. ο. Lundell, The Cure for Heart Disease (Scottsdale:Publίshing Intellect. 2012).
Μ. Houston, Μ.Ο., M.S., director of the Hypertension Institute ίπ Tennessee, May 2, 2012, telephone communication.
Ο. C. Goff et al., «Insulin Sensitivity and the Rise of Incident Hypertension:’ Diabetes Care 26, no. 3 (2003): 805-9, doi.
«Τοο Much Insulin a Bad Thing for the Heart?» Science Daily, last modified April19, 2010, www.sciencedaίly.com/ releases/2010/04/100419233109.htm.
Mariglίano et al., «Normal Values ίπ Extreme Old Age,» Anna/s of the New York Academy of Sciences 673 (1992):
23-28.
αCοnnell, Sugar Nation: The Hidden Truth Behind America‘s Deadliest Habit and the Simple Way to Beat /t (New
York: Hyperion Books, 2011), 78.
G. Taubes, «Is Sugar Toxic?» New York Times Magazine, April 13, 2011.
«Findings and Recommendations οπ the Insulin Resistance Syndrome,» American Association of Clinical Endocrinologists,
Washington, D.C., August 25-26, 2002.
Μ. Miller, «What IS the Association Between the Triglyceride Ιο High-density Lipoprotein Cholesterol Ratio and Insulin
Resistance?» Medscape Education, www.medscape.org/ viewarticle/588474;
Τ. McLaughlin et al., «Use of Metabolic Markers Ιο Identify Overweight Individuals Who Are Insulin
Resistant,» Annals of Internal Medicine 138, no. 10 (2003): 802-9.
Johns Hopkins Medicine, «The New Blood Lipid Tests-5iz- ing υρ LDL Cholesterol,» Johns Hopkins Health Alerts, last
modified on June 13, 2008, www.johnshopkinshealthalerts. com/reports/heart_health/1886-1.html.
Taubes, «Is sugar Toxic?»
G. Mann, Coronary Heart Disease: The Dietary Sense and Nonsense(London:Janu~1993).
V. Mann et al., «Atherosclerosis in the Masai,» American Journal of Epidemigy 95, no. 1 (1972): 26-37.
Yudkin, Sweet and ‘Dangerous (New York: Wyden, 1972).
Α. Keys, «Letter: Normal Plasma Cholesterol ίπ a Man Who Eats 25 Eggs a Day,» New England Journal of Medicine 325,
no. 8 (1991): 584.
National Institutes of Health. «National Cholesterol Education Program,» National Heart, Lung, and Blood Institute,
last modified in October 2011, www.nhlbi.nih.gov/about!ncep.





7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|851D00DB-B113-45DA-8CDD-644871EB532A
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|0484F5C8-6479-4C85-BBA2-D6468F1DEA8D
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok