Έχεις καφέ κηλίδες στο πρόσωπό σου; Δες πόσο εύκολα μπορείς να τις εξαφανίσεις με αυτό το ιδιοφυές κόλπο! (φωτο)

Κοινοποίηση
Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας έχουν συνήθως καφέ κηλίδες και εμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπό, τα πόδια, τα χέρια, και τους ώμους. Καθώς μεγαλώνουμε, αυτές οι καφέ κηλίδες έχουν την τάση να πολλαπλασιάζονται και είναι ένα προφανές σημάδι της γήρανσης του ατόμου.

Αν δεν σας αρέσει αυτές οι καφέ κηλίδες και ψάχνετε τρόπο να απαλλαγείτε από αυτές, σας έχουμε καλά νέα. Απαιτούνται μονάχα δύο συστατικά που πιθανώς να έχετε στην κουζίνα σας.

Αλλά από πού προέρχονται οι καφέ κηλίδες; Υπάρχει τρόπος να σταματήσουμε την εμφάνισή τους;

Γιατί έχουμε καφέ κηλίδες;

Ο πρώτος και βασικός λόγος που αποκτούμε καφέ κηλίδες είναι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και στις ακτίνες UV. Αυτό μπορεί να προκληθεί είτε από την ηλιακή ακτινοβολία (ειδικά χωρίς εφαρμογή αντηλιακού) είτε από τεχνητό μαύρισμα.

Σε όσο περισσότερο ηλιακό φως και υπεριώδη ακτινοβολία είμαστε εκτεθειμένοι, τόσο πιο γρήγορα συμβαίνει στο σώμα μας η διαδικασία της μελανίνης. Η μελανίνη είναι η φυσική αντίδραση του σώματός μας στον ήλιο, και είναι υπεύθυνη για το μαύρισμα και το σκούρο χρώμα του δέρματός μας.

Με τον καιρό, το μαύρισμα εξασθενεί, αλλά οι περιοχές του σώματός μας που έχουν σοβαρά εκτεθεί σε υπεριώδη ακτινοβολία κατά τη διάρκεια των ετών θα διατηρήσουν κάποιες καφέ κηλίδες. Αυτό σημαίνει ότι η μελανίνη ήταν υπερδραστήρια σε αυτά τα σημεία, με αποτέλεσμα την αντιαισθητική εμφάνιση των καφέ κηλίδων.

Οι καφέ κηλίδες είναι επικίνδυνες;

Η αλήθεια είναι ναι, ότι μπορεί να είναι επικίνδυνες για την υγεία μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε καφέ κηλίδα είναι καρκινική, αλλά υπάρχουν μερικά προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να προσέξετε:

– ν κάποια σημεία είναι πολύ πιο σκούρα από τα άλλα

– Εάν έχουν ένα περίεργο περίγραμμα

– Αν αλλάζουν ή μεγαλώνουν συνεχώς

– Αν είναι κόκκινο ή πονάει

Αν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα στις καφέ κηλίδες σας, επισκεφτείτε αμέσως το δερματολόγο σας.

Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τις καφέ κηλίδες

Ευτυχώς, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να μειώσετε την εμφάνιση των καφέ κηλίδων στο δέρμα σας!

Τα δύο συστατικά που θα χρειαστείτε είναι χυμός από κρεμμύδι και μηλόξιδο.

Ο χυμός κρεμμυδιού έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην επούλωση των ουλών του δέρματος. Τα κρεμμύδια περιέχουν αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών, ιδιαίτερα στα ανώτερα στρώματα του δέρματος.

Το μηλόξιδο περιέχει άλφα υδροξύ οξέα, που βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών στρώματων του δέρματος.

Οδηγίες:

1. Βάλτε ένα κρεμμύδι σε μπλέντερ και πολτοποιήστε το.

2. Στραγγίξτε το χυμό του κρεμμυδιού σε ένα μπολάκι και ρίξτε 1/2 φλιτζάνι μηλόξιδο.

3. Βουτήξτε ένα βαμβάκι στο μείγμα και εφαρμόστε πάνω στις καφέ κηλίδες καθημερινά. Εφαρμόστε το για 2-4 εβδομάδες ή μέχρι να δείτε ορατά αποτελέσματα.

Μπορείτε να αποτρέψετε την εμφάνιση των καφέ κηλίδων;

Και ναι και όχι! Περιορίστε την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, φορέστε πουκάμισα με μακριά μανίκια και μακριά παντελόνια όποτε αυτό είναι δυνατό και πάντα να φοράτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.


Πηγή: www.athensmagazine.gr
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|31C01ACF-FEFC-43DE-8F25-4A8036D37753
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|C59EC302-4B69-4D37-B1D8-6ACAC506722D
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok