Πλήρης οδηγός για ένα πετυχημένο Startup Marketing (Μέρος Β)

10-11-2016

Κοινοποίηση

Ο ρόλος των social media

Τα social media θεωρούνται σήμερα ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να προωθήσετε το περιεχόμενο και τα προϊόντα σας και να ασκήσετε επιρροή στο κοινό σας. Κι αυτό, διότι η τακτική δημοσίευση περιεχομένου μπορεί να προσελκύσει δυνητικούς πελάτες στο site σας και να δημιουργήσει εκατοντάδες νέα leads. Με δεδομένο ότι έχετε ήδη θέσει τα θεμέλια της Startup σας, είναι καιρός να αφιερώσετε χρόνο στην αξιοποίηση και τη διαχείριση των social media. Ακολουθούν 6 τρόποι για να ξεκινήσετε την κοινωνική δικτύωση της startup σας ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το marketing.

Βρείτε τα Social Media που σας ταιριάζουν

Οι περισσότερες Startups έχουν την τάση να εγγράφονται σε διάφορα social media, χωρίς να ακολουθούν μια συγκεκριμένη στρατηγική. Το συνηθέστερο λάθος τους είναι να προσπαθούν να εντατικοποιήσουν την παρουσία τους σε όλα τα social media, μόνο και μόνο για να ανταποκριθούν στα trends της αγοράς. Ακόμα κι αν οι ανταγωνιστές σας είναι εγγεγραμμένοι στο Facebook, στο Twitter και στο LinkedIn ταυτόχρονα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και εσείς να κάνετε το ίδιο.

Μπορεί το Facebook, το Twitter και το Instagram να είναι εξίσου δημοφιλή σήμερα, όμως έχετε στο νου σας ότι το καθένα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Το Facebook, για παράδειγμα, προορίζεται κατά κύριο λόγο για την προώθηση οπτικού περιεχομένου όπως φωτογραφίες και βίντεο. Από την άλλη πλευρά, το Twitter προσελκύει περισσότερες εμφανίσεις σε links. Με λίγα λόγια, κάθε social media έχει διαφορετική στόχευση και διαφορετική λειτουργία. Επίσης, λάβετε υπόψη σας τα ηλικιακά όρια που αφορούν κάθε δίκτυο. Το Tumblr για παράδειγμα προσελκύει νεανικό κοινό, ενώ στο LinkedIn κινούνται χρήστες μεγαλύτερης ηλικίας, που είναι ενεργοί στον εργασιακό χώρο.

Κάντε post τη σωστή στιγμή της ημέρας

Κατανοήσαμε ήδη ότι κάθε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης στοχεύει σε ηλικιακά διαφορετικό κοινό. Μαζί με τον παράγοντα της ηλικίας θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τις ώρες που αυτό το κοινό κινείται στο διαδίκτυο. Εάν, για παράδειγμα, στοχεύετε σε εφήβους, οι πρωινές και οι βραδινές ώρες είναι οι καλύτερες για να κάνετε τα posts σας. Για παράδειγμα:

Facebook

Το Σάββατο είναι η καλύτερη ημέρα για να κοινοποιήσετε νέο υλικό.
12 το μεσημέρι είναι η καλύτερη ώρα για να κάνετε share.
3 δημοσιεύσεις ανά εβδομάδα είναι η καλύτερη συχνότητα.

Twitter

5 το μεσημέρι είναι η καλύτερη ώρα για να κάνετε retweet.
5 tweets ανά ημέρα είναι η καλύτερη συχνότητα.
Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή είναι καλύτερες ημέρες για νέα tweets.


H έμπνευση είναι το παν

Αν θέλετε να εξασφαλίσετε μια δυνατή παρουσία στα social media, θα πρέπει να ξεκινήσετε να εμπνέετε τους υπόλοιπους χρήστες. Αναζητείστε υλικό που αξίζει πραγματικά, είναι αισθητικά ωραίο και ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος των συχνά αδιάφορων πληροφοριών που κινούνται στο διαδίκτυο.

Με το να μοιράζεστε όμορφες εικόνες ή motivational quotes με τους followers σας, χτίζετε σχέσεις εμπιστοσύνης μαζί τους. Κι αυτό, διότι κάθε φορά που οι ίδιοι θα στερεύουν από ιδέες θα επιστρέφουν ξανά και ξανά στη σελίδα σας, ώστε να βρουν νέο υλικό.

Extra Tip: Προσεγγίστε δημοφιλή άτομα με υψηλή κοινωνική αποδοχή και βάλτε τα δυνατά σας, για να τους εντυπωσιάσετε. Αν καταφέρετε να τραβήξετε την προσοχή τους, είναι πιθανόν να προωθήσουν τις ιδέες σας και να σας μάθουν οι followers τους.

Δημιουργήστε το δικό σας blog

Η δημιουργία ενός blog μπορεί να αποδειχθεί αρκετά σημαντική για την επιχείρησή σας. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για κάτι δύσκολο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε το λογισμικό και να το ανεβάσετε στον server. Μία πολύ γνωστή πλατφόρμα για blog είναι το WordPress, το οποίο μπορείτε να το βρείτε δωρεάν και να δουλέψετε με τα plugins που διαθέτει. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα plugin είναι το Yoast, ένα SEO plugin που βοηθά τη Google να ταξινομήσει το περιεχόμενό σας στα αποτελέσματα των αναζητήσεων. Άλλα σημαντικά plugins είναι το Akismet και το Calender. Στη συνέχεια, ορίστε τις κατηγορίες που θα περιλαμβάνει το blog σας καθώς επίσης και τα σχετικά tags.

Όταν το back-end σας είναι έτοιμο, ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε περισσότερο με το γραφιστικό μέρος. Προσεγγίστε το blog σας με ματιά εξωτερικού παρατηρητή. Αναρωτηθείτε για το στήσιμο, την χρωματική παλέτα, τα γραφικά. Να θυμάστε ότι πρέπει να κρατάτε πάντα το blog σας αισθητικά ελκυστικό, χωρίς να το φορτώνετε με περιττά στοιχεία.

Τέλος, θα πρέπει ο σχεδιασμός του blog σας να είναι λειτουργικός. Λάβετε υπόψη σας ότι τα γραφιστικά πρέπει να διευκολύνουν την εμπειρία του χρήστη.

Κάντε στον εαυτό σας τις εξής ερωτήσεις:

Οι επιλογές call to action είναι ευκρινείς;

Υπάρχει δυνατότητα αναζήτησης;

Έχω προσθέσει τις πληροφορίες των social media και τα sharing functions που τα συνοδεύουν (π.χ. Twitter feed, Facebook plugin);

Υπάρχει φόρμα εγγραφής στο blog καθώς και RSS feed επιλογή;

Έχω social sharing buttons για σε κάθε post στο blog;

Ελπίζουμε να κατανοήσατε τη σημασία των social media για το στήσιμο και κυρίως για τη διαφήμιση της Startup σας. Χωρίς αυτά, είναι σίγουρο ότι δεν θα σας μάθαινε σχεδόν κανείς. Αξιοποιήστε λοιπόν το Startup Marketing που σας προσφέρουν τα social media και προσεγγίστε όλο και περισσότερους followers, άρα και μελλοντικούς πελάτες για την εταιρεία σας.


πηγή.developgreece.com
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|755846C7-E0E4-478C-A293-DF441D32B93C
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|730A592F-3669-47F6-A6F0-40F6AFF95EC0
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok