Πώς οι αρνητικές σκέψεις βλάπτουν το σώμα

Κοινοποίηση

Έχει ποτέ περάσει από το μυαλό σας ότι ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεστε μπορεί να επηρεάζει την υγεία και το σώμα σας; Συχνά δεν έχουμε επίγνωση των επιδράσεων που έχουν οι σκέψεις μας στο σώμα και στην υγεία μας. Μερικές φορές παρασυρόμαστε από το άγχος, την ένταση, την ανησυχία, την κατάθλιψη, τη βιασύνη και άλλα αρνητικά συναισθήματα, χωρίς να σκεφτόμαστε καν ότι μπορεί να μας επηρεάζουν ψυχικά και σωματικά, μειώνοντας την ποιότητα της ζωής μας. Στο άρθρο θα μάθετε την επίπτωση που έχουν οι αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα στο σώμα σας.

Η σύνδεση νου-σώματος είναι πολύ πιο ισχυρή από ό,τι πιστεύουμε, καθώς οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας διεγείρουν την παραγωγή ορισμένων χημικών ουσιών που επηρεάζουν τη σωματική και τη συναισθηματική μας υγεία. Για παράδειγμα, η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη είναι δύο χημικές ουσίες που απελευθερώνει ο εγκέφαλός μας όταν βιώνουμε χαρά ή ευφορία. Μια παρόμοια διαδικασία λαμβάνει χώρα και για τα αρνητικά συναισθήματα, όμως αντί να κάνει το σώμα να νιώθει καλά, προκαλεί πόνο και άλλα προβλήματα που μας εμποδίζουν να αισθανόμαστε υγιείς.

Ο εγκέφαλος έχει την ικανότητα να αποθηκεύει σημαντικές και καθοριστικές πληροφορίες για τη συμπεριφορά και για τη σχέση της με το σώμα. Πολλοί ειδικοί συμφωνούν ότι όλοι έχουμε την ικανότητα να βλέπουμε το καλό και το κακό σε μια κατάσταση, όπως και ότι είμαστε υπεύθυνοι για την απόδοση είτε θετικής είτε αρνητικής σημασίας στις στιγμές της ημέρας μας.

Η επίδραση στο σώμα μας
Οι συναισθηματικές καταστάσεις μας μπορούν να οδηγήσουν σε σωματικές ενοχλήσεις, που πιθανώς δείχνουν ότι περνάμε μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία οι σκέψεις και τα συναισθήματα έχουν πάρει τον έλεγχο. Για παράδειγμα, ο χρόνιος πόνος στον αυχένα θα μπορούσε πιθανώς να δείχνει μια ανικανότητα να δούμε τα πράγματα από διαφορετικές προοπτικές.

Ο ανεξήγητος πόνος στους γοφούς μπορεί να είναι σημάδι ότι μας καταβάλλει ο φόβος και ότι είμαστε ανίκανοι να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις.

Ο πόνος στο πάνω μέρος της πλάτης συνδέεται με μια ραγισμένη καρδιά? ο πόνος στη μέση της πλάτης συσχετίζεται με την ανικανότητα να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν? και ο πόνος στη μέση συνδέεται με οικονομικό άγχος.

Ο πόνος στα γόνατα μπορεί να δείχνει φόβο, υπερηφάνεια και έλλειψη ελέγχου του εγώ.

Όταν βιώνουμε μια κατάσταση που μας θυμώνει, πραγματοποιείται στον οργανισμό μια βιοχημική αντίδραση που ανεβάζει τα επίπεδα της αδρεναλίνης και μας κάνει να ξαναζούμε την εμπειρία ξανά και ξανά.

Τα συναισθήματα θλίψης μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τα επίπεδα ενέργειας και την κινητοποίησή μας. Η θλίψη προκαλεί κόπωση, υπερβολική κούραση και χαμηλή ενέργεια.

Πηγή.meygeia.gr
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|FB70AB65-9208-4C9F-8E47-AFDB716B2B81
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|12707604-16B3-42DC-837F-03C11522947F
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok